TV sporedi

TV spored - Discovery

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Discovery
TV spored za Discovery

spored za datum: 03.07.2019
00:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 4. sezona, 9. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 7,6/10

Podajte se na pot z žilavimi vozniki in doživite pustolovsko vožnjo s tovornjaki po Avstraliji.

Tovornjakarji spet sedejo za volan v novi sezoni, polni blata, napetosti in nevarnosti. Tovor je težji, ceste slabše in dogajanje bolj napeto.

V napeti sezoni 'Avstralskih tovornjakarjev' so tovori večji, ceste slabše in dogajanje bolj divje kot kadar koli prej. V četrti sezoni še naprej spremljamo voznike in voznice tovornjakov, ki prevažajo različne vrste pomembnega tovora in zalog po neusmiljeni avstralski pokrajini. Vztrajni tovornjakarji morajo tudi v nemogočih razmerah zagotoviti, da pošiljke prispejo na cilj pravočasno in nepoškodovane, čeprav jim preži nevarnost požarov, poplav, divjih živali in trkov.Puščavski tovornjakar Barnesy skrene s poti v odročne kraje, kjer potrebujejo njegovo pomoč, vrne se tudi Turbo, ki se na vse kriplje trudi rešiti svoj posel. Tovornjakarji tvegajo veliko in ko pritisnejo na plin, blato leti na vse strani,– tako na cesti kot tudi sicer.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
01:00
Aljaški divji ljudje: Preigravanje
Resničnostni šov, 3. sezona, 1. del
Izvirnik: Alaskan Bush People: Block and Tackle
Režija: T.J. Shanks
Igrajo: Bill Brown, Gabe Brown, Matt Brown, Noah Brown, Snowbird Brown, Asa Siegel
Ocena IMDb: 6,3/10

Odpravite se v aljaško divjino z družino Brown, ki šteje sedem otrok in živi odročno življenje.

Globoko v aljaški divjini živi na novo odkrita družina, katere člani so se rodili in odraščali v divjini. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok – pet sinov in dve hčerki – živijo tako daleč stran od civilizacije, da pogosto šest do devet mesecev ne srečajo nobenega tujca. Razvili so lastno narečje in naglas, sami sebe imenujejo »volčje krdelo«, ponoči pa vsa deveterica spi v enosobni koči. Povedano drugače, so družina, kakršne ni mogoče najti nikjer drugje v Ameriki. Brownovi pravijo, da so jim pred kratkim zasegli in požgali kočo, v kateri so živeli vrsto let, saj naj bi bila zgrajena na napačni lokaciji na javnem zemljišču. To jih je zelo pretreslo, toda zdaj bodo morali pljuniti v roke in skupaj zgraditi novo kočo, ki jim bo nudila zavetje pred neizprosnim aljaškim okoljem. In ker je zima vse bližje, gre za bitko s časom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:00
Zlata mrzlica: Dave Turin priskoči na pomoč
1. sezona, 3. del
Izvirnik: Gold Rush: Dave Turin's Lost Mine: Paydirt Mystery
Režija: Nathan Morris
Igrajo: Dave Turin, Jason Sanchez, Chris Taylor, Paul Christie, Casey Morgan, Jesse Goins
Ocena IMDb: 7,8/10

Dave je soočen s pravo moro, saj na kraju, kjer išče zlato, ne najde ničesar več. Sezona je ogrožena, zato mora čim prej spet odkriti žlahtno kovino.

Dave se je odločil s svojimi izkušnjami in podporo financerjev pomagati družinam, ki se želijo ponovno lotiti iskanja zlata in pri tem zaslužiti.

Po dvoletnem premoru bo Dave v prepotoval ZDA od severa do juga v želji, da bi preveril čim več izgubljenih in zapuščenih zemljišč in našel takšno, s katerim bi se dalo obogateti. Dave med svojo potjo od Jukona do nevadske puščave srečuje ljudi z izjemnimi zgodbami, vsem pa je skupno eno: ne glede na to, kako težki so pogoji ali kako veliko je tveganje, se za nič na svetu ne bodo odpovedali lovu na zlato.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
03:00
Smrtonosni ulov: Huda konkurenca
15. sezona, 3. del
Izvirnik: Deadliest Catch: Rival Survival
Režija: Brian Lovett
Igrajo: Mike Rowe, Sig Hansen, Edgar Hansen, Keith Colburn, Jonathan Hillstrand, Jake Anderson
Ocena IMDb: 7,9/10

Mandy se med najhujšo konkurenco v zadnjih letih drži svojega kurza in naleti na bogato najdišče rakov. Jake kljub okvaram cilja na večji kos pogače.

