TV sporedi

TV spored - Discovery

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Discovery
TV spored za Discovery

spored za datum: 02.09.2019
00:00
Razkrite mumije
Reportaža, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Mummies Unwrapped: Chasing The Mummy Of Moses

Egiptolog, arheolog, jezikoslovec in trikratni dobitnik nagrade emmy Ramy Romany želi razkriti fascinantne skrivnosti mumij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
01:00
Varuhi mokrišča
1. sezona, 5. del
Izvirnik: Guardians Of The Glades: Enter The Super Snake
Ocena IMDb: 7,8/10

Divji mož Dusty Crum je rojen za posel in odporen na tveganje, zato je v oglasu za lovca na kače v mokrišču Everglades nemudoma prepoznal priložnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
02:00
Stik
Resničnostni šov, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Contact: NASA In Argentina

Mednarodna ekipa pod vodstvom ZDA proučuje poročila o videnjih NLP-jev in nekoč tajne arhive, da bi našla odgovor na vprašanje, ali so Nezemljani z nami že vzpostavili stik.

Ali so Nezemljani že navezali stik z nami, ne da bi se mi tega zavedali? Ali je to zgolj znanstvena fantastika?

V tej preiskovalni seriji bo mednarodna ekipa pod vodstvom ZDA skušala odgovoriti na tovrstna vprašanja s pomočjo programske opreme CIE, s katero bodo skrbno prečesali vsa zbrana poročila o videnjih NLP-jev, vse nekoč tajne arhive in vse druge dokaze iz 24 držav, pri tem pa bodo posebej pozorni na vedenjske vzorce, ki bi lahko ponudili dokončen odgovor. Če so Nezemljani obiskali Zemljo, bo ta ekipa to ugotovila.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
03:00
Adamovi divji projekti
Resničnostni šov, 1. sezona, 5. del
Izvirnik: Savage Builds: Nitro-Explode-aganza
Ocena IMDb: 8,3/10

Adam Savage se odpravlja v nepredvidljiv svet nenavadnih izzivov, ki lahko zrasejo samo na njegovem zelniku! Z izdelavo domiselnih naprav se želi dokopati do novih informacij.

Tehnika je nedvomno najbolj zabavna, ko se je loti Adam!

Legendarni reševalec problemov in izdelovalec Adam Savage želi preizkusiti svoja znanja in sposobnosti, zato se bo lotil izdelave svojih sanjskih naprav. Najsi gre za popkulturo, legende, folkloro ali malo znana znanstvena dejstva, Adam obsedeno snuje domiselne izdelke, s katerimi se želi dokopati do novih informacij, vse skupaj pa začini s svojim edinstvenim smislom za šov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
04:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Fiat Dino Coupe 900
Dokumentarni, 9. sezona, 1. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Fiat Dino Coupe 900
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike se poda na »italijansko misijo« in odpotuje v Trst, kjer kupi športni avto iz zgodnjih 70-ih. Pred prodajo bo moral Edd popraviti motor, notranjost in zunanjost avtomobila.

Ljubitelj avtomobilov Mike po Veliki Britaniji in ZDA išče legendarna vozila. Nato jih preda mehaniku Eddu, ki jih spremeni v sanjska vozila.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
05:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Morgan
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Morgan
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike išče primerek klasičnega športnega avtomobila, imenovanega morgan. Toda ti avtomobili so dragi in ko Mike enega končno izsledi, ugotovi, da bo potreben temeljite prenove.

Ljubitelj avtomobilov Mike po Veliki Britaniji in ZDA išče legendarna vozila. Nato jih preda mehaniku Eddu, ki jih spremeni v sanjska vozila.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
06:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Jensen Interceptor
Dokumentarni, 7. sezona, 1. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Jensen Interceptor
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike si želi klasičnega avtomobila Jensen Interceptor. Nov stane toliko kot hiša in če mu uspe najti kakšnega za 5000 GBP, se lahko zgodi, da bo imel Edd težave pri popravilih.

