TV sporedi

TV spored - Discovery

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Discovery
TV spored za Discovery

spored za datum: 06.09.2019
00:00
Skrivnostna odprava
Dokumentarni, 5. sezona, 4. del
Izvirnik: Expedition Unknown: The Hunt For The Golden Owl
Ocena IMDb: 8,3/10

Josh Gates razkriva skrivnosti legend z vsega sveta.

Pustolovec in navdušeni raziskovalec Josh Gates v tej popotniški seriji raziskuje najbolj vznemirljive svetovne legende. Pustolovščine ga vodijo na vse konce sveta, kjer se posveti osrednjim lokacijam, ki so povezane z vsako od legend.

Josh se s pomočjo pogovorov s ključnimi očividci in razkrivanjem najnovejših dogodkov v povezavi s temi zgodbami odpravlja na raziskovanje, ki naj bi ga približalo resnici o nepojasnjenih svetovnih ugankah. Ne glede na to, kam ga odnese pot, je vsaka zgodovinska skrivnost za Josha prava pustolovščina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
01:00
Skrivnostna odprava: Španski zaklad
Dokumentarni, 2. sezona, 18. del
Izvirnik: Expedition Unknown: Lost Spanish Fortune, Found!
Ocena IMDb: 8,3/10

Josh Gates se odpravi na floridsko obalo in Kubo, kjer išče potopljen zaklad, ki je s floto španskih ladij potonil leta 1715.

Arheolog in raziskovalec paranormalnega Josh Gates potuje po svetu v iskanju skritih zakladov in izgubljenih artefaktov.

V tej sezoni Josh raziskuje Združeno kraljestvo, da bi našel resničnega kralja Arturja, in se komaj reši med spustom v podzemne jame Walesa. Odkrije resnične zgodbe o legendi o Robinu Hoodu in razišče predore, skozi katere je izobčenec pobegnil iz zapora. Nato se odpravi v Vzhodno Evropo, kjer zagrize v vampirske legende. Preišče tudi oceansko dno Kajmanskih otokov in obalo Severne Karoline, da bi našel izgubljeni zaklad Črnobradca. Pridružite se nam, ko Josh raziskuje največje legende v zgodovini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:00
Adamovi divji projekti
Resničnostni šov, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Savage Builds: Hollywood's Deadliest Weapon
Ocena IMDb: 8,3/10

Adam združi moči z igralcem Garyjem Oldmanom in se loti izdelave enega najsmrtonosnejših orožij v Hollywoodu - puške ZF1 iz znanstvenofantastičnega filma Peti element.

Tehnika je nedvomno najbolj zabavna, ko se je loti Adam!

Legendarni reševalec problemov in izdelovalec Adam Savage želi preizkusiti svoja znanja in sposobnosti, zato se bo lotil izdelave svojih sanjskih naprav, ki lahko zrasejo samo na njegovem zelniku. Najsi gre za popkulturo, legende, folkloro ali malo znana znanstvena dejstva, Adam obsedeno snuje domiselne izdelke, s katerimi se želi dokopati do novih informacij, vse skupaj pa začini s svojim edinstvenim smislom za šov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
03:00
Gospodarji apokalipse
Resničnostni šov, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Masters of Disaster

Mehanik in mojster preživetja Beau Boruff in njegova ekipa zbirajo zgodovinske predmete, ki jih popolnoma obnovijo in prodajo z lepim dobičkom.

Skupina domiselnih inženirjev in izdelovalcev iz Chattanooge v Tennesseju, ki jo vodi mehanik in mojster preživetja Beau Boruff, ni pripravljena tvegati. Ti fantje se v seriji podajajo na lov za starinskimi kosi, ki jih popolnoma obnovijo in prodajo hvaležnim ljudem, ki se pripravljajo na prihod sodnega dne, ob tem pa računajo tudi na lep zaslužek.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
04:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Bond Bug
7. sezona, 7. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Bond Bug
Ocena IMDb: 8,2/10

Voditelja Mike Brewer in Edd China vam bosta pokazala, kako lahko ugodno kupite pravi avtomobil in ga za malo denarja prenovite in tudi zaslužite.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
05:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Land Rover Defender
Dokumentarni, 7. sezona, 8. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Land Rover Defender
Ocena IMDb: 8,2/10

Mike bi rad našel poceni land roverjevega defenderja z V8 motorjem, ki bi ga lahko Edd iz avtomobila za lastnike kmetij pretvoril v uglajeno mestno vozilo. Bo 5000 funtov dovolj?

