TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 25.11.2016
01:05
Goli
Drama
Izvirnik: Naked
Režija: Mike Leigh
Igrajo: David Thewlis, Lesley Sharp, Katrin Cartlidge, Greg Cruttwell, Claire Skinner, Peter Wight
Ocena IMDb: 7,9/10

Johnny pobegne iz Manchestra v London, da bi ušel nasilju družine dekleta, ki jo je posilil.

Johnny v Londonu živi kot brezdomec in srečuje ljudi, ki so mu podobni. Tam najde tudi bivše dekle.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
03:24
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Konec igre
Triler
Izvirnik: End game
Režija: Andy Cheng
Igrajo: Cuba Gooding Jr., Angie Harmon, James Woods, Patrick Fabian, Peter Greene, Jack Scalia
Ocena IMDb: 5,1/10

Alex Thomas je vodja tajne službe in zadolžen za predsednikovo osebno varnost.

Ko med Alexovo stražo ubijejo predsednika, Alex zaradi krivde zapusti svoje delovno mesto in se začne prepuščati brezdelju in depresiji. Tedaj začne novinarka Kate vohljati, da bi ugotovila, kaj se je tistega dne res zgodilo, vendar začnejo vsi okoli nje umirati. Alex ji sprva ne verjame, toda ko nekdo razstreli njegovo barko, postane bolj dojemljiv za njene predloge. Z njeno pomočjo postane prepričan, da je strelec le sledil ukazom nekoga drugega. Znajdeta se v mreži laži, ki so jo skovali ljudje znotraj same tajne službe. Ko se jim preveč približata, postaneta tudi sama tarči njihove nemilosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
11:05
Artur in Minimojčki
Animacija
Izvirnik: Arthur et les Minimoys
Režija: Luc Besson
Igrajo: Freddie Highmore, Mia Farrow, Ron Crawford, Penny Balfour, Doug Rand, Adam LeFevre
Ocena IMDb: 6/10

Mladi Artur živi sam z babico in najraje posluša zgodbe o podzemnem kraljestvu malih bitij, ki skrivajo neprecenljiv zaklad.

Ko Artur izve, da ju namerava neusmiljeni nepremičninski agent izseliti, se odloči poiskati zaklad. S pomočjo čarovnije, ki ga pomanjša, najde vhod v deželo Minimojčkov. Tam spozna lepo princeso in skupaj se odpravita na veliko pustolovščino, polno neverjetnih dogodivščin, grdih zlobnežev in prevar, toda prav najmanjšim junakom ponavadi uspejo največje zmage.

V čarobni svet fantazije nas bo popeljal Luc Besson, režiser filmov Velika modrina, Nikita, Leon in Peti element.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:05
Sesuti Harry
Komedija
Izvirnik: Deconstructing Harry
Režija: Woody Allen
Igrajo: Judy Davis, Julia Louis-Dreyfus, Stephanie Roth Haberle, Dan Frazer, Joel Leffert, Lynn Cohen
Ocena IMDb: 7,4/10

Pisatelj Harry Block se v življenju ne znajde najbolje.

Harry je odličen pisatelj, ki mu namerava njegova bivša univerza podeliti nagrado. Vendar bo težko našel koga, ki ga bo pripravljen spremljati na slovesno podelitev. Punca Fay ga je pravkar pustila in se bo poročila z njegovim prijateljem Larryjem. Njegov najboljši prijatelj Richard se boji, da ga bo infarkt. Bivša žena Joan mu ne dovoli, da s seboj vzame njunega sina, njegova bivša svakinja Lucy pa bi ga najraje kar ubila. Harry se zato odloči, da bo najel prostitutko Cookie, ugrabil svojega sina in Richarda prisilil, da se z njim odpravi na podelitev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
15:00
Kako živim zdaj
Drama
Izvirnik: How I Live Now
Režija: Kevin Macdonald
Igrajo: Saoirse Ronan, Tom Holland, George MacKay, Harley Bird, Danny McEvoy, Anna Chancellor
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba tega filma se odvija malce v prihodnosti, glavna junakinja pa je Američanka Daisy (Saoirse Ronan), ki obišče sorodnike na angleškem podeželju.

Daisy se sčasoma zaljubi v okolico ter najde ljubezen in svoj namen, Evropo pa zajame vojna in Daisy se mora boriti za obstanek.

Ta zanimiva drama v režiji priznanega Kevina MacDonalda (Zadnji škotski kralj) je uspešna ekranizacija istoimenskega romana Meg Rosoff, ki je osvojila nekaj prestižnih nominacij, med katerimi izstopajo BAFTA, British Independent Film Awards in London Critics Circle Film Awards.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
17:00
Izginjanje
Drama
Izvirnik: The machinist
Režija: Brad Anderson
Igrajo: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian, Michael Ironside, Lawrence Gilliard Jr
Ocena IMDb: 7,7/10

El Maquinista že eno leto ne more spati, zato začne dvomiti v svojo prisebnost.