Veteranski prodajalec avtomobilov Mike Brewer in odlični mehanik Edd China iščeta in obnavljata slavne avtomobile. Nato jih z dobičkom prodata.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
07:00
Kako jim uspe?: Klobuki/najdaljši cestni predor/lovci na kače
Dokumentarni, 9. sezona, 3. del
Izvirnik: How Do They Do It?: Hats/World's Longest Road Tunnel/Snake Catcher
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako potomci Majev izdeluje panama klobuke; kako ohranjajo varnost voznikov v najdaljšem predoru na svetu; kako na Floridi ujamejo pitone, ki pobegnejo?

Odkrijte, kako so izdelane stvari, ki jih imamo za samoumevne. Pogosto so le rezultat visoko razvitih inženirskih in proizvodnih procesov.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
07:30
Kako je narejeno: Kolenski vsadki, listnate vzmeti, sivkino olje, zakovice
Dokumentarni, 21. sezona, 10. del
Izvirnik: How It's Made: Knee Replacements, Leaf Springs, Lavender Oil, Rivets
Ocena IMDb: 7,8/10

Pod drobnogled postavljamo še več vsakdanjih predmetov. Oglejte si, kako nastanejo kolenski vsadki, listnate vzmeti, sivkino olje in zakovice ter orodje zanje.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
08:00
Kako je narejeno: Garnitura ključev/usnjeni čevlji/verige za kolesa
Dokumentarni, 13. sezona, 10. del
Izvirnik: How It's Made: Socket Sets/Leather Shoes/Bike Chains
Ocena IMDb: 7,8/10

Oglejte si, kako nastanejo kompleti ključev, usnjeni čevlji in verige za kolesa.

Pod drobnogled postavljamo še več vsakdanjih predmetov.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
08:30
Zakladi starih zgradb: Cerkev v Salisburyju
Dokumentarni, 1. sezona, 10. del
Izvirnik: Salvage Dawgs: Foursquare Church
Ocena IMDb: 7,3/10

Mike, Robert in ekipa Black Dog Salvage imajo tokrat opravka z odstranjevanjem velikih in občutljivih vitrajev iz cerkve s Salisburyju v Severni Karolini.

Predstavljamo vam Mikea, Roberta in celotno ekipo Black Dog, vse izkušene stare mačke, ko pride do iskanja arhitekturnih biserov.

Fantje bodo obiskali zapuščene stavbe in v njih odstranili zaprašene plasti časa, pod katerimi se skrivajo dragoceni gradbeni in pohištveni elementi. Ekipa bo poskušala zaslužiti s prodajo raznolikih predmetov, ki obsegajo vse od litoželeznih umivalnikov do cerkvenih vitražev, marmornatih polic do postelj z baldahinom. To pa ni vse: zanemarjeno kopalno kad bodo spremenili v kavč, iz dela postelje bodo napravili klop, vinski sod pa bodo spremenili kar v lestenec.

V iskanju teh zakladov bo ekipa prepotovala celotne Združene države Amerike in se na poti ustavila tudi v predelovalnici bombaža iz začetka 19. stoletja in v koči ob jezeru v Virginii.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
09:00
Garažni zakladi: Kletna anatomija
Resničnostni šov, 2. sezona, 10. del
Izvirnik: Garage Gold: Basement Anatomy
Ocena IMDb: 6,4/10

Brskanje po kleti razkrije polno nenavadnih predmetov. Ekipa Garage Brothers odkrije človeško glavo, gangsterski kovček in skrivnosten srednjeveški rog.

Spremljajte Kraiga Bantla in njegovo družinsko podjetje Garage Brothers.

Kris in njegova ekipa pospravljajo garaže, kleti in druge prostore brez da bi zahtevali plačilo, toda v zameno lahko obržijo in prodajo vse vredne predmete.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
09:30
Brskanje po lopah: Motocikli in barka
Dokumentarni, 2. sezona, 23. del
Izvirnik: Shed and Buried: Bike, Bike, Bike... Boat?

Henry in Sam sta v severnem Yorkshiru pri Paulu, ljubitelju motorjev Triumph. Žal se zdi, da je veliko motorjev zanju predragih - potem pa opazita nekaj v temnem kotu lope.

Henry Cole in Sam Lovegrove sta spet v akciji in po lopah po vsej Veliki Britaniji iščeta avto-moto starine, ki bi jih obnovila in prodala naprej.

