TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 19.02.2019
00:45
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 17. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Flint in Miranda se soočita s svojo preteklostjo. Bonny razkrije Rackhamu svoje namene. Vane osvoji veliko nagrado. Eleanor razglasi vojno.

Kapitan Flint in njegovi pirati 20 let pred klasiko Roberta Louisa Stevensona Otok zakladov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
01:45
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 18. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Nepričakovani zaveznik priskoči na pomoč Flintu. Vanova posadka zahteva spremembo. Silver se žrtvuje.

Kapitan Flint in njegovi pirati 20 let pred klasiko Roberta Louisa Stevensona Otok zakladov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
02:40
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 19. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Vrne se eden najbolj zloglasnih prebivalcev Nassaua.

Flint se s svojo skupino vojskuje proti vsem, ki nasprotujejo piratstvu. Eleanor dobi ponudbo za pomilostitev. Vane nasprotuje Rackhamovim metodam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:48
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Časovna kad doktorja Proktorja
Družinski
Izvirnik: Doktor Proktors tidsbadekar
Režija: Arild Fröhlich
Igrajo: Emily Glaister, Eilif Hellum Noraker, Gard B. Eidsvold, Kristin Grue, Helén Vikstvedt, Atle Antonsen
Ocena IMDb: 5,6/10

Film je vznemirljiva pripoved o treh prijateljih, Lizi, Bulleju in doktorju Proktorju, ki storijo vse, da bi rešili tok zgodovine sveta - in ljubezen.

Zaljubljeni doktor Proktor se na vso moč trudi vrniti v preteklost, da bi spremenil tok zgodovine in preprečil poroko med ljubljeno Juliette ter groznim Claudom Clichéjem, vendar obtiči v času. Proktorjeva mlada partnerja in soseda Liza in Bulle morata spet posredovati. S časovno kadjo se podata na potovanje po času in mu skušata pomagati. Sledi razburljiva pot skozi čas, na kateri trije junaki srečajo Napoleona, ki se med francosko revolucijo za las izogne giljotini, in Ivano Orleansko, ki jo kot čarovnico sežgejo na grmadi. Ali pač ne?!

Časovna kad doktorja Proktorja je druga filmska uprizoritev knjižne uspešnice za otroke o nekoliko trčenem izumitelju doktorju Proktorju avtorja Joja Nesbøja.

Država: Nemčija
Jezik: Norveščina
Leto: 2015
10:55
Mladi upornik
Romantični
Izvirnik: Youth In Revolt
Režija: Miguel Arteta
Igrajo: Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Erik Knudsen, Adhir Kalyan
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba o divjih pustolovščinah mladega Nicka Twispa, ki na počitnicah z družino spozna sanjsko dekle.

Nick Twisp je pohoten najstnik z napako - rad bi bil pisatelj, posluša Franka Sinatro, ceni Fellinijeve filme in s strani opazuje življenje svojih ločenih staršev - njegov oče živi z veliko mlajšo svetlolaso manekenko, njegova mati pa vzame vsakogar, kogar lahko. Pod pretvezo duhovitih opazk si želi le, da bi bil del družbe. Med počitnicami z materjo in njenim trenutnim ljubimcem v naselju prikolic opazi Sheeni in dekle se mu zdi popolno. Med njima se razvije sladka, a kratkotrajna poletna romanca (med katero je Twispova nedolžnost neomadeževana), a Nick bi rad, da bi trajala večno. Zato prevzame še drugo osebnost kot Francois, njegov frajerski drugi jaz, ki počne vse. da bi ga vrgli ven in bi šel nazaj k Sheeni. V filmih je vedno tako, da dobri fantje dobijo dekle, a v resnici to uspe tepcem - in to skuša Nick spremeniti. Kar zadeva njega, se Nick bori za svojo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
12:40
K-PAX
Drama
Režija: Iain Softley
Igrajo: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack, Alfre Woodard, David Patrick Kelly, Saul Williams
Ocena IMDb: 7,4/10

V umobolnici pacient Prot trdi, da prihaja z oddaljenega planeta. Njegov psihiater mu skuša pomagati, vendar tudi njemu postane vse skupaj sumljivo.

