TV sporedi

TV spored - Discovery

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Discovery
TV spored za Discovery

spored za datum: 02.10.2018
00:00
Aljaški divji ljudje: Dokumentarec
Resničnostni šov, 3. sezona, 4. del
Izvirnik: Alaskan Bush People: Dock-U-Drama
Režija: T.J. Shanks
Igrajo: Bill Brown, Gabe Brown, Matt Brown, Noah Brown, Snowbird Brown, Asa Siegel
Ocena IMDb: 6,4/10

Sedem otrok živi odmaknjenih od sveta in če želijo preživeti v divjini, so odvisni drug od drugega.

Odpravite se v aljaško divjino z družino Brown.

Globoko v aljaški divjini živi na novo odkrita družina, katere člani so se rodili in odraščali v divjini. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok – pet sinov in dve hčerki – živijo tako daleč stran od civilizacije, da pogosto šest do devet mesecev ne srečajo nobenega tujca. Razvili so lastno narečje in naglas, sami sebe imenujejo »volčje krdelo«, ponoči pa vsa deveterica spi v enosobni koči. Povedano drugače, so družina, kakršne ni mogoče najti nikjer drugje v Ameriki. Brownovi pravijo, da so jim pred kratkim zasegli in požgali kočo, v kateri so živeli vrsto let, saj naj bi bila zgrajena na napačni lokaciji na javnem zemljišču. To jih je zelo pretreslo, toda zdaj bodo morali pljuniti v roke in skupaj zgraditi novo kočo, ki jim bo nudila zavetje pred neizprosnim aljaškim okoljem. In ker je zima vse bližje, gre za bitko s časom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
01:00
Zlata mrzlica: Stave in spopadi
8. sezona, 1. del
Izvirnik: Gold Rush: Wagers And Wars

Parker in Todd tekmujeta drug proti drugemu, saj sta si za to sezono zadala povsem enako kvoto. Tony Beets pa ponovno poseže po starinski opremi.

Zlatokopi tvegajo še več in se nadejajo, da bodo našli več zla kot kadar koli prej.

Zlato. Kovina, ki nas obseda že več desetletij. Predstavlja hrepenenje, razkošje, pa tudi pohlep in moč. Zato ne čudi, da je Zlata mrzlica najbolj gledana serija Discovery Channela.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
03:00
Goli in prestrašeni XL: Mojstri preživetja: lov
Resničnostni šov, 3. sezona, 5. del
Izvirnik: Naked and Afraid XL: All-Stars: Dead Weight
Ocena IMDb: 7,4/10

Eden od taborov vstopi na levje ozemlje, kjer želijo loviti velike živali. Druga ekipa pa organizira skupinski lov in naleti na nevaren in nepričakovan vir hrane.

Discovery bo v seriji »Goli in prestrašeni« preživetje najmočnejšega ponesel na povsem novo raven.

V enem najzahtevnejših skupinskih preizkusov preživetja na svetu se bo trinajst prekaljenih mojstrov spoprijelo s peklensko vročino porečja afriške reke Selati, kjer bodo morali preživeti štirideset dni in štirideset noči. V pokrajini, kjer pustoši huda suša, bodo njihovi tekmeci sestradani levi in hijene, po življenju pa jim bodo stregli tudi napadalni krokodili. V savani se bodo morali v skupinah spoprijeti z okoljem, nekateri med udeleženci pa celo spopasti s svojimi najhujšimi strahovi. Odločiti se bodo morali, ali imajo večje možnosti za preživetje v večjih skupinah ali naj se razporedijo v manjše.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
04:00
Trgovec z rabljenimi vozili: najboljših 5: Visokozmogljvi športni avtomobili
Dokumentarni, 5. sezona, 4. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Top 5: Performance Cars
Ocena IMDb: 8,3/10

Kateri so Mikovi in Eddovi najljubši visokozmogljivi športni avtomobili?

Pridružite se izkušenemu prodajalcu avtomobilov Miku Brewerju in vrhunskemu mehaniku Eddu Chini, ki brskata po obsežnem arhivu oddaje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
05:00
Delavnica odpadnikov: Chevelle iz leta 1967
Resničnostni šov, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Misfit Garage: Fired Up About A '67 Chevelle
Ocena IMDb: 5,8/10

Ekipa Fired Up ima težave z »najemodajalcem« Richardom Rawlingsom in z dokončanjem svojega prvega večjega projekta. Bodo s prenovo chevella iz leta '67 postali prepoznavni?