Mike in Edd zopet posodobljata starine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
06:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Triumph Stag
Dokumentarni, 7. sezona, 5. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Triumph Stag
Ocena IMDb: 8,2/10

Mike mora najti nezarjavelega triumphovega staga. Toda stvar je težja, kot se zdi na prvi pogled. Za kakršen koli končni dobiček, bo moral Edd dodobra oklestiti stroške.

Trgovca ponovno preurejata starino.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
07:00
Kako jim uspe? Omaka iz avokada/tovornjak za močvirje/škarje
Dokumentarni, 9. sezona, 7. del
Izvirnik: How Do They Do It?: Guacamole/Swamp Buggy/Scissors
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako ognjeniki pripomorejo k izdelavi najboljše omake iz avokada na svetu? Kako izdelajo tovornjak, ki lahko prečka močvirje? In kako nastanejo znane škarje Fiskars?

Odkrijte, kako so izdelane stvari, ki jih imamo za samoumevne. Pogosto so le rezultat visoko razvitih inženirskih in proizvodnih procesov.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
07:30
Kako je narejeno: Dvokolesna prevozna sredstva, zamrznjeno sadje, podstavki za pivo, kovane kljuke
Dokumentarni, 21. sezona, 14. del
Izvirnik: How It's Made: Electric Stand-Up Vehicles, Frozen Fruit, Beer Coasters, Forged Door Handle
Ocena IMDb: 7,9/10

Pod drobnogled smo postavili še več vsakodnevnih predmetov. Oglejte si, kako nastanejo dvokolesna prevozna sredstva, zamrznjeno sadje, podstavki za pivo in kovane vratne kljuke.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
08:00
Kako je narejeno
Dokumentarni, 15. sezona, 1. del
Izvirnik: How It's Made
Ocena IMDb: 7,8/10

Oglejte si zanimive postopke izdelave vegetarijanskega kaviarja, luksuznih jadrnic, zobnih prevlek in visokozmogljivih motorjev.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
08:30
Zakladi starih zgradb: Reševanje hiše v Roanoku
Dokumentarni, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Salvage Dawgs: Salvaging A House In Roanoke, VA
Ocena IMDb: 7,3/10

Celotna ekipa Black Dog Salvage zaviha rokave in se loti reševanja delov hiše v Roanoku v Virginiji.

Predstavljamo vam Mikea, Roberta in celotno ekipo Black Dog, vse izkušene stare mačke, ko pride do iskanja arhitekturnih biserov.

Fantje bodo obiskali zapuščene stavbe in v njih odstranili zaprašene plasti časa, pod katerimi se skrivajo dragoceni gradbeni in pohištveni elementi.

Ekipa bo poskušala zaslužiti s prodajo raznolikih predmetov, ki obsegajo vse od litoželeznih umivalnikov do cerkvenih vitražev, marmornatih polic do postelj z baldahinom. To pa ni vse: zanemarjeno kopalno kad bodo spremenili v kavč, iz dela postelje bodo napravili klop, vinski sod pa bodo spremenili kar v lestenec. V iskanju teh zakladov bo ekipa prepotovala celotne Združene države Amerike in se na poti ustavila tudi v predelovalnici bombaža iz začetka 19. stoletja in v koči ob jezeru v Virginii.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:00
Garažni zakladi
Resničnostni šov, 3. sezona, 1. del
Izvirnik: Garage Gold: Too Cool For School
Ocena IMDb: 6,4/10

Brata odstranita navlako brezplačno, ampak pod enim pogojem: če najdeta dragocenost, je njuna, da si povrneta stroške in morda celo kaj zaslužita.