Prot je v umobolnici povedal, da je svetloba na Zemlji zanj premočna in da na planetu K-Pax, s katerega prihaja, ni tako svetlo. Powell je v svoji karieri zdravil že veliko bolnikov s halucinacijami, zato se mu zdi le še vprašanje časa, kdaj se bo Prot zlomil in mu zaupal svoje prave težave. Prot pove, da je njegova naloga zbirati podatke o Zemlji, in razloži, kakšne so razlike med Zemljo in njegovim planetom K-Paxom. Tu mu je sicer zelo všeč, vendar se mora domov vrniti še pred koncem poletja. Bolj ko se bliža datum njegovega odhoda, več bolnikov z oddelka želiti oditi z njim. Protovi opisi življenja na planetu, oddaljenem tisoč svetlobnih let od Zemlje, prebudijo v njih žarek upanja v lepše življenje. O Protu pa dvomi edino dr. Powell, ki je do nenadnega izboljšanja duševnega zdravja svojih bolnikov precej skeptičen. Odloči se, da bo uporabil vsa sredstva in razkrinkal Prota, preden bo prepozno. Toda kmalu začne dvomiti vase in v svoje znanje. Njegovi dvomi pa se le še poglobijo, ko Prota spozna skupina astronomov in se nad njim zelo navdušijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
14:55
V koraku s Steinovimi
Komedija
Izvirnik: Keeping Up With The Steins
Režija: Scott Marshall
Igrajo: Daryl Sabara, Jami Gertz, Jeremy Piven, Cheryl Hines, Marc John Jefferies, Tom Hines
Ocena IMDb: 5,4/10

Benjamina čaka najhujši in najlepši obred v življenju - bar micvo.

Kot nekoč mladi indijanski bojevniki, se bo tudi Benjamin Fiedler (Daryl Sabara) podvrgel obredu iniciacije, ki ga bo spremenil iz fanta v moža. Toda namesto, da bi se podal na nevaren lov, mora prestati nekaj veliko hujšega – bar micva v Brentwoodu v Kaliforniji. Ni dovolj, da mora Benjamin stati pred templjem, polnim tujcev, ki prepevajo v hebrejščini, v jeziku, ki ga ne razume. Prenašati mora tudi svoja starša Adama (Jeremy Piven) in Joanne (Jami Gertz), ki se trudita prirediti zabavo vseh zabav, kjer je bar bolj pomemben od micve in judovska zvezda predstavlja Neila Diamonda. Poleg tega morajo Fiedlerjevi prekašati bar micvo Adamovega službenega tekmeca Arnieja Steina (Larry Miller), ki je bil narejen v stilu Titanika. Z bahaškim praznovanjem je Arnie vrgel rokavico. Za izredno tekmovalnega Adama to pomeni vojno. Toda ko se v razmajanem avtodomu pripeljeta Adamov oče Irwin (Garry Marshall), ki je zdaj sivolasi hipi, in njegovo odštekano mlajše dekle (Daryl Hannah), se načrti Fiedlerjevih sesujejo v prah. Vsaka družina ima takšne in drugačne težave, Fiedlerjevi pa zagotovo niso izjema. Kljub temu pa nazadnje ugotovijo, da je družina najdragocenejša in da se njihovih vezi ne more pretrgati (le včasih malce nategniti). V filmu, ki ga je režiral Scott Marshall, nastopa cela vrsta nadarjenih igralcev, kot so Doris Roberts (v vlogi babice), Garry Marshall (v vlogi dedka), Cheryl Hines (v vlogi načrtovalke zabav) in Richard Benjamin (v vlogi rabina).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
16:40
Vse o moji materi
Drama
Izvirnik: Todo sobre mi madre
Režija: Pedro Almodóvar
Igrajo: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña, Antonia San Juan, Penélope Cruz, Rosa Maria Sardà
Ocena IMDb: 7,9/10

Manuela je kot mati samohranilka svojega sina Estebana vzgajala povsem sama, vse dokler ni odrasel.

