TV sporedi

TV spored - Discovery

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Discovery
TV spored za Discovery

spored za datum: 13.08.2017
00:00
V divjini z Bearom Gryllsom: Drew Brees
Dokumentarni, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Running Wild with Bear Grylls: Drew Brees
Režija: Delbert Shoopman
Igrajo: Bear Grylls, Tom Arnold, Zac Efron, Tamron Hall, Deion Sanders, Ben Stiller
Ocena IMDb: 7,9/10

Bear Grylls se poda z junakom Super Bowla podajalcem Drewjem Breesom globoko v panamski pragozd Camino de Cruces, kjer raziskujeta jame in se spopadeta z velikanskim krokodilom.

Znani pustolovec in mojster preživetja bo znane osebnosti popeljal na najbolj divje in odmaknjene kraje na 48-urno popotovanje njihovih življenj.

Hollywoodska zvezdnica Kate Winslet bo sprejela izziv življenja v seriji 'V divjini z Bearom Gryllsom'. Oskarjevka se bo pridružila priznanemu strokovnjaku za preživetje v naravi in pustolovcu Bearu na 48-urni skrajni pustolovščini v prelepem, a zahrbtnem gorovju Snowdonia. Druge zvezde iz sveta filmske industrije, ki se bodo pridružile Bearu, so Kate Hudson, Jesse Tyler Ferguson, Michelle Rodriguez in Ed Helms. Od panamskih pragozdov in oddaljenih predelov italijanskih Alp pa do Skalnega gorovja v Koloradu in rdečih pečin v Utahu. Neustrašni člani zasedbe na potovanju po najbolj neizprosnih divjinskih območjih se bodo soočili z najhujšimi strahovi in se med drugim preizkusili v skoku s padalom in spustu po žici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
01:00
V divjini z Bearom Gryllsom: Nick Jonas
Dokumentarni, 3. sezona, 1. del
Izvirnik: Running Wild with Bear Grylls: Nick Jonas
Režija: Delbert Shoopman
Igrajo: Bear Grylls, Tom Arnold, Zac Efron, Tamron Hall, Deion Sanders, Ben Stiller
Ocena IMDb: 7,9/10

Popzvezdnik Nick Jonas se Bearu pridruži v gorovju Sierra Nevada, kjer je temperatura pod lediščem in kjer bo preizkusil svoje sposobnosti preživetja v divjini. Kako se bo odrezal?

Zvezdniki so vajeni luksuznega življenjskega sloga in hotelov s petimi zvezdicami – a ko jih v roke dobi Bear Grylls, je vse drugače!

V tej sezoni bomo v divjino poslali še več zvezdnikov. Igralka iz serije »Prijatelji« Courteney Cox se bo spopadla z izzivom svojega življenja, ko jo bo mojster preživetja v naravi Bear Grylls odpeljal na ekstremno 48-urno preizkušnjo v irskem višavju. Med zvenečimi imeni iz sveta slavnih, ki se bodo pridružila Bearu, bodo tudi Nick Jonas, Mel B, Shaquille O’Neal in Vanessa Hudgens.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
01:50
Drzni potapljači
1. sezona, 1. del
Izvirnik: Dive Wars Australia

Potapljači na dragocena zelena in črna morska ušesa še naprej tvegajo svoja življenja v lovu na bogastvu v nevarnih vodah ob obali južne Avstralije.

Nad ekipe se je zgrnil temen oblak strahu in negotovosti. Njihovega prijatelja in kolega potapljača Grega Pickeringa je namreč napadel beli morski volk. Greg, ki je le za las ušel smrti, se po šestmesečnem zdravljenju odpravi v Port Lincoln, kjer se Neilu Roddu pridruži pri opravljanju dela, ki ga ljubi. Skin in Jay poskrbita za večjo varnost s potapljaško obleko, ki nudi edinstveno zaščito pred morskimi psi, Dominator pa mora ostati na suhem. Ker zaradi resnih zapletov z notranjim ušesom štiri mesece ne sme v vodo, nejevoljno sprejme delo na palubi. Buckyju grozi bankrot in če mu s prodajo ne bo uspelo poplačati milijonskega vložka, mu bo banka zaplenila imetje. Novinca Thomas in Aaron pa sta zaradi neuspešnega začetka sezone prisiljena več tvegati, zaradi česar se znajdeta v hudih težavah. Kako se bosta odrezala v razburkanih vodah ob avstralski obali nevarnega Južnega oceana?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
02:40
Legenda o krokodiljem zlatu: Peklenska reka
Dokumentarni, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: Legend of Croc Gold: River From Hell
Ocena IMDb: 6,8/10

Zlatokop Farley skuša v smrtonosni džungli rešiti družinsko podjetje, ob tem pa ima opravka z nezadovoljno ekipo, sumljivimi plemenskimi poglavarji in neizprosno reko.