Delavnica odpadnikov je spin-off hit nadaljevanke Hitri in glasni, ki je ena izmed najpopularnejših oddaj na Discovery Channelu.

Nadaljevanka sledi štirim mehanikom, sodelavcem iz delavnice Gas Monkey, v lasti Richarda Rawlinga. Mehaniki so odločeni združiti moči, da konkurirajo nekdanjemu sodelavcu. Bo skupina odpadnikov uspela vnovčiti svoje znanje? Bodo zaradi napak izgubili posel?

V prvih dveh sezonah oddaje Hitri in glasni je imel lastnik delavnice Gas Monkey Richard Rawlings številne težave s svojima mehanikoma Tomom Smit­hom in Jordanom Butlerjem. Potem ko so se v za­dnji sezoni končno razšli, sta se Smith in Butler združila z avtomobilskima znan­cema Thomas Weeksom in Scottom McMillanom, da bi začeli z delom v svoji delavnici z imenom Fired Up. Nova delavnica je njihova priložnost da postanejo tekmeci z delavnico Gas Monkey ter vsem dokažejo svoje zmožnosti v svetu „hot roda“.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
06:00
Kako jim uspe?: Orodje Leatherman/formula 1/steklena posoda
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Izvirnik: How Do They Do It?: Leatherman/Formula 1/Glassware
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako izdelajo dirkalnike formule 1? Kako izdelajo najbolj priljubljeno večstransko orodje v Ameriki? In kako nastane klasična finska steklena posoda Aalto?

Odkrijte, kako so izdelane stvari, ki jih imamo za samoumevne. Pogosto so le rezultat visoko razvitih inženirskih in proizvodnih procesov.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
06:30
Hitri in glasni: Rdeči kadilak
Resničnostni šov, 3. sezona, 17. del
Izvirnik: Fast N' Loud: Big Red Caddy
Režija: Aaron Krummel
Igrajo: Christie Brimberry, Richard Rawlings, Aaron Kaufmann, K.C. Mathieu, Daphne Kaminski, Tom Smith
Ocena IMDb: 7,6/10

Richard in Aaron skleneta, da je velikost vse, zato rdeči kadilak kabriolet iz leta '67 predelata v razkošen avto, da bi privabila kupce, ki imajo več pod palcem.

Ekipa GMG v svoji garaži prenovi in oživi še več zarjavelih starin. Jim bo uspelo avtomobile spraviti nazaj na cesto še pred naslednjo dražbo?

Za večino ljudi so številna starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki zgolj staro železo. Toda za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so ti avtomobili zlata jama. V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo. Od chevroleta iz leta 1957, pa do trans ama iz leta 1973, se dvojica na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
07:30
Kako je narejeno: Odbijači/barvni filtri/modelčki na parni pogon
Dokumentarni, 9. sezona, 9. del
Izvirnik: How It's Made: Bumpers/Lighting Gels/Camera Filters/Steam-Powered Models
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

Zabavajte se na tem poučnem tehnološkem popotovanju, kjer boste izvedeli, kako so narejeni odbijači, barvni filtri in modelčki na parni pogon.

Ponovno se lahko z nami odpravite v zakulisje izdelovanja vsakdanjih stvari.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
08:00
Kako je narejeno: Nuno polstenje, stiskalci za sode
Dokumentarni, 25. sezona, 2. del
Izvirnik: How It's Made: Nuno Felt, Drum Crushers
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

Oglejte si, kako izdelajo kimči in tradicionalni parket.

Kako in iz česa so narejene stvari, ki jih uporabljamo vsak dan? Odgovor poiščite v tej oddaji.

V dokumentarni seriji razkrivamo, kako nastanejo predmeti, ki jih uporabljamo vsak dan. Pogosto so nam popolnoma samoumevni, procesi njihove izdelave pa so vendarle precej kompleksni.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
08:30
Kako jim uspe?
Dokumentarni, 13. sezona, 2. del
Izvirnik: How Do They Do It? Longboards, Lemonade, And Forklifts
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako oblikujejo podaljšano rolko, ki ji pravimo longboard, stisnejo sok iz milijonov limon in izdelajo viličarja, vsestranski delovni stroj?

