TV sporedi

TV spored - Discovery

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Discovery
TV spored za Discovery

spored za datum: 09.09.2017
00:00
Avstralski tovornjakarji
Resničnostni šov, 3. sezona, 8. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 8/10

Avstralci v orjaških tovornjakih vozijo maraton na najzahtevnejših poteh in najbolj osamljenih avtocestah na svetu, in to na najbolj negostoljubnih delih sveta.

Pridružite se junakom serije »Avstralski tovornjakarji«.

Ti trdoživi tovornjakarji tvegajo službe in življenja vsakič, ko sedejo za volan, saj se morajo spopasti z neprijaznimi pogoji, izjemnimi nevarnostmi in številnimi izzivi, ki jih tovrsten poklic predstavlja za njihova poklicna in zasebna življenja. Naj gre za požare, poplave, divje živali ali stalno tveganje trka, se morajo ti odločni vozniki potruditi za to, da je vsak tovor dostavljen nepoškodovan in pravočasno. Vsakršna zamuda, napaka ali padec koncentracije bi jih lahko stala vsega.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
01:00
Avstralska železnica
Dokumentarni, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Railroad Australia
Ocena IMDb: 8,3/10

Velik prometni zamašek mesto razdeli na pol, kar izkušenemu strojevodji Bernieju Bakerju povzroča sive lase. Mlada Allie Hume pa se trudi opraviti izpit za strojevodjo.

Oglejte si zgodbo o zapletenem delovanju enega od temeljev avstralske industrije.

Ta zanimiva in poučna serija razkriva, kaj vse je potrebno za prevoz vedno večjega števila potnikov in ključnih surovin v oddaljene kotičke Avstralije. V divjem svetu na robu civilizacije, ki ga zaznamujejo peklenska vročina in ogromne razdalje, vojska delavcev vsak dan trdo dela, da se promet, ki je za to območje življenjskega pomena, ne bi ustavil, ob tem pa se lahko zanesejo na nekatere najmočnejše vlake na svetu. Podajte se v zakulisje in spoznajte strojevodje, ekipe, ki skrbijo za lokomotive, in vzdrževalce prog na enih od najzahtevnejših in najbolj spektakularnih tras na svetu. Ti moški in ženske skrbijo za to, da na tem izjemno kompleksnem železniškem omrežju vse teče po voznem redu, pa najsi gre za potniške ali tovorne vlake.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
01:50
Možje z Yukona
Dokumentarni, 6. sezona, 6. del
Izvirnik: Yukon Men: Art Of The Eel
Režija: Mike Riley
Igrajo: Pat Duke, Darren O'Hare, Bill Justice, Stan Zuray, Charlie Wright, Joey Zuray
Ocena IMDb: 7,2/10

Moški in ženske morajo trdo garati za preživetje, ki je povsem odvisno od lova in ribolova.

Dobrodošli v Tanani na Aljaski, kjer je življenje neizprosno.

Le 100 km stran od arktičnega kroga leži v led ujeta vas, ki je del neznane Amerike, kjer možje za preživetje nastavljajo pasti in kjer tuljenje volkov vseh dvesto prebivalcev tamkajšnje skupnosti nenehno opominja na to, kako daleč od civilizacije živijo. Živalsko meso in krzno sta ključnega pomena za preživetje vasi, ljudem pa poleg podhladitve in lakote po življenju strežejo tudi sestradani plenilci, ki zalezujejo lovce in nič hudega sluteče vaščane, ko v naravi primanjkuje plena. Vsak letni čas prinaša nove izzive in nevarnosti, a kljub slabim izgledom ljudje držijo skupaj in preživijo. V prihajajoči sezoni bodo ti posebneži ponovno tvegali svoja življenja, da bi nahranili svoje družine in ohranili svojo tradicijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
02:40
Cestni reševalci
Reportaža, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Heavy Rescue
Režija: Peter Esteves
Igrajo: Dave Pettitt, Jamie Davis, Al Quiring
Ocena IMDb: 7,6/10

Cestni reševalci vsak dan tvegajo svoja življenja, da lahko promet kljub snežnim metežem in prevrnjenim tovornjakom, ki bi sicer povzročili kilometrske zastoje, gladko teče naprej.

Tu ni mesta za plašne, saj se reševalne ekipe na tem nepredvidljivem cestnem odseku vsak dan srečujejo z edinstvenimi izzivi in delovnimi pogoji.

Serija noč in dan spremlja šoferje vlečnih vozil ter ekipe reševalcev in vzdrževalcev, ki skrbijo za to, da promet na najpomembnejši ameriški trgovski žili poteka tekoče. Ti delavci neumorno garajo za to, da ostanejo ceste odprte tudi v najslabših razmerah, pa naj si gre za snežne meteže, ki povzročajo kilometrske zastoje ali prevrnjene tovornjake. Njihov trud preprečuje, da bi promet na cesti 401 v najtežjih zimskih pogojih popolnoma obstal. Moški in ženske v tem poklicu opravljajo zelo tvegano delo v neizprosnem okolju, ki se nenehno spreminja. Od teh cest so odvisna življenja in službe, cestni reševalci pa morajo poskrbeti za to, da ostanejo prevozne.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
03:30
Posnetki planeta: Prepovedana mesta Majev
Dokumentarni, 3. sezona, 19. del
Izvirnik: What on Earth?: Forbidden Cities Of The Maya
Režija: Daniel Edwards
Igrajo: Steven Kearney, Nick Pope, Mike Capps, Randy Cerveny, Alan Lester, James W. Huston
Ocena IMDb: 6/10

Nek deček zaslovi po tem, ko mu uspe s pomočjo satelitskih posnetkov izslediti izgubljena mesta Majev. Za drevesa na Kitajskem pa se zdi, da pošiljajo zlovešče sporočilo.

