TV sporedi

TV spored - Cinestar

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Cinestar
TV spored za Cinestar

spored za datum: 30.11.2017
01:20
Spartak: Maščevanje: Bes bogov
Akcija, 2. sezona, 10. del
Izvirnik: Spartacus: Vengeance: Wrath of the Gods
Režija: Jesse Warn
Igrajo: Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Peter Mensah, Lucy Lawless, Nick E. Tarabay, Viva Bianca
Ocena IMDb: 8,6/10

Spartak je s peščico preživelih ujet v pasti na vrhu Vezuva. Glaber in Ašur jima preprečita beg.

Zgodba se vrti okrog zgodovinskega lika po imenu Spartak, trakijskega gladiatorja, katerega bitke in podvigi so tema številnih zgodb in pripovedk.

V epilogu krvavega bega iz hiše Batiata – s čimer se je končala nadaljevanka Spartak: Kri in pesek – se upor gladiatorjev nadaljuje in začenja vlivati strah v kosti Rimske republike. Gaja Klavdija Glabra in njegove rimske čete pošljejo na Capuo, da bi strli vse številčnejšo Spartakovo vojsko osvobojenih sužnjev, preden bi bila škoda še večja. Spartak je pred odločitvijo, ali naj zadovolji lastno željo po maščevanju zoper moža, ki je njegovo ženo obsodil na suženjstvo in poznejšo smrt, ali pa naj sprejme nekatere višje potrebne žrtve, če naj njegova mlada vojska ostane trdna. S krvavo akcijo, eksotično čutnostjo ter junaštvom in podlostjo, ki so zaznamovali to serijo, se v vsem blišču nadaljuje pripoved o Spartaku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
02:20
Spartak: Vojna prekletih: Sovražniki Rima
Zgodovinski, 3. sezona, 1. del
Izvirnik: Spartacus: War of the damned: Enemies of Rome
Režija: Jesse Warn
Igrajo: Manu Bennett, Daniel Feuerriegel, Peter Mensah, Lucy Lawless, Nick E. Tarabay, Viva Bianca
Ocena IMDb: 8,6/10

Furij in Kosin ne moreta zajeti uporniške vojske sužnjev, pa tudi ne prikriti svojih načrtov. Spartak se zaveda, da bodo sužnji zimo težko preživeli na odprtem, zato se odloči zajeti eno izmed bližnjih mest. Toda v ta namen mora s svojimi možmi najprej umoriti poglavarja mesta. Senat se boji, da se bo v nevarnosti znašlo samo mesto Rim, toda kaj, ko zaradi pomanjkanja denarja ne morejo zbrati številčnejše vojske. Ambiciozni in premožni Mark Kras je pripravljen pomagati in po novi Spartakovi zmagi prevzame poveljstvo rimske vojske.

Epski zaključek serije o legendarnem uporu sužnjev prinaša vojno, kakršne še nismo videli.

Leto dni je minilo, odkar je Spartak izzval upor, ki se mu je pridružilo na tisoče sužnjev. V tem času so pod njegovim vodstvom uporniki izvedli več napadov na rimske vojščake in zmagali. Spartak pove Crixusu, Agronu in Ganniku, da si morajo najti mesto, kjer si bodo lahko ustanovili štab in tam načrtovali svoje nove operacije. Rimski senat medtem ukaže Marku Liciniju Krasu, naj ustvari novo rimsko vojsko in porazi Spartaka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
03:19
Konec programa
Jezik: Hrvaščina
09:00
Boljši časi
Komedija
Izvirnik: High Hopes
Režija: Mike Leigh
Igrajo: Philip Davis, Ruth Sheen, Edna Doré, Philip Jackson, Heather Tobias, Lesley Manville
Ocena IMDb: 7,6/10

Zgodba iz osemdesetih let prejšnjega stoletja spremlja tri pare v Londonu.

Zgodba govori o prepletenih življenjih članov londonske družine, ki so vsi del istega delavskega razreda, a imajo vendar zelo različne ambicije, vrednote in poglede na svet. Shirley in Cyril sta mladi zaljubljeni par, ki živi v skromnem delavskem stanovanju v Londonu. Shirley spodbuja Cyrila, naj pazi na svojo starejšo mater, ki jo mučijo starostne težave. A Cyril svoje mame ne prenese že od otroških let, ko je zanj slabo skrbela, in jo za nekaj časa prepusti milosti neznancev. Mati se med drugim sooči z arogantnimi sosedi, ki živijo udobno meščansko življenje in želijo starko prinesti naokrog: kupiti njeno hišo za majhen denar ter tako razširiti svoje posestvo. Niti drugim članom družine ni prizaneseno, Cyrilova arogantna sestra je poročena s samostojnim podjetnikom, ki ženi ni zvest, kar pokaže med družinskim kosilom, ko poskuša v posteljo zvabiti Shirley.