Oglejte si, kako potekata izdelava in delovanje vsakdanjih predmetov.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:00
Lovci na zaklade
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Izvirnik: Salvage Hunters: Pepper Arden
Režija: Scott McLaren
Igrajo: Drew Pritchard, Ralph Ineson, Rebbeca Pritchard
Ocena IMDb: 7,7/10

Drew ostane brez besed ob osupljivem dvorcu iz 18. stoletja, ki stoji na robu yorkshirskega barja. Kasneje se poda globoko pod liverpoolsko katedralo, kjer išče verske artefakte.

Lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami.

Novodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami. Potuje po deželi podolgem in počez in išče nenavadne ter čudovite predmete. Od odlagališč in dvorcev do pivovarn in tovarn – Drew pretakne sleherni kotiček, da bi našel neobičajne in nenavadne starine in jih kupil ali prenovil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
10:00
Delavnica odpadnikov: Ovira na poti
Dokumentarni, 3. sezona, 1. del
Izvirnik: Misfit Garage: Fired Up And Throwing Down
Ocena IMDb: 5,8/10

Ekipa Misfits se pripravlja na svoj novi projekt z redkim blazerjem 2WD iz leta 1978. Toda potem naletijo na oviro, saj izgubijo enega svojih dolgoletnih partnerjev.

Ekipa delavnice Fired Up Garaga iz teksaškega Dallasa strastno obnavlja klasične avtomobile in izdeluje po naročilu izdelane jeklene konjičke.

Po letu uspešnih projektov in dirk člani delavnice menijo, da so pustili svoj pečat in si zaslužili mesto na vrhu. Letos bi ekipa rada nekoliko spremenila stvari in izdelala redki blazer iz leta 1978 na dvokolesni pogon. Toda ali se jim bo tvegan nakup splačal? Thomas pa prejme tudi namig, da je naprodaj pontiac grand prix iz leta 1963. Gre za izjemno iskan avtomobil, ki bi jim lahko prinesel lep dobiček. Ali bo naša skupina neustrašnih odpadnikov nadaljevala svoj uspešen niz ali pa jih bodo napake in spori stali delavnice še preden se jim bo uspelo zares dokazati?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
11:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Toyota Supra
Dokumentarni, 14. sezona, 2. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Toyota Supra
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike in Ant v svoji delavnici v Los Angelesu avte najprej obnovita in nato z dobičkom prodata.

Trgovec z avtomobili Mike Brewer in nadarjen mehanik Ant Anstead iščeta legendarne avtomobile.

Izkušenemu trgovcu z avtomobili Miku Brewerju se bo pridružil vsestransko nadarjeni mehanik Ant Anstead. Skupaj se bosta podajala na izjemno avtomobilsko misijo: najti legendarne avtomobile, ki bi jih lahko v svoji delavnici v Los Angelesu obnovila in nato z dobičkom prodala. Mikov izziv v tej sezoni je najti vozila z velikim prodajnim potencialom. Ko jih odkrije, jih preda Antu, ki se loti vsega od lakiranja gole kovine do zamenjave menjalnika, s čimer jim ponovno vrne nekdanji blišč. Fanta bosta v lovu na najboljša vozila za obnovo in dobičkonosno prodajo prečesala državo po dolgem in počez, od sončnih plaž južne Kalifornije do najhladnejših kotičkov Maina. Kakšne zaklade bosta ob tem odkrila in obnovila?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
12:00
Dvojno preživetje: Premočena
Dokumentarni, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Dual Survival: Soaked
Režija: Brian V. O'Toole
Igrajo: Cody Lundin, Dave Canterbury, Joe Teti, Joseph Teti, Matt Graham, Grady Powell
Ocena IMDb: 7,6/10

Dave in Cody morata kot lovca v deževnem gozdu pacifiškega severozahoda paziti na podhladitev, pokazati dobre navigacijske sposobnosti in poskrbeti za rešilni signal.

Oddaja spremlja vojaškega izurjenca Davea Canterburyja in naravoslovca Codyja Lundina.

Izrujenca se odpravita raziskovat nekatera najtežja območja, kjer demonstrirata, kako lahko s pravimi spretnostmi in iznajdljivim mišljenjem preživite v divjini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
13:00
Zlata mrzlica na Beringovem morju
5. sezona, 22. del
Izvirnik: Gold Divers: Lady Luck
Režija: David Story
Igrajo: Shawn Pomrenke, Emily Riedel, Steve Pomrenke, Zeke Tenhoff, Vernon Adkison, Mike Rowe
Ocena IMDb: 6,7/10

Razsaja zlata mrzlica, a to plemenito kovino je mogoče najti na dnu nepredvidljivega Beringovega morja. Peščica pogumnih je pripravljena tvegati vse, da bi ga potegnili na površje.