Spoznajte najnevarnejši poklic na Zemlji: lov na rake ob aljaški obali ledenega Beringovega morja.

V tej sezoni bomo priča rojstvu novih ribiških imperijev, saj so mladi povzpetniki odločeni iz igre enkrat za vselej pregnati veterane. Le nekaj ur pred odprtjem sezone lova v pristanišče pripluje nova ladja in govori se, da njena posadka pozna mesto, kjer dragocenih rakov kar mrgoli. V najbolj tekmovalni sezoni doslej posadke hitijo proti loviščem, kapitani pa se za svoj kos pogače borijo drug z drugim in z neizprosnim morjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
04:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Volkswagen 181 Thing
Dokumentarni, 12. sezona, 7. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Volkswagen 181 Thing
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,4/10

Mike pri zbiratelju najde Volkswagnov 181 Thing, vendar mora zanj seči globoko v žep. To pa pomeni, da Eddu ne ostane več veliko za prenovo.

Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri. Na tekmovalni zahodni obali ZDA bosta odprla svojo delavnico.

Iskanje, nakup, popravila in teste avtomobilov bosta sicer Mike in Edd izvajala izključno v ZDA, avtomobili pa ne bodo izključno ameriških znamk. Mike se bo odpravil v Veliko Britanijo, Rusijo, Italijo, na Poljsko in v Španijo, kjer bo iskal vozi­la, ki kar kličejo po popravilu, nato pa jih bo prepeljal v Eddovo garažo. Ko bosta zaključila prenovo posameznega vozila, si bosta vzala čas za poskusno vožnjo. Tako boste videli kako bi klasični avtomobili resnično morali izgledati, hkrati pa boste prisluhnili tudi strokovni razlagi Mika in Eda, ki vedno nadrobno opišeta vse kar je bilo treba postoriti, preden je šlo vozilo v roke novemu lastniku.

Trgovca z vozili bosta predstavila fantastičen nabor legendarnih ameriških jekle­nih konjičkov, kot so npr. redek Pontiac GTO, ameriški kamion Ford 1, neverjetni coupe iz 50-ih let prejšnjega stoletja DeSoto Firedome, pa ena največjih šal v tem poslu AMC Pacer in še mnoge druge ameriške in tuje znamke. V zadnji epi­zodi bosta Mike in Edd svoje potovanje po ZDA zaključila z retrospektivo ameriš­ke pustolovščine, spomnila se bosta najboljših trenutkov v delavnici in izven nje ter seveda izpostavila tisto najboljše, kar ZDA lahko ponudi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
05:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Morgan
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Morgan
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike išče primerek klasičnega športnega avtomobila, imenovanega morgan. Toda ti avtomobili so dragi in ko Mike enega končno izsledi, ugotovi, da bo potreben temeljite prenove.

Ljubitelj avtomobilov Mike po Veliki Britaniji in ZDA išče legendarna vozila. Nato jih preda mehaniku Eddu, ki jih spremeni v sanjska vozila.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
06:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Mazda RX7
Dokumentarni, 11. sezona, 3. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Mazda RX7
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,3/10

Mike najde mazdo coupe, ki se zdi brez napak, zato Edda zadolži, da iz dobrega avtomobila napravi še boljšega. Bo slednji kos izzivu?

Pridružite se izkušenemu prodajalcu avtomobilov Miku Brewerju in vrhunskemu mehaniku Eddu Chini.

Veteranski prodajalec avtomobilov Mike Brewer in odlični mehanik Edd China iščeta in obnavljata slavne avtomobile. Nato jih z dobičkom prodata.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:00
Kako jim uspe?
Dokumentarni, 6. sezona, 18. del
Izvirnik: How Do They Do It?
Režija: Tom Gorham
Igrajo: Chris Broyles, Michael Pongracz, Mike Goral, Len Anderson IV, Jack Levis, Rupert Degas
Ocena IMDb: 7,5/10

Kako iz slanice nastanejo baterije? Kako iz odpadkov zgradijo tropske otoke? In kako z mešanjem različnih vonjev izdelajo dišave?

Spoznajte zgodbe za vsakdanjimi rečmi, ki jih imamo za samoumevne.