Bodo izkušnje lovcev dovolj, da jih obvarujejo velikih, teritorialnih in sestradanih krokodilov?

Sodobni lov na zlato je tudi na dan, ko ti gre vse od rok, izjemno zahteven poklic. Na nekem otoku nedaleč od Papuanske Nove Gvineje v Jugovzhodni Aziji pa imajo domačini še več preglavic kot običajni zlatokopi. Skozi osrčje otoka namreč teče reka, ki ne skriva samo ene največjih svetovnih zalog zlata, pač pa je tudi dom krvoločnih krokodilov. Da bi se dokopali do izjemnega zlatega bogastva, ki se skriva pod vodno gladino, so tamkajšnji zlatokopi za pomoč zaprosili tuje lovce na zaklad, ki poznajo različne načine izkopavanja, ob tem pa posedujejo tudi potrebno opremo in znanje, s katerima se lahko spopadejo z rečnim tokom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
03:30
Smrtonosni ulov: Ruska meja
13. sezona, 9. del
Izvirnik: Deadliest Catch: The Russian Line
Režija: Brian Lovett
Igrajo: Mike Rowe, Sig Hansen, Edgar Hansen, Keith Colburn, Jonathan Hillstrand, Jake Anderson
Ocena IMDb: 8/10

Zaradi prepolovljenih kvot se boj zaostri. Trije kapitani zgodaj začnejo zimsko sezono, Johnathan pa načrtuje nevarno tisočkilometrsko pot v ruske vode.

Spoznajte najnevarnejši poklic na Zemlji: lov na rake ob aljaški obali ledenega Beringovega morja.

V tej sezoni bomo priča novim začetkom in koncem: Wild Bill bo ves svoj denar vložil v novo barko, za brate Hillstrand pa bo nova sezona hkrati tudi zadnja. Sig Hansen ne uspe najti ravnovesja med skrbjo za zdravje in služenjem denarja, mlada kapitana Jake in Sean Dwyer pa se trudita obdržati svoje mesto v floti. Temperatura Beringovega morja je samo v zadnjem letu narasla za več kot dve stopinji, kar je petdesetkrat več od svetovnega povprečja. To je povzročilo izginotje rakov, kar je v floti sprožilo paniko in še dodatno zaostrilo že tako neusmiljen lov. Posadke, ki želijo ohraniti svoj način življenja, so se prisiljene podati v neraziskane vode. Kapitan Northwesterna Sig Hansen, ki se vrača po hudem srčnem infarktu, je pripravljen na najslabše. Keith Colburn se po težavni sezoni za krmilo vrača bolje pripravljen, bolj odločen in povsem trezen. Sean se v luči znižanih kvot ulova trudi ohraniti zapuščino prezgodaj preminulega očeta, služba Jaka Andersona pa po katastrofalni lanski sezoni visi na nitki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
04:20
Trgovec z rabljenimi vozili: Datsun 240Z - Kalifornija
Dokumentarni, 12. sezona, 6. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Datsun 240Z - California
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,4/10

Mike najde redek in nerjaveč model japonskega avta, ki je bil odgovor na britanski MGB GT. Edd mora počasno vozilo predelati, da bi z njim kaj zaslužil.

Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri. Na tekmovalni zahodni obali ZDA bosta odprla svojo delavnico.

Iskanje, nakup, popravila in teste avtomobilov bosta sicer izvajala izključno v ZDA, avtomobili pa ne bodo izključno ameriških znamk. Mike se bo odpravil v Veliko Britanijo, Rusijo, Italijo, na Poljsko in v Španijo, kjer bo iskal vozi­la, ki kar kličejo po popravilu, nato pa jih bo prepeljal v Eddovo garažo. Ko bosta zaključila prenovo posameznega vozila, si bosta vzala čas za poskusno vožnjo. Tako boste videli kako bi klasični avtomobili resnično morali izgledati, hkrati pa boste prisluhnili tudi strokovni razlagi Mika in Eda, ki vedno nadrobno opišeta vse kar je bilo treba postoriti, preden je šlo vozilo v roke novemu lastniku.