Zgodnji film mojstra angleške socialne komedije Mika Leigha.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
11:15
Zamenjava
Komedija
Izvirnik: La doublure
Režija: Francis Veber
Igrajo: Gad Elmaleh, Alice Taglioni, Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Richard Berry, Virginie Ledoyen
Ocena IMDb: 6,6/10

Milijonar Pierre ima poleg premožne žene Christine tudi razmerje z Elen, prelepim supermodelom.

Ko Pierra nekega dne na ulici izsledi paparac in fotografijo objavi v časopisu, se znajde v težavah. Obupani Pierre, ki mu grozi ločitev, poišče moškega, Francoisa po imenu, ki je bil po naključju prav tako na objavljeni fotografiji, ter mu v zameno, da se pretvarja, da sta z Elen par, ponudi veliko vsoto denarja.

V simpatični komediji, polni preobratov, v stranskih vlogah igrata dva prvokategornika evropske kinematografije – Daniel Auteuil (Osmi dan, Kraljica Margot) in Kristin Scott Thomas (Angleški pacient, Gosford park). Film si je v francoskih kinematografih v letu 2006 ogledalo več kot 3 milijone gledalcev.

Država: Italija
Jezik: Francoščina
Leto: 2006
12:55
Boljše življenje
Drama
Izvirnik: A Better Life
Režija: Chris Weitz
Igrajo: Demián Bichir, Eddie 'Piolin' Sotelo, Joaquín Cosio, José Julián, Nancy Lenehan, Gabriel Chavarria
Ocena IMDb: 7,2/10

Carlos Galindo je Mehičan v ZDA, ki je mejo z nosečo ženo prečkal v iskanju boljšega življenja.

Žena zapusti Carlosa, zato je zdaj njegov edini cilj zagotoviti sinu priložnost, ki je sam nikoli ni imel. Luis, kot je najstniku ime, je v težavnem obdobju in je zelo dovzeten na pritiske svojih prijateljev, ki ga hočejo speljati na kriva pota. Carlos si zato sposodi nekaj denarja in odpre podjetje za urejanje vrtov. Želja in posel gresta vsak svojo pot in čez čas po spletu nesrečnih naključij ostane prizadevni oče v trenutku brez vsega. In presenetljivo, čeprav sta se v zadnjem času zelo odtujila, je prav Luis tisti, ki mu pomaga, da se spet postavi na noge. Da, družina je res najpomembnejša družbena celica…

Režiser Chris Weitz nam mojstrsko pokaže čustveno in navdihujočo zgodbo o boju priseljencev, ki si prizadevajo za "ameriške sanje".

Lep in topel film je navdušil tudi člani ameriške filmske akademije, ki so leta 2012 Demiana Bichirja, verjetno najbolj izpostavljenega mehiškega igralca ta hip, nominirali za oskarja za najboljšo moško vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
14:45
Šola za pet
Komedija
Izvirnik: Lower Learning
Režija: Mark Lafferty
Igrajo: Jason Biggs, Eva Longoria, Rob Corddry, Monica Potter, Will Sasso, Nat Faxon
Ocena IMDb: 4/10

Na osnovni šoli Geraldine Ferraro so učitelji pijani, leni ali nori, učenci prepuščeni sami sebi, red pa komajda vzdržuje podravnatelj Tom Willoman.

Ko na pregled šole prispe čedna šolska inšpektorica Rebecca Seabrook, s Tomom skujeta načrt, kako znova pridobiti šolske učilnice iz rok pokvarjenega ravnatelja Harperja Billingsa. Kakšna skrivnost ga je v preteklosti spremenila v takšnega tirana? Od kdaj so boksarski dvoboji poučevalna metoda? Koliko škode lahko prizadenejo razkurjeni drugošolci? Odštekana komedija o nevarnostih šolske izobrazbe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
16:35
Gainsbourg: Življenje junaka
Biografija
Izvirnik: Gainsbourg: A Heroic Life
Režija: Joann Sfar
Igrajo: Eric Elmosnino, Lucy Gordon, Laetitia Casta, Doug Jones, Anna Mouglalis, Mylène Jampanoï
Ocena IMDb: 6,9/10

Drzen življenjepis slovitega francoskega pevca Sergea Gainsburga.