Spremljajte Kraiga Bantla in njegovo družinsko podjetje Garage Brothers.

Kris in njegova ekipa pospravljajo garaže, kleti in druge prostore brez da bi zahtevali plačilo, toda v zameno lahko obržijo in prodajo vse vredne predmete.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:30
Brskanje po lopah: Trda pogajanja
Dokumentarni, 2. sezona, 27. del
Izvirnik: Shed And Buried: A Hard Bargain

Henry in Sam prečkata morje in na Severnem Irskem iščeta zbirke, ki jih še ne poznata. Ali bosta našla kaj nenavadnih ali edinstvenih predmetov?

Henry Cole in Sam Lovegrove sta spet v akciji in po lopah po vsej Veliki Britaniji iščeta avto-moto starine, ki bi jih obnovila in prodala naprej.

V tej sezoni Henry in Sam odpotujeta v Cornwall, od koder odbrnita z redkim nemškim skuterjem, nato pa se odpravita v New Forest, kjer spoznata Stumpieja, ljubitelja vsega ameriškega, ki ima lopo, polno redkih koles. Poleg tega najdeta še starinske britanske avtomobile, nenavadne predelane avte in limuzino, ki je bila nekoč v lasti argentinske prve dame Eve Peron. Pridružite se fantoma na vožnji velikemu dobičku naproti!

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
10:00
Lovci na zaklade
Dokumentarni, 12. sezona, 15. del
Izvirnik: Salvage Hunters
Ocena IMDb: 7,7/10

Drew obišče podeželsko posestvo, ki je omenjeno v knjigi Domesday Book. Tam odkrije kredenco, ki je že desetletja nihče ni odprl, najde pa tudi strešno vetrnico iz leta 1800.

Lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami.

Novodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami. Potuje po deželi podolgem in počez in išče nenavadne ter čudovite predmete. Od odlagališč in dvorcev do pivovarn in tovarn – Drew pretakne sleherni kotiček, da bi našel neobičajne in nenavadne starine in jih kupil ali prenovil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
11:00
Hitri in glasni: Popravilo ferrarija/avtobus
Dokumentarni, 1. sezona, 27. del
Izvirnik: Fast N' Loud: Ferrari Fix/Dead Head Bus
Ocena IMDb: 7,6/10

Ekipa GMG v svoji delavnici prenavlja zarjavele klasike. Jim bo uspelo spraviti avtomobile na cesto še pravočasno za naslednjo dražbo in ali se jim bo trud obrestoval?

Richard Rawlings in pomočnik Aaron Kaufmann na vseh koncih in krajih iščeta redke in nenavadne avtomobile, ki bi jih rada obnovila in prodala.

Za večino ljudi so številna starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki zgolj staro železo. Toda za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so ti avtomobili zlata jama.

V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo. Od chevroleta iz leta 1957, pa do trans ama iz leta 1973, se dvojica na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
12:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Ford Escort Mk1
Dokumentarni, 10. sezona, 2. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Ford Escort Mk1
Ocena IMDb: 8,2/10

Mike na internetni dražbi dobi zaželenega Mk1 s tremi vrati za 4500 funtov. Bodo Eddove prilagoditve dale novo življenje tej priljubljeni klasiki iz 1970-ih let?

Pridružite se izkušenemu prodajalcu avtomobilov Miku Brewerju in vrhunskemu mehaniku Eddu Chini.

Veteranski prodajalec avtomobilov Mike Brewer in odlični mehanik Edd China iščeta in obnavljata slavne avtomobile. Nato jih z dobičkom prodata.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
13:00
Gradnja v divjini: Hiša na drevesu v Georgii
Dokumentarni, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Building Off the Grid: Georgia Mountain Treehouse
Ocena IMDb: 8,1/10

Mlad par želi uresničiti svoje sanje in v severni Georgii zgraditi hišo na drevesu z razgledom na dih jemajoče gorovje Blue Ridge.

Michael Reynolds in njegova ekipa imajo štiri tedne časa, da zgradijo popolnoma samozadostno hišo.

