TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 21.08.2017
02:30
Narod prozaca
Drama
Izvirnik: Prozac Nation
Režija: Erik Skjoldbjærg
Igrajo: Christina Ricci, Jason Biggs, Anne Heche, Michelle Williams, Jonathan Rhys Meyers, Jessica Lange
Ocena IMDb: 6,3/10

Elisabeth je študentka prvega letnika na Harvardu.

Do nedavnega uspešna učenka in srečno dekle, se soočena z novim okoljem in izzivi, začne boriti s kronično depresijo. Uteho poišče v tabletah in alkoholu. Razcepljena med študijskimi obveznostmi in zasebnim življenjem dopusti, da njena depresija in samomorilsko vedenje uničita vse, kar ji karkoli pomeni.

Film je posnet po avtobiografiji Elisabeth Wurtzel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
04:14
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Peklenske zadeve 3
Kriminalka
Izvirnik: Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan
Režija: Wai-Keung Lau
Igrajo: Tony Chiu Wai Leung, Andy Lau, Leon Lai, Daoming Chen, Kelly Chen, Anthony Chau-Sang Wong
Ocena IMDb: 7/10

Ming se ponovno vrne na policijo, vendar na njegovo presenečenje igre kdo bo koga še ni konec.

Minga oprostijo vseh obtožb glede Yanove smrti in ga celo sprejmejo v oddelek za notranje zadeve. Ming kmalu odkrije, da je še en policist, Yeung, ki se je nadvse hitro prebil po hierarhični lestvici znotraj oddelka, skrivnostno povezan s Shenom. Za slednjega pa se je zdelo, da opravlja vlogo Samove vezi s podzemljem celinske Kitajske. Zato je Ming skoraj prepričan, da je Yeung še eden izmed Samovih mož, ki se je infiltriral med policiste. Odločen je, da ga bo razkril, a ve, da mora pri tem paziti, da ne opozori na svoje vezi s Samom. A naloga, ki si jo je zadal, ne bo prav lahka, saj se zdi, da Yeung prav tako sumi Minga in da ima identične namene. S pomočjo zdravnice Lee, Yanove psihiatrinje, Ming dobi vpogled v zadnje dni njegovega življenja. Sledijo si spominske podobe, ki kažejo policista, ki je deloval pod krinko in imel opraviti tako z Yeungom kot tudi s Shenom. Kmalu zatem Ming naleti na posnetek, na katerem je slišati Sama, ki se pogovarja s svojim vohunom. Takrat se Ming odloči, da se bo končno neposredno soočil z Yeungom.

Država: Kitajska
Jezik: Kitajščina
Leto: 2003
11:20
Kaos
Akcija
Izvirnik: Chaos
Režija: Tony Giglio
Igrajo: Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes, Henry Czerny , Justine Waddell, Nicholas Lea
Ocena IMDb: 6,5/10

Dva policista v Seattlu zasledujeta bančne roparje, ki iz banke pravzaprav niso ukradli ničesar.

Policija odkrije, da so roparji v banko namestili virus, s katerim naj bi z različnih računov pokradli milijardo dolarjev, in sicer v skladu s teorijo kaosa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
13:20
Kavboji
Komedija
Izvirnik: Kauboji
Režija: Tomislav Mšić
Igrajo: Saša Anočić, Živko Anočič, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Ana Begić, Niksa Butijer
Ocena IMDb: 7,2/10

"Življenje sme biti dolgočasno, vestern pa nikoli!" je vodilo skupine odpadnikov.

Odpadniki z gledališko predstavo na prefinjen način združijo slovo od province ter univerzalno poetiko zvoka in ikonografije vesterna. Saša, relativno uspešen režiser se ves razočaran vrne v rojstno mesto. Domov ga je povabil župan, saj želi, da bi Saša ponovno vzpostavil delovanje lokalnega gledališča, vendar začetki niso obetavni. Na avdicijo se prijavi zgolj pet ljudi.

„Kavboji“, ki samozavestno jezdijo na krilih žanra, so mešanica komedije in elementov vesterna. Ali pa obratno.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2013
15:20
Kresnice na vrtu
Drama
Izvirnik: Fireflies In The Garden
Režija: Dennis Lee
Igrajo: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Julia Roberts, Ioan Gruffudd
Ocena IMDb: 6,5/10

Družinska tragedija prisili očeta in sina, da vnovič presodita pomen starševstva.

Kot otrok in najstnik se ni Michael nikoli zbližal s svojim oblastnim očetom (Willem Dafoe), ki je nenehno kritiziral in strogo kaznoval vsako njegovo napako. Družinska tragedija pa prisili zdaj že odraslega Michaela (Ryan Reynolds) nazaj v bližino očeta ter k izkušnji, ki bo od njega terjala soočenje s pozabljenimi spomini in z družinskimi skrivnostmi. Razdvojen med besom in upanjem si Michael prizadeva doumeti svoj odnos z očetom in razmisliti o tem, ali so se stvari spremenile.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
17:15
Črni balon
Romantični
Izvirnik: The Black Baloon
Režija: Elissa Down
Igrajo: Rhys Wakefield, Luke Ford, Toni Collette, Erik Thomson, Gemma Ward, Sarah Woods
Ocena IMDb: 7,3/10

Družina Mollison se priseli v novo okolje mesta Sydney v Avstraliji.