V najboljši maniri filmov "Življenje v rožnatem" in "Amelie" se biografija Sergea Gainsbourga posveča življenju enega največjih francoskih upornikov, slavnega šansonjerja in razvpitega pisca besedil judovskega rodu (Eric Elmosnino). Kot Lucien Ginsburg je bil rojen judovskim staršem ruskega porekla; zgodba spremlja njegovo otroštvo v nacistični Franciji od začetkov nepomembnega džezovskega glasbenika do pop-zvezdnika. Na poti intimno spozna nekatere najlepše ženske tistega časa, med njimi Juliette Greco (Anna Mouglalis), Brigitte Bardot (Laetitia Casta) in Jane Birkin (Lucy Gordon). V nadrealističnem slogu in glasbeni spremljavi nekaterih njegovih največjih uspešnic film odlično prikaže duh šestdesetih let v Parizu.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2010
19:00
Klic narave
Komedija
Izvirnik: Nature Calls
Režija: Todd Rohal
Igrajo: Maura Tierney, Patton Oswalt, Rob Riggle, Johnny Knoxville, Kelly Coffield Park, Eddie Rouse
Ocena IMDb: 3,9/10

Ob lastni nesposobnosti razočarani vodja tabornikov Randy Stevens na zabavi svojega brata Kirka ugrabi skupino dečkov.

Odločen, da se bo poklonil častni taborniški tradiciji svojega očeta in potrdil svoje vodilne sposobnosti, pomočnik vodje tabornikov Randy Stevens vdre na zabavo svojega brata Kirka, ki je za rojstni dan svojega posvojenega 10-letnega sina priredil televizijski filmski maraton. Randy prepriča dečke, naj se mu pridružijo na taborniškem izletu konec tedna. A ko se Kirku posveti, kaj namerava Randy, sklene s pomočjo zvestega varnostnika slediti skupini otrok in jih pripeljati nazaj v varno predmestno zavetje. Medtem se govorice o ugrabitvi razširijo po soseski in začne se množično iskanje tabornikov; Randy pa kmalu ugotovi, da bo nespretne ljubitelje sodobne tehnologije težko preobrazil v oboževalce pristnega življenja v naravi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
20:30
Ne živimo več tukaj
Drama
Izvirnik: We Don't Live Here Anymore
Režija: John Curran
Igrajo: Mark Ruffalo, Laura Dern, Peter Krause, Naomi Watts, Sam Charles, Ginger Broatch
Ocena IMDb: 6,3/10

Zakaj si želimo nekaj, česar ne moremo imeti?

Jackov in Terryjin zakon zadnje čase ne deluje najbolje. Terry meni, da ni dobra mama in gospodinja, zaradi česar je zelo živčna. Jack je zaljubljen v Edith, prelepo ženo svojega najboljšega prijatelja Hanka. Zdi se, da tudi Edith ni ravnodušna do njega. Tako se spustita v ljubezensko afero, ki ima nepričakovane posledice ...

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
22:20
Črna jadra
Drama, 1. sezona, 16. del
Izvirnik: Black Sails
Režija: Steve Boyum
Igrajo: Zach McGowan, Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Toby Schmitz
Ocena IMDb: 8,3/10

Flint in Miranda se pripravita na najhujše. Silver končno spregleda. Eleanor razkrije Maxino skrivnost. Vane naredi potezo.

Kapitan Flint in njegovi pirati 20 let pred klasiko Roberta Louisa Stevensona Otok zakladov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:10
Vse o moji materi
Drama
Izvirnik: Todo sobre mi madre
Režija: Pedro Almodóvar
Igrajo: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña, Antonia San Juan, Penélope Cruz, Rosa Maria Sardà
Ocena IMDb: 7,9/10

Manuela je kot mati samohranilka svojega sina Estebana vzgajala povsem sama, vse dokler ni odrasel.

Esteban se je na mamo čustveno močno navezal. Nekega večera sta se odpravila v gledališče, po predstavi pa je Esteban nesrečno pristal pod kolesi motorista in umrl. Užaloščena Manuela se preseli v Barcelono, saj upa, da bo tam našla Estebanovega očeta. Kmalu se ponovno spoprijatelji s starim znancem La Agradom (Antonia San Juan), transeksualcem, ta pa ji predstavi sestro Roso (Penélope Cruz), dobrosrčno redovnico, ki živi s svojo cinično mamo (Rosa María Sarda). Manuela tako zaživi novo življenje, obkrožena s temi pisanimi osebnostmi.

Nagrada za najboljšo režijo na festivalu v Cannesu (1999) in oskar za najboljši tujejezični film (2000).

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 1999