Odpadniški arhitekt in mojster preživetja Michael Reynolds ne le živi neodvisno od civilizacije, ampak tako tudi gradi, saj snuje popolnoma samozadostne hiše, ki jih imenuje “zemeljske ladje”.

Zemeljske ladje so hiše, v katerih preživiš brez računov za elektriko in vodo. V roku štirih tednov in ob pomoči ekipe gradbenikov in 50 pripravnikov mora na nepozidanem zemljišču v odročnem kraju Big Sky v ameriški zvezni državi Montana zgraditi po naročilu zasnovano zemeljsko ladjo, pri tem pa se mora spopadati tudi z materjo naravo. Reynolds ne gradi le neodvisno od civilizacije, ampak tudi daleč od nje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
14:00
Gradnja v divjini: Domačija v gorovju Smoky
Dokumentarni, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Building Off The Grid: Smoky Mountain Homestead
Ocena IMDb: 8,1/10

Vsak gradbeni projekt je stresen, kar še posebej velja za gradnjo nekje bogu za hrbtom. Družina gradi na svojem 19 hektarjev velikem zemljišču ob gorovju Smoky.

Michael Reynolds in njegova ekipa imajo štiri tedne časa, da zgradijo popolnoma samozadostno hišo.

Odpadniški arhitekt in mojster preživetja Michael Reynolds ne le živi neodvisno od civilizacije, ampak tako tudi gradi, saj snuje popolnoma samozadostne hiše, ki jih imenuje “zemeljske ladje”. Zemeljske ladje so hiše, v katerih preživiš brez računov za elektriko in vodo.

V roku štirih tednov in ob pomoči ekipe gradbenikov in 50 pripravnikov mora na nepozidanem zemljišču v odročnem kraju Big Sky v ameriški zvezni državi Montana zgraditi po naročilu zasnovano zemeljsko ladjo, pri tem pa se mora spopadati tudi z materjo naravo. Reynolds ne gradi le neodvisno od civilizacije, ampak tudi daleč od nje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
15:00
Gradnja v divjini: Sodobno zatočišče v Big Suru
Dokumentarni, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Building Off The Grid: Big Sur Modern Retreat
Ocena IMDb: 8,1/10

V naravo zaljubljeni arhitekt gradi sodobno kočo globoko v kalifornijskem gozdu. Projekt je zelo zahteven, toda ko bo končan, bo razgled podobno dih jemajoč kot tisti na Big Sur.

Michael Reynolds in njegova ekipa imajo štiri tedne časa, da zgradijo popolnoma samozadostno hišo.

Odpadniški arhitekt in mojster preživetja Michael Reynolds ne le živi neodvisno od civilizacije, ampak tako tudi gradi, saj snuje popolnoma samozadostne hiše, ki jih imenuje “zemeljske ladje”. Zemeljske ladje so hiše, v katerih preživiš brez računov za elektriko in vodo.

V roku štirih tednov in ob pomoči ekipe gradbenikov in 50 pripravnikov mora na nepozidanem zemljišču v odročnem kraju Big Sky v ameriški zvezni državi Montana zgraditi po naročilu zasnovano zemeljsko ladjo, pri tem pa se mora spopadati tudi z materjo naravo. Reynolds ne gradi le neodvisno od civilizacije, ampak tudi daleč od nje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
16:00
Trgovec z rabljenimi vozili: Najboljši prizori iz oddaje
Dokumentarni, 14. sezona, 9. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: The Best of Wheeler Dealers
Ocena IMDb: 8,2/10

Mike in Ant v svoji delavnici v Los Angelesu avte najprej obnovita in nato z dobičkom prodata.

Trgovec z avtomobili Mike Brewer in nadarjen mehanik Ant Anstead iščeta legendarne avtomobile.

Izkušenemu trgovcu z avtomobili Miku Brewerju se bo pridružil vsestransko nadarjeni mehanik Ant Anstead. Skupaj se bosta podajala na izjemno avtomobilsko misijo: najti legendarne avtomobile, ki bi jih lahko v svoji delavnici v Los Angelesu obnovila in nato z dobičkom prodala.