S pomočjo strokovnjakov in prič še naprej odkrivamo neverjetne posnetke in razkrivamo skrivnosti, ki nam jih zastavljajo iz vesolja posnete podobe.

Okoli Zemlje kroži vedno več umetnih satelitov, zaradi česar je v neraziskana kopenska in morska prostranstva našega planeta usmerjenih več oči kot kadar koli doslej. Z objavo teh posnetkov v računalniških programih, ki so namenjeni širšim množicam, odkrivamo vedno več osupljivih posebnosti, o katerih se nam ni niti sanjalo. V tej sezoni serije bomo proučili in pojasnili še več skrivnosti. Mednje sodijo legenda o starodavnih velikanih, ki so povezani s skrivnostnim spomenikom v Sveti deželi, živorožnato jezero, ki bi lahko kazalo na obstoj nove nenavadne življenjske vrste, in kot mesto velik kos antarktičnega ledu, ki je nenadoma izginil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
04:20
Trgovec z rabljenimi vozili: Vrhunci oddaje
Dokumentarni, 12. sezona, 20. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Best Of
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,4/10

Mike in Edd ob koncu zadnje sezone pripravita najboljše iz vseh epizod: trenutke, ki so jima najljubši, najbolje predelane avte, največje zaslužke in še kaj.

Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri. Na tekmovalni zahodni obali ZDA bosta odprla svojo delavnico.

Iskanje, nakup, popravila in teste avtomobilov bosta sicer izvajala izključno v ZDA, avtomobili pa ne bodo izključno ameriških znamk. Mike se bo odpravil v Veliko Britanijo, Rusijo, Italijo, na Poljsko in v Španijo, kjer bo iskal vozi­la, ki kar kličejo po popravilu, nato pa jih bo prepeljal v Eddovo garažo. Ko bosta zaključila prenovo posameznega vozila, si bosta vzala čas za poskusno vožnjo. Tako boste videli kako bi klasični avtomobili resnično morali izgledati, hkrati pa boste prisluhnili tudi strokovni razlagi Mika in Eda, ki vedno nadrobno opišeta vse kar je bilo treba postoriti, preden je šlo vozilo v roke novemu lastniku.

Trgovca z vozili bosta predstavila fantastičen nabor legendarnih ameriških jekle­nih konjičkov, kot so npr. redek Pontiac GTO, ameriški kamion Ford 1, neverjetni coupe iz 50-ih let prejšnjega stoletja DeSoto Firedome, pa ena največjih šal v tem poslu AMC Pacer in še mnoge druge ameriške in tuje znamke. V zadnji epi­zodi bosta Mike in Edd svoje potovanje po ZDA zaključila z retrospektivo ameriš­ke pustolovščine, spomnila se bosta najboljših trenutkov v delavnici in izven nje ter seveda izpostavila tisto najboljše, kar ZDA lahko ponudi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
05:10
Kako je narejeno: Pnevmatike za težke delovne stroje/skutina torta/vesla za kanu/globus
Dokumentarni, 9. sezona, 1. del
Izvirnik: How It's Made: Solid Tyres/Cheesecake/Canoe Paddles/Globes
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

Zabavajte se na tem poučnem tehnološkem popotovanju, kjer boste izvedeli, kako so narejene pnevmatike za težke delovne stroje, skutina torta, vesla za kanu in globus.

Ponovno razkrivamo procese izdelovanja vsakdanjih stvari.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
05:35
Kako je narejeno: Vibracijska sita, stebri za daljnovode, polnjeni čokoladni piškoti, valjčne proge
Dokumentarni, 23. sezona, 24. del
Izvirnik: How It's Made: Vibrating Mining Screens, Whoopie Pies, Utility Poles, Roller Conveyors
Režija: Gabriel Hoss
Igrajo: Brooks T. Moore, Lynne Adams, Lynn Herzeg, Tony Hirst, June Wallack, Mark Tewksbury
Ocena IMDb: 7,8/10

Oglejte si, kako izdelujejo vibracijska sita, polnjene čokoladne piškote, stebre za daljnovode in valjčne proge.

Kako in iz česa so narejene vsakdanje stvari? Odgovor poiščite v tej oddaji.

Ste se kdaj spraševali, kako so narejeni predmeti? Pod drobnogled postavljamo še več vsakdanjih stvari.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
06:00
Kako jim uspe?: Železova ruda, kanal za preučevanje valov, lestenci
Dokumentarni, 14. sezona, 7. del
Izvirnik: How Do They Do It?: Iron Ore, Wave Flume, Chandeliers
Režija: Tom Gorham
Igrajo: Chris Broyles, Michael Pongracz, Mike Goral, Len Anderson IV, Jack Levis, Rupert Degas
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako v enem najbolj odročnih rudnikov pridobivajo železovo rudo? In kako izdelajo lestence, ki se jih ne bi sramovale niti kraljice?