V tej sezoni Henry in Sam odpotujeta v Cornwall, od koder odbrnita z redkim nemškim skuterjem, nato pa se odpravita v New Forest, kjer spoznata Stumpieja, ljubitelja vsega ameriškega, ki ima lopo, polno redkih koles. Poleg tega najdeta še starinske britanske avtomobile, nenavadne predelane avte in limuzino, ki je bila nekoč v lasti argentinske prve dame Eve Peron. Pridružite se fantoma na vožnji velikemu dobičku naproti!

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
10:00
Lovci na zaklade
Dokumentarni, 12. sezona, 11. del
Izvirnik: Salvage Hunters
Ocena IMDb: 7,7/10

Drew v Devonu brska po kupu predmetov, povezanih z železnico, ki jih je trideset let zbiral tamkajšnji navdušenec, v Yeovilu pa odkrije zaklad v nedavno zaprti tovarni rokavic.

Lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami.

Novodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami. Potuje po deželi podolgem in počez in išče nenavadne ter čudovite predmete. Od odlagališč in dvorcev do pivovarn in tovarn – Drew pretakne sleherni kotiček, da bi našel neobičajne in nenavadne starine in jih kupil ali prenovil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
11:00
Hitri in glasni: Pontiac bonneville
Dokumentarni, 1. sezona, 23. del
Izvirnik: Fast N' Loud: No Bull Bonneville
Ocena IMDb: 7,6/10

Richard in Aaron kupita bonnevilla iz leta 1959, ki bi ga rada obnovila za Richardove prijatelje iz Avstralije, do prihoda katerih so le še trije dnevi. Jima bo uspelo ujeti rok?

Za večino ljudi so starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki le staro železo.

Za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so stari avtomobili zlata jama. V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo.

Od chevroleta iz leta 1957, pa do trans ama iz leta 1973, se dvojica na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
12:00
Trgovec z rabljenimi vozili: BMW Isetta
Dokumentarni, 9. sezona, 13. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: BMW Isetta
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike izsledi avtomobil Isetta. Deloma avto, deloma motor - to klasiko je zabavno voziti, precej manj zabavno jo je popravljati. Ga bosta Edd in Mike prodala za dobiček?

Pridružite se izkušenemu prodajalcu avtomobilov Miku Brewerju in vrhunskemu mehaniku Eddu Chini.

Veteranski prodajalec avtomobilov Mike Brewer in odlični mehanik Edd China iščeta in obnavljata slavne avtomobile. Nato jih z dobičkom prodata.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
13:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 6. sezona, 1. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 7,5/10

Najbolj trdoživi avstralski tovornjakarji razkrivajo svoje cestne pustolovščine. Tovori so še večji, ceste še težavnejše in dogajanje še bolj napeto kot kadar koli prej.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje tovornjake, kar jih je videl svet.

Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu.

Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč.

V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
14:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 6. sezona, 2. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 7,5/10

Najbolj trdoživi avstralski tovornjakarji razkrivajo svoje cestne pustolovščine. Tovori so še večji, ceste še težavnejše in dogajanje še bolj napeto kot kadar koli prej.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje tovornjake, kar jih je videl svet.

Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu.

Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč.

V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
15:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 6. sezona, 3. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 7,5/10

Najbolj trdoživi avstralski tovornjakarji razkrivajo svoje cestne pustolovščine. Tovori so še večji, ceste še težavnejše in dogajanje še bolj napeto kot kadar koli prej.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje tovornjake, kar jih je videl svet.

Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu. Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč. V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
16:00
Trgovec z rabljenimi vozili
Dokumentarni, 14. sezona, 5. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Mitsubishi 3000GT VR-4
Ocena IMDb: 8,3/10

Trgovec z avtomobili Mike Brewer in nadarjen mehanik Ant Anstead iščeta legendarne avtomobile, ki jih v svoji delavnici v Los Angelesu najprej obnovita in nato z dobičkom prodata.

Trgovec z avtomobili Mike Brewer in nadarjen mehanik Ant Anstead iščeta legendarne avtomobile.

