TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 23.05.2018
00:50
Bela kraljica: Zaljubljena v kralja
Drama, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: The White Queen: In Love With The King
Režija: Colin Teague
Igrajo: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons, Ben Lamb
Ocena IMDb: 7,8/10

Zgodba o angleškem kraljevem dvoru.

Leta 1463 je strast med podložnico iz hiše Lancastrovih in kralja iz hiše Yorkovih pripeljala do skrivne poroke in nove angleške kraljice. Toda ženski, ki nista navdušeni nad temi dogodki, se jo odločita vreči s prestola.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
01:50
Bela kraljica: Cena moči
Drama, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: The White Queen: The Price Of Power
Režija: Colin Teague
Igrajo: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons, Ben Lamb
Ocena IMDb: 7,8/10

Zgodba o angleškem kraljevem dvoru.

Leta 1463 je strast med podložnico iz hiše Lancastrovih in kralja iz hiše Yorkovih pripeljala do skrivne poroke in nove angleške kraljice. Toda ženski, ki nista navdušeni nad temi dogodki, se jo odločita vreči s prestola.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
02:50
Bele peščine
Akcija
Izvirnik: White sands
Režija: Roger Donaldson
Igrajo: Willem Dafoe, Mary Elizabeth Mastrantonio, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, M. Emmet Walsh, James Rebhorn
Ocena IMDb: 6/10

Šerif Ray prevzame identiteto mrtvega Indijanca, da bi prišel na sled pravemu morilcu.

Zgodba se začne v puščavi v Novi Mehiki. Tam ob truplu nekega Indijanca najdejo pol milijona dolarjev. Preiskavo umora zaupajo krajevnemu šerifu Rayu Dolezalu. Ker se mu primer zdi zelo zapleten in sumljiv, se odloči prevzeti mrtvečevo identiteto in priti stvari do dna. Pot mu prekrižata tihotapec orožja Gorman Lennox in skrivnostna Lane Bodine, za katero Ray ni čisto prepričan, na kateri strani zakona je. Ko se v njegovo preiskavo vmeša še FBI, se kmalu znajde sredi grdih spletk.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
04:37
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Mladi revolveraši 2
Vestern
Izvirnik: Young guns 2
Režija: Geoff Murphy
Igrajo: Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Christian Slater, William Petersen, Alan Ruck
Ocena IMDb: 6,5/10

Razbojnik Billy in njegova tolpa se po porazu v zadnji veliki bitki odločijo za ponovno združitev.

Oblasti iščejo Billyja "The Kida" in njegovo tolpo. Ko ujamejo „Doca" Scurlocka in Chaveza, ju mora Billy rešiti. Uspe jim pobegniti, nato pa se odpravijo v Mehiko. "Najemimo lopova, da ujamemo," je rekel John S. Chisum in je plačal Patu Garrettu, enemu Billyjevih nekdanjih pajdašev, 1000 $ da, ubije Williama H. Bonneyja, znanega kot Billy "The Kid".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
11:10
Duh babice Ilonke
Komedija
Izvirnik: Duh babe Ilonke
Režija: Tomislav Žaja
Igrajo: Selma Ibrahimi, Marin Arman Grbin, Aleksandra Balmazović, Rakan Rushaidat, Krunoslav Šarić, Sabina Ajrula
Ocena IMDb: 6,9/10

Film portretira življenje nenavadne romske družine skozi oči desetletne deklice Manuše.

Po smrti Manušine babice Ilonke so dekličini starši tako obremenjeni in zatopljeni v vsakdanje težave, da ne opazijo čudne stvari, ki se nenadoma začnejo dogajati. Manuši kmalu postane jasno, da je njen dom obsedel duh njene pokojne babice, zato poskuša s pomočjo prijatelja Zdenka pomiriti situacijo. Manuša pa kmalu odkrije tudi družinsko skrivnost iz preteklosti, ki ji bo pomagala, da se sooči s prekletstvi, ki so bila izrečena nad njeno babico in celotno družino.