Odkrijte kako so izdelane stvari, ki jih imamo za samoumevne. Pogosto so le te rezultat visoko razvitih inženirskih in proizvodnih procesov.

Jezik: Angleščina
Leto: 2014
06:25
Aljaški divji ljudje: Dobrodošli v Browntown
Resničnostni šov, 2. sezona, 3. del
Izvirnik: Alaskan Bush People: Welcome to Browntown
Režija: T.J. Shanks
Igrajo: Bill Brown, Gabe Brown, Matt Brown, Noah Brown, Snowbird Brown, Asa Siegel
Ocena IMDb: 6,4/10

Odpravite se v aljaško divjino z družino Brown, ki šteje sedem otrok in živi odročno življenje.

Globoko v aljaški divjini živi na novo odkrita družina, katere člani so se rodili in odraščali v divjini. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok – pet sinov in dve hčerki – živijo tako daleč stran od civilizacije, da pogosto šest do devet mesecev ne srečajo nobenega tujca. Razvili so lastno narečje in naglas, sami sebe imenujejo »volčje krdelo«, ponoči pa vsa deveterica spi v enosobni koči. Povedano drugače, so družina, kakršne ni mogoče najti nikjer drugje v Ameriki. Brownovi pravijo, da so jim pred kratkim zasegli in požgali kočo, v kateri so živeli vrsto let, saj naj bi bila zgrajena na napačni lokaciji na javnem zemljišču. To jih je zelo pretreslo, toda zdaj bodo morali pljuniti v roke in skupaj zgraditi novo kočo, ki jim bo nudila zavetje pred neizprosnim aljaškim okoljem. In ker je zima vse bližje, gre za bitko s časom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
07:15
Aljaški divji ljudje: Birdy, pojdi po puško
Dokumentarni, 2. sezona, 4. del
Izvirnik: Alaskan Bush People: Birdy Get Your Gun
Režija: T.J. Shanks
Igrajo: Bill Brown, Gabe Brown, Matt Brown, Noah Brown, Snowbird Brown, Asa Siegel
Ocena IMDb: 6,4/10

Odpravite se v aljaško divjino z družino Brown, ki šteje sedem otrok in živi odročno življenje.

Globoko v aljaški divjini živi na novo odkrita družina, katere člani so se rodili in odraščali v divjini. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok – pet sinov in dve hčerki – živijo tako daleč stran od civilizacije, da pogosto šest do devet mesecev ne srečajo nobenega tujca. Razvili so lastno narečje in naglas, sami sebe imenujejo »volčje krdelo«, ponoči pa vsa deveterica spi v enosobni koči. Povedano drugače, so družina, kakršne ni mogoče najti nikjer drugje v Ameriki. Brownovi pravijo, da so jim pred kratkim zasegli in požgali kočo, v kateri so živeli vrsto let, saj naj bi bila zgrajena na napačni lokaciji na javnem zemljišču. To jih je zelo pretreslo, toda zdaj bodo morali pljuniti v roke in skupaj zgraditi novo kočo, ki jim bo nudila zavetje pred neizprosnim aljaškim okoljem. In ker je zima vse bližje, gre za bitko s časom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
08:10
Aljaska: Poslednja meja: Ukrepaj ali umri
Reportaža, 5. sezona, 15. del
Izvirnik: Alaska: The Last Frontier: Do or Die
Režija: Bray Poor
Igrajo: Bray Poor, Atz Kilcher, Bonnie Kilcher, Charlotte Kilcher, Eivin Kilcher, Eve Kilcher
Ocena IMDb: 7,9/10

Kilcherjevi niso pripravljeni na nenaden prihod zime. Živina, ki jo ženeta Otto in Charlotte, mora prestati smrtno nevarno pot po mrazu.

Kilcherjevi se soočajo s posledicami najtoplejše aljaške zime v zadnjih desetletjih.

Oglejte si novo serijo »Aljaska: preživetje na robu civilizacije« in spoznajte družino Kilcher in njihovo osamljeno skupnost izven Homerja na Aljaski. Družina, katere glava je Atz Kilcher, od tega posestva živi že štiri generacije. Ti možje in ženske se resnično preživljajo s tem, kar jim ponujata zemlja in narava. Med kratkotrajnim poletjem in jesenjo za to, da bi preživeli, vrtnarijo, lovijo divjad in ribe, nabirajo zaloge in svoje živali pripravljajo na ostro aljaško zimo. Večina tamkajšnjih prebivalcev je ponosna na to, da živijo brez tekoče vode in elektrike. Pridružite se nam in spoznajte trdožive mojstre preživetja z roba civilizacije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:05
Skladiščne dražbe v Združenem kraljestvu: Gwent
Resničnostni šov, 2. sezona, 7. del
Izvirnik: Storage Hunters UK: Gwent
Režija: Sean Doherty
Igrajo: Sean Kelly, Simon Greenall, Linda Lambert, John Maddox, Natalie Maddox, Daniel Hill
Ocena IMDb: 3,9/10

Ko v Gwent prispejo dražilec Sean Kelly in ekipa, Heavy D zmede druge kupce in sebe. Nat pa medtem tvega in John še zdaleč ni zadovoljen.

Voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly bo prekrižaril Združeno kraljestvo in pri tem odkrival skrite zaklade v skrivnostnih enotah in garažah.

V seriji »Skladiščne vojne v Združenem kraljestvu« se je voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly odločil spakirati svoje kladivce in jo mahniti čez lužo, kjer bo prekrižaril Združeno kraljestvo po dolgem in počez in pri tem odkrival skrite zaklade v pozabljenih skladiščnih enotah. Kot zmeraj, se zabavni druščini lovcev na zaklade ne sanja, kaj se skriva v skrivnostnih enotah in garažah. Da bi ločili dragocenosti od šare, se poslužujejo dobre stare tekmovalnosti, strateškega draženja in celo malce zastraševanja. Naj se dražba prične!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:30
Skladiščne dražbe v Združenem kraljestvu: Leeds
Resničnostni šov, 2. sezona, 8. del
Izvirnik: Storage Hunters UK: Leeds
Ocena IMDb: 4/10

Člani ekipe odrinejo v Leeds, kjer se potegujejo za morebitne zaklade v skladiščnih enotah. Tokrat sta med dobrinami prašičja koža in oklep.

Voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly bo prekrižaril Združeno kraljestvo in pri tem odkrival skrite zaklade v skrivnostnih enotah in garažah.

V seriji »Skladiščne vojne v Združenem kraljestvu« se je voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly odločil spakirati svoje kladivce in jo mahniti čez lužo, kjer bo prekrižaril Združeno kraljestvo po dolgem in počez in pri tem odkrival skrite zaklade v pozabljenih skladiščnih enotah. Kot zmeraj, se zabavni druščini lovcev na zaklade ne sanja, kaj se skriva v skrivnostnih enotah in garažah. Da bi ločili dragocenosti od šare, se poslužujejo dobre stare tekmovalnosti, strateškega draženja in celo malce zastraševanja. Naj se dražba prične!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:55
Avtomobilski premetenci iz Dallasa: Novinec
2. sezona, 11. del
Izvirnik: Dallas Car Sharks: There’s a New Shark in Town
Režija: Randy Martin
Igrajo: Jd Cole, Martha Davis, Andy Dunning, Ash Rabah, Tommy Spagnola
Ocena IMDb: 5/10

Novinec Frank pripelje Jimmyja podjetja General Motors iz leta '89. Martha po dražbi najde guruja, da bi ji pomagal pri Oplovem Kadettu iz leta '69.

Pridite v Teksas, kjer se zbirajo grobi in velikopotezni ljubitelji avtomobilov iz vse Amerike.

Raznolikost poskrbi, da nam ni dolgčas in naši premetenci so prepričani, da jo bodo našli na avtomobilski dražbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
10:20
Avtomobilski premetenci iz Dallasa: Ljubitelji mustangov
2. sezona, 12. del
Izvirnik: Dallas Car Sharks: Mustang Men
Režija: Randy Martin
Igrajo: Jd Cole, Martha Davis, Andy Dunning, Ash Rabah, Tommy Spagnola
Ocena IMDb: 5,1/10

Ta teden se bodo na dražbi spopadli Frank, Ash in JD za najboljšega Fordovega Mustanga. Martha vidi, kako zagreti so, zato se umakne.

Pridite v Teksas, kjer se zbirajo grobi in velikopotezni ljubitelji avtomobilov iz vse Amerike.

Raznolikost poskrbi, da nam ni dolgčas in naši premetenci so prepričani, da jo bodo našli na avtomobilski dražbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
10:50
Lov na klasične avtomobile
Resničnostni šov, 8. sezona, 13. del
Izvirnik: Chasing Classic Cars: American Shopper
Ocena IMDb: 7,3/10

Ugledni zbiratelj avtomobilov Wayne Carini išče, kupuje, prenavlja in prodaja nekatere od najboljših in najbolj edinstvenih vozil, kar so jih kdaj izdelali.

Oddaja, ki jo vodi priznani avtomobilski arheolog in zbiratelj Wayne Carini, gledalce vabi v prestižni svet zbiranja dragocenih avtomobilov.

V oddaji Wayne išče, kupuje, prenavlja in prodaja nekatera najodličnejša in najbolj edinstvena vozila, kar so jih kdaj izdelali. V eni od novih epizod se Wayne odpravi v Georgio, kjer naleti na največje odkritje svoje kariere - izjemno redek in povsem izviren avtomobil Stutz Bearcat iz leta 1921, ki je v garaži preživel neverjetnih 85 let. Wayne med drugim najame tudi Steva Moala, oaklandskega izdelovalca karoserij po meri, ki po njegovem naročilu oblikuje in izdela edinstveni hot rod. Ob vsem tem pa Wayne za najprestižnejšo avtomobilsko razstavo Pebble Beach Concours d'Elegance 'frizira' še najstarejši obstoječi avtomobil iz tovarne DuPont.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:15
Lov na klasične avtomobile
Resničnostni šov, 8. sezona, 14. del
Izvirnik: Chasing Classic Cars: A Collectors Collection
Ocena IMDb: 7,3/10

Ugledni zbiratelj avtomobilov Wayne Carini išče, kupuje, prenavlja in prodaja nekatere od najboljših in najbolj edinstvenih vozil, kar so jih kdaj izdelali.

