TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 27.02.2017
00:00
Pleše z volkovi
Avantura
Izvirnik: Dances with Wolves
Režija: Kevin Costner
Igrajo: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene, Rodney A. Grant, Floyd 'Red Crow' Westerman, Tantoo Cardinal
Ocena IMDb: 8/10

Unionistični vojak spozna indijansko plemensko kulturo in jo vzljubi.

Kot vojak, odlikovan v državljanski vojni, si je poročnik John Dunbar zaželel spoznati življenje v ameriški preriji, preden ta popolnoma izgine. Premestijo ga v zapuščeno utrdbo, njegovi edini sosedje pa so Indijanci iz plemena Sujev. Čez čas premostijo jezikovne težave, medsebojne strahove ter nezaupanje in postanejo prijatelji. Dunbar se zaljubi v lepo belko, ki je odraščala pri Sujih. Spoznal bo njihovo kulturo, živel z njimi ter celo občutil edinstveno napetost lova na bizone, toda na koncu bo pleme izdano in vse, kar je Dunbar videl in doživel, ga bo začelo preganjati. Takrat bo moral sprejeti najtežjo odločitev v svojem življenju: poglobiti se bo moral v svoje srce in dušo ter narediti korak, ki mu bo odločil usodo.

Nekateri so Costnerju očitali, da je življenje indijanskega plemena poenostavil in idealiziral, a ti niso odvrnili množic gledalcev in hollywoodskega establišmenta, ki je filmu namenil kar sedem oskarjev, vključno s tistim za najboljši film.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
03:10
Revni milijonar
Drama
Izvirnik: Slumdog Millionaire
Režija: Danny Boyle
Igrajo: Dev Patel, Saurabh Shukla, Anil Kapoor, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar, Freida Pinto
Ocena IMDb: 8/10

Jamala Malika, osemnajstletno siroto iz revnega dela Mumbaja, loči od 20-ih milijonov samo malo ...

Jamala od 20-ih milijonov rupij ga loči samo eno vprašanje na indijski različici kviza Lepo je biti milijonar. Ker nihče ne more verjeti, da bi res lahko znal odgovoriti na vsa vprašanja, ga aretirajo zaradi suma goljufije. Jamal nato policiji pove neverjetno zgodbo o svojem življenju na ulici in o dekletu, ki jo je ljubil in izgubil. Toda kako je fant, ki ga denar ne zanima, sploh prišel v kviz? In kako to, da je poznal vse odgovore?

Ganljiv in atraktiven film je bil leta 2009 nominiran za deset oskarjev, pobral jih kar osem! Med njimi tudi najbolj prestižne – za scenarij, režijo in najboljši film.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
05:18
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Pes, ki je rešil poletje
Družinski
Izvirnik: The Dog Who Saved Summer
Režija: Sean Olson
Igrajo: Dean Cain, Gary Valentine, Elisa Donovan, Patrick Muldoon, Joey Diaz, Mario Lopez
Ocena IMDb: 5,4/10

Poleti ni pouka ... razen pri Bannisterjevih!

Ko Zeus, pasji ljubljenček družine Bannister, uniči zabavo, babica predlaga, da ga pošljejo v pasjo šolo. Prevzgoja se začne zelo slabo, saj Zeusov skrbnik George nasprotuje strogemu trenerju Vernonu, Zeus pa ima težave pri prav vseh lekcijah. Nikakor se ne poboljša in Bannisterjeva otroka Kara in Ben se bojita, da bo moral od hiše. Na pomoč jim priskoči g. Lee, ki ima posebne učne metode. Morda bo Zeusu tako le uspelo opraviti izpit iz poslušnosti in ostati pri svoji družini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:00
Ljubim te, Phillip Morris
Komedija
Izvirnik: I Love You Phillip Morris
Režija: Glenn Ficarra
Igrajo: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Antoni Corone, Brennan Brown
Ocena IMDb: 6,6/10

Steven Russell živi povprečno življenje kot srečno poročeni član krajevnih varuhov reda.

