TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 19.01.2017
00:10
Hachiko: Zgodba o zvestem psu
Drama
Izvirnik: Hachiko: A Dog's Tale
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Sarah Roemer, Jason Alexander, Erick Avari
Ocena IMDb: 8,1/10

Pripoved spremlja univerzitetnega profesorja, ki najde zapuščenega psa in ubogo izgubljeno žival posvoji.

Parker Wilson je univerzitetni profesor, ki nekega dne najde zapuščenega psa pasme akita in ga, potem ko ga ne more oddati nikomur, vzame v svoj dom. Profesor in pes se kmalu tesno navežeta drug na drugega. Hatchiko, kot je kosmatincu ime, vsak dan spremlja gospodarja na železniško postajo in se vsako popoldne vrne tja, da bi ga pozdravil. Nekega dne Parker odpotuje in umre ter se ne vrne več na postajo. A Hachiko se zvesto vrne na isti kraj na železniški postaji tudi naslednji dan in vsak dan po tistem naslednjih devet let. Med čakanjem na gospodarja se dotakne življenj in src mnogih, ki delajo v bližini in potujejo čez mestni trg. Krajane tako nauči ljubezni, sočutja in neomajne zvestobe.

Film je priredba japonskega filma Hachiko Monogatari iz leta 1987 in temelji na resnični zgodbi o srčnem prijateljstvu med zapuščenim psičkom in profesorjem agrikulture na tokijski univerzi, ki se je odvila na Japonskem v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Resničnemu Hachiku so leta 1933 pred železniško postajo v Shibuyi postavili bronast spomenik, na slovesnosti pa je bil prisoten tudi sam Hachiko. Med 2. svetovno vojno so spomenik stalili in kovino uporabili za vojaške namene, zato so leta 1948 postavili novega. Richard Gere je v nekem intervjuju izjavil, da je današnji film eden njegovih najboljših filmov. Ko je prebral scenarij, ni mogel zadržati solz, tako da tudi vam priporočamo, da se oborožite z robčki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
01:52
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Pes, ki je rešil božične praznike
Komedija
Izvirnik: The Dog Who Saved Christmas Vacation
Režija: Michael Feifer
Igrajo: Dean Cain, Gary Valentine, Mario Lopez, Elisa Donovan, Sierra McCormick, Charlie Stewart
Ocena IMDb: 4,8/10

Družina Bannister dobi novega družinskega člana, labradorca Zevsa, za katerega se zdi, da ni ravno rojen za psa čuvaja, kakršnega potrebuje družina.

Ko v času božiča v dom Bennisterjevih poskušata vlomiti predrzna roparja, pes Zevs izkoristi priložnost in postane junak, s tem pa dokaže, da lahko vsak pes doživi svojih pet minut.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
10:55
Mesto svetlobe
Znanstvena fantastika
Izvirnik: City of Ember
Režija: Gil Kenan
Igrajo: David Ryall, Ian McElhinney, Harry Treadaway, Tim Robbins, Bill Murray, B.J. Hogg
Ocena IMDb: 6,5/10

Časovno neopredeljena prihodnost.

Nahajamo se v mestu globoko pod Zemljinim površjem, kamor se je peščica ljudi v strahu pred izumrtjem zatekla pred slabimi dvesto leti. Zgradili so fascinantno mesto, ki je v celoti odvisno od osvetljave visoko nad njimi. Znanstveniki, ki so mesto zasnovali, so imeli v mislih dve stoletji življenja pod zemljo, zato glavni generator počasi odpoveduje, luči trepečejo in v mestu zavlada kaos. Glavni problem tiči v dejstvu, da je že pred leti neznano kam izginila škatla, v katero so starodavni znanstveniki položili napotke za pot na površje Zemlje. Podzemno mesto je tako v bistvu obsojeno na propad. No, če seveda ne bi bilo nadebudnega mladega para, Line in Doona, ki na nekem podstrešju najdeta star kovinski zaboj, v katerem so šifrirani dokumenti. Se v njih skriva rešitev?

Vizualno izjemno razkošen film je posnet po istoimenskem romanu pisateljice Jeanne DuPrau. Poleg zvezdniške igralske zasedbe je zanimivo tudi dejstvo, da je bil eden od producentov filma Tom Hanks.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
12:45
Alatriste
Avantura
Režija: Agustín Díaz Yanes
Igrajo: Viggo Mortensen, Elena Anaya, Unax Ugalde, Eduard Fernández, Eduardo Noriega, Ariadna Gil
Ocena IMDb: 6,1/10

Španija, 17. stoletje. Diego Alatriste je junaški in pogumni vojak kraljeve vojske, ki se v Flandriji bori proti uporniškim Nizozemcem.

Ko se Alatristov prijatelj Balboa ujame v past in v zadnjih zdihljajih Alatrista prosi naj poskrbi za njegovega sina Iniga, se Alatriste vrne v Madrid in dečka vzame pod svoje okrilje. Toda izpolnjevati vojaške naloge in vzgajati svojeglavega otroka ni tako lahko, kot si je Alatriste morda predstavljal.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2006
15:25
Stara tolpa, novi načrt
Drama
Izvirnik: The lonely maiden
Režija: Peter Hewitt
Igrajo: Christopher Walken , Joseph McKenna, Wynn Everett, Patricia B. Till, Marcia Gay Harden, Bhavesh Patel
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba komedije „Stara tolpa, novi načrt“ se vrti okoli trojice muzejskih paznikov srednjih let, ki izvedo, da je muzej eno od razstav prodal Dancem.