Za izdelavo najenostavnejših stvari so potrebni visoki tehnološki napredki. Odpravite se z nami za "zaprta vrata" in odkrijte, kako jim je to uspelo.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
07:30
Kako je narejeno: Nakit iz rese/instantni film/sladkor iz sladkorne pese/električni dirkalniki
Dokumentarni, 17. sezona, 10. del
Izvirnik: How It's Made: Heather Gems/Instant Film/Beet Sugar/Electric Roadsters
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

V tej izjemno zanimivi seriji vsakdanje predmete postavimo pod drobnogled.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
08:00
Kako je narejeno: Dežniki/zunajkrmni motorji/srebrnina/merilni trakovi
Dokumentarni, 9. sezona, 10. del
Izvirnik: How It's Made: Umbrellas/Outboard Motors/Silver Cutlery/Tape Measures

Zabavajte se na tem poučnem tehnološkem popotovanju, kjer boste izvedeli, kako so narejeni dežniki, zunajkrmni motorji, srebrnina in merilni trakovi.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
08:30
Zakladi starih zgradb: Hotel Roberta E. Leeja
Dokumentarni, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Salvage Dawgs: Robert E. Lee Hotel
Režija: Robert Kulp
Igrajo: Robert Kulp, Mike Whiteside, Lloyd Crago
Ocena IMDb: 7,3/10

Robert, Mike in ekipa Black Dog v Lexingtonu v Virginiji rešujejo zaklade iz prestižnega šestnadstropnega hotela Roberta E. Leeja iz leta 1926.

Robert Kulp, Mike Whiteside in ekipa Black Dog rešijo kmečko hišo Izard, ki je bila zgrajena leta 1892. Med drugim bodo rešili tudi starinsko peč.

Predstavljamo vam Mikea, Roberta in celotno ekipo Black Dog, vse izkušene stare mačke, ko pride do iskanja arhitekturnih biserov. Fantje bodo obiskali zapuščene stavbe in v njih odstranili zaprašene plasti časa, pod katerimi se skrivajo dragoceni gradbeni in pohištveni elementi. Ekipa bo poskušala zaslužiti s prodajo raznolikih predmetov, ki obsegajo vse od litoželeznih umivalnikov do cerkvenih vitražev, marmornatih polic do postelj z baldahinom. To pa ni vse: zanemarjeno kopalno kad bodo spremenili v kavč, iz dela postelje bodo napravili klop, vinski sod pa bodo spremenili kar v lestenec. V iskanju teh zakladov bo ekipa prepotovala celotne Združene države Amerike in se na poti ustavila tudi v predelovalnici bombaža iz začetka 19. stoletja in v koči ob jezeru v Virginii.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
09:00
Brskanje po lopah: Surrey
Dokumentarni, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Shed and Buried: Surrey

Henry in Sam še naprej brskata po britanskih skednjih v iskanju vintidž zakladov, da bi jih obnovila in prodala za dobiček. V Surreyu najdeta reševalna vozila pontiac, skrivnostne avtomobilske skulpture in nenavadno dobro ohranjene motorje.

Henry Cole in Sam Lovegrove v britanskih skednjih in lopah iščeta skrite zaklade.

Bi lopa na vašem vrtu lahko skrivala skriti zaklad? Pridružite se zasvojencu z bencinom Henryju Colu in odličnemu mehaniku Samu Lovegrovu, ko brskata po britanskih skednjih in garažah v iskanju avtomobilskih zakladov, rezervnih delov, motorističnih spominkov - vse, kar bi lahko obnovila in prodala za lep dobiček. Začneta v Oxfordshiru, kjer Henry in Sam odkrijeta zbirko vintidž traktorjev, preden se odpravita v Surrey, kjer najdeta nekaj lepo ohranjenih motorjev. V Cornwallu par odkrije ford anglio in potencialnega kupca - če bi ta le imel vozniško dovoljenje ...

Jezik: Angleščina
09:30
Dražbe izgubljenih predmetov: Indianapolis
Resničnostni šov, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Baggage Battles: Indianapolis
Režija: Rick Garrabrant
Igrajo: William Leroy, Mark Meyer, Laurence Martin, Sally Martin, Jake Kaplan, Traci Lombardo
Ocena IMDb: 5,8/10

Mark, Billy, Laurence in Sally obiščejo letališki hangar v Indianapolisu, kjer se na dražbi pomerijo med sabo in z domačini. Potegujejo se za prtljago, starine in športne spominke.

