TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 24.05.2018
00:30
Bela kraljica: Nevihta
Drama, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: The White Queen: The Storm
Režija: Colin Teague
Igrajo: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons, Ben Lamb
Ocena IMDb: 7,8/10

Zgodba o angleškem kraljevem dvoru.

Leta 1463 je strast med podložnico iz hiše Lancastrovih in kralja iz hiše Yorkovih pripeljala do skrivne poroke in nove angleške kraljice. Toda ženski, ki nista navdušeni nad temi dogodki, se jo odločita vreči s prestola.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
01:30
Bela kraljica: Zlobna kraljica
Drama, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: The White Queen: The Bad Queen
Režija: Colin Teague
Igrajo: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons, Ben Lamb
Ocena IMDb: 7,8/10

Stari sovražniki sklenejo nova zavezništva, bitka lorda Warwicka za oblast pa doseže obupani vrhunec.

Osupljiv portret enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini.

Zgodovinska drama prinaša osupljiv portret enega najbolj burnih obdobij v britanski zgodovini: zgodbo o ljubezni in poželenju, zapeljevanju in izdaji, izdajah in umorih. Na edinstven način spremljamo skozi oči treh različnih, enako vztrajnih žensk, ki se obupano potegujejo za krono kraljice: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort in Anne Neville. Ženejo se za oblastjo in si bodo s spletkami, manipulacijo in zapeljevanjem utrle pot do prestola. Piše se leto 1464, preden so deželi zavladali Tudorji, in v Angliji divja vojna med različnimi pretendenti za kraljevi položaj; grenki spor med dvema stranema iste rodbine, hišo York in hišo Lancaster, ter tremi odločnimi ženskami

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
02:39
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Navidezni zločini
Drama
Izvirnik: Imaginary Crimes
Režija: Anthony Drazan
Igrajo: Harvey Keitel, Fairuza Balk, Kelly Lynch, Vincent D'Onofrio, Diane Baker, Chris Penn
Ocena IMDb: 6,6/10

Ovdovel oče skuša po svojih najboljših močeh poskrbeti za najstniški hčerki.

Ray Weiler je vdovec in oče dveh najstnic, maturantke Sonye in njene mlajše sestre Grete. Ray si stalno izmišlja načrte, kako bi na hitro obogatel, a ti načrti vedno propadejo. Obožuje hčerki, pri tem pa se zaveda, da ni ravno vzoren oče. Seveda se tega zavedata tudi hčerki, ki imata pogosto opravka z izterjevalci dolgov in besnimi investitorji, ki so vložili denar v enega od propadlih Rayevih načrtov. Ray je svojo hči Sonyo vpisal v drago privatno šolo, nima pa denarja, da bi jo plačal, prepričan pa je, da mu bo najnovejše poslovno tveganje prineslo nekaj pravega denarja. Gospod Webster, Sonyin profesor, odkrije v njej pravi pisateljski talent in ji svetuje vpis na fakulteto. Sonya ve, da bo oče nasprotoval njeni odločitvi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
11:15
Pot v Guantanamo
Dokumentarni
Izvirnik: The Road to Guantanamo
Režija: Mat Whitecross
Igrajo: Riz Ahmed, Farhad Harun, Waqar Siddiqui, Arfan Usman, Shahid Iqbal, Sher Khan
Ocena IMDb: 7,5/10

Pol drama, pol dokumentarni film. Pot v Guantanamo je pretresljiva resnična zgodba.

