TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 28.04.2019
00:25
Policist
Kriminalka
Izvirnik: The Guard
Režija: John Michael McDonagh
Igrajo: Ronan Collins, Paraic Nialand, John Patrick Beirne, Liam O'Conghaile, Christopher Kilmartin, Brendan Gleeson
Ocena IMDb: 7,3/10

Gerry Boyle je policaj iz majhnega irskega mesteca. Ima zajedljiv smisel za humor in raznežen odnos do prostitutk.

V eni izmed počitniških hišic v rajonu policaja Boyla se pojavi skrivnostno truplo. Njegov novi, zagnani pomočnik Aidan je nad zločinom navdušen. Njunega miru je dokončno konec, ko z FBI-ja sporočijo, da bo v nekaj dneh v mestno pristanišče prispela 500 milijonov dolarjev vredna pošiljka narkotikov. Gerry hitro spozna, da bo moral stvari vzeti v svoje roke, edina oseba, ki mu pri tem lahko pomaga, pa je agent FBI-ja Everett, toda kaj, ko ga ne prenaša najbolje. Njuno različno razumevanje zakonov povzroči številne zabavne spore in zmešnjave.

Lahkotna irska kriminalna komedija, v kateri je zaigrala tudi naša Katarina Čas, predstavlja njen preboj na mednarodno filmsko sceno.

Država: Irska
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
02:08
Panorama programa
Izvirnik: Night loop

Jezik: Hrvaščina
08:00
Asterix in spopad poglavarjev
Animacija
Izvirnik: Astérix et le coup du menhir
Režija: Philippe Grimond
Igrajo: Roger Carel, Pierre Tornade, Henri Labussière, Julien Guiomar, Henri Poirier, Marie-Anne Chazel
Ocena IMDb: 6,4/10

Ko druida Getafixa napadejo rimski vojaki, jih Obelix prežene tako, da vrže nanje menhir – ki slučajno zadene Getafixa.

Druid izgubi spomin in se ne more spomniti formule za čarobni napoj, ki daje Galcem nečloveško moč.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1989
09:35
Iskanje prijatelja za konec sveta
Komedija
Izvirnik: Seeking a Friend for the End of the World
Režija: Lorene Scafaria
Igrajo: Brad Morris, Steve Carell, Nancy Carell, Mark Moses, Roger Aaron Brown, Rob Huebel
Ocena IMDb: 6,7/10

Zemlji se približuje ogromen asteroid. Vsi poskusi, da bi ga uničili, spodletijo, zato bo naš planet čez pičle tri tedne postal razvalina v vesolju.

Skromni in tihi zavarovalniški agent Dodge novico sprejme resignirano, tako kot praktično vse življenske pretrese do sedaj. Njegova žena odreagira histerično in enostavno odvihra skozi vrata. Osamljen možak se odloči, da bo poiskal svojo ljubezen iz mladosti, na potovanju pa se mu pridruži zabavna soseda Penny, ki bi rada še zadnjič videla svojo družino. Na poti spoznata številne nenavadne ljudi in njihove različne načine spopadanja s prihajajočo smrtjo, ob tem pa tudi sama prideta do novih življenjskih in ljubezenskih spoznanj.

Zabaven in domiselen film z (upajmo) neverjetno premiso je združil dva ljubljenca globalnega občinstva – Steva Carella, enega najbolj prepričljivih komikov zadnjega desetletja, in angleško zvezdo s klasičnimi romantičnimi predispozicijami, Keiro Knightley. Na videz nenavadna kombinacija presenetljivo dobro deluje, čeprav je režirala debitantka Lorene Scafaria.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
11:30
Ulični ples 2
Drama
Izvirnik: StreetDance 2 3D
Režija: Max Giwa
Igrajo: Sofia Boutella, Falk Hentschel, Tom Conti, George Sampson, Deborah Rosan, Fredi 'Kruga' Nwaka
Ocena IMDb: 5,7/10

Ulični plesalec Ash (Falk Hentschel) v želi zmagati na tekmovanju za najboljšo plesno ekipo na svetu.

Ash s pomočjo novega prijatelja Eddieja (George Sampson) zbere najboljše ulične plesalce iz vse Evrope in se pri tem v Parizu zaljubi v prelepo plesalko salse Evo (Sofia Boutella).

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
13:10
Ljubezen med svetovoma
Drama
Izvirnik: Upside Down
Režija: Juan Solanas
Igrajo: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall, Blu Mankuma, Nicholas Rose, James Kidnie
Ocena IMDb: 6,4/10

Odkar sta se Adam (Jim Sturgess) in Eden (Kirsten Dunst) zaljubila, ima njuna ljubezen vesoljno majhne možnosti.

Ljubimcev Adama in Eden ne deli zgolj družbeni in politični položaj, temveč tudi nenavaden kraj, kjer živita. Sta namreč prebivalca planetov dvojčkov, ki imata nasprotno težnost: njega vleče k spodnjemu revnemu planetu, njo pa na bogati, izkoriščevalski svet, ki leži zgoraj. Njuna globoka, vendar prepovedana ljubezen, doživi tragičen konec, ko ju ujame medplanetarna mejna policija in se Eden na videz smrtonosno ponesreči. Toda ko Adam deset let pozneje izve, da je preživela in da dela v ogromni korporaciji, katere stolpa povezujeta planeta, se odpravi na nevarno nalogo vdora v podjetje zgornjega sveta, da bi se znova srečal s svojo ljubeznijo.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
15:10
Starsky in Hutch
Akcija
Izvirnik: Starsky & Hutch
Režija: Todd Phillips
Igrajo: Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg, Fred Williamson, Vince Vaughn, Juliette Lewis
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba se odvija v sedemdesetih letih v kalifornijskem velemestu Bay City in spremlja policijska sodelavca, ki ne bi mogla biti bolj različna.