Ekipa vse stavi na novo tehnologijo, nova zemljišča in nove priložnosti.

V tej sezoni 'Zlate mrzlice' je vse drugače. Todd Hoffman je odločen, da mu bo uspelo, Parker Schnabel se sooča s porazom, Tony Beets pa mora dokazati, da je prihodnost v stari napravi za izpiranje zlata. Začenja se nova sezona iskanja zlata in Todd si je zastavil velikopotezen cilj, Tony pa razkrije svoje velike načrte širitve posla. Ko Parker Schnabel izgubi delovodjo Gena Cheesmana in ključna člana ekipe, je uspeh sezone vprašljiv. Prisiljen je povišati kolega Ricka Nessa v delovodjo in najeti nekaj mlečnozobcev. In ravno ko se novinci ogrejejo, jih lastnik posesti Tony Beets spodi. Parker bo kmalu dopolnil 21. rojstni dan in uporabiti mora znanje, ki mu ga je predal ded, potreboval pa bo tudi srečo, če želi, da sezona ne bo polomija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:00
Zlata mrzlica na Beringovem morju
5. sezona, 23. del
Izvirnik: Gold Divers: Hello Heartache
Režija: David Story
Igrajo: Shawn Pomrenke, Emily Riedel, Steve Pomrenke, Zeke Tenhoff, Vernon Adkison, Mike Rowe
Ocena IMDb: 6,7/10

Razsaja zlata mrzlica, a to plemenito kovino je mogoče najti na dnu nepredvidljivega Beringovega morja. Peščica pogumnih je pripravljena tvegati vse, da bi ga potegnili na površje.

Ekipa vse stavi na novo tehnologijo, nova zemljišča in nove priložnosti.

V tej sezoni 'Zlate mrzlice' je vse drugače. Todd Hoffman je odločen, da mu bo uspelo, Parker Schnabel se sooča s porazom, Tony Beets pa mora dokazati, da je prihodnost v stari napravi za izpiranje zlata. Začenja se nova sezona iskanja zlata in Todd si je zastavil velikopotezen cilj, Tony pa razkrije svoje velike načrte širitve posla. Ko Parker Schnabel izgubi delovodjo Gena Cheesmana in ključna člana ekipe, je uspeh sezone vprašljiv. Prisiljen je povišati kolega Ricka Nessa v delovodjo in najeti nekaj mlečnozobcev. In ravno ko se novinci ogrejejo, jih lastnik posesti Tony Beets spodi. Parker bo kmalu dopolnil 21. rojstni dan in uporabiti mora znanje, ki mu ga je predal ded, potreboval pa bo tudi srečo, če želi, da sezona ne bo polomija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:00
Zlata mrzlica na Beringovem morju
5. sezona, 24. del
Izvirnik: Gold Divers: Goodbye Nome
Režija: David Story
Igrajo: Shawn Pomrenke, Emily Riedel, Steve Pomrenke, Zeke Tenhoff, Vernon Adkison, Mike Rowe
Ocena IMDb: 6,7/10

Razsaja zlata mrzlica, a to plemenito kovino je mogoče najti na dnu nepredvidljivega Beringovega morja. Peščica pogumnih je pripravljena tvegati vse, da bi ga potegnili na površje.

Ekipa vse stavi na novo tehnologijo, nova zemljišča in nove priložnosti.

V tej sezoni 'Zlate mrzlice' je vse drugače. Todd Hoffman je odločen, da mu bo uspelo, Parker Schnabel se sooča s porazom, Tony Beets pa mora dokazati, da je prihodnost v stari napravi za izpiranje zlata. Začenja se sezona iskanja zlata in Todd si je zastavil velikopotezen cilj, Tony pa razkrije svoje velike načrte širitve posla. Ko Parker Schnabel izgubi delovodjo Gena Cheesmana in ključna člana ekipe, je uspeh sezone vprašljiv. Prisiljen je povišati kolega Ricka Nessa v delovodjo in najeti nekaj mlečnozobcev. In ravno ko se novinci ogrejejo, jih lastnik posesti Tony Beets spodi. Parker bo kmalu dopolnil 21. rojstni dan in uporabiti mora znanje, ki mu ga je predal ded, potreboval pa bo tudi srečo, če želi, da sezona ne bo polomija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:00
Zlata mrzlica: Snežni meteži in naboji
8. sezona, 2. del
Izvirnik: Gold Rush: Blizzards And Bullets

Ekipa Todda Hoffmana se znajde na muhi oboroženega strelca. Fantje pobegnejo na varno, policisti pa se odpravijo na lov za strelcem.

