TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 22.01.2017
01:10
Življenje po življenju
Triler
Izvirnik: After Life
Režija: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Igrajo: Christina Ricci, Liam Neeson, Justin Long, Chandler Canterbury, Celia Weston, Luz Alexandra Ramos
Ocena IMDb: 5,9/10

Mladenka je ujeta med življenjem in smrtjo. Pogrebnik, ki ima dar, da lahko premaga smrt pa ima namen, da jo živo zakoplje.

Ko se po grozljivi prometni nesreči Anna prebudi iz nezavesti, krajevni pogrebec pripravlja njeno truplo za pogreb. Zbegana, prestrašena in po lastnem občutku še vedno zelo živa Anna ne more verjeti, da je umrla, čeprav ji pogrebec dopoveduje, da je zgolj v fazi prehoda v onostranstvo. Eliot jo prepriča, da lahko komunicira z mrtvimi in da je edini, ki ji lahko pomaga. Ker je Anna ujeta v mrtvašnici in se ne more obrniti na nikogar drugega kot na Eliota, se mora soočiti s svojimi največjimi strahovi in sprejeti lastno smrt. Toda Annin od bolečine strti fant se ne more znebiti suma, da Eliot ni to, za kar se predstavlja, in je vse bliže odkritju vznemirjajoče resnice, vendar bi lahko bil prepozen ‒ Anna je morda že krenila na pot na drugo stran.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
03:02
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Kosmati zobni mišek
Animacija
Izvirnik: El ratón Pérez
Režija: Juan Pablo Buscarini
Igrajo: Alejandro Awada, Mariano Chiesa, Roly Serrano, Delfina Varni, Fabián Mazzei, Ana María Orozco
Ocena IMDb: 5,3/10

Lučka je živahna in igriva deklica, ki ji izpade mlečni zobek.

Lučkini starši, oče, ki je brezposeln kuharski mojster, in mama, uspešna arhitektka, ki ima dela čez glav, jo zaradi izpadlega zobka potolažita z zgodbo, da bo še istega večera prišel k njej Zobni mišek, odnesel zobek in ji pustil kovanec. Nihče pa ne sluti, da se bo ravno s tem začela nadvse nenavadna in čudovita zgodba. Zobni mišek živi na barki z ostalimi miškami, ki čistijo zobke in iz njih izdelujejo čudovite bisere, ki jih po mestni kanalizaciji odnesejo draguljarju, ki jim jih zamenja za denar. Rutinska naloga pa se sprevrže v pravo polomijo, ko sleparja ugrabita miška, da bi mu zaplenila barko in obogatela z biseri. Začne se čudežna pustolovščina.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2006
09:45
Golobčka
Romantični
Izvirnik: Love Birds
Režija: Paul Murphy
Igrajo: Rhys Darby, Faye Smythe, Alvin Maharaj, Wesley Dowdell, David Fane, Craig Hall
Ocena IMDb: 6/10

Douga po dolgotrajni zvezi nepričakovano zapusti njegovo dekle Susan.

Doug (Rhys Darby) je prepričan, da je njegovo življenje popolno, zato je toliko bolj osupel, ko ga njegovo dolgoletno dekle nekega dne zapusti. Ko kmalu zatem najde ranjeno račko, se nerad odloči, da bo skrbel zanjo, dokler ji ne bo našel novega doma. Skrb za račko Douga motivira, da se poda na pot samospoznanja in se zbliža z veterinarko Holly. Bo račka še kdaj poletela? Bo Doug našel svoje popolno življenje?

Jezik: Angleščina
Leto: 2011
11:40
Usodna študentka
Drama
Izvirnik: Liberal Arts
Režija: Josh Radnor
Igrajo: Josh Radnor, Elizabeth Olsen, Richard Jenkins, Allison Janney, Elizabeth Reaser, John Magaro
Ocena IMDb: 6,7/10

Srečanje z Zibby zbudi v Jesseju upe na svetlo prihodnost.

