TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 28.02.2019
01:10
Smrtonosna pravica
Triler
Izvirnik: Retribution
Režija: Michael Feifer
Igrajo: Cynthia Watros, Brian Krause, Frances Fisher, Kym Jackson, Danika Yarosh, Nicholas Guilak
Ocena IMDb: 4,5/10

Karen ravno nakupuje v neki trgovini, ko se zgodi rop.

Roparji trgovine ubijejo lastnika in ugrabijo Karenino nečakinjo. Med begom nečakinjo vržejo iz avtomobila in dekle pristane v bolnišnici zaradi poškodbe hrbtenjače. Karen se zdi, da je prepoznala enega od roparjev, a ga izpustijo zaradi lažnega alibija. Ker Karen pestijo spomini na umor njenega lastnega brata – nikoli razrešen zločin – se odloči, da se sama poda na maščevalni podvig.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
02:45
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
09:00
Daltoni
Vestern
Izvirnik: Les Dalton
Režija: Philippe Haïm
Igrajo: Eric Judor, Ramzy Bedia, Saïd Serrari, Romain Berger, Til Schweiger, Javivi
Ocena IMDb: 3,2/10

Bratje Dalton, Joe, Jack, William in Averell, so najslabši kavboji v zgodovini Divjega zahoda.

Vsi njihovi poskusi ropa se namreč končajo enako – v zaporu. Ko ob izdatni pomoči svoje mame vendarle uspejo pobegniti iz ječe, zloglasnemu izkoriščevalcu El Tarlu najprej ukradejo magični sombrero, ki jih zaščiti pred kroglami, nato pa se odpravijo na odmevni roparski pohod. Nazadnje pristanejo v Gulch Cityju, kjer se nahaja najbolje zastražena banka na svetu, zaverovani v svojo premoč pa se požvižgajo na hitrega kavboja Srečnega Luka ki pride v mesto z namenom, da ujame prav njih.

Država: Španija
Jezik: Francoščina
Leto: 2004
11:10
Psst! ... Nikomur niti besede
Komedija
Izvirnik: Keeping Mum
Režija: Niall Johnson
Igrajo: Rowan Atkinson, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Patrick Swayze, Tamsin Egerton, Toby Parkes
Ocena IMDb: 6,8/10

Komedija o družinskih težavah vikarja.

Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je tako predan svojemu duhovniškemu poklicu, da skrb za družino prepušča ženi Glorii. Ta mora tako sama skrbeti za njuna otroka, 17-letno Holly in njenega mlajšega brata Peteyja. Gloria je povsem nemočna in otrok ne obvladuje, od življenja odmaknjeni vikar pa ne opazi, da se njegova hčerka sestaja s povsem neprimernimi fanti, Petey pa je pred tem, da preneha hoditi v šolo, saj ga sošolci zasmehujejo in izsiljujejo. Vse skupaj se še bolj zaplete, ko Glorii začne dvoriti učitelj golfa, a na srečo v hišo za pomočnico pride stroga Grace Hawkins, ki vzame niti v svoje roke in začne v družini vzpostavljati red.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
13:10
Dokaz
Drama
Izvirnik: Proof
Režija: John Madden
Igrajo: Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal, Danny McCarthy, Hope Davis, Tobiasz Daszkiewicz
Ocena IMDb: 6,8/10

Predana hči se skuša sprijazniti z očetovo smrtjo, ob tem pa se je prisiljena spoprijeti tudi s svojimi potlačenimi strahovi.

Film Dokaz, posnet po drami Davida Auburna, ki je bila nagrajena s Pulitzerjevo nagrado, prikazuje zgodbo o predani hčeri (Gwyneth Paltrow), ki se skuša sprijazniti s smrtjo očeta (Anthony Hopkins), genialnega matematika, ki ga je ohromila duševna bolezen. Prisiljena se je spoprijeti z dolgo potlačenimi strahovi in čustvi. Na očetovo smrt se privaja s pomočjo njegovega učenca (Jake Gyllenthaal), ki preučuje očetove zapiske v upanju, da bi našel kanček njegove genialnosti. Medtem ko se skuša sprijazniti z možnostjo, da je z očetovo genialnostjo morda podedovala tudi njegovo bolezen, se pojavi odtujena sestra, da bi ji pomagala urediti očetove zadeve. Film, ki ga je režiral John Madden (Zaljubljeni Shakespeare) po scenariju Davisa Auburna in Rebecce Miller, je presunljiva zgodba o krhkosti življenja in ljubezni, ki raziskuje zapletene življenjske enačbe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
15:05
Glasba mojega srca
Drama
Izvirnik: Music of the Heart
Režija: Wes Craven
Igrajo: Meryl Streep, Cloris Leachman, Henry Dinhofer, Michael Angarano, Robert Ari, Aidan Quinn
Ocena IMDb: 6,8/10

Roberta Guaspari-Tzavaras je učiteljica na osnovni šoli v Harlemu, kjer je glavna prioriteta disciplina, visoka umetnost pa je zadnja briga.