Trgovca z vozili bosta predstavila fantastičen nabor legendarnih ameriških jekle­nih konjičkov, kot so npr. redek Pontiac GTO, ameriški kamion Ford 1, neverjetni coupe iz 50-ih let prejšnjega stoletja DeSoto Firedome, pa ena največjih šal v tem poslu AMC Pacer in še mnoge druge ameriške in tuje znamke. V zadnji epi­zodi bosta Mike in Edd svoje potovanje po ZDA zaključila z retrospektivo ameriš­ke pustolovščine, spomnila se bosta najboljših trenutkov v delavnici in izven nje ter seveda izpostavila tisto najboljše, kar ZDA lahko ponudi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
05:10
Oceanski bojevniki: Nevaren boj
1. sezona, 1. del
Izvirnik: Ocean Warriors: Enforcement
Režija: Mark Benjamin
Igrajo: Simon Ager
Ocena IMDb: 9/10

Kapitana okoljevarstvene skupine Sea Shephard Peter Hammarstedt in Sid Chakravarty v vodah Antarktike v boju proti krivolovu tvegata življenja svojih posadk.

Ta vznemirljiva šestdelna serija spremlja nepričakovane junake z izjemnim čutom za pravico, ki iščejo te zločince na adrenalina polnih misijah.

Na oceanih, ki pokrivajo tri petine Zemljinega površja in ki mejijo na 146 držav, je nemogoče vzdrževati zakon in red. Danes po njih pluje nova generacija odpadnikov, ki ne ogrožajo zgolj morskih živali in rastlin, pač pa obstoj celotnega planeta. Njihove zgodbe so polne poguma, bojev in sprememb in segajo od odmaknjenega Južnega oceana ob Antarktiki do tanzanijskih koralnih grebenov in prostranega ribolovnega območja v zahodnem Tihem oceanu, kjer poteka ribolov na tune. Globalno zavezništvo aktivistov, znanstvenikov in raziskovalnih novinarjev se v dih jemajočih akcijah sooča s krivolovci, razbija mreže nezakonitega ribolova in skrbi za to, da odpadniki ne uidejo roki pravice. Serija vas bo popeljala na široko odprto morje, kjer poteka bitka za prihodnost Zemlje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
06:00
Kako jim uspe?
Dokumentarni, 13. sezona, 20. del
Izvirnik: How Do They Do It?
Režija: Tom Gorham
Igrajo: Chris Broyles, Michael Pongracz, Mike Goral, Len Anderson IV, Jack Levis, Rupert Degas
Ocena IMDb: 7,4/10

Kako predelajo družinski avto v utrdbo na kolesih, vzgojijo na milijone brezhibnih božičnih drevesc in izdelajo najboljše činele na svetu?

Oglejte si, kako potekata izdelava in delovanje vsakdanjih predmetov.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
06:25
Delavnica odpadnikov: Chevrolet iz leta 1969
Resničnostni šov, 1. sezona, 10. del
Izvirnik: Misfit Garage: Flipped for a '69 Chevy Shortbed
Igrajo: Jordan Butler, Scot McMillan, Richard Rawlings
Ocena IMDb: 5,8/10

Jordan in Tom iščeta nadomestno kabino za uničen chevroletov poltovornjak iz leta 1969, Thomas pa se trudi predelati oldsmobile iz leta 1959.

Spoznajte delavnico, v kateri dela kvartet strokovnjakov, ki so bili odpuščeni iz delavnice »Gas Monkey«.

Delavnica odpadnikov je spin-off hit nadaljevanke Hitri in glasni, ki je ena izmed najpopularnejših oddaj na Discovery Channelu. Nadaljevanka sledi štirim mehanikom, sodelavcem iz delavnice Gas Monkey, v lasti Richarda Rawlinga. Mehaniki so odločeni združiti moči, da konkurirajo nekdanjemu sodelavcu. Bo skupina odpadnikov uspela vnovčiti svoje znanje? Bodo zaradi napak izgubili posel?