Ker so v prodani razstavi najljubša umetniška dela treh paznikov, brez katerih si ne predstavljajo življenja, skujejo načrt, kako bodo pred vkrcanjem tovora na letalo ukradli tri umetnine. Zadeva pa se še dodatno zaplete, ko Rogerjeva žena (Marcia Gay Harden), ki že mesece varčuje za izlet na Florido, za dan odhoda izbere ravno dan kraje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:10
Moja ljubezenska pesem
Komedija
Izvirnik: My Own Love Song
Režija: Olivier Dahan
Igrajo: Renée Zellweger, Nick Nolte, Madeline Zima, Forest Whitaker, Elias Koteas, Annie Parisse
Ocena IMDb: 5,8/10

Jane (Renée Zellweger) se skriva pred življenjem, potem ko jo je nesreča prikovala na invalidski voziček.

Joey (Forest Whitaker) je Janin prijatelj in se pogovarja z duhovi in angeli, ki jih ne vidi nihče drug. Ko v časopisu prebere novico, da bo imel njegov najljubši avtor govor v New Orleansu, prepriča Jane, naj gre z njim na pot. Na potovanju srečata Billie (Madeline Zima), mlado žensko, ki išče pogrešanega moža. Pred popotniki so številne ovire in na cesti srečajo različne primere "angelov" in "hudičev". Jim bo uspelo priti pravočasno na najpomembnejši dogodek v Janeinem življenju?

Dvakratni nominiranec za oskarja, Nick Nolte, Madeline Zima in Elias Koteas so zvezde tega filma.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
19:10
Cartagena
Drama
Režija: Alain Monne
Igrajo: Sophie Marceau, Christopher Lambert, Margarita Rosa de Francisco, Rodolfo De Souza, Linnett Hernandez Valdes
Ocena IMDb: 6,8/10

Zgodba o ljubezni med čedno paralizirano žensko in nekdanjim boksarjem.

Alain Monne je kot režiser debitiral z ganljivo dramo, v kateri igrata Sophie Marceau in Christopher Lambert. Govori o Muriel, lepi svobodomiselni ženski, ki jo je tragična nesreča privezala na posteljo, in Léu, pijanem nekdanjem boksarju srednjih let. Slednji si obupno želi službe, a nima formalne izobrazbe, zato se prijavi za delo pri Muriel, ki ga najame kot kuharja in skrbnika, ne glede na to, kako nespametno se to zdi. Toda Léo počasi pridobi Murielino zaupanje. Ona ga uči brati, on pa jo pripravi do tega, da se sooči z življenjem zunaj stanovanja.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2009
21:00
Ljudožerec vegetarijanec
Drama
Izvirnik: Ljudožder Vegetarijanac
Režija: Branko Schmidt
Igrajo: Rene Bitorajac, Natasa Janjic, Leon Lucev, Emir Hadzihafizbegovic, Zrinka Cvitesic, Daria Lorenci
Ocena IMDb: 7,2/10

Danko Babić je ginekolog, zaposlen v vodilni hrvaški kliniki za ginekologijo in neplodnost.

Dajko je do skrajnosti ambiciozen, pokvarjen, nemoralen, povezan z najhujšim zagrebškim podzemljem in pripravljen narediti vse, da pride do denarja in moči. Pri delu je površen in prenagljen ter dela niz za nizom usodnih napak, ki stanejo nosečnico življenje z odstranjevanjem zdravih organov in podobno. Pred čistim polomom in zaporom ga rešujejo podkupljivi patologi in prijatelj, policist Ilija, okoreli diler. Da bi zdržal nenehno grožnjo zapora, se Babić prepušča uživanju mamil in alkohola, neredko pa si vbrizga tudi pomirjevala in uspavala. Z lažmi in ponarejevanjem izvidov uspe Babić diskreditirati kolege in postati šef ginekologije. In ko na videz ustvari svoje cilje, zahteva mafijski šef Jedinko od njega, da naredi splav ženski, ki je s prometnim ministrom v sedmem mesecu nosečnosti.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2012
22:45
Zombiji: Murphyjev zakon
Akcija, 1. sezona, 12. del
Izvirnik: Z-Nation: Murphy's law
Režija: John Hyams
Igrajo: Kellita Smith, Keith Allan, Russell Hodgkinson, Nat Zang, Anastasia Baranova, Pisay Pao
Ocena IMDb: 6,6/10

Ko se preživeli borijo z zombiji, ki so pod vplivom zdravil, Murphy odkrije presenetljive reči o svojih spodobnostih.

Mupphyja ugrabi skupina odpadnikov, ki pookusi vstopiti v 'Trdnjavo OxyContina'.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:45
Opojnost trave
Komedija
Izvirnik: Reefer Madness
Režija: Andy Fickman
Igrajo: Kristen Bell, Christian Campbell, Neve Campbell, Alan Cumming, Ana Gasteyer, John Kassir
Ocena IMDb: 7,1/10

Potem ko pridna odličnjaka Mary Lane in Jimmy Harper odkrijeta marihuano, njuno življenje zaide na povsem drugačna pota.

Pod vplivom opojne substance se Mary in Jimmy nevede čedalje globlje pogrezata v brezno odvisnosti in pozabljata na svojo, nekdaj svetlo in obetavno prihodnost. Satirična glasbena komedija, ki na hudomušen in zajedljiv način opozarja na nevarnosti marihuane, je priredba filma iz leta 1936, ki je s svojo anti-propagando opozarjal na nevarnosti 'zlobne trave' in s tem poskušal javnost odvrniti od tega mamila.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005