TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 26.02.2017
02:05
Trainspotting
Drama
Režija: Danny Boyle
Igrajo: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Kelly Macdonald
Ocena IMDb: 8,2/10

Zasvojenci s heroinom v gospodarsko opustošenem Edinburgu.

Mark Renton je junak kultnega romana Irvina Welsha in po njem posnetega filma; zasvojenec z mamili po lastni izbiri, ki se skupaj s svojimi "prijatelji" Spudom, Sick Boyem, Tommyjem in sociopatom Begbiejem vdaja heroinski omami. Njihov upor zoper vrednote "normalne" družbe je čudaški in samouničevalen, a v njem blaženo uživajo – ne vedoč, da se bliža neizogibnemu koncu. Renton se slednjič odloči opustiti heroinsko zasvojenost, toda ali mu lahko "normalno" življenje ponudi enak odmerek vznemirljivosti?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
03:48
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
08:00
Astro Boy
Animacija
Režija: David Bowers
Igrajo: Charlize Theron, Freddie Highmore, Ryan Stiles, Eugene Levy, Nicolas Cage, Donald Sutherland
Ocena IMDb: 6,3/10

Čeprav hodi v šolo in je na prvi pogled običajen učenec, je Astro Boy v resnici robot s prav posebnimi močmi.

Noge Astro Boya niso prave noge, temveč se zlahka spremenijo v letečo raketo, njegove roke pa mu omogočajo, da leti z velikansko hitrostjo. Je bister, iznajdljiv in pravičen, okrog sebe pa ima tudi veliko prijateljev. Ti so mu vedno pripravljeni priskočiti na pomoč v boju proti zlobnim robotom, ki poskušajo zavladati človeški rasi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
09:45
Legenda o jezdecu kitov
Avantura
Izvirnik: Whale Rider
Režija: Niki Caro
Igrajo: Keisha Castle-Hughes, Rawiri Paratene, Vicky Haughton, Cliff Curtis, Grant Roa, Mana Taumaunu
Ocena IMDb: 7,6/10

Na zahodni obali Nove Zelandije pripadniki plemena Whangara svoje poreklo pripisujejo tisočletni legendi o Paikei, jezdecu kitov.

Legenda o Paikei govori, da se mu je med plovbo po morju razbil kanu, življenje pa mu je rešil kit, ki ga je pripeljal vse do obale. Od takrat naprej je nosilec poglavarskega naziva vedno prvorojeni sin v generaciji. Toda kljub tradicionalnemu patriarhalnemu verovanju 11-letna Pai verjame, da je ona tista, ki bo postala bodoča poglavarka svoje družine. Bolj ko ji njen ded Koro zatrjuje, da mora izbrati moškega vodjo, bolj je Pai odločena, da se bo borila proti tisoč let stari tradiciji in izpolnila svojo usodo.

Država: Nova Zelandija
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
11:40
Sesuti Harry
Komedija
Izvirnik: Deconstructing Harry
Režija: Woody Allen
Igrajo: Judy Davis, Julia Louis-Dreyfus, Stephanie Roth Haberle, Dan Frazer, Joel Leffert, Lynn Cohen
Ocena IMDb: 7,4/10

Pisatelj Harry Block se v življenju ne znajde najbolje.

Harry je odličen pisatelj, ki mu namerava njegova bivša univerza podeliti nagrado. Vendar bo težko našel koga, ki ga bo pripravljen spremljati na slovesno podelitev. Punca Fay ga je pravkar pustila in se bo poročila z njegovim prijateljem Larryjem. Njegov najboljši prijatelj Richard se boji, da ga bo infarkt. Bivša žena Joan mu ne dovoli, da s seboj vzame njunega sina, njegova bivša svakinja Lucy pa bi ga najraje kar ubila. Harry se zato odloči, da bo najel prostitutko Cookie, ugrabil svojega sina in Richarda prisilil, da se z njim odpravi na podelitev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
13:30
Vse o moji materi
Drama
Izvirnik: Todo sobre mi madre
Režija: Pedro Almodóvar
Igrajo: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña, Antonia San Juan, Penélope Cruz, Rosa Maria Sardà
Ocena IMDb: 7,9/10

Manuela je kot mati samohranilka svojega sina Estebana vzgajala povsem sama, vse dokler ni odrasel.

Esteban se je na mamo čustveno močno navezal. Nekega večera sta se odpravila v gledališče, po predstavi pa je Esteban nesrečno pristal pod kolesi motorista in umrl. Užaloščena Manuela se preseli v Barcelono, saj upa, da bo tam našla Estebanovega očeta. Kmalu se ponovno spoprijatelji s starim znancem La Agradom (Antonia San Juan), transeksualcem, ta pa ji predstavi sestro Roso (Penélope Cruz), dobrosrčno redovnico, ki živi s svojo cinično mamo (Rosa María Sarda). Manuela tako zaživi novo življenje, obkrožena s temi pisanimi osebnostmi.

Nagrada za najboljšo režijo na festivalu v Cannesu (1999) in oskar za najboljši tujejezični film (2000).

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 1999
15:25
Mlada Viktorija
Drama
Izvirnik: The Young Victoria
Režija: Jean-Marc Vallée
Igrajo: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Thomas Kretschmann
Ocena IMDb: 7,3/10

Piše se leto 1837. Kralj William, Viktorijin stric, leži na smrtni postelji.