Film je dobil nagrade na različnih festivalih:

- Indian Cine Film Festival 2015 - nagrada za najboljši scenarij

- Mednarodni filmski festival El Ojo Cojo 2016 - najboljši celovečerni igrani film

- The Accolade Global Film Competition 2016 - posebno priznanje

- Near Nazareth Film Festival 2016 - najboljši film za otroke

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2011
13:10
Rdeči baron
Biografija
Izvirnik: Der Rote Baron
Režija: Nikolai Müllerschön
Igrajo: Tomás Koutník, Tomás Ibl, Albert Franc, Matthias Schweighöfer, Maxim Mehmet, Hanno Koffler
Ocena IMDb: 6,4/10

Baron Manfred von Richthofen (Schweighofer) je najslavnejši pilot nemškega vojaškega letalstva v prvi svetovni vojni.

Za barona Manfreda von Richthofna in njegove kolege so zračne bitke predvsem športne narave, tehnični izzivi, dostojanstvo ter ignoriranje pravih vojnih grozot. Ima tudi zelo grdo navado, da je pristaja poleg sestreljenih nasprotnikov, in kot "spominke" pobira osebne predmete žrtev: pilotske čelade, rokavice, škornje in očala, ure, dokumente in podobno. Zaradi kričeče rdeče barve, s katero pobarva svoje letalo, postane znan kot Rdeči baron, strah in trepet pilotov iz držav antante in navdih za milijone svojih rojakov.

Slava in čast mu, tipičnemu oholemu pruskemu aristokratu, seveda izjemno godi. Vse dokler ne spozna čedne medicinske sestre Käte, ki mu odpre oči in ga sooči z dejstvom, da je v bistvu samo lutka v umazanem propagandem vojaškem stroju. Razočaran in prevaran se odpravi na še en polet. Piše se 21.4.1918, nedelja, dokaj mrzel dan …

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
15:30
Navidezni zločini
Drama
Izvirnik: Imaginary Crimes
Režija: Anthony Drazan
Igrajo: Harvey Keitel, Fairuza Balk, Kelly Lynch, Vincent D'Onofrio, Diane Baker, Chris Penn
Ocena IMDb: 6,6/10

Ovdovel oče skuša po svojih najboljših močeh poskrbeti za najstniški hčerki.

Ray Weiler je vdovec in oče dveh najstnic, maturantke Sonye in njene mlajše sestre Grete. Ray si stalno izmišlja načrte, kako bi na hitro obogatel, a ti načrti vedno propadejo. Obožuje hčerki, pri tem pa se zaveda, da ni ravno vzoren oče. Seveda se tega zavedata tudi hčerki, ki imata pogosto opravka z izterjevalci dolgov in besnimi investitorji, ki so vložili denar v enega od propadlih Rayevih načrtov. Ray je svojo hči Sonyo vpisal v drago privatno šolo, nima pa denarja, da bi jo plačal, prepričan pa je, da mu bo najnovejše poslovno tveganje prineslo nekaj pravega denarja. Gospod Webster, Sonyin profesor, odkrije v njej pravi pisateljski talent in ji svetuje vpis na fakulteto. Sonya ve, da bo oče nasprotoval njeni odločitvi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
17:35
Veliki Buck Howard
Komedija
Izvirnik: The Great Buck Howard
Režija: Sean McGinly
Igrajo: John Malkovich, Colin Hanks, Emily Blunt, Ricky Jay, Steve Zahn, Tom Hanks
Ocena IMDb: 6,5/10

Pred davnimi časi je bil Buck Howard (John Malkovich) v središču pozornosti.

Buckove izjemne sposobnosti, ki jih ne smemo mešati z magijo, so mu omogočile lastno točko v Vegasu, kar 61-krat pa je nastopil tudi v oddaji Johnnyja Carsona. Po njegovem osebnem mnenju je njegov talent daleč od običajnega - lahko bere misli in obvlada skupinsko hipnozo. Danes pa je vsem, razen Bucku seveda, jasno, da so njegovi dnevi mimo; s svojo točko nastopa po bednih dvoranah in že leta ni razprodal predstave. Toda Buck Howard kljub vsemu ne odneha. Prepričan v svojo slavo verjame, da se mu bo uspelo vrniti na vrh. Potrebuje le agenta in osebnega pomočnika. In ravno v tem hipu potrebuje delo nezaposleni pisatelj Troy Gable (Colin Hanks). Tako se s pomočjo strastne publicistke (Emily Blunt) in usode Buck znova vrne na staro pot slave in omogoči Troyju pravo življenjsko izkušnjo!

