TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 16.11.2017
01:25
Spartak: Kri in pesek: Velike nesrečne reči
Akcija, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: Spartacus: Blood And Sand: Great And Unfortunate Things
Režija: Jesse Warn
Igrajo: Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Peter Mensah, Lucy Lawless, Nick E. Tarabay, Viva Bianca
Ocena IMDb: 8,6/10

Na plan pridejo skrite povezave, povezane z Barkovo svobodo in Pietro se skuša sprijazniti s tem.

Spartak je na igrah proti skupini Tračanov igrati rimskega borca. Spomni se svoje soproge ter kako jo je spoznal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
02:15
Spartak: Kri in pesek: Znamenje bratovščine
Akcija, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Spartacus: Blood And Sand: Mark Of The Brotherhood
Režija: Jesse Warn
Igrajo: Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Peter Mensah, Lucy Lawless, Nick E. Tarabay, Viva Bianca
Ocena IMDb: 8,6/10

Ilitija uri svojega gladiatorja, vendar pa se začnejo težave.

Batiat kupi gladiatorske novince in razmišlja o prodaji Kriksa. Kriks si še ni povsem opomogel in ga žre, da je postal prvak Spartak.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
03:15
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Kaj se je zgodilo Haroldu Smithu?
Komedija
Izvirnik: Whatever happened to Harold Smith
Režija: Peter Hewitt
Igrajo: Tom Courtenay, Michael Legge, Laura Fraser, Stephen Fry, Charlotte Roberts, Amanda Root
Ocena IMDb: 6,5/10

Harold Smith, umirjen Anglež srednjih let, naenkrat zaslovi, ko začne kazati telekinetične sposobnosti.

Harolda Smitha aretirajo, ker je ubil tri upokojence, ko jim je po naključju ustavil srčni spodbujevalnik. Njegov odvetnik pripelje zelo skeptičnega znanstvenika, da bi preveril, ali so Haroldove sposobnosti resnične. Haroldov sin Vince se zaljubi v svojo sodelavko Joanno, ki pa je hči ravno tistega znanstvenika, ki raziskuje sposobnosti njegovega očeta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
11:00
Šofer gospodične Daisy
Komedija
Izvirnik: Driving Miss Daisy
Režija: Bruce Beresford
Igrajo: Morgan Freeman, Jessica Tandy, Dan Aykroyd, Patti LuPone, Esther Rolle, Joann Havrilla
Ocena IMDb: 7,4/10

Zgodba je o vdovi, ekscentrični gospodični Daisy in njenem vdanem, redkobesednem temnopoltem šoferju Hoku.

Druženje vdove Daisy in njenega šoferja, ki se postopoma spreminja v trdno prijateljstvo in tesno navezanost, spremljamo skozi več kot dvajset let. Ta leta pomenijo nekatere temeljite miselne spremembe ameriškega juga, v teh letih se rasna nestrpnost umirja in prav ljudje, kakršna je Daisy, imajo za to veliko zaslug. Daisy je bila vse življenje v spopadu z okoljem, posebna in spoštovanja vredna ženska. Tako ponosna je, da noče v svojem življenju nobene opore. Tudi od poročenega sina ne. Sin spoštuje njeno samostojnost, toda ko se Daisy nekega dne pripeti, da z avtomobilom doživi manjšo nesrečo, ji sin najame temnopoltega šoferja Hoka Colburna. Za Daisy je Hoke najprej nekaj motečega. Zaveda se sicer, da potrebuje pomoč, toda tega noče priznati. Zaradi tega Hokovo podporo najprej odklanja, toda postopoma se na svojega šoferja naveže in Hoke postaja vse bolj Daisyjin družabnik, prijatelj. Pravzaprav sta si zelo podobna, oba moti nestrpnost okolja. Hoke čuti to nestrpnost, ker je temnopolt in Daisy zaradi svoje židovske vere. Kakor je Hoke dobrodušen in razumevajč, je Daisy pravzaprav sebična ženska in počne marsikaj predvsem zaradi sebe same. Daisy je do okolja, kadar je to v nasprotju z njenimi prepričanji, agresivna, Hoke pa je dobrodušno humoren ob šikanah rasistično nastrojenega belopoltega življa. Daisy in Hoke se skupaj starata in ko mora Daisy v dom za ostarele in Hoka ne potrebuje več, je prav Hoke tisti, s katerim lahko Daisy deli svoje starostne strahove in tegobe. S Hokom je delila več življenja, kot s komerkoli drugim in njen sin je seveda prvi, ki to lahko v celoti razume.