Pot v Guantanamo je resnična zgodba o štirih mladih britanskih muslimanih, ki se konec leta 2001 odpravijo v Pakistan na praznovanje poroke, a jih v Afganistanu zaustavi ameriški protiteroristični napad na talibanski režim. Tri prijatelje ujamejo, osumijo sodelovanja s teroristi in po nekaj tednih prepeljejo v zloglasno ameriško vojno oporišče Guantanamo na Kubi, kjer so bili več kot dve leti zaprti v taboriščih X- Ray in Delta. Američani so jih obtožili mednarodnega terorizma, ki deluje pod vodstvom Osame Bin Ladna in Mohameda Atta …

Film angleškega režiserja Michaela Winterbottoma je posnet delno kot igrani film, delno kot dokumentarec z arhivskimi posnetki in intervjuji.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:10
Mladi upornik
Romantični
Izvirnik: Youth In Revolt
Režija: Miguel Arteta
Igrajo: Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Erik Knudsen, Adhir Kalyan
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba o divjih pustolovščinah mladega Nicka Twispa, ki na počitnicah z družino spozna sanjsko dekle.

Nick Twisp je pohoten najstnik z napako - rad bi bil pisatelj, posluša Franka Sinatro, ceni Fellinijeve filme in s strani opazuje življenje svojih ločenih staršev - njegov oče živi z veliko mlajšo svetlolaso manekenko, njegova mati pa vzame vsakogar, kogar lahko. Pod pretvezo duhovitih opazk si želi le, da bi bil del družbe. Med počitnicami z materjo in njenim trenutnim ljubimcem v naselju prikolic opazi Sheeni in dekle se mu zdi popolno. Med njima se razvije sladka, a kratkotrajna poletna romanca (med katero je Twispova nedolžnost neomadeževana), a Nick bi rad, da bi trajala večno. Zato prevzame še drugo osebnost kot Francois, njegov frajerski drugi jaz, ki počne vse. da bi ga vrgli ven in bi šel nazaj k Sheeni. V filmih je vedno tako, da dobri fantje dobijo dekle, a v resnici to uspe tepcem - in to skuša Nick spremeniti. Kar zadeva njega, se Nick bori za svojo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
14:55
Nepričakovan dar
Biografija
Izvirnik: Amazing Grace
Režija: Michael Apted
Igrajo: Ioan Gruffudd, Romola Garai, Benedict Cumberbatch, Albert Finney, Michael Gambon, Rufus Sewell
Ocena IMDb: 7,5/10

Idealist William Wilberforce si v angleškem parlamentu prizadeva, da bi dosegel konec britanski trgovini s sužnji preko Atlantskega oceana.

S podporo peščice somišljenikov in nepričakovanih pomagačev William Wilberforce vsako jesen v parlamentu predlaga zakon, ki bi prepovedal trgovino s sužnji. Nenehni porazi mu jemljejo pogum, toda prijatelji, med katerimi je nekdanji kapitan ladje za trgovanje s sužnji, ki se je pokesal in je kot duhovnik napisal slavno hvalnico "Amazing Grace", ter nova ljubezen, mu dajejo moč, da vztraja s svojimi predlogi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
17:10
V dobro drugih
Triler
Izvirnik: El mal ajeno
Režija: Oskar Santos
Igrajo: Eduardo Noriega, Belén Rueda, Angie Cepeda, Cristina Plazas, Clara Lago, Marcel Borràs
Ocena IMDb: 6,3/10

Diego je zdravnik, ki je po zaslugi dolgoletnega dela z zelo bolnimi pacienti, izgubil čut za sočloveka in postal imun na bolečino drugih.

Diego svoje delo opravlja povsem mehansko, doma pa je vse prej kot sočuten mož, oče in sin. Ko ga nekega dne ustreli mož njegove pacientke, Diego napad preživi, toda ko se zbudi iz kome, se njegovo življenje zdi povsem drugačno, kot je bilo.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2010
19:10
Prevarant
Triler
Izvirnik: Impostor
Režija: Gary Fleder
Igrajo: Gary Sinise, Madeleine Stowe, Vincent D'Onofrio, Tony Shalhoub, Tim Guinee, Mekhi Phifer
Ocena IMDb: 6,2/10

Znanstvenika obtožijo, da vohuni za vesoljce, zato mora dokazati svojo nedolžnost.

