TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 17.04.2017
01:05
Sanjsko moštvo
Komedija
Izvirnik: Les Seigneurs
Režija: Olivier Dahan
Igrajo: José Garcia, Jean-Pierre Marielle, Franck Dubosc, Gad Elmaleh, Joey Starr, Ramzy Bedia
Ocena IMDb: 5,3/10

Nekdanji poklicni nogometaš se odloči pomagati lokalnemu ribiču zmagati na prvenstvu, da bi osvojil denarno nagrado in rešil podjetje pred bankrotom.

Nogometaš vključi vse svoje nekdanje soigralce, ki se še zadnjič zberejo na pripravah za veliko akcijo. Omenjena mešanica nam na koncu da film o dobrih delih poln smeha!

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2012
02:51
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Gost
Drama
Izvirnik: The Visitor
Režija: Tom McCarthy
Igrajo: Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Gurira, Hiam Abbass, Marian Seldes, Maggie Moore
Ocena IMDb: 7,7/10

Dolgočasno življenje osamljenega vdovca, profesorja ekonomije na univerzi, se postavi na glavo.

Leta zatem, ko mu je umrla žena, je 62-letni Walter Vale (Richard Jenkins) izgubil še strast do poučevanja in pisanja. Praznino suhoparne vsakdanjosti si zapolnjuje z jalovim poskusom učenja klavirja. Medtem ko se službeno udeležuje neke konference na Manhattnu, v svojem najemniškem stanovanju najde mlad priseljenski par. Tarek (Haaz Sleiman) in njegovo senegalsko dekle Zainab (Danai Gurira) sta v nepremičninski goljufiji izgubila svoj dotedanji začasni dom. Walter jima dovoli ostati pri njem, nadarjeni glasbenik Tarek pa se mu skuša oddolžiti tako, da ga uči bobnanja na afriška tolkala. Skozi bobnarske lekcije ostareli profesor vnovič začuti navdušenje do glasbe ter odkriva zanj nove newyorške jazzovske klube in bobnarske skupine v Central Parku. Vendar Tareka v podzemni železnici aretirajo in grozi mu deportacija, ko se na policiji izkaže, da nima ustreznih dokumentov. V prizadevanjih, da bi pomagal prijatelju, Walter nepričakovano začuti novo strast do življenja. Ko v mesto prispe še Tarekova čedna mati Mouna (Hiam Abbass), se ta strast spremeni v ljubezen do ženske – nekaj, za kar je bil Walter prepričan, da ne bo nikoli več izkusil.

Dramo "Obiskovalec" je napisal in režiral ameriški filmski ustvarjalec Thomas McCarthy.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
11:05
Don Kihot - oslovske zadeve
Animacija
Izvirnik: Donkey Xote
Režija: Jose Pozo
Igrajo: José Luis Gil, Andreu Buenafuente, Luis Posada, David Fernández, María Luisa Solá, Félix Benito
Ocena IMDb: 4,7/10

Kaj, če pustolovščine Don Kihota niso takšne, kot so nam vedno pripovedovali?

Čas je, da nam Rusio, najbolj pustolovski, neustrašen in nagajiv osel v Kastilji, pove resnično zgodbo. Rusio niti za hip ne omahuje, ko dobi priložnost, da pobegne od dolgočasnega življenja v Manči in se poda veliki pustolovščini naproti. Don Kihot se odpravlja v Barcelono na dvoboj z vitezom Polne lune. Toda v težkih časih ni enostavno biti junak. Za osla je težko biti konj, za petelina čuvaj, za dona pa ni lahko biti vitez. Ali bosta Rusio in Rosinant prispela na cilj in premagala viteza Polne lune?

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2007
12:45
Bog obstaja
Drama
Izvirnik: God's Not Dead
Režija: Harold Cronk
Igrajo: Kevin Sorbo, Shane Harper, David A.R. White, Dean Cain, Willie Robertson, Korie Robertson
Ocena IMDb: 4,9/10

Profesor filozofije in ateist od svojih dijakov zahteva, da citirajo Nietzschejevo repliko, da je Bog mrtev, sicer ne bodo zdelali razreda.

Josh se znajde pred izzivom: ohraniti mora svojo vero in ostalim v razredu dokazati, da Bog obstaja. Čeprav vsi pričakujejo, da se bo uklonil, Josh sprejme izziv. Naj se debata začne!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
14:50
Sahara
Avantura
Režija: Breck Eisner
Igrajo: Matthew McConaughey, Steve Zahn, Penélope Cruz, William H. Macy, Rainn Wilson, Delroy Lindo
Ocena IMDb: 6/10

Dirk Pitt se spusti v največjo pustolovščino svojega življenja – v lov na zaklad skozi eno izmed najnevarnejših območij Afrike.

Raziskovalec in bivši marinec Dirk Pitt (Matthew McConaughey) ter njegov duhoviti pomočnik Al Giordino (Steve Zahn) se podata na največjo dogodivščino v življenju, da bi poiskala pozabljeno bojno ladjo s skrivnim tovorom nekje v afriški puščavi. Na poti srečata čudovito in pametno znanstvenico Evo Rojas (Penélope Cruz), ki jo lovi brezobzirni diktator. Eva verjame, da je skriti zaklad povezan z veliko večjo težavo, ki ogroža ves svet. Dirk, Al in Eva se morajo zanesti na svojo domiselnost in pogum, da bi jim uspelo preživeti v nevarni deželi in razkriti skrivnost.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
17:05
Črni balon
Romantični
Izvirnik: The Black Baloon
Režija: Elissa Down
Igrajo: Rhys Wakefield, Luke Ford, Toni Collette, Erik Thomson, Gemma Ward, Sarah Woods
Ocena IMDb: 7,3/10

Družina Mollison se priseli v novo okolje mesta Sydney v Avstraliji.