Film Šofer gospodične Daisy se ponaša s tremi oskarji (med njimi je oskar za najboljši film) in s kar štirimi nominacijami za oskarje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
12:55
Trgovina čudežev gospoda Magoriuma
Družinski
Izvirnik: Mr. Magorium's Wonder Emporium
Režija: Zach Helm
Igrajo: Ted Ludzik, Natalie Portman, Zach Mills, Dustin Hoffman, Madalena Brancatella, Paula Boudreau
Ocena IMDb: 6,2/10

Trgovina z igračami je najbolj očarljiva trgovina v mestu.

Trgovina z igračami ima več kot stoletno tradicijo in njen lastnik gospod Magorium šteje že spoštljivo število let, kar kakšnih 243. Trgovino vodi nekaj več kot dvajsetletna Molly Mahoney, ki je bila kot otrok nadarjena pianistka, sedaj pa se je, vsaj tako misli, znašla v slepi ulici in je zaradi tega zelo nesrečna. Čeprav upravlja s čudovito trgovino z igračami, se ji zdi, da to ni tisto, kar bi hotela v življenju doseči. Seveda, če ne bi bilo vseh teh igrač, ki v čudežni trgovini oživijo, potem bi bila seveda še bolj nesrečna. Vse skupaj pa se zaplete, ko lastnik trgovine gospod Magorium sklene, da je bilo dovolj, da ima že toliko let, da mora odnehati. Zaradi tega pokliče računovodjo Henryja, ki pripravi vse potrebne papirje in Molly Mahoney postane upraviteljica in lastnica kraljestva igrač. Igrače niso zadovoljne, ker je gospod Magorium odšel v pokoj. V znak protesta so izgubile vso svojo živahnost in njihove pisane barve so se spremenile v nezanimivo sivino v vseh možnih dolgočasnih odtenkih sive barve. Molly, ki ni povsem prepričana, da bo lahko uspešno vodila trgovino, je povsem obupana in če ji ne bi pomagal Henry, potem čudoviti svet igrač ne bi bil nikoli več tisto, kar je bil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
14:45
Gospod in gospa Smith
Akcija
Izvirnik: Mr. & Mrs. Smith
Režija: Doug Liman
Igrajo: Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Adam Brody, Kerry Washington, Keith David
Ocena IMDb: 6,5/10

Brad Pitt in Angelina Jolie v komično-akcijskem spektaklu o poročenih poklicnih morilcih, ki dobita nalogo, da likvidirata drug drugega.

John (Pitt) in Jane Smith (Jolie) sta zakonca iz predmestja, ki živita na videz precej dolgočasno življenje. Toda vsak od njiju ima veliko skrivnost: gospod in gospa Smith sta v resnici dobro plačana in izjemno učinkovita plačana morilca, ki delata za konkurenčni agenciji. Gospod in gospa Smith odkrijeta novo iskro v svojem življenju, ko ju najamejo, da se znebita drug drugega. Takrat se začne prava zabava. Rezultat je vrhunski akcijski spektakel, v katerem bosta gospod in gospa Smith postavila na preizkušnjo svoje veščine in svoj zakon, obljuba 'dokler naju smrt ne loči' pa bo dobila povsem nov pomen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
17:00
Nato me je našla
Drama
Izvirnik: Then She Found Me
Režija: Helen Hunt
Igrajo: Helen Hunt, Bette Midler, Colin Firth, Matthew Broderick, Ben Shenkman, Lynn Cohen
Ocena IMDb: 6/10

Newyorška učiteljica se znajde v krizi srednjih let, ko jo zapusti mož in ji umre krušna mati.

