TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 18.02.2018
01:40
Vampirji
Triler
Izvirnik: Vampires
Režija: John Carpenter
Igrajo: James Woods, Daniel Baldwin, Sheryl Lee, Thomas Ian Griffith, Maximilian Schell, Tim Guinee
Ocena IMDb: 6,1/10

Cerkvi je že dolgo znano, da vampirji obstajajo.

V Vatikanu ugotovijo, da skupina vampirjev išče pogubo za človeštvo, zato na skrivaj najame ekipo lovcev vampirjev, ki jo vodi Jack Crow, da ulovijo in uničijo vampirje, preden ti najdejo križ.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
03:33
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Pogumni Valiant
Animacija
Izvirnik: Valiant
Režija: Gary Chapman
Igrajo: Ewan McGregor, Ricky Gervais, Tim Curry, Jim Broadbent, Hugh Laurie, John Cleese
Ocena IMDb: 5,6/10

Evropo pretresa 2. svetovna vojna in edini način komunikacije med francoskimi uporniki in zavezniki so golobi pismonoše.

Svoj delež k 2. svetovni vojni želi prispevati tudi golob Valiant, ki pa zaradi svoje nerodnosti in dvomljivih orientacijskih sposobnosti ni ravno najbolj primeren kandidat za to vlogo. Kljub vsemu mu uspe postati član elite in kmalu je prav od njegovih spretnosti in znanja odvisna usoda vojne, zato mora Valiant preseči predsodke in dokazati, da nista pomembna velikost in lepota, temveč predvsem srce in značaj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
09:35
Kapitan Sabljezobi in zaklad Lame Rame
Avantura
Izvirnik: Captain Sabertooth And The Treasure Of Lama Rama
Režija: John Andreas Andersen
Igrajo: Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Fridtjov Såheim, Jon Øigarden, Pia Tjelta, Nils Jørgen Kaalstad
Ocena IMDb: 5,6/10

Kapitan Sabljezobi je prava gusarska pustolovščina, ki zaradi iskanja zaklada Lame Rame sega prek sedmih morij.

Na razburljivem lovu za zakladom se zloglasnemu kapitanu Sabljezobemu pridruži tudi osiroteli deček Pikec, ki želi spotoma najti še svojega očeta.

Zgodba o pustolovščinah kapitana Sabljezobega je na Norveškem izredno priljubljena, Kapitan Sabljezobi pa je najdražji norveški otroški film vseh časov, ki si ga je vredno ogledati.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Norveščina
Leto: 2014
11:25
Ugrabljena
Triler
Izvirnik: Taken
Režija: Pierre Morel
Igrajo: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance
Ocena IMDb: 7,8/10

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v vlogi nekdanjega agenta CIE, ki mora rešiti svojo hčer iz rok albanskih preprodajalcev z belim blagom.

Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci ...

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
13:15
Opazovalec
Triler
Izvirnik: The Resident
Režija: Antti Jokinen
Igrajo: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Lee Pace, Christopher Lee, Aunjanue Ellis, Sean Rosales
Ocena IMDb: 5,3/10

Psihološki triler o mladi zdravnici dr. Juliet Devereau, ki je zapustila moža in si našla novo stanovanje.

Opazovalec je privlačen, sramežljiv moški, Max, ki skrbi za ostarelega deda. Juliet pa kmalu začenja čutiti, da v stanovanju ni sama, da jo ves čas nekdo nadzoruje ...

Britansko-ameriška koprodukcija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
15:00
Pisma Juliji
Romantični
Izvirnik: Letters To Juliet
Režija: Gary Winick
Igrajo: Amanda Seyfried, Marcia DeBonis, Gael García Bernal, Giordano Formenti, Paolo Arvedi, Dario Conti
Ocena IMDb: 6,6/10

Ambiciozna novinarka Sophie se z ljubimcem Victorjem odpravi na romantične počitnice v Italijo.

Medtem ko je Victor zaposlen s svojo kariero, se Sophie med sprehodom nenadoma znajde na slovitem veronskem dvorišču zaljubljene Julije Capuletove (iz "Romea in Julije"). Med pismi o izgubljenih ali neuslišanih ljubeznih, ki jih Juliji pošiljajo ženske z vsega sveta, Sophie najde pol stoletja staro pismo Claire Smith (Vanessa Redgrave). Ta se je bila še kot najstnica zaljubila v nekega mladega Italijana in ga s pomočjo pisma skušala ponovno poiskati.

Na Sophiejino presenečenje pismo navdihne Claire, zdaj že babico, da v iskanju davno izgubljene ljubezni (Franco Nero) pripotuje v Verono. Poizvedovanju po vsej Toskani se pridruži tudi Clairin vnuk Charlie (Christopher Egan). Trojica spozna, da je za soočenje z ljubeznijo potrebna dobršna mera poguma.

Sophie se nove pustolovščine sprva loti predvsem iz koristoljubnih nagibov, saj naj bi ji pretresljiva ljubezenska zgodba pomagala napredovati v novinarski karieri. Ko pa se zaplete v pomoč Claire pri iskanju njene druge priložnosti, svoj lov na zgodbe prepozna kot beg od zgodb lastnega življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
17:00
Revni milijonar
Drama
Izvirnik: Slumdog Millionaire
Režija: Danny Boyle
Igrajo: Dev Patel, Saurabh Shukla, Anil Kapoor, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar, Freida Pinto
Ocena IMDb: 8/10

Jamala Malika, osemnajstletno siroto iz revnega dela Mumbaja, loči od 20-ih milijonov samo malo...