Izkušenemu trgovcu z avtomobili Miku Brewerju se bo pridružil vsestransko nadarjeni mehanik Ant Anstead. Skupaj se bosta podajala na izjemno avtomobilsko misijo: najti legendarne avtomobile, ki bi jih lahko v svoji delavnici v Los Angelesu obnovila in nato z dobičkom prodala.

Mikov izziv v tej sezoni je najti vozila z velikim prodajnim potencialom. Ko jih odkrije, jih preda Antu, ki se loti vsega od lakiranja gole kovine do zamenjave menjalnika, s čimer jim ponovno vrne nekdanji blišč.

Fanta bosta v lovu na najboljša vozila za obnovo in dobičkonosno prodajo prečesala državo po dolgem in počez, od sončnih plaž južne Kalifornije do najhladnejših kotičkov Maina. Kakšne zaklade bosta ob tem odkrila in obnovila?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:00
Zakladi starih zgradb: Kolidž Roanoke
Resničnostni šov, 3. sezona, 10. del
Izvirnik: Salvage Dawgs: Roanoke College
Ocena IMDb: 7,3/10

Ekipa Black Doga reši arhitekturne elemente v šoli Roanoke v Salemu v Virginiji. Ključni elementi vključujejo ograje, opečne tlakovce, gotska svetila in sef iz 1940-ih let. Mike in Courtney predelata polico nad kaminom v obesek za na steno.

Ekipa Black Doga se vrača z novimi nakupi in izdelki, ko rešujejo propadle hiše in objekte ter zaklade, skrite v njih.

V tretji sezoni strokovnjaka za arhitekturno reševanje Robert Kulp in Mike Whiteside prebrskata hišo, ki jo je uničil tornado v Virginiji, preden pobereta analogne projektorje in filmska platna iz kina, ki je namenjen rušenju. V Ohiu Robert in Mike vzameta barvno steklo iz neuporabne cerkve, medtem ko ekipa v delavnici uporabi star VW kombi za izdelavo tovornjaka.

Pridružite se ekipi Black Doga, ko rešujejo skrivne kotičke ameriške preteklosti, preden se za vedno izgubijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:30
Brskanje po lopah: Na parni pogon
Dokumentarni, 2. sezona, 14. del
Izvirnik: Shed And Buried: Steam, Bicycles And Metal Rolling

Henry in Sam v Cornwallu odkrijeta izjemno redke parne avtomobile iz začetka 20. stoletja. Če se jima nasmehne sreča, se bosta lahko s kakšnim tudi popeljala!

Bi lopa na vašem vrtu lahko skrivala skriti zaklad?

Pridružite se zasvojencu z bencinom Henryju Colu in odličnemu mehaniku Samu Lovegrovu, ko brskata po britanskih skednjih in garažah v iskanju avtomobilskih zakladov, rezervnih delov, motorističnih spominkov - vse, kar bi lahko obnovila in prodala za lep dobiček.

Začneta v Oxfordshiru, kjer Henry in Sam odkrijeta zbirko vintidž traktorjev, preden se odpravita v Surrey, kjer najdeta nekaj lepo ohranjenih motorjev. V Cornwallu par odkrije ford anglio in potencialnega kupca - če bi ta le imel vozniško dovoljenje ...

Jezik: Angleščina
18:00
Kako jim uspe?
Dokumentarni, 15. sezona, 3. del
Izvirnik: How Do They Do It?
Ocena IMDb: 7,4/10

Številni predmeti iz vsakdanjika sodobnega sveta so rezultat zapletenih inženirskih in izdelovalnih procesov. Kako jim uspe?

Pokukajte v zakulisje in spoznajte inženirje in vizionarske industrijske oblikovalce.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
18:30
Kako je narejeno: Tehnologija plazme, sneg za posebne učinke
Dokumentarni, 22. sezona, 23. del
Izvirnik: How It's Made: Plasma Gems, Special Effects Snow
Ocena IMDb: 7,8/10

Pod drobnogledom je še več vsakdanjih predmetov. Odkrijte, kako izdelujejo nakit s tehnologijo plazme in kako nastaja sneg za posebne učinke.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
19:00
Skrivnostna odprava
Dokumentarni, 5. sezona, 4. del
Izvirnik: Expedition Unknown: The Hunt For The Golden Owl
Ocena IMDb: 8,3/10

Josh Gates razkriva skrivnosti legend z vsega sveta.