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi z izgubljeno prtljago?

Oglejte si zelo donosen posel draženja, kupovanja in preprodajanja izgubljenih stvari, ki jih lastniki niso prišli iskat.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
10:00
Lovci na zaklade
Dokumentarni, 7. sezona, 8. del
Izvirnik: Salvage Hunters
Režija: Scott McLaren
Igrajo: Drew Pritchard, Ralph Ineson, Rebbeca Pritchard
Ocena IMDb: 7,7/10

Drew Pritchard in njegov pomočnik Tee nakupujeta v Nemčiji. Trgujeta z grofi in baroni ter spoznata ljudi, ki so prav tako čudaški kot starine, ki jih prodajajo.

Spoznajte sodobnega lovca na zaklade Drewa Pritcharda.

Novodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami. Potuje po deželi podolgem in počez in išče nenavadne ter čudovite predmete. Od odlagališč in dvorcev do pivovarn in tovarn – Drew pretakne sleherni kotiček, da bi našel neobičajne in nenavadne starine in jih kupil ali prenovil. V premierni epizodi obišče hišo Voewood, kjer odkrije številne oblikovalske bisere. Pozneje obišče muzej v orjaškem mlinu na veter – bo potovanje zaman ali bo Drew osupnil?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:00
Hitri in glasni
Resničnostni šov, 5. sezona, 8. del
Izvirnik: Fast N' Loud: Shiny And New
Režija: Aaron Krummel
Igrajo: Christie Brimberry, Richard Rawlings, Aaron Kaufmann, K.C. Mathieu, Daphne Kaminski, Tom Smith
Ocena IMDb: 7,6/10

Richardov tvegan projekt predelave forda F-100 iz leta 1959 za neko pivovarno bi lahko bil poplačan s 150 tisoč dolarji - a le, če bodo naročniki zadovoljni s končnim rezultatom.

Richard Rawlings in Aaron Kaufmann sta nazaj.

Za večino ljudi so nešteti starinski avtomobili, ki rjavijo po zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in plesnivih garažah po vseh ZDA zgolj stara šara. Avtomobilskemu geniju Richardu Rawlingsu in njegovi ekipi pa predstavljajo pravi zaklad. V lovu na redke avtomobile, ki jih želijo obnoviti, prečesavajo skednje, prodajalne in polja po vsem Teksasu. Toda tudi v delavnici Gas Monkey Garage velja reklo, da je čas denar, in prej ko bo projekt pod streho, prej bodo avtomobili na prodaj. Ali lahko ti mojstri obnove jeklene konjičke vrnejo na cesto še pred naslednjo dražbo in ali bo njihov trud poplačan?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Honda CVCC iz leta 1977
Dokumentarni, 13. sezona, 3. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: 1977 Honda CVCC
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,3/10

Fanta bi se rada lotila nečesa okolju prijaznega. Želja se jima uresniči, ko Mike izbere izvirno hondo CVCC iz leta 1977, ki potrebuje predelan motor.

Veteranski prodajalec avtomobilov Mike Brewer in odlični mehanik Edd China iščeta in obnavljata slavne avtomobile. Nato jih z dobičkom prodata.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:00
Hitri in glasni
Resničnostni šov, 4. sezona, 13. del
Izvirnik: Fast N' Loud: The Vomit Comet
Režija: Aaron Krummel
Igrajo: Christie Brimberry, Richard Rawlings, Aaron Kaufmann, K.C. Mathieu, Daphne Kaminski, Tom Smith
Ocena IMDb: 7,6/10

Richard Rawlings in Aaron Kaufman po vsem Teksasu iščeta pozabljene in propadajoče klasične avtomobile, ki jih želita obnoviti v delavnici Gas Monkey Garage v Dallasu.

Dvojica se na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat.

Za večino ljudi so številna starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki zgolj staro železo. Toda za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so ti avtomobili zlata jama. V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:00
Hitri in glasni
Resničnostni šov, 4. sezona, 14. del
Izvirnik: Fast N' Loud: Bye Bye Beardy/Build To Mega Race
Režija: Aaron Krummel
Igrajo: Christie Brimberry, Richard Rawlings, Aaron Kaufmann, K.C. Mathieu, Daphne Kaminski, Tom Smith
Ocena IMDb: 7,6/10

Richard Rawlings in Aaron Kaufman po vsem Teksasu iščeta pozabljene in propadajoče klasične avtomobile, ki jih želita obnoviti v delavnici Gas Monkey Garage v Dallasu.