Oddaja, ki jo vodi priznani avtomobilski arheolog in zbiratelj Wayne Carini, gledalce vabi v prestižni svet zbiranja dragocenih avtomobilov.

V oddaji Wayne išče, kupuje, prenavlja in prodaja nekatera najodličnejša in najbolj edinstvena vozila, kar so jih kdaj izdelali. V eni od novih epizod se Wayne odpravi v Georgio, kjer naleti na največje odkritje svoje kariere - izjemno redek in povsem izviren avtomobil Stutz Bearcat iz leta 1921, ki je v garaži preživel neverjetnih 85 let. Wayne med drugim najame tudi Steva Moala, oaklandskega izdelovalca karoserij po meri, ki po njegovem naročilu oblikuje in izdela edinstveni hot rod. Ob vsem tem pa Wayne za najprestižnejšo avtomobilsko razstavo Pebble Beach Concours d'Elegance 'frizira' še najstarejši obstoječi avtomobil iz tovarne DuPont.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:40
Lovci na zaklade
Dokumentarni, 8. sezona, 3. del
Izvirnik: Salvage Hunters
Režija: Scott McLaren
Igrajo: Drew Pritchard, Ralph Ineson, Rebbeca Pritchard
Ocena IMDb: 7,7/10

Izkušeni pogajalec Drew Pritchard naleti na zlato jamo pri koncesionarju v Henley. Sekira mu pade v med v Marlboroughu in poskuša priigrati bingo v lokalni dvorani.

Lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami.

Novodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih prekupčevalcev z obnovljenimi starinami. Potuje po deželi podolgem in počez in išče nenavadne ter čudovite predmete. Od odlagališč in dvorcev do pivovarn in tovarn – Drew pretakne sleherni kotiček, da bi našel neobičajne in nenavadne starine in jih kupil ali prenovil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:35
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 2. sezona, 13. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 8/10

Steve Graham dirka v dežju in se pridruži dolgi verigi tovornjakov. Yogi pa je medtem na maratonski vožnji čez drn in strn in njegovemu tovornjaku že pojemajo moči.

Moški in ženske po najbolj zahtevnih cestah vozijo nekatera izmed od najtežjih in najmanj okretnih vozil na svetu.

Pridružite se junakom serije »Avstralski tovornjakarji«. Serija je vpogled v redko viden svet velikega tveganja, barvitih likov, ekstremnih pogojev in neverjetnih tehničnih podvigov, začinjen z veliko mero vzdržljivosti, odločnosti in moči.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
13:30
Avstralska železnica
Dokumentarni, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Railroad Australia
Ocena IMDb: 8,3/10

Ena glavnih železniških linij je zaprta zaradi popravil, kar lahko povzroči zamude s hudimi posledicami. Opazovalci vlakov pa so na preži za vlakom, ki mu pravijo Beli morski volk.

Oglejte si zgodbo o zapletenem delovanju enega od temeljev avstralske industrije.

Ta zanimiva in poučna serija razkriva, kaj vse je potrebno za prevoz vedno večjega števila potnikov in ključnih surovin v oddaljene kotičke Avstralije. V divjem svetu na robu civilizacije, ki ga zaznamujejo peklenska vročina in ogromne razdalje, vojska delavcev vsak dan trdo dela, da se promet, ki je za to območje življenjskega pomena, ne bi ustavil, ob tem pa se lahko zanesejo na nekatere najmočnejše vlake na svetu. Podajte se v zakulisje in spoznajte strojevodje, ekipe, ki skrbijo za lokomotive, in vzdrževalce prog na enih od najzahtevnejših in najbolj spektakularnih tras na svetu. Ti moški in ženske skrbijo za to, da na tem izjemno kompleksnem železniškem omrežju vse teče po voznem redu, pa najsi gre za potniške ali tovorne vlake.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
14:25
Preživetje z Edom Staffordom: Gobi
2. sezona, 1. del
Izvirnik: Marooned with Ed Stafford: Gobi
Režija: Peter Lown
Igrajo: Ed Stafford
Ocena IMDb: 8,3/10

Pustolovec in mojster preživetja Ed Stafford se pripravlja na nove izzive divjine. Za največji zalogaj se bo izkazala mongolska puščava Gobi, kjer ga bo, kot bomo videli, pred stradanjem rešil jež.

Ed Stafford se zdaj preizkuša v nekaterih najkrutejših podnebnih razmerah.

V vsaki od šestih epizod se Ed za deset dni odpravi na odročno lokacijo, kjer ga lahko v par urah napačne odločitve stanejo življenja. Stikov s civilizacijo v tem obdobju nima in je popolnoma prepuščen samemu sebi. S seboj ima samo nekaj kratkih hlač in kamero, s katero snema svojo misijo preživetja.