Film prinaša malo verjetno, vendar resnično zgodbo o fantastičnem potovanju karizmatičnega obsojenca - od poslovneža v majhnem mestu do velikega gospodarskega kriminalca z nenehnimi težavami z zakonom, ki je v imenu ljubezni kar štirikrat pobegnil iz teksaških zaporov. Steven Russell (Jim Carey) je orglar v lokalni cerkvi, srečno poročen z Debbie (Leslie Mann) in prostovoljni policist. Po hudi prometni nesreči doživi razodetje: je homoseksualec in bo poslej živel polno življenje, četudi na napačni strani zakona. V ekstravagantnem slogu se loti poslovnih goljufij, dokler ne pristane v državni ječi, kjer spozna svojo ljubezen, rahločutnega sojetnika Phillipa Morrisa (Ewan McGregor). Odločitev, da ga reši zapora in z njim zaživi popolno življenje, ga vodi v vse bolj zamotane položaje - skozi čudaško pripoved o tem, kaj se zgodi, ko trčijo pravni sistem, svobodni duh in nesmrtna ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
12:55
Gost
Drama
Izvirnik: The Visitor
Režija: Tom McCarthy
Igrajo: Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Gurira, Hiam Abbass, Marian Seldes, Maggie Moore
Ocena IMDb: 7,7/10

Dolgočasno življenje osamljenega vdovca, profesorja ekonomije na univerzi, se postavi na glavo.

Leta zatem, ko mu je umrla žena, je 62-letni Walter Vale (Richard Jenkins) izgubil še strast do poučevanja in pisanja. Praznino suhoparne vsakdanjosti si zapolnjuje z jalovim poskusom učenja klavirja. Medtem ko se službeno udeležuje neke konference na Manhattnu, v svojem najemniškem stanovanju najde mlad priseljenski par. Tarek (Haaz Sleiman) in njegovo senegalsko dekle Zainab (Danai Gurira) sta v nepremičninski goljufiji izgubila svoj dotedanji začasni dom. Walter jima dovoli ostati pri njem, nadarjeni glasbenik Tarek pa se mu skuša oddolžiti tako, da ga uči bobnanja na afriška tolkala. Skozi bobnarske lekcije ostareli profesor vnovič začuti navdušenje do glasbe ter odkriva zanj nove newyorške jazzovske klube in bobnarske skupine v Central Parku. Vendar Tareka v podzemni železnici aretirajo in grozi mu deportacija, ko se na policiji izkaže, da nima ustreznih dokumentov. V prizadevanjih, da bi pomagal prijatelju, Walter nepričakovano začuti novo strast do življenja. Ko v mesto prispe še Tarekova čedna mati Mouna (Hiam Abbass), se ta strast spremeni v ljubezen do ženske – nekaj, za kar je bil Walter prepričan, da ne bo nikoli več izkusil.

Dramo "Obiskovalec" je napisal in režiral ameriški filmski ustvarjalec Thomas McCarthy.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
14:55
Okrožje 9
Znanstvena fantastika
Izvirnik: District 9
Režija: Neill Blomkamp
Igrajo: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie, John Sumner
Ocena IMDb: 8/10

Leto 1982. Nad Johannesburgom v Južnoafriški republiki se pojavi velikanska vesoljska ladja z izmučenimi Nezemljani, ki se jih oprime vzdevek Škampi.

Po 28 letih od pristanka Nezemljanov začetno navdušenje nad njimi skopni, njihov begunski tabor pa se je sčasoma spremenil v vojaški geto po imenu Okrožje 9, kjer Nezemljani živijo v bednih pogojih kot ujetniki. Leta 2010 vojaško podjetje Multi-National United dobi nalogo, da na čelu z agentom Wikusom van der Merwom begunce na silo izseli s tamkajšnjega področja. Med opravljanjem naloge je Wikus izpostavljen nenavadni nezemeljski kemikaliji. Da bi preživel, se mora opreti na pomoč svojih novih prijateljev Škampov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:05
Kresnice na vrtu
Drama
Izvirnik: Fireflies In The Garden
Režija: Dennis Lee
Igrajo: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Julia Roberts, Ioan Gruffudd
Ocena IMDb: 6,5/10

Družinska tragedija prisili očeta in sina, da vnovič presodita pomen starševstva.