Zlatokopi tvegajo še več in se nadejajo, da bodo našli več zla kot kadar koli prej.

Zlato. Kovina, ki nas obseda že več desetletij. Predstavlja hrepenenje, razkošje, pa tudi pohlep in moč.

Prejšnjo sezono Hoffman ni dosegel svojega cilja v Oregonu, tokrat pa je odločen, da bo uspešnejši v Koloradu, zato je na pomoč poklical očeta Jacka in 18-letnega sina Hunterja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:00
Skladiščne dražbe v Združenem kraljestvu
Resničnostni šov, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Storage Hunters UK
Ocena IMDb: 3,7/10

Voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly bo prekrižaril Združeno kraljestvo in pri tem odkrival skrite zaklade v skrivnostnih enotah in garažah.

V seriji »Skladiščne vojne v Združenem kraljestvu« se je voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly odločil spakirati svoje kladivce in jo mahniti čez lužo, kjer bo prekrižaril Združeno kraljestvo po dolgem in počez in pri tem odkrival skrite zaklade v pozabljenih skladiščnih enotah. Kot zmeraj, se zabavni druščini lovcev na zaklade ne sanja, kaj se skriva v skrivnostnih enotah in garažah. Da bi ločili dragocenosti od šare, se poslužujejo dobre stare tekmovalnosti, strateškega draženja in celo malce zastraševanja. Naj se dražba prične!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:30
Lov na klasične avtomobile: Prodaj, Wayne
Resničnostni šov, 7. sezona, 23. del
Izvirnik: !Chasing Classic Cars: Island Time!
Ocena IMDb: 7,3/10

Wayne odleti v Maryland, da bi si ogledal raznoliko zbirko, v kateri so tudi Jaguar XKE, Austin Healey 3000 in Lincoln Continental.

Oddaja, ki jo vodi priznani avtomobilski arheolog in zbiratelj Wayne Carini, gledalce vabi v prestižni svet zbiranja dragocenih avtomobilov.

V oddaji Wayne išče, kupuje, prenavlja in prodaja nekatera najodličnejša in najbolj edinstvena vozila, kar so jih kdaj izdelali. V eni od novih epizod se Wayne odpravi v Georgio, kjer naleti na največje odkritje svoje kariere - izjemno redek in povsem izviren avtomobil Stutz Bearcat iz leta 1921, ki je v garaži preživel neverjetnih 85 let. Wayne med drugim najame tudi Steva Moala, oaklandskega izdelovalca karoserij po meri, ki po njegovem naročilu oblikuje in izdela edinstveni hot rod. Ob vsem tem pa Wayne za najprestižnejšo avtomobilsko razstavo Pebble Beach Concours d'Elegance 'frizira' še najstarejši obstoječi avtomobil iz tovarne DuPont.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:00
Kako je narejeno
Dokumentarni, 24. sezona, 22. del
Izvirnik: How It's Made: Endoscopes, Megaphones, And Uranium
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

Naš vsakdan je poln izdelkov, za izdelavo katerih je potrebna izjemna spretnost. Vabljeni v zakulisje tovarn, kjer se dogajajo čudeži.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
18:30
Kako jim uspe?
Dokumentarni, 6. sezona, 3. del
Izvirnik: How Do They Do It?
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako izdelajo najznamenitejši klobuk na svetu in ali resnično drži 40 litrov vode? Kako jim uspe popraviti kable na morskem dnu in dnevno nahraniti 100.000 letalskih potnikov?

Odkrijte kako so izdelane stvari, ki jih imamo za samoumevne. Pogosto so le te rezultat visoko razvitih inženirskih in proizvodnih procesov.

Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:00
Trgovec z rabljenimi vozili: najboljših 5: Po izboru gledalcev
Dokumentarni, 5. sezona, 5. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Top 5: Viewer's Choice
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,4/10

Kateri so najljubši avtomobili gledalcev?

Pridružite se izkušenemu prodajalcu avtomobilov Miku Brewerju in vrhunskemu mehaniku Eddu Chini, ki brskata po obsežnem arhivu oddaje.