Thomas Mollison je šestnajstletnik, ki ga njegov starejši, avtistični brat Charlie spet osramoti pred vrstniki v novem okolju. Čeprav ga starša bodrita, je Thomas zaradi vseh teh reči povezanih z bratom, slabe volje in težko naveže stike. A vse še nekako gre, dokler za Charlija skrbi njuna požrtvovalna, noseča mati. Toda zaradi nosečniških komplikacij mora odslej ležati v postelji in skrb za nebogljenega brata prevzameta Thomas in njegov oče Simon. In to prav sedaj, ko se začne Thomas zbliževati z novo sošolko Jackie.

Film je leta 2008 prejel skoraj vse pomembne avstralske filmske nagrade! Prejel je tudi berlinskega kristalnega medveda za leto 2008, za najboljši film v sekciji Generation 14+.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
19:05
Povej mi
Biografija
Izvirnik: Talk To Me
Režija: Kasi Lemmons
Igrajo: Don Cheadle, Chiwetel Ejiofor, Bruce McFee, Mike Epps, Peter MacNeill, Adam Gaudreau
Ocena IMDb: 7,4/10

Zdoba o radijski osebnost Ralphu "Peteyju" Greenu, ki je v 60-ih zaslovel s svojo pogovorno oddajo in postal aktivist.

Nekdanji zapornik Petey Greene šele v zaporu najde smisel življenja - govorjenje! Postane zaporniški DJ, ki po odsluženi kazni s pomočjo dekleta Vernell (Taraji P. Henson) pride na radijsko postajo WOL. Edini črnski urednik na postaji, visoko izobraženi Dewey Hughes (Chiwetel Ejiofor) je Greenov edini zagovornik, ki je prepričan, da bosta ravno njegova neposrednost in posebna življenjska izkušnja pritegnila poslušalce. Ko Peteyjev glas, humor in duh burijo radijske valove, slišijo poslušalci poleg izjemne glasbe tudi človeka, ki govori o rasi in vplivu ter jih nagovori, kot jih je do zdaj le redko kdo. Petey kmalu oostane maskota postaje ter s svojo osebnostjo prekaša slavna DJ-ja, Nighthawka in Sunny Jimma.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:15
Baaria
Drama
Režija: Giuseppe Tornatore
Igrajo: Francesco Scianna, Margareth Madè, Lina Sastri, Ángela Molina, Nicole Grimaudo, Ficarra
Ocena IMDb: 6,9/10

Zabavna, a tudi otožna zgodba o globokih strasteh in o strastnih utopičnih sanjah.

V desetletja prejšnjega stoletja nas popelje mali Pietro, ki ga oče pošlje po cigarete in Pietro tako hiti, da na krilih pristane v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ko je bil njegov ded Cicco skromen pastir, ki je poskušal slediti svojim sanjam in je strastno prebiral knjige in se postavljal na lastne noge, preživljal družino; njegov sin Peppino je v časih fašizma, lakote med II.svetovno vojno, spoznal krivice, se upiral mafiji, naposled po vojni pristal med člani komunistične stranke. Mladosti navkljub se je Peppino hitro vzpenja po karierni lestvici komunistične stranke in postal eden vodilnih funkcionarjev stranke na Siciliji.Takrat je spoznal dekle svojega življenja Mannino. Njeni starši so njuni zvezi zaradi Peppinovega političnega prepričanja nasprotovali, pa sta se njihovem nasprotovanju navkljub poročila in imela otroke.

V vrsti epizod v mozaični pripovedi film spremlja Peppina in njegovo družinsko življenje tja do osemdesetih let prejšnjega stoletja. Preko Peppina se kaže zgodovina italijanske komunistične partije in levičarstva sploh, saj je Peppino strankin dosmrtni član. Peppino je bil vse svoje življenje borec proti krivicam, korupciji in kompromisom, soočen z neetičnim delovanjem njegovih strankarskih kolegov je doživljal neprestana razočaranja, vsemu navkljub pa je ostal zvest levičarskim načelom.

Baarija, v lokalnem siciljanskem slengu ime za vas Bagheria, je hommage družini režiserja Tornatoreja, hkrati pa slikovita freska zaostale Sicilije. Film v marsičem spominja na Bertoluccijevo filmsko mojstrovino Dvajseto stoletje.

Nagrade: Zlati globus Giuseppe Tornatore.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2009
23:55
Nič ni zasebno
Drama
Izvirnik: Towelhead
Režija: Alan Ball
Igrajo: Summer Bishil, Chris Messina, Maria Bello, Peter Macdissi, Gemmenne de la Peña, Robert Baker
Ocena IMDb: 7/10

Jasira si želi nečesa, česar ne zna opisati; pozornost, ljubezen, sprejemanje in normalno življenje. Žal pa ne ve, kako naj pride do tega.

Mati Jasiro spodi, da gre živet v Houston k svojemu strogemu in vzkipljivemu očetu Libanoncu. Tam se kmalu nauči, kaj mora skrivati pred njim. Vendar se žene za lažno samozavestjo, ki jo nudijo pop kultura in revije. Rezultat je temačen, pogumen in žalosten pogled na zbeganost ter v napačno smer vodeno odraščanje v ameriškem mestu sredi javnih šol in predmestnih naselij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007