TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 27.09.2017
01:25
Skrivališče
Triler
Izvirnik: Stash house
Režija: Eduardo Rodriguez
Igrajo: Sean Faris, Briana Evigan, Dolph Lundgren, Jon Huertas, Richard Holden, Alyshia Ochse
Ocena IMDb: 4,8/10

Dave Nash kupi svoji soprogi Emmi za rojstni dan čudovito hišo.

Nova hiša Dava in Emme je mirna, ograjena in obdana s prijaznimi sosedi ter kar predobra priložnost, da bi bila resnična. A res ni. Dave in Emma kmalu odkrijeta, da se v njunih zidovih skrivajo paketi heroina. Preden uspeta zapustiti hišo, ju napadeta nasilneža iz narkokartela, glavni od njiju je neusmiljeni Andy Spector (Dolph Lundgren). Ujeta v lastnem domu, trpita Dave in Emma nenehne poskuse vdora nasilnežev. Trupla nedolžnih se kopičijo in vse bolj grozi, da bosta tudi zakonca izgubila drug drugega. Dave se zato odloči, da bo treba ukrepati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
03:11
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Kampanja za Borisa
Komedija
Izvirnik: Spinning Boris
Režija: Roger Spottiswoode
Igrajo: Jeff Goldblum, Anthony LaPaglia, Liev Schreiber, Boris Lee Krutonog, Svetlana Efremova, Shauna MacDonald
Ocena IMDb: 6,7/10

Rusija se leta 1996 pripravlja na nove volitve.

Vse kaže, da predsednika Borisa Jelcina čaka visok poraz. Zato trije ameriški republikanski strokovnjaki za volitve odpotujejo v Rusijo z namenom, da poskrbijo za preobrat in ruske volivce prepričajo, da je Jelcin pravi mož za predsednika. V želji, da bi uspešno opravili svojo nalogo, Joe Shumate, George Gorton in Dick Dresner na svojo stran pridobijo Jelcinovo hčerko Tatjano, ki jim priskoči na pomoč. Po vrsti manipulacij, podtikanj njegovim nasprotnikom in drugih predvolilnih tehnik Jelcin kmalu postane ljubljenec ruske javnosti in vse kaže, da ima zmago v žepu. Skupaj z uspehom pa v Joeju, Georgeu in Dicku rastejo dvomi in strahovi. Kdo sploh jih je najel, da opravijo nalogo? Kakšen je njihov namen in ali se bodo sploh lahko živi vrnili domov?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
11:15
Zvok tišine
Komedija
Izvirnik: Sound of noise
Režija: Ola Simonsson
Igrajo: Bengt Braskered, Sanna Persson, Magnus Börjeson, Marcus Boij, Johannes Björk, Fredrik Myhr
Ocena IMDb: 7,3/10

To je zgodba o policistu Amadeusu Warnebringu, ki je edini, ki v glasbeni družini nima posluha.

Trenutno je na lovu za šesterico barab, ki ustrahuje vse v mestu. Pojavljajo se na raznih kulturnih in javnih krajih, a kljub vsemu spoznavamo tudi zanimive osebne zgodbe vsakega izmed njih. Poleg tega se razkriva tudi zgodba njihovega lovca, policista, ki sovraži glasbo.

Film je prava poslastica za oči in ušesa ter ustvarja nasprotje dolgočasnim, ponavljajočim se zvokom vsakodnevnega življenja.

Država: Švedska
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
13:10
Ljubezen v času kolere
Drama
Izvirnik: Love in the Time of Cholera
Režija: Mike Newell
Igrajo: Benjamin Bratt, Gina Bernard Forbes, Giovanna Mezzogiorno, Javier Bardem, Marcela Mar, Juan Ángel
Ocena IMDb: 6,4/10

Polnih 53 let, sedem mesecev in 11 dni je Florentino Ariza čakal na romantično križarjenje po reki v družbi Fermine Daze.

Fermina je Florentinova ljubezen iz mladih dni, ponosna lepotica, ki so ji pred pol stoletja prepovedali poroko z njim, zato se je omožila z doktorjem Juvenalom Urbinom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
15:40
V ringu z Alijem
Biografija
Izvirnik: Facing Ali
Režija: Pete McCormack
Igrajo: George Chuvalo, Henry Cooper, George Foreman, Joe Frazier, Larry Holmes, Ron Lyle
Ocena IMDb: 8,1/10

Muhammad Ali, trikratni svetovni prvak v težki kategoriji, je porazil skoraj vse vrhunske bojevnike zlate dobe boksa.

Ali je prerasel v simbol športa 20. stoletja. Prvič se je izkazal v času poletnih olimpijskih iger leta 1960. Tedaj je še pod rojstnim imenom Cassius Clay osvojil svoje prvo zlato. Kmalu je postal prvi boksar, ki je trikrat zapored zmagal v težki kategoriji. Zaslovel je po edinstvenem borbenem slogu, elegantnem gibanju, »lebdenju«, in nenadnih učinkovitih napadih, ki so spominjali na pik ose. A Muhammad Ali ni bil zgolj vrhunski borec in gibalec. Svojo priljubljenost je izkoristil tudi za radikalno politično delovanje. Javno je nasprotoval vietnamski vojni in se na političnem prizorišču uveljavil kot karizmatični zagovornik v boju za državljanske pravice – glas in heroj zatiranih po svetu.