Thomas Mollison je šestnajstletnik, ki ga njegov starejši, avtistični brat Charlie spet osramoti pred vrstniki v novem okolju. Čeprav ga starša bodrita, je Thomas zaradi vseh teh reči povezanih z bratom, slabe volje in težko naveže stike. A vse še nekako gre, dokler za Charlija skrbi njuna požrtvovalna, noseča mati. Toda zaradi nosečniških komplikacij mora odslej ležati v postelji in skrb za nebogljenega brata prevzameta Thomas in njegov oče Simon. In to prav sedaj, ko se začne Thomas zbliževati z novo sošolko Jackie.

Film je leta 2008 prejel skoraj vse pomembne avstralske filmske nagrade! Prejel je tudi berlinskega kristalnega medveda za leto 2008, za najboljši film v sekciji Generation 14+.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
18:55
Oliver Twist
Drama
Režija: Roman Polanski
Igrajo: Barney Clark, Jeremy Swift, Ian McNeice, Richard Durden, Timothy Bateson, Andy de la Tour
Ocena IMDb: 6,9/10

Oliver Twist je prijazen fant, ki pristane v kruti sirotišnici, kjer se za veliko dela dobi bolj malo hrane.

Oliverja označijo kot upornika in ga pošljejo v učenje k izdelovalcu krst, toda deček pobegne in po dolgi poti pristane v Londonu. Medse ga sprejme skupina tatičev pod vodstvom čudaškega Fagina (Ben Kingsley), ki želi Oliverja izučiti za sleparja. Na srečo ga pod okrilje vzame premožni in širokosrčni gospod Brownlow, toda Fagin in njegov kruti pomočnik Sykes Oliverja znova ugrabita in prisilita, da jima pomaga oropati Brownlowa.

Klasična zgodba Dickensa s pomočjo scenarista Harwooda in Polanskega znova prihaja na velika platna.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
21:15
Kaj ženske ljubijo
Romantični
Izvirnik: What Women Want
Režija: Nancy Meyers
Igrajo: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Ashley Johnson, Mark Feuerstein
Ocena IMDb: 6,4/10

Nick Marshall je velik osvajalec ženskih src, ima pa tudi nenavadno sposobnost - sliši ženske misli!

Mel Gibson v svoji prvi romantični komediji igra Nicka Marshalla, uspešnega strokovnjaka za marketing, okorelega ločenca in moškega šovinista, ki uživa v poslušanju Sinatre in verjame, da mu svet, še posebej ženski del, leži pod nogami. Nick doživi bolečo streznitev, ko mesto kreativnega direktorja namesto njega dobi Darcy Maguire (Helen Hunt), zunanja sodelavka in predvsem - ženska. Medtem ko skuša ponovno zlepiti svoj razbiti moški ego, doživi nesrečo, ki mu odpre oči in ušesa, bolj, kot si je lahko kdajkoli predstavljal. Po nesreči se namreč zbudi s strašnim glavobolom in presenetljivim spoznanjem, da lahko sliši ženske misli. Na svoje veliko začudenje kmalu spozna, ne samo, da ženske nanj ne gledajo kot na božje darilo, temveč ga imajo za vase zavarovanega zoprneža. Vendar pa Nick kmalu uvidi, da lahko na novo pridobljeno čudežno sposobnost izkoristi v svoj prid - na poslovnem in osebnem področju.

Film je prejel nekaj odmevnih filmskih nagrad, med drugim je bil tudi nominiran za zlati globus (2001).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
23:35
Spartak: Maščevanje: Izbrana pot
Akcija, 2. sezona, 6. del
Izvirnik: Spartacus: Vengeance: Chosen path
Režija: Jesse Warn
Igrajo: Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Peter Mensah, Lucy Lawless, Nick E. Tarabay, Viva Bianca
Ocena IMDb: 8,6/10

Lukrecija in Ilitija tolažita druga drugo, Glaber pa pripelje smrtonosne novince.

Spartak želi, da se uporniki pripravijo za obrambo nove utrdbe.

V epilogu krvavega bega iz hiše Batiata – s čimer se je končala nadaljevanka Spartak: Kri in pesek – se upor gladiatorjev nadaljuje in začenja vlivati strah v kosti Rimske republike. Gaja Klavdija Glabra in njegove rimske čete pošljejo na Capuo, da bi strli vse številčnejšo Spartakovo vojsko osvobojenih sužnjev, preden bi bila škoda še večja. Spartak je pred odločitvijo, ali naj zadovolji lastno željo po maščevanju zoper moža, ki je njegovo ženo obsodil na suženjstvo in poznejšo smrt, ali pa naj sprejme nekatere višje potrebne žrtve, če naj njegova mlada vojska ostane trdna. S krvavo akcijo, eksotično čutnostjo ter junaštvom in podlostjo, ki so zaznamovali to serijo, se v vsem blišču nadaljuje pripoved o Spartaku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012