TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 26.02.2018
01:35
Usodna nesreča
Drama
Izvirnik: Crash
Režija: Paul Haggis
Igrajo: Karina Arroyave, Dato Bakhtadze, Sandra Bullock, Don Cheadle, Art Chudabala, Sean Cory Cooper
Ocena IMDb: 7,8/10

Film, ki bo vsakogar prisilil, da se zazre v svoje predsodke. Provokativen, pogumen pogled na zapletenost rasnih sporov v Ameriki.

Gospodinja iz Brentwooda in njen soprog, javni tožilec. Iranec, lastnik trgovine. Policijska detektiva, ki sta hkrati tudi ljubimca. Afro-ameriški TV režiser in njegova soproga. Mehiški ključavničar. Tatova avtomobilov. Policist brez izkušenj. Korejki srednjih let. Vsi so prebivalci Los Angelesa. V naslednjih 36-ih urah se bodo vsi srečali. V mešanici ras v Los Angelesu po največjem terorističnem dejanju v zgodovini ZDA ta silna drama raziskuje strah in licemerstvo iz perspektiv likov, ki vstopajo in izstopajo iz življenja enih ali drugih. Na bojišču rasnih sporov ni nihče varen. Nihče ni imun na bes, ki je gonilo nasilja – in ki spreminja življenje.

Usodna nesreča pogumno raziskuje siva področja med črnim in belim, med žrtvijo in napadalcem. Preproste rešitve ni.

Oskar za najboljši film, scenarij in montažo in še številne druge nagrade.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
03:33
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Kralj
Biografija
Režija: Dejan Aćimović
Ocena IMDb: 9,1/10

Darko Kralj, hrvaški paraolimpijec, je stoodstotni invalid. Evropski, svetovni in olimpijski prvak v suvanju krogle. Svetovni rekorder.

Darko je edini športnik v zgodovini, ki je na največjem svetovnem tekmovanju, Paraolimpijskih igrah 2008 v Pekingu, kar petkrat v enem dnevu postavil svetovni rekord. Prvi sunek je bil dolg 14,10 m, drugi 14,12 m, tretji 14,23 m, četrti 14,32 m in peti 14,43 m. Tak podvig ni uspel še nobenemu športniku v nobeni športni panogi. Njegov trener Ivan Ivančić pravi: 'Moč, tehnika in hitrost so najpomembnejše lastnosti najboljših športnikov. Darko je v vseh treh neprekosljiv. Najhitrejši na svetu je. Ima najboljšo tehniko. Med vsemi suvalci krogle je najmočnejši. Preprosto je najboljši na svetu. ' Leta 1991 je Kralj izgubil levo nogo, potem ko je bil hudo ranjen. Leta 2004 je na spodbudo prijatelja Josipa Slivarja, prav tako stoodstotnega invalida, prvič prijel kroglo. Pod svoje okrilje ga je sprejel Ivan Ivančić, eden največjih svetovnih trenerjev v tej panogi, in skupaj sta se podala na pustolovščino. Leta 2010 je že v svetovnem vrhu. Nedotakljiv! Ta film pripoveduje njegovo življenjsko in športno zgodbo.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2012
10:50
Griffin in Phoenix
Romantični
Izvirnik: Griffin and Phoenix
Režija: Ed Stone
Igrajo: Amanda Peet , Dermot Mulroney, Sarah Paulson, Blair Brown, Alison Elliott, Lois Smith
Ocena IMDb: 7,1/10

Griffin in Phoenix je zgodba o ljubezni in življenju.

Ko se njegovo življenje nepričakovano obrne, se deloholični Griffin odloči osredotočiti na dobre plati namesto na slabe in namerava v življenju karseda uživati. Tako spozna lepo Phoenix, ki se hoče izogniti razmerjem in kakršni koli zabavi v življenju. A kemija med junakoma je prevelika, ko pa odkrijeta tudi, da delita podobno skrivnost, končno najdeta uteho drug v drugem ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
12:55
Kavboji
Komedija
Izvirnik: Kauboji
Režija: Tomislav Mšić
Igrajo: Saša Anočić, Živko Anočič, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Ana Begić, Niksa Butijer
Ocena IMDb: 7,2/10

"Življenje sme biti dolgočasno, vestern pa nikoli!" je vodilo skupine odpadnikov.

Odpadniki z gledališko predstavo na prefinjen način združijo slovo od province ter univerzalno poetiko zvoka in ikonografije vesterna. Saša, relativno uspešen režiser se ves razočaran vrne v rojstno mesto. Domov ga je povabil župan, saj želi, da bi Saša ponovno vzpostavil delovanje lokalnega gledališča, vendar začetki niso obetavni. Na avdicijo se prijavi zgolj pet ljudi.

„Kavboji“, ki samozavestno jezdijo na krilih žanra, so mešanica komedije in elementov vesterna. Ali pa obratno.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2013
15:00
Upokojeni, oboroženi, nevarni
Akcija
Izvirnik: REF
Režija: Robert Schwentke
Igrajo: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Heidi von Palleske, Karl Urban, Chris Owens, Rebecca Pidgeon
Ocena IMDb: 7,1/10

Nekdanji agent Cie Frank Moses živi umirjeno samsko življenje, dokler se lepega dne ne prikaže oborožena skupina, ki ga namerava ubiti.