Ed bo na brezpotjih Gvatemale, Namibije, Norveške, Filipinov, Patagonije in Mongolije prebil vsakič po 10 dni popolnoma sam, edino družbo mu bo delala njegova snemalna oprema, še hrane in vode ne bo vzel. Tudi nož bo pustil doma. Moral bo dokazati, da je s svojo kamero ne glede na okoliščine, vreme ali bolečino kos prav vsakemu izzivu.

Če nanese, da se kdaj izgubite v divjini, Ed svetuje: Ustavite se. Takoj ko se zaveste, da ste izgubljeni, sedite in naredite globok vdih. In izdih. Najslabše je, če v takih trenutkih začnete na slepo ugibati vaše koordinate in se potem kar na pamet podate v neznano smer. Na tak način boste samo še bolj zabredli. Ko se umirite, se malo razglejte naokoli in poiščite orientir, ki bi vam lahko pomagal nazaj na znano pot. Brez naglice in s pametjo sestavljajte delčke mozaika, ki vam pridejo pod roke in padejo v oči. Kmalu boste začutili, da situacijo spet obvladujete. Zelo verjetno boste po nekaj poskusih v različne smeri našli pravo ali pa boste nekje na obzorju ugledali znano točko, ki vam bo pomagala pri orientaciji. Tudi če ne najdete prave poti do pomoči, ste si s tem pristopom zagotovili boljše možnosti za preživetje. Z malo raziskovanja boste namreč hitro naleteli na vir vode, nekaj hrane in materiala, ki vam bo služil za postavitev zavetišča. Vse informacije, ki jih zberete, bodo postale zelo dragocene, če boste slučajno na tej lokaciji morali ostati dlje.

Kako veste, da je voda pitna? Voda, ki priteče neposredno iz tal, je najverjetneje čista, saj ni imela možnosti priti v stik z umazanijo ali strupi, za filtracijo pa poskrbijo prst in skale, po katerih je pritekla teče. Če talnih izvirov vode ne najdete, si zapomnite, da je bolj deroča voda tudi bolj čista. Seveda bomo s pitjem neprečiščene vode tudi nekoliko tvegali, saj ne moremo vedeti, ali je nekje višje ob reki morda poginila kakšna žival in je njeno truplo onesnažilo vodni vir.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
15:20
Zlata mrzlica: Pošastna selitev
6. sezona, 3. del
Izvirnik: Gold Rush: Moving the Monster
Režija: Justin Kelly
Igrajo: Paul Christie, Todd Hoffman, Parker Schnabel, Dave Turin, Jack Hoffman, Jim Thurber
Ocena IMDb: 7,2/10

Todd se znajde v škripcih, ko skuša prestaviti svojo 50-tonsko napravo za izpiranje zlata; Tonyjeva naprava končno najde zlato; Parkerjevo nesramno vedenje pa vpliva na ekipo.

Spremljajte ekipe rudarjev, ki na Aljaski iščejo zlato.

V tej sezoni 'Zlate mrzlice' je vse drugače. Todd Hoffman je odločen, da mu bo uspelo, Parker Schnabel se sooča s porazom, Tony Beets pa mora dokazati, da je prihodnost v stari napravi za izpiranje zlata. Začenja se nova sezona iskanja zlata in Todd si je zastavil velikopotezen cilj, Tony pa razkrije svoje velike načrte širitve posla. Ko Parker Schnabel izgubi delovodjo Gena Cheesmana in ključna člana ekipe, je uspeh sezone vprašljiv. Prisiljen je povišati kolega Ricka Nessa v delovodjo in najeti nekaj mlečnozobcev. In ravno ko se novinci ogrejejo, jih lastnik posesti Tony Beets spodi. Parker bo kmalu dopolnil 21. rojstni dan in uporabiti mora znanje, ki mu ga je predal ded, potreboval pa bo tudi srečo, če želi, da sezona ne bo polomija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:15
Zlata mrzlica na Beringovem morju: Slepa vera
6. sezona, 11. del
Izvirnik: Gold Divers: Blind Faith
Režija: David Story
Igrajo: Shawn Pomrenke, Emily Riedel, Steve Pomrenke, Zeke Tenhoff, Vernon Adkison, Mike Rowe
Ocena IMDb: 6,7/10

Shawn prične zimsko sezono v nezavidljivem položaju. Kris, ki je zavohal zlato, svojo družino popelje na Shawnovo lokacijo pri Bluffu. Zeke pa tvega pri Hastings Creeku.

Začenja se nova poletna sezona in ker je zlata v Nomu vedno manj, so zlatokopi primorani iskati na vedno bolj skrajnih lokacijah.