V prvih dveh sezonah oddaje Hitri in glasni je imel lastnik delavnice Gas Monkey Richard Rawlings številne težave s svojima mehanikoma Tomom Smit­hom in Jordanom Butlerjem. Potem ko so se v za­dnji sezoni končno razšli, sta se Smith in Butler združila z avtomobilskima znan­cema Thomas Weeksom in Scottom McMillanom, da bi začeli z delom v svoji delavnici z imenom Fired Up. Nova delavnica je njihova priložnost da postanejo tekmeci z delavnico Gas Monkey ter vsem dokažejo svoje zmožnosti v svetu „hot roda“.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:15
Hitri in glasni: Cutlass Lowrider
Resničnostni šov, 3. sezona, 15. del
Izvirnik: Fast N' Loud: Cutlass Lowrider
Režija: Aaron Krummel
Igrajo: Christie Brimberry, Richard Rawlings, Aaron Kaufmann, K.C. Mathieu, Daphne Kaminski, Tom Smith
Ocena IMDb: 7,7/10

Bo ekipi uspelo avtomobile spraviti nazaj na cesto še pred naslednjo dražbo in ali se jim bo trud izplačal?

Ekipa GMG v svoji garaži prenovi in oživi še več zarjavelih starin.

Za večino ljudi so številna starinska vozila, ki rjavijo na zaraščenih poljih, zapuščenih dvoriščih in zatohlih garažah po vsej Ameriki zgolj staro železo. Toda za poznavalca avtomobilov Richarda Rawlingsa in nadarjenega mehanika Aarona Kaufmana so ti avtomobili zlata jama. V seriji »Hitri in glasni« Richard in Aaron potujeta po zapuščenih cestah Teksasa, kjer stikata po skednjih in prostranih poljih, da bi našla vozila za prenovo. Od chevroleta iz leta 1957, pa do trans ama iz leta 1973, se dvojica na vso moč trudi s popravilom in prenovo teh zarjavelih relikvij, na katerih zmeraj pustita prav poseben pečat. Toda v delavnici Gas Monkey Garage je čas denar in prej ko prenovita avtomobile, prej jih lahko prodata. Lahko naša mojstra avtomobile dokončata do naslednje dražbe in ali se jima bo delo izplačalo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
08:10
Trgovec z rabljenimi vozili: Najboljših 5: Ameriške ikone
Dokumentarni, 5. sezona, 2. del
Izvirnik: Wheeler Dealers: Top 5: American Icons
Režija: Richard Heeley
Igrajo: Mike Brewer, Edd China
Ocena IMDb: 8,4/10

Katere so Mikove in Eddove najljubše ameriške ikone?

Pridružite se izkušenemu prodajalcu avtomobilov Miku Brewerju in vrhunskemu mehaniku Eddu Chini, ki brskata po obsežnem arhivu oddaje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
09:05
Avstralski tovornjakarji
Dokumentarni, 2. sezona, 6. del
Izvirnik: Outback Truckers
Ocena IMDb: 8/10

Macca prevaža svetovno znano jahto po zahtevni cesti. Russell medtem skuša ozdraveti in spet postaviti posle na noge. Mu bo uspelo?

Pridružite se tovornjakarjem, ki morajo skozi avstralsko divjino kar se da hitro prepeljati dragocen tovor.

Moški in ženske po najzahtevnejših cestah vozijo ene od najtežjih in najmanj okretnih vozil na svetu. Serija je vpogled v redko viden svet velikega tveganja, barvitih likov, ekstremnih pogojev in neverjetnih tehničnih podvigov, začinjen z veliko mero vzdržljivosti, odločnosti in moči.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
09:55
Legenda o krokodiljem zlatu
Dokumentarni, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: Legend of Croc Gold
Ocena IMDb: 6,9/10

Farleyjevi odpravi se nasmehne sreča, toda ekipa ob naskoku na reko Queen's River naleti na orjaškega ljudožerskega krokodila. Bodo zlato našli na bližnji verigi otokov?

Bodo izkušnje lovcev dovolj, da jih obvarujejo velikih, teritorialnih in sestradanih krokodilov?