Naslednica kralja Williama je po krvni liniji samo mlado, še ne polnoletno dekle, protagonistka nocojšnjega filma. Z vseh strani se nanjo kar naenkrat zgrinjajo ´prijatelji´ in ´zavezniki´. Med njimi prednjači njena spletkarska mati s svojim svetovalcem. Poleg tega se v vrsto postavljajo tudi snubci. Vsak mladec bi rad sedel na tronu poleg kraljice. Viktorijina mati neumorno spletkari in jih kot potencialnega moža pripelje privlačnega bratranca, nemškega princa Alberta. Mladinca sprva nista navdušena nad dogovorjeno poroko, sčasoma pa se le bolje spoznata, se navežeta drug na drugega in skupaj zavladata v najbolj bleščečem obdobju angleške zgodovine. Obdobju, v katerem je Velika Britanija postala imperij in ki se je v zgodovinske čitanke zapisalo kot viktorijanska doba.

Razkošen biografski film, dobitnik Oskarja za kostumografijo leta 2010, obravnava mlada leta slovite britanske kraljice Viktorije, ki je zaznamovala drugo polovico devetnajstega stoletja. Zanimiv in privlačen film, ki ga krasi cvet britanskih igralk in igralcev z Emily Blunt v naslovni vlogi, je produciral eden od velikanov svetovnega filma – Martin Scorsese.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:20
Kompleks Baader Meinhof
Drama
Izvirnik: Der Baader Meinhof Komplex
Režija: Uli Edel
Igrajo: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhl, Stipe Erceg, Niels-Bruno Schmidt
Ocena IMDb: 7,4/10

Socialna drama, ki prikazuje Nemčijo iz leta 1967.

Ugledna levičarska novinarka Ulrike Meinhof (Martina Gedeck) je šokirana zaradi berlinskega poročanja o demonstracijah, v katerih je policist ubil enega od protestnikov. Ulrike zapusti moža in se s hčerkama preseli v Berlin. Čez čas dojame, da poročanje in pisanje o protestih ni dovolj. Spozna Andreasa Baadra (Moritz Bleibtreu), ki je končal v zaporu. Ulrike tvega, da ga pomaga spraviti iz zapora - s tem prekine zveze s prejšnjim življenjem in zapusti hčerki. Kmalu zatem skupaj z Gudrun Ensslin (Johanna Wokalek) ustanovijo organizacijo Frakcija rdeče armade - RAF, katere cilj je napadati in vreči politični režim, ki je takrat vladal v Nemčiji. RAF si je za glavno nalogo zadal nastanek humanejše družbe, vendar z uporabo nehumanih sredstev - prelivanjem krvi in nasiljem. Eden izmed redkih, ki jih razume, je hkrati njihov nasprotnik, šef nemške policije Horst Herold (Bruno Ganz). Toda na žalost se zaveda, da je začetek njegovega lova na mlade teroriste le delček vsega.

Socialna drama. Film prikazuje Nemčijo v 70-letih.

Država: Francija
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
20:00
Gost
Drama
Izvirnik: The Visitor
Režija: Tom McCarthy
Igrajo: Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Gurira, Hiam Abbass, Marian Seldes, Maggie Moore
Ocena IMDb: 7,7/10

Dolgočasno življenje osamljenega vdovca, profesorja ekonomije na univerzi, se postavi na glavo.

Leta zatem, ko mu je umrla žena, je 62-letni Walter Vale (Richard Jenkins) izgubil še strast do poučevanja in pisanja. Praznino suhoparne vsakdanjosti si zapolnjuje z jalovim poskusom učenja klavirja. Medtem ko se službeno udeležuje neke konference na Manhattnu, v svojem najemniškem stanovanju najde mlad priseljenski par. Tarek (Haaz Sleiman) in njegovo senegalsko dekle Zainab (Danai Gurira) sta v nepremičninski goljufiji izgubila svoj dotedanji začasni dom. Walter jima dovoli ostati pri njem, nadarjeni glasbenik Tarek pa se mu skuša oddolžiti tako, da ga uči bobnanja na afriška tolkala. Skozi bobnarske lekcije ostareli profesor vnovič začuti navdušenje do glasbe ter odkriva zanj nove newyorške jazzovske klube in bobnarske skupine v Central Parku. Vendar Tareka v podzemni železnici aretirajo in grozi mu deportacija, ko se na policiji izkaže, da nima ustreznih dokumentov. V prizadevanjih, da bi pomagal prijatelju, Walter nepričakovano začuti novo strast do življenja. Ko v mesto prispe še Tarekova čedna mati Mouna (Hiam Abbass), se ta strast spremeni v ljubezen do ženske – nekaj, za kar je bil Walter prepričan, da ne bo nikoli več izkusil.

Dramo "Obiskovalec" je napisal in režiral ameriški filmski ustvarjalec Thomas McCarthy.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:55
Okrožje 9
Znanstvena fantastika
Izvirnik: District 9
Režija: Neill Blomkamp
Igrajo: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie, John Sumner
Ocena IMDb: 8/10

Leto 1982. Nad Johannesburgom v Južnoafriški republiki se pojavi velikanska vesoljska ladja z izmučenimi Nezemljani, ki se jih oprime vzdevek Škampi.

Po 28 letih od pristanka Nezemljanov začetno navdušenje nad njimi skopni, njihov begunski tabor pa se je sčasoma spremenil v vojaški geto po imenu Okrožje 9, kjer Nezemljani živijo v bednih pogojih kot ujetniki. Leta 2010 vojaško podjetje Multi-National United dobi nalogo, da na čelu z agentom Wikusom van der Merwom begunce na silo izseli s tamkajšnjega področja. Med opravljanjem naloge je Wikus izpostavljen nenavadni nezemeljski kemikaliji. Da bi preživel, se mora opreti na pomoč svojih novih prijateljev Škampov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009