Veteranski prodajalec avtomobilov Mike Brewer in odlični mehanik Edd China iščeta in obnavljata slavne avtomobile. Nato jih z dobičkom prodata.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
20:00
Zlata mrzlica: Sezona za 9 milijonov dolarjev
8. sezona, 1. del
Izvirnik: Gold Rush (Season Specials): The 9 Million Dollar Season

V posebni oddaji, posvečeni pretekli sezoni, se Parker sooča z izgubo svojega mentorja Deda Johna in sprejme tvegano odločitev. Todd pa seli svojo opremo v Oregon.

Zlatokopi tvegajo še več in se nadejajo, da bodo našli več zla kot kadar koli prej.

Zlato. Kovina, ki nas obseda že več desetletij. Predstavlja hrepenenje, razkošje, pa tudi pohlep in moč.

Prejšnjo sezono Hoffman ni dosegel svojega cilja v Oregonu, tokrat pa je odločen, da bo uspešnejši v Koloradu, zato je na pomoč poklical očeta Jacka in 18-letnega sina Hunterja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
21:00
Aljaški divji ljudje
Resničnostni šov, 4. sezona, 4. del
Izvirnik: Alaskan Bush People: Call To Duty
Režija: T.J. Shanks
Igrajo: Bill Brown, Gabe Brown, Matt Brown, Noah Brown, Snowbird Brown, Asa Siegel
Ocena IMDb: 6,4/10

Odpravite se v aljaško divjino z družino Brown, ki šteje sedem otrok in živi odročno življenje.

Globoko v aljaški divjini živi na novo odkrita družina, katere člani so se rodili in odraščali v divjini. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok – pet sinov in dve hčerki – živijo tako daleč stran od civilizacije, da pogosto šest do devet mesecev ne srečajo nobenega tujca. Razvili so lastno narečje in naglas, sami sebe imenujejo »volčje krdelo«, ponoči pa vsa deveterica spi v enosobni koči. Povedano drugače, so družina, kakršne ni mogoče najti nikjer drugje v Ameriki. Brownovi pravijo, da so jim pred kratkim zasegli in požgali kočo, v kateri so živeli vrsto let, saj naj bi bila zgrajena na napačni lokaciji na javnem zemljišču. To jih je zelo pretreslo, toda zdaj bodo morali pljuniti v roke in skupaj zgraditi novo kočo, ki jim bo nudila zavetje pred neizprosnim aljaškim okoljem. In ker je zima vse bližje, gre za bitko s časom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 6. sezona, 13. del
Izvirnik: Outback Truckers
Režija: Alison James
Igrajo: Luke Hewitt, Clare Bolitho, Mark Bolitho, Deb Drew, Steve Grahame
Ocena IMDb: 7,8/10

Najbolj trdoživi avstralski tovornjakarji razkrivajo svoje cestne pustolovščine. Tovori so še večji, ceste še težavnejše in dogajanje še bolj napeto kot kadar koli prej.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje tovornjake, kar jih je videl svet.

Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu. Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč. V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
23:00
Zadnja postojanka: Orjaško vlečno vozilo in zabojnik za preživetje
Resničnostni šov, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Last Outpost: Monster Tow Truck & Survival Pod
Igrajo: Todd Anderson, Clint Greathouse
Ocena IMDb: 7,5/10

Carney Joe potrebuje premično zatočišče, v katerem bo lahko preživel mrzle arktične noči. Todd in Clint se v ta namen lotita predelave letalskega trupa.

Najboljša prijatelja Clinta in Todda iz Aljaske druži izjemna strast do izdelovanja ekstremnih vozil.

V svoji odmaknjeni postojanki CT Mad Modz želita Slint in Todd prispevati svoj delež k ohranitvi aljaške tradicije in pomagati tistim, ki živijo daleč stran od civilizacije. Kljub temu, da imata na voljo pičlo zalogo surovin, iz nič ustvarjata vse od doma izdelanih nabojev do različnih vrst pasti in ob tem trgujeta in barantata z orodji, ki so potrebna za preživetje globoko v divjini. Iz starega vojaškega vlačilca za letala izdelata neustavljivo vlečno vozilo, ki je zmožno vleke vsakršnega tovora po zahtevni pokrajini. Ali bodo njune stvaritve, med katerimi je vse od premičnih zatočišč do vozil z orjaškimi kolesi, kos neizprosnemu aljaškemu vremenu?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018