Sodobni lov na zlato je tudi na dan, ko ti gre vse od rok, izjemno zahteven poklic. Na nekem otoku nedaleč od Papuanske Nove Gvineje v Jugovzhodni Aziji pa imajo domačini še več preglavic kot običajni zlatokopi. Skozi osrčje otoka namreč teče reka, ki ne skriva samo ene največjih svetovnih zalog zlata, pač pa je tudi dom krvoločnih krokodilov. Da bi se dokopali do izjemnega zlatega bogastva, ki se skriva pod vodno gladino, so tamkajšnji zlatokopi za pomoč zaprosili tuje lovce na zaklad, ki poznajo različne načine izkopavanja, ob tem pa posedujejo tudi potrebno opremo in znanje, s katerima se lahko spopadejo z rečnim tokom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
10:50
Zlata mrzlica na Beringovem morju: Norost
6. sezona, 6. del
Izvirnik: Gold Divers: Reaper Madness
Režija: David Story
Igrajo: Shawn Pomrenke, Emily Riedel, Steve Pomrenke, Zeke Tenhoff, Vernon Adkison, Mike Rowe
Ocena IMDb: 6,7/10

Zeke se v iskanju sreče poda na tvegan samostojen potop. Kellyjevi se s svojo zastarelo barko odpravijo na nevarno 20-kilometrsko plovbo, George pa se želi dokazati kot zlatokop.

Začenja se nova poletna sezona in ker je zlata v Nomu vedno manj, so zlatokopi primorani iskati na vedno bolj skrajnih lokacijah.

Zlatokopi se vračajo. Na obale in vode v okolici Noma na Aljaski se že več kot stoletje zgrinjajo marljivi sanjači, ki si želijo obogateti. V tem času so zlatokopi, ki iščejo zlati zaklad Beringovega morja, tukaj pridobili in izgubili cela bogastva. Zeke se odpravi daleč na odprto morje na otok Sledge, Shawn se trudi zgraditi svoj imperij na novem najdišču, Kellyjevim pa grozi, da jih bo sloves pokopal še pred začetkom sezone. Med lovci na zaklad na dnu Beringovega morja je tudi novinec. Mu bo uspelo ohraniti svoj začetniški optimizem?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
11:40
Skladiščne dražbe v Združenem kraljestvu
Resničnostni šov, 5. sezona, 3. del
Izvirnik: Storage Hunters UK
Ocena IMDb: 4/10

Ni vse črno-belo, ko iznajdljivi kupci tvegajo s skladiščnimi enotami, ki jih nihče ni videl.

Moderator in dražilec iz ZDA Sean Kelly je znova v Združenem kraljestvu, kjer obvladuje kupce.

V seriji »Skladiščne vojne v Združenem kraljestvu« se je voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly odločil spakirati svoje kladivce in jo mahniti čez lužo, kjer bo prekrižaril Združeno kraljestvo po dolgem in počez in pri tem odkrival skrite zaklade v pozabljenih skladiščnih enotah. Kot zmeraj, se zabavni druščini lovcev na zaklade ne sanja, kaj se skriva v skrivnostnih enotah in garažah. Naj se dražba prične!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
12:05
Skladiščne dražbe v Združenem kraljestvu
Resničnostni šov, 5. sezona, 4. del
Izvirnik: Storage Hunters UK
Ocena IMDb: 4/10

Ni vse črno-belo, ko iznajdljivi kupci tvegajo s skladiščnimi enotami, ki jih nihče ni videl.

Moderator in dražilec iz ZDA Sean Kelly je znova v Združenem kraljestvu, kjer obvladuje kupce.

V seriji »Skladiščne vojne v Združenem kraljestvu« se je voditelj oddaje in dražilec Sean Kelly odločil spakirati svoje kladivce in jo mahniti čez lužo, kjer bo prekrižaril Združeno kraljestvo po dolgem in počez in pri tem odkrival skrite zaklade v pozabljenih skladiščnih enotah. Kot zmeraj, se zabavni druščini lovcev na zaklade ne sanja, kaj se skriva v skrivnostnih enotah in garažah. Naj se dražba prične!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
12:35
Bitke za prtljago: Gospa sreča
Resničnostni šov, 3. sezona, 3. del
Izvirnik: Baggage Battles: Lady Luck
Režija: Rick Garrabrant
Igrajo: William Leroy, Mark Meyer, Laurence Martin, Sally Martin, Jake Kaplan, Traci Lombardo
Ocena IMDb: 5,9/10

Lovci na izgubljene predmete se odpravijo na dražbo lastnine v St. Paul, kjer je na voljo vse od avtomobilskih delov in redke punčke, pa do kostuma hokejske maskote.

Billy, Mark, Laurence in Sally se odpravijo v glavno mesto Minnesote na dražbo.