Spencer John Olham je ugleden vladni znanstvenik, ki leta 2079 razvija skrivno orožje, s katerim naj bi on in človeška rasa zmagali po desetletni vojni proti vesoljcem, ki ljudi klonirajo, dvojnike pa uporabljajo kot bombe na dveh nogah. Olhama nepričakovano obdolžijo, da vohuni za vesoljce, in iskati ga začnejo po vsej državi. Niti žena ni prepričana, ali mu lahko zaupa, zato mora Olham sam priti resnici do dna, medtem pa mu je na sledi neumorni Hathaway, zvezni agent, odgovoren za uničevanje klonov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
21:00
Bojevnik
Drama
Izvirnik: Warrior
Režija: Gavin O'Connor
Igrajo: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn
Ocena IMDb: 8,2/10

Odtujena brata se soočita z razdiralnimi silami preteklosti.

Nekdanji marinec Tommy Conlon, s tragično in skrivnostno preteklostjo na grbi, se prvič po štirinajstih letih vrne domov v rodni Pittsburgh na obisk k očetu, ozdravljenemu alkoholiku in pred leti briljantnemu trenerju mešanih borilnih veščin. Oče je zaradi steklenice pred leti razbil družino na prafaktorje in starejši sin Brandon ga je zato izbrisal iz svojega življenja. Zmeden, nataknjen in brezvoljen mlajši sin Tommy vidi edino rešitev za izhod iz osebnostne krize v prijavi na največji svetovni turnir v mešanih borilnih veščinah. Z očetom se sprva nekaj časa iščeta, potem pa postaneta neustavljiv dvojec, ki na turnirju melje vse pred seboj. In tu nastopi družinska drama. Vse kaže, da se bo Tommy na poti do prvaka moral soočiti z Brendanom, zdaj šolskim učiteljem, ampak tudi nekdanjim borcem, ki se je prisiljen vrniti v ring zato, da bi družino rešil pred hipotekarno katastrofo. Brata sta neizogibno na poti proti spopadu, še prej pa bosta morala razčistiti kar nekaj različnih pogledov na dogodke iz družinske preteklosti.

Odlična športna drama, ki brezkompromisno odstira tudi ozadje gladiatorskega posla, v katerem se vrti ogromno denarja, lažnega blišča in sumljivih poslovnežev. Film je prepričljiv predvsem zaradi res odličnih igralskih kreacij. V stranski vlogi je nenadkriljiv stari maček Nick Nolte (nominacija za oskarja za stransko vlogo leta 2012), medtem ko mu v glavnih vlogah povsem dostojno parirata izjemna igralska talenta - Anglež Tom Hardy in Avstralec Joel Edgerton. Trije pravi moški v filmu za prave moške.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
23:30
Dominion: Predzgodba izganjalca hudiča
Grozljivka
Izvirnik: Dominion: Prequel to the exorcist
Režija: Paul Schrader
Igrajo: Stellan Skarsgård, Gabriel Mann, Clara Bellar, Billy Crawford, Ralph Brown, Israel Oyelumade
Ocena IMDb: 5,3/10

Med 2. svetovno vojno nemški vojaki očeta Merrina prisilijo, da izbere, katere farane bodo nacisti ubili.

Očeta Merrina dogodek tako pretrese, da zaradi omajane vere v boga zapusti duhovniške dolžnosti in se posveti arheologiji. Tri leta po tragediji na arheološkem izkopavanju v vzhodni Afriki odkrije 1500 let staro katoliško cerkev, čeprav se to ne sklada z zgodovinskimi dejstvi. Ko kopljejo globlje, postane jasno, da ne gre za zgradbo, namenjeno čaščenju boga, temveč za ječo, v kateri naj bi bilo zaklenjeno nepredstavljivo zlo. Ugotovitev pride prepozno, saj so na svobodo že izpustili demoničnega duha, ki obsede invalidnega dečka. Oče Merrin mora ponovno odkriti svojo vero, če hoče z robu prepada rešiti dečka in z njim ves svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005