Pustolovec in navdušeni raziskovalec Josh Gates v tej popotniški seriji raziskuje najbolj vznemirljive svetovne legende. Pustolovščine ga vodijo na vse konce sveta, kjer se posveti osrednjim lokacijam, ki so povezane z vsako od legend.

Josh se s pomočjo pogovorov s ključnimi očividci in razkrivanjem najnovejših dogodkov v povezavi s temi zgodbami odpravlja na raziskovanje, ki naj bi ga približalo resnici o nepojasnjenih svetovnih ugankah. Ne glede na to, kam ga odnese pot, je vsaka zgodovinska skrivnost za Josha prava pustolovščina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
20:00
Aljaški divji ljudje
Resničnostni šov, 4. sezona, 15. del
Izvirnik: Alaskan Bush People: The Wolfpack vs. The Wolf
Ocena IMDb: 6,3/10

Odpravite se v aljaško divjino z družino Brown, ki šteje sedem otrok in živi odročno življenje.

Globoko v aljaški divjini živi izjemna družina, katere člani so bili v divjini rojeni in vzgojeni. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok – pet sinov in dve hčerki – živijo tako daleč stran od civilizacije, da šest do devet mesecev na leto ne srečajo nobenega tujca.

V Ameriki zagotovo ni družine, ki bi bila podobna Brownovim. Zdaj se na obzorju rišejo novi začetki, saj se je Noah kot prvi član volčjega krdela poročil. Kako je družina sprejela novo članico?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:00
Gradnja na Aljaski: Nevarne zamude
Dokumentarni, 3. sezona, 4. del
Izvirnik: Building Alaska: Dangerous Delays
Ocena IMDb: 6,7/10

Gradnja Tonyjeve brunarice je prekinjena, saj bi bilo zaradi hudih nalivov prenevarno nadaljevati, ekipo, ki gradi Leejevo hišo ob jezeru Bulchitna pa razjezi napaka v izračunu.

Ste se kdaj vprašali, kako težko bi bilo zgraditi kar koli v enem najneprijaznejših okolij na zemlji?

Na Aljaski, kjer je do gradbenega materiala težko priti, cest pa je zelo malo, morajo biti graditelji skrajno iznajdljivi. Prišla je pomlad in takoj je treba začeti graditi, da bo delo končano, preden spet nastopi zima. Eden od graditeljev prvič poleti na svojo parcelo - prekršil je namreč zlato pravilo kupovanja nepremičnin in je zemljišče kupil, ne da bi si ga prej ogledal v živo.

Na drugem koncu graditelj Lee poskuša uskladiti 18 helikopterskih dostav vsega potrebnega za izgradnjo dvonadstropne koče ob jezeru Bulchitna. Tako velika oddaljenost od civilizacije delavcem povzroča gromozanske težave. Tony to spozna na lastni koži, ko v mestu pozabi nepogrešljiv predmet, kar pomeni več ur dodatne vožnje in dobrih tisoč dolarjev dodatnih stroškov. Družina Tonyja Malona pa spozna nove sosede, saj jo obišče lačen medved!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:00
Gradnja v divjini (posebne epizode): Hiška ob jezeru
Dokumentarni, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Building Off The Grid (Specials): Tiny House On A Lake
Ocena IMDb: 7,7/10

Molly in profesionalni deskar na snegu Sean, ki živita v jurti v Montani, želita v 12 tednih zgraditi hiško. Za dokončanje zahtevnega projekta imata na voljo 20 tisoč dolarjev.

Oddaja se vrača z novimi izzivi. Bodrite te neustrašne graditelje iz varnega udobja svojega naslonjača!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
23:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 5. sezona, 8. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 7,5/10

Robbie se pripravlja na največjo selitev hiše v karieri družine, Jason pa mora v divjino prepeljati ogromen tovor, ob tem pa bo imel na voljo le kratko obdobje lepega vremena.

Tovornjakarji spet sedejo za volan v novi sezoni, polni blata, napetosti in nevarnosti. Tovor je težji, ceste slabše in dogajanje bolj napeto.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje

tovornjake, kar jih je videl svet.

Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu. Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč.

V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018