Sekundanti, ven iz ringa, začenja se tretja runda boja za veliko nagrado! Naši trije dražbeni boksarji – Billy Leroy, Mark Meyer in zakonca Laurence in Sally Martin – se vračajo s strokovnimi vpogledi v dobičkonosni posel draženja, kupovanja in prodajanja izgubljenih predmetov, kot tudi z upi, da jim uspe zmagoviti udarec. Kip legendarnega boksarja Mika Tysona, zbirateljski predmeti s pasjih dirk in nemške letalske rokavice iz 2. svetovne vojne, vse to se znajde na dražbenem seznamu. Kako naši iznajdljivi strokovnjaki ob tako širokem razponu blaga vedo, kdaj morajo ohraniti mirne živce in dražiti do konca? Zmaga pri draženju ne zagotavlja pristnosti, ampak če vztrajaš, je lahko tudi ponaredek veliko vreden. Ko se borci znajdejo v kotu, znajo le najboljši preživeti do naslednje runde.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
13:00
Dražbe izgubljenih predmetov: Bomba
Resničnostni šov, 3. sezona, 4. del
Izvirnik: Baggage Battles: Blow Up
Režija: Rick Garrabrant
Igrajo: William Leroy, Mark Meyer, Laurence Martin, Sally Martin, Jake Kaplan, Traci Lombardo
Ocena IMDb: 5,9/10

Lovci na izgubljene predmete se odpravljajo na še eno dražbo, na kateri iščejo zanimive predmete, ki bi jih lahko kasneje drago prodali. Kaj bodo odkrili tokrat?

Billy, Mark, Laurence in Sally se odpravijo v Arizono. Pripravljeni so prenašati puščavsko vročino, da bi se udeležili dražbe v Tucsonu.

Sekundanti, ven iz ringa, začenja se tretja runda boja za veliko nagrado! Naši trije dražbeni boksarji – Billy Leroy, Mark Meyer in zakonca Laurence in Sally Martin – se vračajo s strokovnimi vpogledi v dobičkonosni posel draženja, kupovanja in prodajanja izgubljenih predmetov, kot tudi z upi, da jim uspe zmagoviti udarec. Kip legendarnega boksarja Mika Tysona, zbirateljski predmeti s pasjih dirk in nemške letalske rokavice iz 2. svetovne vojne, vse to se znajde na dražbenem seznamu. Kako naši iznajdljivi strokovnjaki ob tako širokem razponu blaga vedo, kdaj morajo ohraniti mirne živce in dražiti do konca? Zmaga pri draženju ne zagotavlja pristnosti, ampak če vztrajaš, je lahko tudi ponaredek veliko vreden. Ko se borci znajdejo v kotu, znajo le najboljši preživeti do naslednje runde.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
13:30
Likvidator: Skleniva dobro kupčijo
4. sezona, 15. del
Izvirnik: The Liquidator: Cut Me a Deal
Igrajo: Jeff Schwarz
Ocena IMDb: 7,8/10

Italijanski zbiratelj pripelje svojo 'družino', da bi Jeffa ustrahoval in ga prisilil v dobro kupčijo. Bo Jeffu uspelo zbiti ceno in pri tem preživeti?

Kralj likvidacij Jeff Schwarz se pogaja in baranta tudi z vami!

Kralj likvidacij Jeff Schwarz se vrača – baranta, prekupčuje in ustrahuje v novi sezoni napetega kupovanja in prodajanja. Postane vroče, ko Jeff preizkuša meje svojega posla in sklepa kupčije, ki mu niso domače in bi se jih drznil lotiti le redko kateri likvidator: obsežna zaloga vodnih pip, velikanska količina plesnih oblačil in draga gimnastična oprema. Jeff se loti celo mednarodnih poslov, saj zaradi pošiljke razpadajočega pohištva odpotuje v daljno Indonezijo, da bi si skušal povrniti denar. Jeff hkrati poveča svoj imperij, ko odpre drugo skladišče. Če torej iščete napet, nepredvidljiv in zabaven izlet z Likvidatorjem, ki nikoli ne odneha, potem imamo za vas kupčijo in pol!

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:55
Likvidator: Potoni ali plavaj
4. sezona, 1. del
Izvirnik: The Liquidator: Sink or Swim
Igrajo: Jeff Schwarz
Ocena IMDb: 7/10

Najprej Jeff skuša dobiti drago jahto, ki bo v središču pozornosti na bližajoči se dražbi.