Zlatokopi se vračajo. Na obale in vode v okolici Noma na Aljaski se že več kot stoletje zgrinjajo marljivi sanjači, ki si želijo obogateti. V tem času so zlatokopi, ki iščejo zlati zaklad Beringovega morja, tukaj pridobili in izgubili cela bogastva. Zeke se odpravi daleč na odprto morje na otok Sledge, Shawn se trudi zgraditi svoj imperij na novem najdišču, Kellyjevim pa grozi, da jih bo sloves pokopal še pred začetkom sezone. Med lovci na zaklad na dnu Beringovega morja je tudi novinec. Mu bo uspelo ohraniti svoj začetniški optimizem?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
17:10
Aljaska: Poslednja meja: Zlata mrzlica
Reportaža, 6. sezona, 15. del
Izvirnik: Alaska: The Last Frontier: Gold Rush
Režija: Bray Poor
Igrajo: Bray Poor, Atz Kilcher, Bonnie Kilcher, Charlotte Kilcher, Eivin Kilcher, Eve Kilcher
Ocena IMDb: 7,9/10

Otto plača za operacijo kile, na koncu pa ga zajame zlata mrzlica. Atz pa se sooči s svojimi strahovi med bitko s časom, da bi še pred zmrzaljo dokončal kočo.

Pridružite se družini Kilcher in spoznajte trdožive mojstre preživetja z roba civilizacije.

Oglejte si serijo »Aljaska: preživetje na robu civilizacije« in spoznajte družino Kilcher in njihovo osamljeno skupnost izven Homerja na Aljaski. Družina, katere glava je Atz Kilcher, od tega posestva živi že štiri generacije. Ti možje in ženske se resnično preživljajo s tem, kar jim ponujata zemlja in narava. Med kratkotrajnim poletjem in jesenjo za to, da bi preživeli, vrtnarijo, lovijo divjad in ribe, nabirajo zaloge in svoje živali pripravljajo na ostro aljaško zimo. Večina tamkajšnjih prebivalcev je ponosna na to, da živijo brez tekoče vode in elektrike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:05
Na robu Aljaske: Vzpon McCarthyja
1. sezona, 7. del
Izvirnik: Edge of Alaska: McCarthy Rising
Režija: Dan Bowen
Igrajo: Neil Darish, Gary Green, Jason Lobo, Tim Mischel, Jenny Rosenbaum, Mark Wacht
Ocena IMDb: 6,9/10

McCarthy se znajde na pomembnem razpotju, saj je Neil tik pred tem, da v mestu vzpostavi električno napeljavo. Krajani so prignani do roba, zato Jeremy skliče sestanek.

V aljaški divjini se skriva najbolj trdoživo mesto v ZDA: McCarthy.

V mestu odpadnikov, ki se nahaja več kot 160 km stran od najbližjih oblasti in ki je bilo kot izvirno aljaško »mesto greha« ustanovljeno leto 1900 sredi aljaške zlate mrzlice, se danes z neprijaznimi razmerami spopada le še 42 prebivalcev. To so posebneži in pionirji, ljudje, ki si upajo tvegati in ki si želijo pobegniti svoji preteklosti tako, da se trudijo preživeti tam, od koder ne vodi nobena cesta. To je zgodba o zadnjem ameriškem mestu na robu civilizacije – »Na robu Aljaske«.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
19:00
Oceanski bojevniki: Življenje in smrt
1. sezona, 5. del
Izvirnik: Ocean Warriors: Life And Death
Režija: Mark Benjamin
Igrajo: Simon Ager
Ocena IMDb: 8,9/10

Kapitan Thunderja sproži klic v sili in prosi Sea Shepherda, da bi rešil njegovo posadko. Jim Wicken pa svojo pozornost usmeri v indonezijsko suženjstvo na morju.

Ta vznemirljiva šestdelna serija spremlja nepričakovane junake z izjemnim čutom za pravico, ki iščejo te zločince na adrenalina polnih misijah.

Na oceanih, ki pokrivajo tri petine Zemljinega površja in ki mejijo na 146 držav, je nemogoče vzdrževati zakon in red. Danes po njih pluje nova generacija odpadnikov, ki ne ogrožajo zgolj morskih živali in rastlin, pač pa obstoj celotnega planeta. Njihove zgodbe so polne poguma, bojev in sprememb in segajo od odmaknjenega Južnega oceana ob Antarktiki do tanzanijskih koralnih grebenov in prostranega ribolovnega območja v zahodnem Tihem oceanu, kjer poteka ribolov na tune. Globalno zavezništvo aktivistov, znanstvenikov in raziskovalnih novinarjev se v dih jemajočih akcijah sooča s krivolovci, razbija mreže nezakonitega ribolova in skrbi za to, da odpadniki ne uidejo roki pravice. Serija vas bo popeljala na široko odprto morje, kjer poteka bitka za prihodnost Zemlje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Drzni potapljači: Najboljši načrti
4. sezona, 2. del
Izvirnik: Dive Wars Australia: Best Laid Plans

Posadke novincev in veteranov skušajo nadoknaditi zamujeno. Toda ob borbi z vremenom in človeškimi napakami jim enostavno ne preostane časa za popravila, priprave in načrtovanje.

Potapljači na dragocena zelena in črna morska ušesa še naprej tvegajo svoja življenja v lovu na bogastvu v nevarnih vodah ob obali južne Avstralije.