Dokumentarni film besedo prepusti Alijevim tekmecem oziroma – poražencem, boksarjem, ki jih je Muhammad Ali večkrat ozmerjal pred televizijskim občinstvom in premagal v ringu. Gre za svojevrsten poklon »Največjemu« s strani vrhunskih športnikov, ki o Aliju spregovorijo v poglobljenih intervjujih. Pred kamero stopijo Ken Norton, Earnie Shavers, Joe Frazier, George Foreman, Leon Spinks in Larry Holmes.V film so vključeni številni ekskluzivni intervjuji, ki skupaj z arhivskim materialom z dragocenimi fotografskimi ter filmskimi posnetki iz Alijeve kariere poustvarijo nepozabno rivalstvo med tekmujočimi boksarji, obširna poročila o najpomembnejših zmagah, tragičnih življenjskih dogodkih in neustavljivem športnem duhu »Največjega«.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:35
Favnov labirint
Fantazijski
Izvirnik: El Laberinto del Fauno
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo: Ivana Baquero, Sergi López, Maribel Verdú, Doug Jones, Ariadna Gil, Álex Angulo
Ocena IMDb: 8,2/10

Španija, 1944. Sicer je že pet let od uradnega konca državljanske vojne, vendar se skupina upornikov še vedno bojuje v severnem gorovju Navarra.

13-letna Ofelija se skupaj z nosečo materjo Carmen preseli v odmaknjeno kmečko hišo na sever Španije. Tukaj, sredi temnega gozda je njen nov očim Vidal, ki je vojaški poveljnik, postavil bazo za vodenje operacij proti upornikom. Svoji pastorki ne posveča nobene pozornosti, saj je sin, ki ga Carmen nosi, vse, kar hoče. Tako osamljena Ofelija, ki je navdušena nad pravljicami, za hišo odkrije zaraščen in razpadajoč labirint, znotraj katerega sreča Favna, ki ji razkrije njeno pravo identiteto ter skrivnostno usodo. Je princesa, dolgo izgubljena hči kralja pravljic. Favn ji ponudi priložnost, da se spet vrne v podzemlje, kjer bi vodila očetovo magično kraljestvo. Ampak še pred polno luno mora za to izpolniti tri naloge, za katere ne sme nihče izvedeti. Med tem se mami pojavijo zapleti pri nosečnosti ... Ofelija vestno izpolnjuje zadane naloge ter se vrača v labirint, ki je njeno zatočišče pred žalostjo in samoto resničnega sveta ...

Izjemna vizualna impresija je bila, poleg kopice drugih nagrad, ovenčana tudi s tremi oskarji leta 2007 za scenografijo, masko in za fotografijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Španščina
Leto: 2006
19:45
Nato me je našla
Drama
Izvirnik: Then She Found Me
Režija: Helen Hunt
Igrajo: Helen Hunt, Bette Midler, Colin Firth, Matthew Broderick, Ben Shenkman, Lynn Cohen
Ocena IMDb: 6/10

Newyorška učiteljica se znajde v krizi srednjih let, ko jo zapusti mož in ji umre krušna mati.

April Epner (Hunt), newyorška učiteljica, ki so jo po rojstvu dali v posvojitev, se bliža 40. rojstnemu dnevu. Zelo si želi otroka, še bolj zato, ker sama ni nikoli poznala svoje biološke mame. Toda hitro se pokaže motnja v načrtu: njen simpatičen, a nezrel mož Ben (Matthew Broderick) naznani, da je bil njun zakon napaka, in jo pusti, zlomljeno in zbegano. Da je zmešnjava še večja, se nekako sočasno na njenih vratih znajde še čudaška voditeljica pogovornih oddaj Bernice (Bette Middler), ki ji pove, da je njena biološka mati. Kljub novoodkriti mami in sveži zvezi s Frankom (Colin Firth), ki je oče njenega učenca, začne Aprilino nekoč preprosto življenje uhajati izpod nadzora.

Zabavna in ganljiva filmska zgodba o nenavadni poti do osebne sreče temelji na istoimenskem literarnem prvencu pisateljice Elinor Lipman.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:40
Oboroženi pridigar
Akcija
Izvirnik: Machine gun preacher
Režija: Marc Forster
Igrajo: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Kathy Baker, Michael Shannon, Ryann Campos, Madeline Carroll
Ocena IMDb: 6,8/10

Navdihujoča resnična zgodba spremlja nekdanjega prekupčevalca z mamili Sama Childersa.

Nekdanji prekupčevalec z mamili Sam Childers se spreobrne in postane rešitelj stotin sudanskih sirot, ki so jih na silo novačili v vojsko. Gerard Butler se v osrednji vlogi pojavi kot sočutni ustanovitelj prostovoljske organizacije Angeli vzhodne Afrike. Življenje nekdanjega pripadnika motociklistične tolpe se spremeni, ko se odloči odpotovati v vzhodno Afriko, da bi pomagal obnoviti domove, uničene v državljanskem spopadu; tam pa naleti na neizrekljive grozote med nemočnim prebivalstvom, posebej tamkajšnjimi otroki. Kljub opozorilom izkušenih prostovoljcev mednarodne pomoči skuša Sam ustanoviti sirotišnico tam, kjer je to najnujnejše, sredi ozemlja, ki ga nadzorujejo nasilni pripadniki vojske LRA, uporniške militantne organizacije, ki otroke na silo novači v vojsko. Samu ni dovolj, da hoče zaščititi žrtve neusmiljenih enot LRA, zato odločen, da bo pred njimi rešil čim več otrok, povede oborožene misije globoko na sovražnikovo ozemlje, da bi rešil ugrabljene otroke in slednjič vnesel mir v njihovo življenje in se pomiril z lastno težavno preteklostjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011