April Epner (Hunt), newyorška učiteljica, ki so jo po rojstvu dali v posvojitev, se bliža 40. rojstnemu dnevu. Zelo si želi otroka, še bolj zato, ker sama ni nikoli poznala svoje biološke mame. Toda hitro se pokaže motnja v načrtu: njen simpatičen, a nezrel mož Ben (Matthew Broderick) naznani, da je bil njun zakon napaka, in jo pusti, zlomljeno in zbegano. Da je zmešnjava še večja, se nekako sočasno na njenih vratih znajde še čudaška voditeljica pogovornih oddaj Bernice (Bette Middler), ki ji pove, da je njena biološka mati. Kljub novoodkriti mami in sveži zvezi s Frankom (Colin Firth), ki je oče njenega učenca, začne Aprilino nekoč preprosto življenje uhajati izpod nadzora.

Zabavna in ganljiva filmska zgodba o nenavadni poti do osebne sreče temelji na istoimenskem literarnem prvencu pisateljice Elinor Lipman.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
18:55
Umor in margarite
Komedija
Izvirnik: The Matador
Režija: Richard Shepard
Igrajo: Pierce Brosnan, Arlin Miller, Azucena Medina, Jonah Meyerson, Wiveca Bonerais, Greg Kinnear
Ocena IMDb: 6,8/10

Na šestmesečnem potovanju skozi štiri države in ob številnih margaritah film Matador obrača žanr filmov o plačanih morilcih na glavo.

Nekega večera se Danny in Julian srečata v hotelskem baru. Kmalu doživita skupno izkušnjo, ki bo oba spremenila za vedno. Plačanec Julian in običajen ameriški poslovnež Danny bosta odkrila, da drug drugega na nepredstavljiv način potrebujeta, čeprav nimata prav nič skupnega.

Naključno srečanje med trgovskim potnikom Dannyjem in osamljenim plačanim morilcem Julianom se razvije v trdno prijateljstvo. To oba moška privede do dejanj, ki so se še pred kratkim zdela nemogoča.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
20:45
Življenje drugih
Drama
Izvirnik: Das Leben der Anderen
Režija: Florian Henckel von Donnersmarck
Igrajo: Martina Gedeck, Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Ulrich Tukur, Thomas Thieme, Hans-Uwe Bauer
Ocena IMDb: 8,5/10

Le pet let pred padcem berlinskega zidu spremljamo zadnje vzdihljaje represivnega sistema v Vzhodni Nemčiji.

V Berlinu nihče ni varen pred zloglasno obveščevalno policijo Stasi. Komisar Wiesler dobi navodilo, naj prične prisluškovati znanemu gledališkemu režiserju in njegovi spremljevalki, a počasi odkrije, da pravi vzrok za nadzorovanje tiči povsem drugod. Vpogled v drobne življenjske radosti in strahove drugih ljudi na glavo obrne tudi njegovo lastno razmišljanje ...

Film je poleg res številnih nagrad (čez 50) prejel tudi nagrade evropske filmske akademije: nagrade v kategorijah najboljšega filma, igralca in scenarija. Drama je prejela tudi oskarja za najboljši tujejezični film v letu 2007.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2006
23:15
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Black Sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,2/10

Flint odkrije tatu med svojimi vrstami. Rackham se kljub Vanovim nasprotovanjem loti plenjenja. Silver se skriva z Max v bordelu. Eleanor se je znašla pred nemogočo izbiro.

Kapitan Flint in njegovi pirati 20 let pred klasiko Roberta Louisa Stevensona Otok zakladov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014