Kot otrok in najstnik se ni Michael nikoli zbližal s svojim oblastnim očetom (Willem Dafoe), ki je nenehno kritiziral in strogo kaznoval vsako njegovo napako. Družinska tragedija pa prisili zdaj že odraslega Michaela (Ryan Reynolds) nazaj v bližino očeta ter k izkušnji, ki bo od njega terjala soočenje s pozabljenimi spomini in z družinskimi skrivnostmi. Razdvojen med besom in upanjem si Michael prizadeva doumeti svoj odnos z očetom in razmisliti o tem, ali so se stvari spremenile.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
19:00
Sanje
Drama
Izvirnik: Dreamer: Inspired by a True Story
Režija: John Gatins
Igrajo: Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse, Freddy Rodríguez
Ocena IMDb: 6,9/10

Ben Crane in njegova najstniška hčerka Cale živita na skromni farmi, s praznim konjskim hlevom.

Ben je trener konjev in dela za premožnega špekulanta Palmerja. Skrbi tudi za kobilo Sanjo in med pripravami na tekmovanje je Ben vse bolj prepričan, da ta dan kobila ni v pravi formi in za to ne bi smela tekmovati. Kljub Benovim opozorilom lastnik kobile Palmer vztraja, da mora njegova kobila na vsak način tekmovati. Po Benovi napovedi se na tekmi zgodi nesreča, kobila pade in si močno poškoduje, zlomi sprednjo nogo. Za Palmerja je poškodovana kobila neuporabna, ko pa jo hoče dati ubiti, se temu Ben upre. S Palmerjem se spreta. Ben odpove delo in si za zaostale plače izgovori lastništvo poškodovanega konja. Tako najde Sanja v praznem Benovem hlevu svoj nov dom, Ben in njegova hčerka pa v skrbi in zdravljenju poškodovane kobile najdeta tudi svoj izgubljeni mir in uspeta ozdraviti tudi svoje rane.

Nagrada za najboljšo debitantko: Dakota Fanning.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
21:00
Charlie Bartlett
Komedija
Režija: Jon Poll
Igrajo: Anton Yelchin, Robert Downey Jr, Hope Davis, Kat Dennings, Tyler Hilton, Mark Rendall
Ocena IMDb: 7/10

Bogat fant postane samooklicani psihiater na novi srednji šoli.

Charlie Bartlett je vesel, prijazen in dobro oblečen fant, kljub temu pa ima težave: njegov oče je odšel, njegova mati je prismojena. Izključen je bil iz privatne šole, v novi šoli pa skuša biti čimbolj popularen. Drugim dijakom pomaga pri njihovih težavah, tako da jih posluša in jim pripisuje recepte za zdravila. Charilie-ju je všeč Susan, ravnateljeva hči. Nove varnostne kamere pa posnamejo dogajanje v dijaških domovih, kar Charlie-ja spravi v težave. Poleg tega se nek dijak prenaje tablet, kar pripelje do dodatnega zapleta. Lahko mladi psihiater ozdravi sam sebe in postane normalen fant?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
22:50
Zunajzemeljsko
Komedija
Izvirnik: Extraterrestre
Režija: Nacho Vigalondo
Igrajo: Julián Villagrán, Michelle Jenner, Carlos Areces, Raúl Cimas, Miguel Noguera
Ocena IMDb: 5,8/10

Vsi vedo, kaj je treba narediti, če nekega jutra nebo napolnijo NLP-ji: beži, kolikor te nesejo noge!

Kaj pa, če se invazija začne, ko si v stanovanju s svojim sanjskim dekletom, ki si ga šele spoznal?

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2011