Trevor Reznik je človek, ki ne ve, če sploh še obstaja ali ne. Spal ni že več kot leto dni in tako je že koščen, da dobesedno izginja. Ve da pred nekom beži, a ne more dojeti pred kom. Prepričan je, da je žrtev zlobne zarote, zato ne verjame nikomur več. Edina svetla točka v njegovem življenju je prostitutka, ki je zaljubljena vanj. Ko najde v stanovanju skrivnostna sporočila in ga začne preganjati skrivnostni kolega, ki ga vidi le on, se Trevor odpravi poiskati resnico.

Psihološki triler v najboljših tradicijah Hitchcocka, Dostojevskega, Nolana ali Polanskega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
19:00
Šola za življenje
Drama
Izvirnik: An Education
Režija: Lone Scherfig
Igrajo: Carey Mulligan, Olivia Williams, Alfred Molina, Cara Seymour, William Melling, Connor Catchpole
Ocena IMDb: 7,3/10

Najstnica iz londonskega predmestja je namesto tradicionalne izobrazbe deležna nečesa bolj zloveščega.

Začenjajo se divja 60. leta, toda v življenju najstnice Jenny ni časa za zabavo, saj mora ves čas in trud posvečati uresničevanju očetove želje, da bi se ji uspelo vpisati na prestižno oxfordsko univerzo. A nekega dne spozna zabavnega in šarmantnega Davida, ki radovedno mladenko vpelje v zapeljivi svet nenehnih družabnih srečanj, svečanih koncertov in nepozabnih zabav. Toda šola za življenje ima tudi negativno stran in Jenny se naposled znajde pred najtežjo odločitvijo o svoji prihodnosti ...

Pisatelj Nick Hornby se je prvič lotil pisanja scenarija, ki ni po njegovi predlogi in dokazal, da njegovo mojstrstvo filmskega jezika nič kaj ne zaostaja za literarnim. K temu pripomore tudi odlična režija danske režiserke Lone Scherfig, ki iz igralcev, sploh iz mlade Mulliganove, naredi povsem žive, sveže in prepričljive like …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
Maslo
Komedija
Izvirnik: Butter
Režija: Jim Field Smith
Igrajo: Jennifer Garner, Ty Burrell, Garrett Schenck, Kristen Schaal, Jason Yudoff, Phyllis Smith
Ocena IMDb: 6,2/10

Film pripoveduje zgodbo o posebnem tekmovanju v Iowi v oblikovanju izdelkov iz masla.

Na začetku se tekmovanje o oblikovanju izdelkov iz masla zdi že odločeno, in sicer v prid tekmovalcu z znanim imenom in političnimi apetiti. Toda nato se zgodi preobrat; od nekod se pojavi tekmec – svež, karizmatičen, sposoben. Nenadoma postane igra zanimiva za vsakogar.

V zgodbi jasno pridejo do izraza ambicije Laure Pickler, žene Boba Picklerja, ki velja za dolgoletnega šampiona v oblikovanju izdelkov iz masla. Ker mestni odbor želi, da bi se Bob končno umaknil in prepustil mesto drugemu oblikovalcu, se njegova žena temu odločno postavi po robu. Dolgih 15 let je stala možu ob strani, ga podpirala in potiskala proti uspehu, sedaj pa naj bi to prevzel nekdo drug?? Ne, Laura tega že ne bo dopustila, zato se sama prijavi na tekmovanje ... Toda ob mladem, afroameriškem tekmecu se pojavi še nekdo – Bobova potencialna ljubica in zaplet postane prav vroč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
22:45
Knjiga odrešitve
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The book of Eli
Režija: Albert Hughes
Igrajo: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Evan Jones
Ocena IMDb: 6,9/10

Zgodba se odvija v post-apokaliptičnem svetu, v katerem osamljeni bojevnik želi ohraniti sveto knjigo, ki skriva odgovor za rešitev človeštva.

Odpadnik iz majhnega mesteca ima s knjigo lastne namene in jo skuša za vsako ceno dobiti v roke.

Režiserja brata Hughes sta se nam do zdaj predstavila z odličnimi uspešnicami "Menace II Society", "Dead Presidents" in "From Hell", zdaj pa sta ustvarila spektakularno filmsko osvežitev, pravo akcijsko pustolovščino, postavljeno v prihodnost - "Knjiga odrešitve".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010