Zabaven in dobro zrežiran film odlikuje izvrstna igralska zasedba, med ostalimi sami sebe igrajo tudi praktično vsi zvezdniki ameriških pogovornih oddaj, od Conana O'Briena do Jaya Lena. Režiser filma Sean McGinly je za osnovno zgodbo priredil resnično kariero Čudovitega Kreskina, znamenitega TV čarovnika iz sedemdesetih let, pri katerem je nekaj časa tudi sam delal kot organizator turneje. Znameniti trik naj bi izvedel več kot 6.000-krat in samo devetkrat naj bi se mu ponesrečil!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
19:20
Mladi upornik
Romantični
Izvirnik: Youth In Revolt
Režija: Miguel Arteta
Igrajo: Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Erik Knudsen, Adhir Kalyan
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba o divjih pustolovščinah mladega Nicka Twispa, ki na počitnicah z družino spozna sanjsko dekle.

Nick Twisp je pohoten najstnik z napako - rad bi bil pisatelj, posluša Franka Sinatro, ceni Fellinijeve filme in s strani opazuje življenje svojih ločenih staršev - njegov oče živi z veliko mlajšo svetlolaso manekenko, njegova mati pa vzame vsakogar, kogar lahko. Pod pretvezo duhovitih opazk si želi le, da bi bil del družbe. Med počitnicami z materjo in njenim trenutnim ljubimcem v naselju prikolic opazi Sheeni in dekle se mu zdi popolno. Med njima se razvije sladka, a kratkotrajna poletna romanca (med katero je Twispova nedolžnost neomadeževana), a Nick bi rad, da bi trajala večno. Zato prevzame še drugo osebnost kot Francois, njegov frajerski drugi jaz, ki počne vse. da bi ga vrgli ven in bi šel nazaj k Sheeni. V filmih je vedno tako, da dobri fantje dobijo dekle, a v resnici to uspe tepcem - in to skuša Nick spremeniti. Kar zadeva njega, se Nick bori za svojo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
Stari
Akcija
Izvirnik: Old boy
Režija: Spike Lee
Igrajo: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Samuel L. Jackson, Michael Imperioli, Pom Klementieff
Ocena IMDb: 5,8/10

V oglaševalskem poslu zaposleni Joe Doucett (Josh Brolin) je ženskar, pijanec in slab oče hčerki, ki živi z njegovo nekdanjo ženo.

Lepega dne se Joe Doucett prebudi v neznani motelski sobi brez telefona - soba bo naslednjih 20 let njegov zapor. Ko izve, da so mu ubili ženo in da je on glavni osumljenec, sprva obupava, potem pa se osredotoči na to, kako bo ušel iz ujetništva in našel pravega morilca. Ob gledanju fitnes programov, kung fu filmov in rokoborb na TV začne uriti svoje telo in spretnosti in se prelevi v smrtonosno orožje, pripravljeno na maščevanje. Potem pa ga nenadoma osvobodijo.

Priredba istoimenskega korejskega filma, tokrat v režiji Spika Leeja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
22:55
Volčji deček
Avantura
Izvirnik: Welp
Režija: Jonas Govaerts
Igrajo: Maurice Luijten, Evelien Bosmans, Titus De Voogdt, Stef Aerts, Jan Hammenecker, Gill Eeckelaert
Ocena IMDb: 5,9/10

Sam je 12-letnik z bujno domišljijo, ki se s skupino skavtov odpravi na taborjenje v gozd, v kateri naj bi po govoricah strašil volčji deček Kai.

Potem ko po naključju Sam odkrije hišico na drevesu in sreča divjega dečka z masko, poskuša voditelja tabora opozoriti na nevarnost, a kaj, ko mu ta ne verjame. Toda dogodki, ki sledijo, jasno kažejo na to, da v gozdu živi neusmiljeni psihopat.

Država: Belgija
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2014