Mikov izziv v tej sezoni je najti vozila z velikim prodajnim potencialom. Ko jih odkrije, jih preda Antu, ki se loti vsega od lakiranja gole kovine do zamenjave menjalnika, s čimer jim ponovno vrne nekdanji blišč. Fanta bosta v lovu na najboljša vozila za obnovo in dobičkonosno prodajo prečesala državo po dolgem in počez, od sončnih plaž južne Kalifornije do najhladnejših kotičkov Maina. Kakšne zaklade bosta ob tem odkrila in obnovila?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:00
Zakladi starih zgradb: Koča Izard House
Dokumentarni, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Salvage Dawgs: Izard House
Ocena IMDb: 7,3/10

Robert, Mike in ekipa Black Dog rešujejo zaklade iz dvosobne koče Izard House, ki je bila zgrajena v poznem 19. stoletju.

Robert Kulp, Mike Whiteside in ekipa Black Dog rešijo kmečko hišo Izard, ki je bila zgrajena leta 1892. Med drugim bodo rešili tudi starinsko peč.

Predstavljamo vam Mikea, Roberta in celotno ekipo Black Dog, vse izkušene stare mačke, ko pride do iskanja arhitekturnih biserov. Fantje bodo obiskali zapuščene stavbe in v njih odstranili zaprašene plasti časa, pod katerimi se skrivajo dragoceni gradbeni in pohištveni elementi.

Ekipa bo poskušala zaslužiti s prodajo raznolikih predmetov, ki obsegajo vse od litoželeznih umivalnikov do cerkvenih vitražev, marmornatih polic do postelj z baldahinom. To pa ni vse: zanemarjeno kopalno kad bodo spremenili v kavč, iz dela postelje bodo napravili klop, vinski sod pa bodo spremenili kar v lestenec.

V iskanju teh zakladov bo ekipa prepotovala celotne Združene države Amerike in se na poti ustavila tudi v predelovalnici bombaža iz začetka 19. stoletja in v koči ob jezeru v Virginii.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
17:30
Brskanje po lopah: Na preizkušnji
Dokumentarni, 2. sezona, 18. del
Izvirnik: Shed And Buried: Trials And Tribulations

Henry in Sam si na podeželju Devona paseta oči na številnih avtomobilih in motociklih, ki so posejani okoli velike hiše. Za kaj se bosta odločila ob tako bogati izbiri?

Henry Cole in Sam Lovegrove v britanskih skednjih in lopah iščeta skrite zaklade.

Bi lopa na vašem vrtu lahko skrivala skriti zaklad? Pridružite se zasvojencu z bencinom Henryju Colu in odličnemu mehaniku Samu Lovegrovu, ko brskata po britanskih skednjih in garažah v iskanju avtomobilskih zakladov, rezervnih delov, motorističnih spominkov - vse, kar bi lahko obnovila in prodala za lep dobiček.

Začneta v Oxfordshiru, kjer Henry in Sam odkrijeta zbirko vintidž traktorjev, preden se odpravita v Surrey, kjer najdeta nekaj lepo ohranjenih motorjev. V Cornwallu par odkrije ford anglio in potencialnega kupca - če bi ta le imel vozniško dovoljenje ...

Jezik: Angleščina
18:00
Kako jim uspe?
Dokumentarni, 15. sezona, 7. del
Izvirnik: How Do They Do It?
Ocena IMDb: 7,5/10

Kako izdelajo vrhunske kemične svinčnike, ki ne puščajo in katerih črnilo ne zbledi? In kako pripravljajo pico za vojake na fronti?

Pokukajte v zakulisje in spoznajte inženirje in vizionarske industrijske oblikovalce.

Številni predmeti iz vsakdanjika sodobnega sveta so rezultat zapletenih inženirskih in izdelovalnih procesov. Kako jim uspe?

