TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 23.08.2016
01:05
Mafijski slavček
Komedija
Izvirnik: Meet The Mobsters
Režija: Larry Blamire
Igrajo: John Fiore, Vincent Curatola, Dolores Sirianni, Richard Portnow, Douglas Stevens, Frank Santorelli
Ocena IMDb: 6,3/10

Johnny Slade se na vse kriplje trudi, da bi njegove pesmi naredile vtis na širše občinstvo.

Johnnyjevih pesmi nihče ne razume, saj imajo poglobljena in hudomušna besedila, na katera je tako zelo ponosen. Ko mu njegov menedžer zagotovi redno nastopanje v skrivnostnem klubu, si Johnny še predstavlja ne, da bo postal glavno trobilo mafijskega šefa, ki se skriva pred FBI-jem ter svojim pajdašem prek pesmi, ki jih piše za Johnnyja, daje navodila glede tega, kdo je naslednji na seznamu za odstrel. Trupla se kopičijo, Johnnyjeva priljubljenost raste, FBI-jevci se držijo za glavo, mafijski šef pa postaja čedalje samozavestnejši glede svojih pesniških sposobnosti. Kako naj Johnny ukrepa in poskrbi, da bo pravici zadoščeno, njegova slava pa ostala nedotaknjena?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Afrikanščina
Leto: 2005
02:46
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Življenjsko potovanje
Drama
Izvirnik: Cavedweller
Režija: Lisa Cholodenko
Igrajo: Kyra Sedgwick, Aidan Quinn, Sherilyn Fenn, Jill Scott, Regan Arnold, Vanessa Zima
Ocena IMDb: 5,8/10

Delia Byrd je živela na ameriškem jugu. Trpela je ob nasilnem možu Clintu, s katerim je imela hčerki.

Travmatični dogodek glasbenico Sedgwick privede do tega, da se vrne v svoj domači kraj in ponovno obišče hčerko, ki jo je zapustila pred davnimi leti. A da bi to naredila, se bo morala prav tako soočiti s Quinnom, svojim nekdanjim možem, nasilnežem, ki jo je zlorabljal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
11:05
Astronavt s podeželja
Drama
Izvirnik: The astronaut farmer
Ocena IMDb: 6,3/10

Charles Farmer je bil v mladih letih po smrti očeta prisiljen zapustiti ameriške zračne sile, da bi rešil propadajoči družinski ranč.

Po odhodu iz službe, je Charlesova kmetija še vedno zadolžena, banka pa jim grozi z odvzetjem posesti. Toda v nasprotju z večino ameriških kmetov, Charles ne sanja o dobri letini, temveč o izmuzljivem potovanju v vesolje. Zato začne v skednju graditi raketo, pri čemer pa naleti na mnoge težave. Ko poskuša kupiti raketno gorivo, privabi pozornost FBI-ja, nato pa mu na prste stopi še zvezna letalska uprava.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:05
Pelikanova kri
Drama
Izvirnik: Pelican Blood
Režija: Karl Golden
Igrajo: Harry Treadaway, Emma Booth , Ali Craig, Arthur Darvill, Christopher Fulford, Emma Clifford
Ocena IMDb: 6,5/10

Ljubezenska zgodba med strastnimi opazovalci ptic.

Nikko je zadržan mladenič, s travmatično ljubezensko izkušnjo, zaradi katere je komaj preživel. Nov smisel življenja najde v hobiju – opazovanju ptic. Preži za redkimi ptiči in zabeleži vsako videnje ter si namerava vzeti življenje, ko bi dosegel številko 500. Ko ga spoznamo, je ravno pri številu 497 in v njegovo življenje se vrne vihravo in čedno nekdanje dekle Stevie ter mu prekriža načrte. Ga bo lahko rešila pred njim samim, ali ga bo potisnila še globlje proti robu?

Film je posnet po istoimenskem romanu Crisa Feddija. Gre za zanimivo, strastno in precej neobičajno ljubezensko zgodbo, začinjeno z rahlo temačnimi podtoni.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
15:00
Prevara
Komedija
Izvirnik: The Hoax
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: David Aaron Baker, John Carter, Judi Barton, Raul S. Julia, James Biberi, Richard Gere
Ocena IMDb: 6,7/10

Film so navdihnili resnični dogodki v življenju Clifforda Irvinga.

Gre za karizmatičnega in očarljivega pisca, ki je svet prepričal, da je napisal avtorizirano biografijo samotarskega milijarderja Howarda Hughesa. In s tem povzročil enega največjih literarnih škandalov 20. stoletja. V zgodnjih sedemdesetih se je javnost za Hughesa zelo zanimala, zato bi bila njegova avtobiografija nedvomno velika uspešnica. Irving je s svojo karizmo vse po vrsti prepričal, da se je res srečal s Hughesom, ki mu je zaupal svojo življenjsko zgodbo. Vendar ga je nazadnje prav Hughes postavil na laž.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
17:10
Carolin Božič
Komedija
Izvirnik: A Carol Christmas
Režija: Matthew Irmas
Igrajo: Tori Spelling, Dinah Manoff, William Shatner, Gary Coleman, Michael Landes, Paula Trickey
Ocena IMDb: 5,4/10

Vase zagledana TV voditeljica Carol dobi učno uro svojega življenja, ko jo obišče njena pokojna teta Marla in ji pove, da se mora spremeniti.