Nad ekipe se je zgrnil temen oblak strahu in negotovosti. Njihovega prijatelja in kolega potapljača Grega Pickeringa je namreč napadel beli morski volk. Greg, ki je le za las ušel smrti, se po šestmesečnem zdravljenju odpravi v Port Lincoln, kjer se Neilu Roddu pridruži pri opravljanju dela, ki ga ljubi. Skin in Jay poskrbita za večjo varnost s potapljaško obleko, ki nudi edinstveno zaščito pred morskimi psi, Dominator pa mora ostati na suhem. Ker zaradi resnih zapletov z notranjim ušesom štiri mesece ne sme v vodo, nejevoljno sprejme delo na palubi. Buckyju grozi bankrot in če mu s prodajo ne bo uspelo poplačati milijonskega vložka, mu bo banka zaplenila imetje. Novinca Thomas in Aaron pa sta zaradi neuspešnega začetka sezone prisiljena več tvegati, zaradi česar se znajdeta v hudih težavah. Kako se bosta odrezala v razburkanih vodah ob avstralski obali nevarnega Južnega oceana?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:00
Legenda o krokodiljem zlatu: Sodni dan
Dokumentarni, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Legend of Croc Gold: Judgement Day
Ocena IMDb: 7,2/10

Do izteka roka je le še 72 ur in ekipa se spopade s smrtonosnim krokodilom. Toda domačini želijo tujo ekipo pregnati z otoka, zato se odločijo za sabotažo.

Bodo izkušnje lovcev dovolj, da jih obvarujejo velikih, teritorialnih in sestradanih krokodilov?

Sodobni lov na zlato je tudi na dan, ko ti gre vse od rok, izjemno zahteven poklic. Na nekem otoku nedaleč od Papuanske Nove Gvineje v Jugovzhodni Aziji pa imajo domačini še več preglavic kot običajni zlatokopi. Skozi osrčje otoka namreč teče reka, ki ne skriva samo ene največjih svetovnih zalog zlata, pač pa je tudi dom krvoločnih krokodilov. Da bi se dokopali do izjemnega zlatega bogastva, ki se skriva pod vodno gladino, so tamkajšnji zlatokopi za pomoč zaprosili tuje lovce na zaklad, ki poznajo različne načine izkopavanja, ob tem pa posedujejo tudi potrebno opremo in znanje, s katerima se lahko spopadejo z rečnim tokom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:00
Smrtonosni ulov: Ujeti na morju
13. sezona, 13. del
Izvirnik: Deadliest Catch: Dead-Stick
Režija: Brian Lovett
Igrajo: Mike Rowe, Sig Hansen, Edgar Hansen, Keith Colburn, Jonathan Hillstrand, Jake Anderson
Ocena IMDb: 8/10

Sigu pride do živega stres, Sean skuša pristati v orkanu, Keithu sredi razburkanega morja odpove motor, Johnathan pa tvega ob ruski meji.

Spoznajte najnevarnejši poklic na Zemlji: lov na rake ob aljaški obali ledenega Beringovega morja.

V tej sezoni bomo priča novim začetkom in koncem: Wild Bill bo ves svoj denar vložil v novo barko, za brate Hillstrand pa bo nova sezona hkrati tudi zadnja. Sig Hansen ne uspe najti ravnovesja med skrbjo za zdravje in služenjem denarja, mlada kapitana Jake in Sean Dwyer pa se trudita obdržati svoje mesto v floti. Temperatura Beringovega morja je samo v zadnjem letu narasla za več kot dve stopinji, kar je petdesetkrat več od svetovnega povprečja. To je povzročilo izginotje rakov, kar je v floti sprožilo paniko in še dodatno zaostrilo že tako neusmiljen lov. Posadke, ki želijo ohraniti svoj način življenja, so se prisiljene podati v neraziskane vode. Kapitan Northwesterna Sig Hansen, ki se vrača po hudem srčnem infarktu, je pripravljen na najslabše. Keith Colburn se po težavni sezoni za krmilo vrača bolje pripravljen, bolj odločen in povsem trezen. Sean se v luči znižanih kvot ulova trudi ohraniti zapuščino prezgodaj preminulega očeta, služba Jaka Andersona pa po katastrofalni lanski sezoni visi na nitki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
23:00
Hudičev kanjon: Kar bo, pa bo
Reportaža, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Devil's Canyon: Hell And High Water
Igrajo: Boyce Goff, Ben van der Valk, John Belcik
Ocena IMDb: 6,9/10

Čeprav Benove zaloge hrane hitro kopnijo, se mu nasmehne sreča. Zaradi zapadlega snega bo namreč precej lažje izsledil divjad. Boyce pa opremo preseli na kraj, ki veliko obeta.

Ti izkušeni zlatokopi se podajajo globoko v nedotaknjen gozd, kjer morajo v čim krajšem času najti čim več zlata, preden se nad pokrajino zgrne zima.

Danes so se le redki zlatokopi dela pripravljeni lotiti na star način in se odpraviti na rob civilizacije le s tem, kar si lahko oprtajo na rame. Trije pustolovski zlatosledci Ben van der Valk, Boyce Goff in John Belcik se lotijo najbolj tveganega podviga doslej in se v lovu na zaklad sami odpravijo v najbolj odmaknjene predele kanjona. Trojica se nenehno sprehaja po tanki meji med neizmerno lakoto po zlatu in golim preživetjem. Močni vetrovi, leden dež in sneg, padajoča drevesa, podhladitev in smrtonosni medvedi so največje prepreke, ki stoji med temi zlatokopi in največjimi najdbami njihovih življenj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017