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
18:30
Kako je narejeno: Nagrade Grammy, kolesarske luči, nadzemni bazeni, zložljivi sončni paneli
Dokumentarni, 23. sezona, 1. del
Izvirnik: How It's Made: Grammy Awards, Bike Lights, Above-Ground Pools, Foldable Solar Panels
Ocena IMDb: 7,8/10

Ste se kdaj spraševali, kako so narejeni vsakdanji predmeti? Pod drobnogled postavljamo še več vsakdanjih predmetov.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
19:00
Skrivnostna odprava: Tempelj pogube
Dokumentarni, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Expedition Unknown: Temple of Doom
Ocena IMDb: 8,3/10

Josh Gates gre v kamboški deževni gozd, kjer raziskuje izgubljeno mesto Kmerskega imperija in išče mistični predmet, ki naj bi omogočal zažig sovražnikov.

Josh Gates je odločen najti odgovore na nekatere najbolj osupljive skrivnosti sveta.

Z diplomo iz arheologije in strastjo do pustolovščin Josh raziskuje nerazrešene zgodbe po vsem svetu, kjer odkriva dolgo izgubljena mesta in zakopane zaklade.

V prvi seriji išče izgubljeno mesto Kmerskega imperija globoko v džungli Kambodže in se odpravi na potovanje iz Rusije v Nemčijo, kjer raziskuje stare nacistične bunkerje in išče jantarno sobo - najdražji ukradeni predmet v zgodovini. Josh potuje tudi skozi ameriški Srednji zahod in razkriva mite, ki obkrožajo Jesseja Jamesa, ko išče njegov legendarni zlati plen, zraven pa uživa še v spustu s pečine v gorah Witchite.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Jekleni prijatelji
Resničnostni šov, 2. sezona, 4. del
Izvirnik: Steel Buddies
Ocena IMDb: 9/10

Michael Manousakis in ekipa Morlock Motors se lahko dokopljejo do vsakega vozila.

Idejni vodja iz Westerwalda se lahko pohvali z dolgim seznamom vrhunskih projektov po vsem svetu.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2015
21:00
Lovci na staro železo (poljska produkcija)
Dokumentarni, 5. sezona, 6. del
Izvirnik: Scrappers (Polish Production)

Poljski podjetniki so sposobni iz odpadnega železa iztisniti lep dobiček, naj gre za podiranje zidov, razstavljanje bomb ali prevoz letal na razrez.

Stopite v zakulisje poljske predelave odpadnega železa, spoznajte zanimive ljudi, povezane z njo, in si oglejte, od kod pridejo te surovine in kje končajo, ko zapustijo odpad.

Država: Poljska
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
22:00
Avtocesta Autobahn A2
1. sezona, 7. del
Izvirnik: The Autobahn A2

Za mnoge ljudi je ta avtocesta delovno mesto in mnogi jo uporabljajo za potovanja po Evropi.

Ena najbolj prometnih, najnevarnejših in najpomembnejših avtocest v Evropi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:00
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 5. sezona, 12. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 7,5/10

Robbiejeva ekipa se loti izjemno težke naloge preseliti veliko hišo v nevarnih in mokrih razmerah. Mark pa je v bitki s časom, da bi pravočasno dostavil rudarsko opremo.

Tovornjakarji spet sedejo za volan v novi sezoni, polni blata, napetosti in nevarnosti. Tovor je težji, ceste slabše in dogajanje bolj napeto.

Spoznajte voznike, ki po najzahtevnejših poteh in najsamotnejših avtocestah na Zemlji vozijo največje

tovornjake, kar jih je videl svet. Avstralski tovornjakarji so moški in ženske, ki se za krmili orjaških strojev podajajo na maratonske vožnje skozi najbolj neizprosno okolje na planetu. Ti odločni šoferji morajo poskrbeti za to, da njihov tovor na cilj prispe v roku in nepoškodovan, čeprav se ves čas spopadajo s požari, poplavami in divjimi živalmi, na njih pa nenehno preži nevarnost nesreč. V seriji, v kateri bomo obiskali dele Avstralije, ki jih pozna le malokdo, vam razkrivamo neverjetne vsakdanje zgodbe o življenju na poti, ki ga avstralski

tovornjakarji v isti meri uživajo in trpijo.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018