Roberta je prepričana, da bo glasbena izobrazba učencem dala neprecenljive veščine, potrebne za uspešno odraslo življenje. Kljub nezanimanju šolskega vodstva in okrnjenim finančnim prilivom, ki jo prisilijo v iskanje zunanjih sponzorjev in ogrozijo njeno službo, se Roberta ne vda v boju, da bi lahko svoje učence učila igrati violino. Otroke, ki sicer morda nikoli ne bi slišali za imena velikanov, kot sta Bach in Mozart, navduši za poslušanje klasične glasbe in jih popelje na recital v Carnegie Hall. V stranskih, a ključnih vlogah nastopajo in blestijo Angela Bassett, Cloris Leachman in Aidan Quinn, v svojih resničnih življenjskih vlogah pa nastopijo violinski virtuozi Isaac Stern, Itzhak Perlman in Mark O'Connor.

V stranskih, a ključnih vlogah nastopajo in blestijo Angela Bassett, Cloris Leachman in Aidan Quinn, v svojih resničnih življenjskih vlogah pa nastopijo violinski virtuozi Isaac Stern, Itzhak Perlman in Mark O'Connor.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
17:20
Šefova hčerka
Komedija
Izvirnik: My Boss's Daughter
Režija: David Zucker
Igrajo: Mark Aisbett, Ashton Kutcher, Jon Abrahams, Tara Reid, Molly Shannon, Terence Stamp
Ocena IMDb: 4,7/10

Le še eno je huje od peklenskega šefa – da se zaljubiš v njegovo peklensko privlačno hčerko.

Mladi Tom Stansfield ima eno oko na napredovanju pri pasjem šefu Jacku Taylorju, drugo pa na njegovi izredno privlačni hčerki Lisi. Ponudbo, da pazi šefovo vilo, pograbi z obema rokama. Tako se bo prikupil šefu in morda osvojil Lisino srce. A Tom je delal račun brez krčmarja. Sprva miren večer se sprevrže v zmedo. Nezaželeni gosti spremenijo hišo v norišnico. Tomu grozi, da bo izgubil pamet in službo ter morda celo dekle svojih sanj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
19:00
Košček nebes
Drama
Izvirnik: A little bit of heaven
Režija: Nicole Kassell
Igrajo: Kate Hudson, Gael García Bernal, Kathy Bates, Lucy Punch, Romany Malco, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,3/10

Romantična komedija o ženski, ki umira za rakom.

Marley Corbett je uspešna ženska z obetavno kariero, sijajnimi prijatelji in z odličnim smislom za humor. Na pregledu ji odkrijejo raka v zadnjem stadiju. Novico ji pove dr. Goldstein, uspešen in na videz robat zdravnik; način, kako Marley s humorjem in dostojanstvom sprejme novico, ga močno gane in navduši. Zdravnik in bolnica se kmalu zaljubita in slednjič si prizadevata izkoristiti čas, ki je Marley še ostal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:00
Trainspotting
Drama
Režija: Danny Boyle
Igrajo: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Kelly Macdonald
Ocena IMDb: 8,2/10

Zasvojenci s heroinom v gospodarsko opustošenem Edinburgu.

Mark Renton je junak kultnega romana Irvina Welsha in po njem posnetega filma; zasvojenec z mamili po lastni izbiri, ki se skupaj s svojimi "prijatelji" Spudom, Sick Boyem, Tommyjem in sociopatom Begbiejem vdaja heroinski omami. Njihov upor zoper vrednote "normalne" družbe je čudaški in samouničevalen, a v njem blaženo uživajo – ne vedoč, da se bliža neizogibnemu koncu. Renton se slednjič odloči opustiti heroinsko zasvojenost, toda ali mu lahko "normalno" življenje ponudi enak odmerek vznemirljivosti?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
22:45
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 32. del
Izvirnik: Black sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Nassau zavlada nasilje. Silver zahteva odgovore od Billyja. Eleanor pomaga Max. Bonny in Rackham gresta skozi pekel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:45
Izgred
Akcija
Izvirnik: Outrage Beyond
Režija: Takeshi Kitano
Igrajo: Takeshi Kitano, Toshiyuki Nishida, Tomokazu Miura, Ryô Kase, Hideo Nakano, Yutaka Matsushige
Ocena IMDb: 6,8/10

Največja klana jakuz se borita za prevlado v japonskem podzemlju.

Ko se japonska policija odloči stopiti na prste organiziranemu kriminalu, to izzove soočenje med zahodnim in vzhodnim krilom zloglasne japonske mafijske organizacije jakuza.

Legendarni japonski scenarist, režiser in igralec Takeshi Kitano se zmagoslavno vrača k žanru jakuz, s katerim je zaslovel. Z nadaljevanjem svojega kultnega filma vnovič prinaša edinstveno nihilistično in zabavno pretanjenost tokijskega kriminalnega podzemlja v nasilni in zapleteni zgodbi o časti, maščevanju in (ne)zvestobi.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2012