Detektiv David Starsky (Ben Stiller) je eden izmed najbolj predanih policistov pod krinko v kalifornijskem mestu Bay City, ki poskrbi, da ujamejo vsakega zločinca in ga primerno kaznujejo. Njegov zgled je mama, legendarna policistka Bay Cityja (kar mu načelnik omeni ob vsaki priložnosti). A če je njegova pokojna mati imela ves čas le enega partnerja, jih Starsky menja kot po tekočem traku oziroma hitreje, kot potegne njegov priljubljeni Gran Torino. Detektiv Ken "Hutch" Hutchinson (Owen Wilson) je iz povsem drugega testa. Njegovo geslo je: "Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži." Njegova ležernost in želja po hitrem zaslužku pripomoreta, da se mu kateri od zločincev kdaj tudi izmuzne iz rok. Ima odličen instinkt, a bi pri delu potreboval nekoga, ki bi mu pomagal ostati na pravi, četudi manj donosni strani zakona. Načelnik policije Dobey (Fred Williamson) ima pravo rešitev: Starsky in Hutch bosta postala policijska partnerja. A najprej bosta morala premagati medsebojne razlike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
17:05
Morje v meni
Biografija
Izvirnik: Mar Adentro
Režija: Alejandro Amenábar
Igrajo: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas, Mabel Rivera, Celso Bugallo, Clara Segura
Ocena IMDb: 8/10

V Španiji se Ramón Sampedro, ki je tetraplegik že 28 let, bori, da bi mu priznali pravico do evtanazije.

Ramónu pri evtanaziji pomaga združenje, ki brani pravico do svobodne izbire, vodi pa ga njegov prijatelj Géne (Clara Segura). Prek združenja spozna pravnico Julio (Belén Rueda), ki se je zato, da bi mu priskrbela pravico do evtanazije, pripravljena spopasti s španskim pravosodnim sistemom. Tudi sama boleha za usodno degenerativno boleznijo, kar ju z Ramónom še posebej zbliža. Spozna se tudi s preprosto, osamljeno delavko Roso (Lola Duenas) in se z njo na poseben način zbliža. Kljub želji, da bi umrl, pa Ramón vsakogar, s katerim se zbliža, nauči spoštovati vrednost in dragocenost življenja. In čeprav se ne more premakniti, ima nenavaden dar, da gane vsakogar, ki pride v njegovo bližino.

Za življenjsko zgodbo Ramóna Sampedra je priznani španski režiser Alejandro Amenábar leta 2005 osvojil oskarja za najboljši tujejezični film.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2004
19:20
Bernie
Komedija
Režija: Richard Linklater
Igrajo: Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey, Brady Coleman, Richard Robichaux, Rick Dial
Ocena IMDb: 6,8/10

Pogrebnik Bernie se v Teksasu zbliža s premožno, vendar izredno zahtevno starejšo gospo. Ko jo umori, mora vse prepričati, da je še živa.

Bernie Tiede je pogrebnik, ki ga v Carthage v Teksasu pripelje oglas za prosto delovno mesto v tamkajšnjem pogrebnem zavodu. Svoje delo opravlja brezhibno in ponosno. Njegovo poslanstvo se nikoli ne konča s pogrebom, saj še dolgo po pogrebni slovesnosti obiskuje svojce in jih razvaja z drobnimi pozornostmi. Ko Carthage izgubi svojega najbogatejšega občana, se Bernie odpravi k Marjorie Nugent, užaloščeni in po novem najpremožnejši vdovi daleč naokoli. Marjorie ga najprej odslovi, a Bernie je vztrajen in čez čas se spoprijateljita. Vendar pa ima prijateljstvo tudi svoje meje. Zaradi njenega obupnega obnašanja in stalnega poniževanja jo Bernie ubije. Vdove nihče dalj časa ne pogreša, dokler lokalni tožilec ne sproži preiskave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:10
Zadnja bitka
Akcija
Izvirnik: The Last Stand
Režija: Jee-woon Kim
Igrajo: Arron Shiver, Arnold Schwarzenegger, Titos Menchaca, Richard Dillard, Doug Jackson, Mathew Greer
Ocena IMDb: 6,4/10

Ray Owens je nekdanji policist iz Los Angelesa in šerif zaspanega mesteca Sommerton Junction, ki leži ob ameriški meji z Mehiko.

Šerifu Rayu Owensu, ki odšteva dneve do upokojitve, občasne težave povzroča samo vročekrven ljubitelj orožja Lewis Dinkum, dokler njegovega mesta ne okupira truma policistov. Ti zasledujejo pobeglega mafijskega šefa, ki se želi prebiti v Mehiko, in Sommerton Junction čez noč postane kraj poslednjega spopada. Čemerni Ray se znajde sredi divjih strelskih obračunov in vrtoglavih cestnih pregonov, zato se z nepričakovanimi zavezniki odpravi na zadnji bojni pohod.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
23:10
Pozabljeni
Drama
Izvirnik: Time Out of Mind
Režija: Oren Moverman
Igrajo: Richard Gere, Ben Vereen, Jena Malone, Steve Buscemi, Jeremy Strong, Kyra Sedgwick
Ocena IMDb: 5,7/10

Ko Georgea vržejo iz stanovanja, je prisiljen spati na ulici; zatočišče najde v bolnišnici Bellevue, sprejemnem centru za brezdomce na Mahnattanu.

Georgeu v sprejemnem centru prijateljstvo s še enim tamkajšnjim stanovalcem pomaga, da zakrpa odnos s svojo hčerko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014