Trije duhovi božične preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Carol odprejo oči glede tega, kako slabo je nanjo vplivala njena sebična teta Marla in kako bo sama končala, če ne bo spremenila svojega pogleda na soljudi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
18:55
Ondine
Drama
Režija: Neil Jordan
Igrajo: Colin Farrell, Alicja Bachleda, Dervla Kirwan, Alison Barry, Marion O'Dwyer, Tony Curran
Ocena IMDb: 6,8/10

Irski ribič v mreži najde žensko, za katero se zdi, da je mitološka vodna vila.

Syracuse, preprost ribič, v svoje mreže ujame čudovito in skrivnostno žensko. Videti je mrtva, a pred njegovimi očmi nenadoma oživi in mož komaj verjame nenavadni sreči. S pomočjo živahne hčere Annie se mu začenja svitati, da je Ondine mit, ki se je uresničil. Strastno se zaljubita in ko se že zdi, da bo ljubezenska pravljica trajala večno, jo resnični svet nenadoma zatre. Po grozljivi avtomobilski nesreči in vrnitvi nekega mračnega in nasilnega lika iz Ondinine preteklosti vendarle prevlada upanje - in za Syracusa, Ondine in Annie se začne novo življenje.

Priznani režiser Neil Jordan je posnel pravljično ljubezensko zgodbo, ki išče navdih v keltski mitologiji. Za glavno moško vlogo je angažiral rojaka Colina Farrela, ki se je v zadnjih letih izkazal kot eden najbolj vročih izvoznih artiklov zelenega otoka.

Država: Irska
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
Vnetljivo
Triler
Izvirnik: Incendiary
Režija: Sharon Maguire
Igrajo: Michelle Williams, Ewan McGregor, Matthew Macfadyen, Nicholas Gleaves, Sidney Johnston, Usman Khokhar
Ocena IMDb: 5,9/10

Življenje mlade mamice se spremeni za vedno, ko se med nogometno tekmo zgodi teroristični napad.

Mlada mamica se že veseli prve majske nedelje, ki je pred njo. Njen sinko ima rojstni dan in njegov oče, policist v bombni enoti, ga bo odpeljal na nogometno tekmo. Sama medtem spet naleti na šarmantnega novinarja Jesperja. Pred časom se je z njim zapletla v strastno afero in tudi tokrat se mu ne more upreti. Med ljubimkanjem TV-program prekinejo z grozljivo novico: na nogometni tekmi, kjer sta sin in mož, se je zgodil teroristični napad. Ženskin svet se podre v trenutku. Upre se Jesperju, ki jo hoče tolažiti v težkih trenutkih, in se naveže na moževega šefa, ki vodi preiskavo dogodka. Medtem ko se dva moška spoprimeta za njeno naklonjenost, se razkriva pravo ozadje stadionskega pokola.

Kompleksen film o terorizmu, z dodatno dimenzijo družinske drame, je režirala angleška režiserka Sharon Maguire, znana po lažjih vsebinah, saj je njen najbolj uspel film ekranizacija znamenitega romana Dnevnik Bridget Jones.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
22:50
Propad Hollywooda
Komedija
Izvirnik: Hollywood Ending
Režija: Woody Allen
Igrajo: Téa Leoni, Bob Dorian, Ivan Martin, Gregg Edelman, George Hamilton, Treat Williams
Ocena IMDb: 6,6/10

Skoraj odpisani režiser Val dobi možnost za vrnitev med velike, toda zaradi psihičnega pritiska oslepi.

Woodyja Allena spoznamo kot filmskega režiserja Vala Waxmana, ki je pred dvajsetimi in več leti žel velike uspehe, zdaj pa je njegova kariera v zatonu, zato snema le še televizijske oglase. Ponovno se mu nasmehne sreča, ko preko svoje bivše žene spozna šefa filmskega studia in tako dobi ponudbo za režijo pomembnega filma. Toda ko Val prispe na prizorišče snemanja, zaradi velikega psihičnega pritiska začasno oslepi. Seveda se mora pred vsemi pretvarjati, da z njim ni prav nič narobe. Hkrati mora paziti, da mu ne odženejo novega pomočnika, ob tem pa poskuša najti še kakšno vlogo za svoje novo dekle Lori. Težave mu povzroča tudi zapeljiva Sharon, ki si obupno želi glavne vloge. Bo Valu sredi te velikanske zmešnjave sploh še ostalo kaj časa za film?

Film je spisal in zrežiral Woody Allen, ki nastopa tudi v glavni vlogi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002