Esteban se je na mamo čustveno močno navezal. Nekega večera sta se odpravila v gledališče, po predstavi pa je Esteban nesrečno pristal pod kolesi motorista in umrl. Užaloščena Manuela se preseli v Barcelono, saj upa, da bo tam našla Estebanovega očeta. Kmalu se ponovno spoprijatelji s starim znancem La Agradom (Antonia San Juan), transeksualcem, ta pa ji predstavi sestro Roso (Penélope Cruz), dobrosrčno redovnico, ki živi s svojo cinično mamo (Rosa María Sarda). Manuela tako zaživi novo življenje, obkrožena s temi pisanimi osebnostmi.

Nagrada za najboljšo režijo na festivalu v Cannesu (1999) in oskar za najboljši tujejezični film (2000).

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 1999
18:40
Ne pozabi me
Romantični
Izvirnik: Remember Me
Režija: Allen Coulter
Igrajo: Caitlyn Rund, Moisés Acevedo, Noel Rodriguez, Kevin P. McCarthy, Chris Cooper, Robert Pattinson
Ocena IMDb: 7,1/10

Nepozabna zgodba o moči ljubezni, povezanosti družine in zavedanju tega, kako dragocen je vsak trenutek v življenju.

Uporniški mladenič Tyler se je po družinski tragediji čustveno povsem oddaljil od vedno prezaposlenega očeta. Čeprav je najstnik prepričan, da nihče ne razume njegovih občutkov, po nenavadnem naključju spozna razumevajočo Ally, ki ozdravi njegove čustvene rane in mu prinese nov življenjski optimizem. Iz njunega prijateljstva se počasi rodi romanca, toda neprijetni dogodki iz preteklosti se vrnejo in ogrozijo mlado ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
20:45
Ko je zastalo moje srce
Drama
Izvirnik: De battre mon coeur s'est arrêté
Režija: Jacques Audiard
Igrajo: Romain Duris, Niels Arestrup, Jonathan Zaccaï, Gilles Cohen, Linh Dan Pham, Aure Atika
Ocena IMDb: 7,3/10

Brutalno poetičen film posvečen vsem, ki živijo na robu, in tistim, ki jih je življenje odpeljalo daleč stran od otroških sanj.

Thomas Seyr dela v nepremičninski agenciji, njegova strast pa je igranje klavirja. Thomas Seyr dela v nepremičninski agenciji, ki jo je podedoval po očetovi smrti, njegov skriti talent in njegova skrita strast pa je igranje klavirja. Ko po dolgem času sreča materinega bivšega agenta se spet spomni na dni, ko je živel le za piano in igral kakor mu je velevala duša. Želi se vrniti. Želi zapustiti delo in razmere v katere je bil pahnjen po tem, ko je prevzel očetov ustaljeni biznis, iz življenja želi potegniti nekaj več. Zaveda pa se, da njegovo igranje po vseh teh letih abstinence rahlo peša, zato gre na vaje k prikupni kitajski priseljenki, ki piano razume do konca. Skupaj najdeta pot, ki Thomasa pripelje na pota stare slave.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2005
22:45
Ljubezen brez naslova
Drama
Izvirnik: Shelter
Režija: Paul Bettany
Igrajo: Adolfo Mendez-Nouel, Anthony Mackie, Kevin Hoffman, Teddy Cañez, Steve Cirbus, Alok Tewari
Ocena IMDb: 6,5/10

Ko razkrivamo zgodbo dveh brezdomcev, dojamemo, kako vedno bolj potrebujeta drug drugega, da bi si lahko ustvarila prihodnost.

Hannah in Tahir se zaljubita kot brezdomca na newyorških ulicah. V zavetišču raziskujejo, kako sta se znašla tam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014