Dvojica se na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat.

Za večino ljudi so številna starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki zgolj staro železo. Toda za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so ti avtomobili zlata jama. V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
15:00
Hitri in glasni
Resničnostni šov, 4. sezona, 15. del
Izvirnik: Fast N' Loud: Vs. Street Outlaws: Build To Mega Race
Režija: Aaron Krummel
Igrajo: Christie Brimberry, Richard Rawlings, Aaron Kaufmann, K.C. Mathieu, Daphne Kaminski, Tom Smith
Ocena IMDb: 7,6/10

Richard Rawlings in Aaron Kaufman po vsem Teksasu iščeta pozabljene in propadajoče klasične avtomobile, ki jih želita obnoviti v delavnici Gas Monkey Garage v Dallasu.

Dvojica se na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat.

Za večino ljudi so številna starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki zgolj staro železo. Toda za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so ti avtomobili zlata jama. V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
16:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 6. sezona, 10. del
Izvirnik: Outback Truckers
Režija: Alison James
Igrajo: Luke Hewitt, Clare Bolitho, Mark Bolitho, Deb Drew, Steve Grahame
Ocena IMDb: 7,7/10

Najbolj trdoživi avstralski tovornjakarji razkrivajo svoje cestne pustolovščine. Tovori so še večji, ceste še težavnejše in dogajanje še bolj napeto kot kadar koli prej.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje tovornjake, kar jih je videl svet.

Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu. Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč. V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
17:00
Zakladi starih zgradb: Kolidž Roanoke
Resničnostni šov, 3. sezona, 10. del
Izvirnik: Salvage Dawgs: Roanoke College
Režija: Robert Kulp
Igrajo: Robert Kulp, Mike Whiteside, Lloyd Crago
Ocena IMDb: 7,3/10

Ekipa Black Doga reši arhitekturne elemente v šoli Roanoke v Salemu v Virginiji. Ključni elementi vključujejo ograje, opečne tlakovce, gotska svetila in sef iz 1940-ih let. Mike in Courtney predelata polico nad kaminom v obesek za na steno.

Ekipa Black Doga se vrača z novimi nakupi in izdelki, ko rešujejo propadle hiše in objekte ter zaklade, skrite v njih.

V tretji sezoni strokovnjaka za arhitekturno reševanje Robert Kulp in Mike Whiteside prebrskata hišo, ki jo je uničil tornado v Virginiji, preden pobereta analogne projektorje in filmska platna iz kina, ki je namenjen rušenju. V Ohiu Robert in Mike vzameta barvno steklo iz neuporabne cerkve, medtem ko ekipa v delavnici uporabi star VW kombi za izdelavo tovornjaka. Pridružite se ekipi Black Doga, ko rešujejo skrivne kotičke ameriške preteklosti, preden se za vedno izgubijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:30
Brskanje po lopah: Motocikli in barka
Dokumentarni, 2. sezona, 23. del
Izvirnik: Shed and Buried: Bike, Bike, Bike... Boat?

Henry in Sam sta v severnem Yorkshiru pri Paulu, ljubitelju motorjev Triumph. Žal se zdi, da je veliko motorjev zanju predragih - potem pa opazita nekaj v temnem kotu lope.

Henry Cole in Sam Lovegrove sta spet v akciji in po lopah po vsej Veliki Britaniji iščeta avto-moto starine, ki bi jih obnovila in prodala naprej.

V tej sezoni Henry in Sam odpotujeta v Cornwall, od koder odbrnita z redkim nemškim skuterjem, nato pa se odpravita v New Forest, kjer spoznata Stumpieja, ljubitelja vsega ameriškega, ki ima lopo, polno redkih koles. Poleg tega najdeta še starinske britanske avtomobile, nenavadne predelane avte in limuzino, ki je bila nekoč v lasti argentinske prve dame Eve Peron. Pridružite se fantoma na vožnji velikemu dobičku naproti!

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:00
Kako jim uspe?: Prikolice za mardi gras, lizika iz kristaliziranega sladkorja, umetni zobje
Dokumentarni, 14. sezona, 3. del
Izvirnik: How Do They Do It?: Mardi Gras Floats, Rock Candy, Artificial Teeth
Ocena IMDb: 7,5/10

Kako nastanejo paradne prikolice za festival mardi gras v New Orleansu? In kako izdelajo lizike iz kristaliziranega sladkorja?