Življenje upokojenega agenta Cie Franka Mosesa se nenadoma povsem spremeni. Ker so razkrili njegovo identiteto in ker je v nevarnosti tudi življenje dekleta, ki mu je zelo pri srcu, Frank skliče svojo nekdanjo ekipo, ki jo sestavljajo Joe, Marvin in Victoria. Zaradi skrivnosti, do katerih so se dokopali med službovanjem, so zdaj pomembne tarče nekdanjih delodajalcev. Podtaknili so jim atentat, zato morajo združiti svojo prebrisanost, prekaljenost in sposobnost moštvenega dela, da ostajajo korak pred smrtonosnimi zasledovalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
17:10
Sanje
Komedija
Izvirnik: The Good Night
Režija: Jake Paltrow
Igrajo: Keith Allen, Steffan Boje, Penélope Cruz, Danny DeVito, Sonia Doubell, Martin Freeman
Ocena IMDb: 5,9/10

Sanjati pomeni verjeti!

Gary (Martin Freeman), nekoč uspešen glasbenik, danes pa skladatelj melodij za oglase, se bori za svojo kariero in ženo Doro (Gwyneth Paltrow), ki ga spravlja ob pamet. Ko pade v krizo srednjih let, se mu zdi, da je prijatelj Paul iz dneva v dan uspešnejši. Garyja se loti depresija, dokler ne spozna Anne (Penélope Cruz), čudovite seksapilne lepotice, ki mu je povsem predana. Anna je ženska iz njegovih sanj – dobesedno! Ker jo lahko Gary vidi le v sanjah, je prisiljen poiskati način, s katerim bi nadaljeval to čudovito zvezo. V iskanju različnih tehnik sanjanja bo srečal številne odštekane like, ki mu bodo dali nov smisel življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
19:00
Iz Pariza z ljubeznijo
Akcija
Izvirnik: From Paris with love
Režija: Pierre Morel
Igrajo: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden, Bing Yin, Amber Rose Revah
Ocena IMDb: 6,5/10

Operativec tajne službe na ameriški ambasadi v Franciji se grdo ušteje ...

Osebni tajnik ameriškega ambasadorja v Franciji James Reece (Jonathan Rhys Meyers) v Parizu živi lagodno življenje s čednim francoskimi dekletom, a je njegova strast v občasnih operacijah za CIO. James si želi postati polnopraven tajni agent in doživeti pravo akcijo. Ko mu dodelijo prvo resno nalogo, je ves iz sebe od veselja – dokler ne spozna svojega partnerja, posebnega agenta Charlieja Waxa (John Travolta). Obešenjaški cinik s prstom na sprožilcu je prispel v Pariz, da bi preprečil teroristični napad. Ko povzroči pravo strelsko razdejanje v mestnem podzemlju, si James srčno zaželi svoje uradniške službe, a kmalu ugotovi, da je tudi sam tarča zločinske organizacije in da ni poti nazaj. Wax je njegovo edino upanje, da bo sploh preživel naslednjih 48 ur.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
20:45
Težavam naproti
Drama
Izvirnik: Hick
Režija: Derick Martini
Igrajo: Chloë Grace Moretz, Christopher Coakley, Anson Mount, Juliette Lewis, Tim Parati, Robert Baker
Ocena IMDb: 5,7/10

Luli, najstnica iz zakotnega mesteca, pred zapitimi in nasilnimi starši pobegne v Las Vegas.

Proti zahodu države se Luli odpravi z avtoštopom, oborožena s svojimi zajedljivimi opazkami, pištolo in skromno žepnino. Na poti spozna Eddieja, negotovega upornika z vprašljivimi razlogi, ter Glendo, s kokainom zasvojeno ubežnico. Po knjižni uspešnici avtorice Andree Portes posneta zgodba nas pahne v temačni svet mamil, zavajanja in umorov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
22:35
Tolpe New Yorka
Kriminalka
Izvirnik: Gangs of New York
Režija: Martin Scorsese
Igrajo: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas
Ocena IMDb: 7,5/10

Zgodba se odvija leta 1863. V New Yorku vladajo nemiri in korupcija.

Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz in Daniel Day-Lewis so zvezdniki te epske pripovedi o maščevanju in preživetju! Medtem ko valovi priseljencev povečujejo prebivalstvo New Yorka, pa brezzakonje in korupcija cvetita v delu Manhattna, imenovanem Five Points. Po več letih za rešetkami se mladi irski priseljenec Amsterdam Vallon (DiCaprio) vrne v mesto, da bi se maščeval vodji sovražne tolpe (Day-Lewis), ki mu je ubil očeta. Toda Amsterdamovo osebno maščevanje postane del voj ne tolp, ki izbruhne, ko se s svojimi irskimi sonarodnjaki odpravi v boj, da si priborijo prostor zase v svoji novi domovini!

Tolpe New Yorka je epska mojstrovina Martina Scorseseja. V glavnih vlogah igrajo Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis in Cameron Diaz. Film je dobil deset nominacij za oskarja, skupina U2 pa je zanj posnela naslovno pesem ‘The Hands That Built America’. Več kot 135 vrhunskih kritikov se strinja ... "Eden najboljših filmov tega leta!"

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002