Jesseju se zdi, da mu življenje prinaša čedalje manj možnosti, potem ko je propadla njegova zadnja ljubezenska zveza in ga začne služba vse bolj dušiti. Ko ga nekdanji profesor z univerze prosi za slavnostni govor na zabavi ob njegovi upokojitvi, je za tridesetletnika to prikladna pretveza, da se za nekaj časa umakne od vsakdana. Po vrnitvi na nekdanjo univerzo se začnejo tudi Jessejevi spomini vračati v valovih nostalgije. Pozneje se nepričakovano zbliža s predrzno študentko višjega letnika Zibby in nenadoma se v njemu zbudijo upi na boljšo prihodnost ter osvežujoč optimizem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
13:30
Usodna noč
Drama
Izvirnik: The Greatest
Režija: Shana Feste
Igrajo: Carey Mulligan, Aaron Taylor-Johnson, Pierce Brosnan, Susan Sarandon, Johnny Simmons, Kevin Hagan
Ocena IMDb: 6,7/10

Družino Brewer pretrese tragična smrt najstarejšega otroka – Bennetta.

Oče Brewer se ob smrti sina obnaša, kot da se ni nič zgodilo. Prekine vsak pogovor, ki se začne odvijati proti spominom na umrlega. Živi naprej in v sebi skriva pravo bolečino ob izgubi. Mati obsedeno žaluje in hoče na vsak način odkriti tudi najbolj skrivnostna dejanja svojega mrtvega otroka. 15 zadnjih minut njenega sina ji je bolj pomembnih kot njen drugi sin, ki se mora sprijazniti z dejstvom, da je tudi po smrti brata še vedno druga violina v družini. Potem pa se na vratih pojavi najstnica Rose, ki trdi, da pod srcem nosi plod kratkotrajnega razmerja z Bennettom. In nima kam …

Vam osnovni nastavek zgodbe zveni znano? Tudi režiserka priznava, da jo je izjemno zaznamoval film Navadni ljudje Roberta Redforda iz leta 1980. No, zgodba je malo izpopolnjena in za boljši učinek je dodana še primes iz filma Juno – pojav Rose na vratih hiše Brewerjevih. Najstnico je zaigrala Carey Mulligan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
15:25
Okrožje 9
Znanstvena fantastika
Izvirnik: District 9
Režija: Neill Blomkamp
Igrajo: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie, John Sumner
Ocena IMDb: 8/10

Leto 1982. Nad Johannesburgom v Južnoafriški republiki se pojavi velikanska vesoljska ladja z izmučenimi Nezemljani, ki se jih oprime vzdevek Škampi.

Po 28 letih od pristanka Nezemljanov začetno navdušenje nad njimi skopni, njihov begunski tabor pa se je sčasoma spremenil v vojaški geto po imenu Okrožje 9, kjer Nezemljani živijo v bednih pogojih kot ujetniki. Leta 2010 vojaško podjetje Multi-National United dobi nalogo, da na čelu z agentom Wikusom van der Merwom begunce na silo izseli s tamkajšnjega področja. Med opravljanjem naloge je Wikus izpostavljen nenavadni nezemeljski kemikaliji. Da bi preživel, se mora opreti na pomoč svojih novih prijateljev Škampov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:30
Šola za življenje
Drama
Izvirnik: An Education
Režija: Lone Scherfig
Igrajo: Carey Mulligan, Olivia Williams, Alfred Molina, Cara Seymour, William Melling, Connor Catchpole
Ocena IMDb: 7,3/10

Najstnica iz londonskega predmestja je namesto tradicionalne izobrazbe deležna nečesa bolj zloveščega.