Pokukajte v zakulisje in spoznajte inženirje in vizionarske industrijske oblikovalce.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:30
Kako je narejeno: Kolenski vsadki, listnate vzmeti, sivkino olje, zakovice
Dokumentarni, 21. sezona, 10. del
Izvirnik: How It's Made: Knee Replacements, Leaf Springs, Lavender Oil, Rivets
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

Pod drobnogled postavljamo še več vsakdanjih predmetov. Oglejte si, kako nastanejo kolenski vsadki, listnate vzmeti, sivkino olje in zakovice ter orodje zanje.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
19:00
Skrivnostna odprava: Jamašitovo zlato
Dokumentarni, 2. sezona, 13. del
Izvirnik: Expedition Unknown: Yamashita's Gold
Režija: Douglas Segal
Igrajo: Josh Gates, Randy Jay Burrell, Justin Cannady, Steve Cole, Ed Easterling, Mike Evans
Ocena IMDb: 8,4/10

Josh Gates se na Filipinih pridruži lovcema na zaklad, ki iščeta Jamašitovo zlato, ki je skrito že od druge svetovne vojne.

Arheolog in raziskovalec paranormalnega Josh Gates potuje po svetu v iskanju skritih zakladov in izgubljenih artefaktov.

V tej sezoni Josh raziskuje Združeno kraljestvo, da bi našel resničnega kralja Arturja, in se komaj reši med spustom v podzemne jame Walesa. Odkrije resnične zgodbe o legendi o Robinu Hoodu in razišče predore, skozi katere je izobčenec pobegnil iz zapora. Nato se odpravi v Vzhodno Evropo, kjer zagrize v vampirske legende. Preišče tudi oceansko dno Kajmanskih otokov in obalo Severne Karoline, da bi našel izgubljeni zaklad Črnobradca. Pridružite se nam, ko Josh raziskuje največje legende v zgodovini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Prva pomoč za delavnice: Coastal Cruizers
Dokumentarni, 1. sezona, 13. del
Izvirnik: Garage Rehab: Coastal Cruizers
Ocena IMDb: 6,4/10

Richard je pripravljen pomagati, ker vidi potencial v industriji izdelave avtomobilčkov za golf. Ko se njegovi načrti znajdejo na stranskem tiru, prične dvomiti v svojo odločitev.

V ZDA je veliko delavnic, ki so se znašle v težavah. Na pomoč jim bo priskočil Richard Rawlings iz delavnice Gas Monkey Garage.

Richard Rawlings se je odločil, da bo tudi drugim pomagal na pot do uspeha. Zato potuje po državi in išče delavnice za predelavo avtomobilov in motorjev, ki so se znašle na robu in ki za preživetje nujno potrebujejo denar. V nekaterih so delavci primorani delati z zastarelim in okvarjenim orodjem ali pa je prostor potreben temeljite prenove. Druge imajo slabo vodstvo, osebje pa se nikakor ne razume med sabo. Ali bo Richardu in njegovi ekipi uspelo pomagati tem delavnicam, da jim ne bo potrebno za zmeraj zapreti vrat?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
23:00
Skrivnostna odprava: Zakleto zlato jezero v Afriki
Dokumentarni, 3. sezona, 11. del
Izvirnik: Expedition Unknown: Africa's Cursed Lake Of Gold
Režija: Douglas Segal
Igrajo: Josh Gates, Randy Jay Burrell, Justin Cannady, Steve Cole, Ed Easterling, Mike Evans
Ocena IMDb: 8,3/10

Josh Gates se odpravi v namibijsko divjino, kjer ga čaka nevarni potop v jezero Otjikoto, ki naj bi skrivalo izgubljeni zaklad iz prve svetovne vojne.

Pustolovec in raziskovalec Josh Gates se spet podaja na neraziskana območja in raziskuje najstarejše legende in skrivnosti na svetu.

V tretji sezoni se Josh poda v deželo zlate mrzlice, kjer raziskuje skrite jamske sisteme in razstreli vhod v zelo staro jamo. Nato se odpravi na Madžarsko, da bi poiskal izgubljeni Atilov grob. Poleg tega gre še v Grčijo, da bi ugotovil, zakaj je skrivnostno izginila prva evropska velesila. Spremljajte Josha na njegovih pustolovščinah v neznano!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016