Od 20-ih milijonov rupij Jamala loči samo eno vprašanje na indijski različici kviza Lepo je biti milijonar. Ker nihče ne more verjeti, da bi res lahko znal odgovoriti na vsa vprašanja, ga aretirajo zaradi suma goljufije. Jamal nato policiji pove neverjetno zgodbo o svojem življenju na ulici in o dekletu, ki jo je ljubil in izgubil. Toda kako je fant, ki ga denar ne zanima, sploh prišel v kviz? In kako to, da je poznal vse odgovore?

Ganljiv in atraktiven film je bil leta 2009 nominiran za deset oskarjev, pobral jih kar osem! Med njimi tudi najbolj prestižne – za scenarij, režijo in najboljši film.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
19:10
Ljubim te, Phillip Morris
Komedija
Izvirnik: I Love You Phillip Morris
Režija: Glenn Ficarra
Igrajo: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Antoni Corone, Brennan Brown
Ocena IMDb: 6,6/10

Steven Russell živi povprečno življenje kot srečno poročeni član krajevnih varuhov reda.

Film prinaša malo verjetno, vendar resnično zgodbo o fantastičnem potovanju karizmatičnega obsojenca - od poslovneža v majhnem mestu do velikega gospodarskega kriminalca z nenehnimi težavami z zakonom, ki je v imenu ljubezni kar štirikrat pobegnil iz teksaških zaporov. Steven Russell (Jim Carey) je orglar v lokalni cerkvi, srečno poročen z Debbie (Leslie Mann) in prostovoljni policist. Po hudi prometni nesreči doživi razodetje: je homoseksualec in bo poslej živel polno življenje, četudi na napačni strani zakona. V ekstravagantnem slogu se loti poslovnih goljufij, dokler ne pristane v državni ječi, kjer spozna svojo ljubezen, rahločutnega sojetnika Phillipa Morrisa (Ewan McGregor). Odločitev, da ga reši zapora in z njim zaživi popolno življenje, ga vodi v vse bolj zamotane položaje - skozi čudaško pripoved o tem, kaj se zgodi, ko trčijo pravni sistem, svobodni duh in nesmrtna ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
K-PAX
Drama
Izvirnik: K-Pax
Režija: Iain Softley
Igrajo: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack, Alfre Woodard, David Patrick Kelly, Saul Williams
Ocena IMDb: 7,4/10

V umobolnici pacient Prot trdi, da prihaja z oddaljenega planeta. Njegov psihiater mu skuša pomagati, vendar tudi njemu postane vse skupaj sumljivo.

Prot je v umobolnici povedal, da je svetloba na Zemlji zanj premočna in da na planetu K-Pax, s katerega prihaja, ni tako svetlo. Powell je v svoji karieri zdravil že veliko bolnikov s halucinacijami, zato se mu zdi le še vprašanje časa, kdaj se bo Prot zlomil in mu zaupal svoje prave težave. Prot pove, da je njegova naloga zbirati podatke o Zemlji, in razloži, kakšne so razlike med Zemljo in njegovim planetom K-Paxom. Tu mu je sicer zelo všeč, vendar se mora domov vrniti še pred koncem poletja. Bolj ko se bliža datum njegovega odhoda, več bolnikov z oddelka želiti oditi z njim. Protovi opisi življenja na planetu, oddaljenem tisoč svetlobnih let od Zemlje, prebudijo v njih žarek upanja v lepše življenje. O Protu pa dvomi edino dr. Powell, ki je do nenadnega izboljšanja duševnega zdravja svojih bolnikov precej skeptičen. Odloči se, da bo uporabil vsa sredstva in razkrinkal Prota, preden bo prepozno. Toda kmalu začne dvomiti vase in v svoje znanje. Njegovi dvomi pa se le še poglobijo, ko Prota spozna skupina astronomov in se nad njim zelo navdušijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
23:10
Spisek za odstrel
Grozljivka
Izvirnik: Kill List
Režija: Ben Wheatley
Igrajo: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson, Michael Smiley, Emma Fryer, Struan Rodger
Ocena IMDb: 6,4/10

Skoraj leto po neuspešni nalogi morilec po naročilu prejme novo misijo, ki za tri žrtve obeta dober izkupiček.

Režiser Ben Wheatley v napetem žanru prinaša zgodbo, ki so jo imenovali celo najboljša grozljivka leta. Briljantna mešanica družinske drame, akcijskega trilerja o naročenih umorih in psihološke srhljivke. Zgodba spremlja nekdanjega vojaka, zdaj morilca po naročilu, ki se znajde v vrtincu človeške temačnosti. Osem mesecev po katastrofalno neuspešni nalogi v Kijevu, ki ga je umsko in telesno izčrpala, Jaya (Neil Maskell) njegov sodelavec Gal (Michael Smiley) prepriča, da sprejme nov posel. Medtem ko se čedalje bolj pogrezata v čudaško izkrivljeni svet naročenih umorov, se spiralno razkraja tudi Jayev lastni svet, dokler ga strah in preganjavica ne potisneta na grozljivo točko brez vrnitve.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011