Začenjajo se divja 60. leta, toda v življenju najstnice Jenny ni časa za zabavo, saj mora ves čas in trud posvečati uresničevanju očetove želje, da bi se ji uspelo vpisati na prestižno oxfordsko univerzo. A nekega dne spozna zabavnega in šarmantnega Davida, ki radovedno mladenko vpelje v zapeljivi svet nenehnih družabnih srečanj, svečanih koncertov in nepozabnih zabav. Toda šola za življenje ima tudi negativno stran in Jenny se naposled znajde pred najtežjo odločitvijo o svoji prihodnosti ...

Pisatelj Nick Hornby se je prvič lotil pisanja scenarija, ki ni po njegovi predlogi in dokazal, da njegovo mojstrstvo filmskega jezika nič kaj ne zaostaja za literarnim. K temu pripomore tudi odlična režija danske režiserke Lone Scherfig, ki iz igralcev, sploh iz mlade Mulliganove, naredi povsem žive, sveže in prepričljive like …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:20
Poštena igra
Triler
Izvirnik: Fair Game
Režija: Doug Liman
Igrajo: Naomi Watts, Sonya Davison, Vanessa Chong, Anand Tiwari, Stephanie Chai, Sean Penn
Ocena IMDb: 6,8/10

Agentka CIE Valerie Plame deluje v sistemu kot tajna uslužbenka, ki vodi preiskavo o obstoju orožja za množično uničevanje v Iraku.

Film je napeta drama, ki nas popelje v zastrašujoče in temne hodnike politične moči vsemogočne ameriške politično vojaške administracije. Drama je navdahnjena z izkušnjami tajne agentke CIA Valerie Plame. V času, ko je bila njena kariera na največji preizkušnji in v času, ko je bil tudi njen zakon ogrožen, je iz Bele hiše pricurljalo šokantno razkritje o njenem dejanskem statusu ...

Mešanica biografije, drame in trilerja, posneta po knjigi Josepha Wilsona.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
21:20
3096 dni: Resnična zgodba o Nataschi Kampusch
Drama
Izvirnik: 3096 Days
Režija: Sherry Hormann
Igrajo: Antonia Campbell-Hughes, Thure Lindhardt, Amelia Pidgeon, Trine Dyrholm, Dearbhla Molloy, Roeland Wiesnekker
Ocena IMDb: 6,4/10

Dunaj, 2. marec 1998. Natascha je stara deset let, ko jo na poti v šolo v beli kombi potisne Wolfgang Priklopil, nezaposleni komunikacijski inženir.

Priklopil je pod svojo hišo zgradil skrito sobo, v katero je zaprl ugrabljeno deklico Natascho. Dva krat tri metra velik prostor bo naslednjih osem let in pol Nataschina zaporniška celica: branje pravljic, priljubljeni piškoti in poljubi za lahko noč se bodo izmenjevali z nasiljem, ponižanjem in nenehnim stradanjem. Toda ta zapor ne bo zlomil Natasche, temveč jo bo le okrepil. Vsak dan, vsak dih je majhna zmaga in znak upora. Leta 2006 je Nataschi uspelo pobegniti, Wolfgang Priklopil pa je storil samomor.

Država: Nemčija
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
23:20
Oko
Triler
Izvirnik: The eye
Režija: David Moreau
Igrajo: Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey, Rade Serbedzija, Fernanda Romero, Rachel Ticotin
Ocena IMDb: 5,4/10

Sydney Wells je slepa mlada violinistka.

Po presaditvi roženice Sydney prvič po nesreči v otroštvu spregleda. Čeprav je kot otrok videla, se težko prilagaja novemu svetu polnemu barv in oblik. A sčasoma se ji začnejo prikazovati nenavadne sence ter zastrašujoče stvari - sence, ki odpeljejo žive s tega sveta. Medtem ko njeni prijatelji in družina počasi dvomijo v njen zdrav razum, pa je Sydney prepričana, da je prav darovalka ključ do nenavadnega sveta, ki ga vidi.

Napet triler z Jessico Alba v glavni vlogi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008