TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 18.11.2017
01:35
Abeceda smrti
Grozljivka
Izvirnik: The ABCs of death
Režija: Yudai Yamaguchi
Igrajo: Eva Llorach, Miquel Insua, Alejandra Urdiaín, Harold Torres, Greta Martinez, Pablo Guisa Koestinger
Ocena IMDb: 4,7/10

26 režiserjev, 26 načinov umiranja.

Po vzoru otroških šolskih učbenikov je 26 kultnih avtorjev mlajše generacije dobilo po eno črko abecede, sami pa so morali izbrati besedo, ki se začne na to črko in ki je povezana s temo smrti. Med avtorji, ki so prispevali k 'abecedi smrti', so tudi Xavier Gens ("Meje"), Srđan Spasojević ("Srbski film"), Ti West ("Hudičeva hiša") in Ben Wheatley ("Seznam za odstrel").

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
03:50
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Pošast v Parizu
Animacija
Izvirnik: Un monstre à Paris
Režija: Bibo Bergeron
Igrajo: Matthieu Chedid, Vanessa Paradis, Gad Elmaleh, François Cluzet, Ludivine Sagnier, Julie Ferrier
Ocena IMDb: 6,8/10

Mladi dirkalnik Strela McQueen sanja, da bo nekoč prvi prečkal ciljno črto in postal avtomobilistični junak.

Pariz leta 1920. Sramežljivi kino operater Emile in živahni izumitelj Raoul se zapleteta v lov na pošast, ki straši Parižane, a je povsem krotka. Zato združita moči s čudovito kabarejsko pevko Lucille ter z znanstvenikovo iznajdljivo opico, da bi rešili nesrečno pošast, ki je pravzaprav ogromna nenevarna bolha, ki pa jo preganja ambiciozni in neusmiljeni mestni svetnik Maynott. Zgodbo še obogatijo čudovite pesmi!

Po tem, ko so ljubitelje filmov popeljali v kraljestva igrač, žuželk, rib in superjunakov, so se mojstrski scenaristi in tehnični čarodeji v Pixar Animation Studios (Neverjetni, Reševanje malega Nema, Pošasti iz omare) in z oskarjem nagrajeni režiser John Lasseter (Svet igrač, Svet igrač 2, Življenje žuželk) lotili energične komične pustolovščine, postavljene v svet avtomobilov. Avtomobili so nabiti s humorjem, akcijo, čustveno dramo ter osupljivimi novimi tehničnimi dosežki, zato bodo ljubiteljem filmov vseh starosti ponudili visokooktanski užitek.

Sinhronizirani glasovi: Primož Forte, Marko Okorn, Tina Gorenjak, Gojmir Lešnjak, Branko Završan

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2011
09:45
Kapitan Sabljezobi in zaklad Lame Rame
Avantura
Izvirnik: Captain Sabertooth And The Treasure Of Lama Rama
Režija: John Andreas Andersen
Igrajo: Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Fridtjov Såheim, Jon Øigarden, Pia Tjelta, Nils Jørgen Kaalstad
Ocena IMDb: 5,7/10

Kapitan Sabljezobi je prava gusarska pustolovščina, ki zaradi iskanja zaklada Lame Rame sega prek sedmih morij.

Na razburljivem lovu za zakladom se zloglasnemu kapitanu Sabljezobemu pridruži tudi osiroteli deček Pikec, ki želi spotoma najti še svojega očeta.

Zgodba o pustolovščinah kapitana Sabljezobega je na Norveškem izredno priljubljena, Kapitan Sabljezobi pa je najdražji norveški otroški film vseh časov, ki si ga je vredno ogledati.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Norveščina
Leto: 2014
11:35
Sanjsko moštvo
Komedija
Izvirnik: Les Seigneurs
Režija: Olivier Dahan
Igrajo: José Garcia, Jean-Pierre Marielle, Franck Dubosc, Gad Elmaleh, Joey Starr, Ramzy Bedia
Ocena IMDb: 5,3/10

Nekdanji poklicni nogometaš se odloči pomagati lokalnemu ribiču zmagati na prvenstvu, da bi osvojil denarno nagrado in rešil podjetje pred bankrotom.

Nogometaš vključi vse svoje nekdanje soigralce, ki se še zadnjič zberejo na pripravah za veliko akcijo. Omenjena mešanica nam na koncu da film o dobrih delih poln smeha!

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2012
13:25
Mesto svetlobe
Znanstvena fantastika
Izvirnik: City of Ember
Režija: Gil Kenan
Igrajo: David Ryall, Ian McElhinney, Harry Treadaway, Tim Robbins, Bill Murray, B.J. Hogg
Ocena IMDb: 6,5/10

Časovno neopredeljena prihodnost.

Nahajamo se v mestu globoko pod Zemljinim površjem, kamor se je peščica ljudi v strahu pred izumrtjem zatekla pred slabimi dvesto leti. Zgradili so fascinantno mesto, ki je v celoti odvisno od osvetljave visoko nad njimi. Znanstveniki, ki so mesto zasnovali, so imeli v mislih dve stoletji življenja pod zemljo, zato glavni generator počasi odpoveduje, luči trepečejo in v mestu zavlada kaos. Glavni problem tiči v dejstvu, da je že pred leti neznano kam izginila škatla, v katero so starodavni znanstveniki položili napotke za pot na površje Zemlje. Podzemno mesto je tako v bistvu obsojeno na propad. No, če seveda ne bi bilo nadebudnega mladega para, Line in Doona, ki na nekem podstrešju najdeta star kovinski zaboj, v katerem so šifrirani dokumenti. Se v njih skriva rešitev?

Vizualno izjemno razkošen film je posnet po istoimenskem romanu pisateljice Jeanne DuPrau. Poleg zvezdniške igralske zasedbe je zanimivo tudi dejstvo, da je bil eden od producentov filma Tom Hanks.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
15:15
Košček nebes
Drama
Izvirnik: A little bit of heaven
Režija: Nicole Kassell
Igrajo: Kate Hudson, Gael García Bernal, Kathy Bates, Lucy Punch, Romany Malco, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,3/10

Romantična komedija o ženski, ki umira za rakom.

Marley Corbett je uspešna ženska z obetavno kariero, sijajnimi prijatelji in z odličnim smislom za humor. Na pregledu ji odkrijejo raka v zadnjem stadiju. Novico ji pove dr. Goldstein, uspešen in na videz robat zdravnik; način, kako Marley s humorjem in dostojanstvom sprejme novico, ga močno gane in navduši. Zdravnik in bolnica se kmalu zaljubita in slednjič si prizadevata izkoristiti čas, ki je Marley še ostal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
17:15
Asterix in Obelix: Misija Kleopatra
Komedija
Izvirnik: Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
Režija: Alain Chabat
Igrajo: Alain Chabat, Gérard Depardieu, Christian Clavier, Jamel Debbouze, Monica Bellucci, Claude Rich
Ocena IMDb: 6,6/10

Asterix in Obelix, neustrašna in nezlomljiva galska junaka, se podata na novo pustolovščino – tokrat daleč od doma.

Egipt, ki mu je poveljevala Kleopatra, je podjarmil rimski imperij. Še huje, Kleopatra se je odločila, da bo svoje srce oddala Juliju Cezarju. Ker ima dovolj njegovih sarkastičnih pripomb, stavi z njim: če ji uspe v treh mesecih sredi puščave zgraditi najveličastnejšo palačo, bo javno priznal, da so Egipčani narod vseh narodov. Kleopatra nalogo zaupa arhitektu Edifisu. Če mu bo uspelo, ga bo zasula z zlatom, drugače ga bo vrgla krokodilom. Postavljenega roka se brez čudeža ne bo dalo ujeti. Čudež pa se pojavi v obliki Asterixa, Obelixa in njunega zvestega prijatelja, druida Getafixa – čuvaja čarobnega napoja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2002
19:15
Življenja Pippe Lee
Drama
Izvirnik: The Private Lives of Pippa Lee
Režija: Rebecca Miller
Igrajo: Robin Wright, Mike Binder, Alan Arkin, Winona Ryder, Ryan McDonald, Cornel West
Ocena IMDb: 6,4/10

Po 20 letih življenja z ostarelim možem se Pippa Lee sooča s krizo srednjih let.

Pippa Lee je ljubeča mati dveh odraslih otrok in žena uspešnega založnika Herba. Čeprav je med njima velika starostna razlika, sta si vselej imela kaj povedati, ona pa je uživala v vrvečem nemiru New Yorka. Ko pa Herb preživi srčni napad, se preselita v mirno predmestje v Connecticutu. Nekaj časa je vse v redu in Pippa se na večerjah sestaja z novima prijateljema Samom in Sandro ter se posveča skrbi za bolnega moža. Vse to se spremeni, ko po lastni boleči ločitvi v mesto prispe Chris. Kmalu se začnejo v Pippi nabirati dolgo zatajevane zamere zaradi nasprotja med svobodomiselnim dekletom, kakršna je bila včasih, in frustrirano žensko, kakršna je postala. Nekje na tej poti je izgubila samo sebe, vendar se pot samospoznanja za Pippo šele začenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:05
Babylon prihodnosti
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Babylon A.D.
Režija: Mathieu Kassovitz
Igrajo: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Mark Strong, Jérôme Le Banner
Ocena IMDb: 5,6/10

Nekaj desetletij v prihodnosti sprejme plačanec Turop (Vin Diesel) posel, ki mu ga ponudi ruski mafijec Gorski (Gérard Depardieu).

Turop bi moral v New York odpeljati dekle Auroro. Gorski Turopa zato opremi z različnim orožjem ter z najpomembnejšem - s potnim listom Združenih narodov. Turop najde dekle ter z njo potuje skozi nevarne in z nemiri razburkane ruske pokrajine do Amerike, kjer bi jo moral izročiti.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
23:00
Krik 4
Grozljivka
Izvirnik: Scream 4
Režija: Wes Craven
Igrajo: Lucy Hale, Roger Jackson, Shenae Grimes-Beech, Dane Farwell, Anna Paquin, Kristen Bell
Ocena IMDb: 6,2/10

Nadaljevanje filmske serije spremlja Sidney, ki se vrne v svoje mesto ter obišče stare znance, nato pa se prikaže vsem dobro znan lik Ghostface.

V filmu "Krik 4" se Sidney Prescott, zdaj pisateljica knjige o samopomoči, vrača domov v Woodsboro. Tam se znova poveže s šerifom Deweyjem in Gale Weathers, ki sta zdaj poročena, tu pa sta tudi njena sestrična Jill in teta Kate. Žal je njen prihod povod za vrnitev Ghostfacea, s čimer so Sidney, Gale, Dewey, Jill, njihovi prijatelji in vse mestece Woodsboro znova v nevarnosti.

Petnajst let po tem, ko je "Krik" začel pohod s srhljivim telefonskim klicem, ki je za vselej spremenil zgodovino horor filmov, se režiser Wes Craven, scenarist Kevin Williamson in zvezde Neve Campbell, Courteney Cox ter David Arquette vračajo v priljubljeni filmski seriji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011