Kralj likvidacij Jeff Schwarz se pogaja in baranta tudi z vami!

Barantač Schwarz se je s trgovanjem na bolšjih sejmih prebil na sam vrh. Toda ali bodo izjemne pogajalske sposobnosti in gotovina dovolj, da bo njegovo skladišče prinašalo dobiček?

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:25
Avtomobilski premetenci iz Dallasa: JD in bandit
2. sezona, 1. del
Izvirnik: Dallas Car Sharks: JD and the Bandit
Režija: Randy Martin
Igrajo: Jd Cole, Martha Davis, Andy Dunning, Ash Rabah, Tommy Spagnola
Ocena IMDb: 5/10

Martha prenovi barracudo iz leta 1969, JD pa se loti trans ama iz leta 1978, avtomobila, ki je znan iz filma Smokey in Bandit. Jima bo predelava prinesla kaj dobička na dražbi?

Raznolikost poskrbi, da nam ni dolgčas in naši premetenci so prepričani, da jo bodo našli na avtomobilski dražbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:50
Avtomobilski premetenci iz Dallasa: Italijan zgoraj brez
2. sezona, 2. del
Izvirnik: Dallas Car Sharks: Topless Italian Model
Režija: Randy Martin
Igrajo: Jd Cole, Martha Davis, Andy Dunning, Ash Rabah, Tommy Spagnola
Ocena IMDb: 5/10

JD se trudi iz mustanga iztisniti kar se da, Tommy odkrije presenečenje v suburbanu iz leta 1985, Ash pa se trudi oživiti kabriolet alfa romeo spider iz leta 1988.

Pridite v Teksas, kjer se zbirajo grobi in velikopotezni ljubitelji avtomobilov iz vse Amerike.

Raznolikost poskrbi, da nam ni dolgčas in naši premetenci so prepričani, da jo bodo našli na avtomobilski dražbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
15:20
Neverjetne inženirske polomije: popravila
Dokumentarni, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Incredible Engineering Blunders: Fixed

Justin v Turčiji raziskuje, zakaj je zemeljski plaz uničil kompleks smučarskih skakalnic, potem pa se odpravi na Gibraltar, da bi videl eno najbolj norih letališč na svetu.

Serija prikazuje, raziskuje, analizira in razrešuje najbolj neverjetne inženirske polomije na svetu, od tistih majhnih pa do največjih.

Oglejte si projekte, med katerimi so nekateri smešni in neverjetno trapasti, smrtonosni in neverjetno dragi. Med drugim so to Glasgow Tower, letališče Kansai, čilski dvižni most, podzemna železnica v Ciudad de Méxicu in številni drugi. Justin in ekipa proučujejo vsako polomijo posebej in skušajo ugotoviti, kaj bi bilo moč storiti za odpravo napake.

Jezik: Angleščina
16:15
Nemogoči inženirski podvigi: Najmočnejši jez na svetu
Dokumentarni, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Impossible Engineering: World's Most Powerful Dam
Igrajo: Mike Bratton, Jen Masengarb, Rhys Morgan
Ocena IMDb: 7/10

Inženirski dosežki v oddaji so na prvi pogled nemogoči in pripovedujejo o izjemnih inženirjih, ki so jih ustvarili.

Oglejte si inženirske čudeže – od orjaških kontejnerskih ladij do jumbo jetov.

Za vsakim navidez nemogočim čudežem sodobnega inženirstva stoji zgodovinska zasedba pionirjev, ki so si zamislili nove načine gradnje, tvegali z nepreizkušenimi materiali in začeli revolucijo na svojem področju. Povsem nova serija »Nemogoči inženirski podvigi« je poklon njihovim dosežkom. Vsaka epizoda podrobno prikazuje, kako izdelajo in kako delujejo orjaške strukture, stavbe, ki podirajo rekorde, bojne ladje in vesoljska plovila. Medtem, ko se oddaja čudi tem sodobnim stvaritvam, potuje tudi v času nazaj in prikaže zgodbe o izjemnih inženirjih, katerih tehnološke iznajdbe so vse to omogočile. Kako bi bile brez dela teh izumiteljev tovrstne sodobne strukture sploh mogoče? Intervjuji s poznavalci prikažejo zgodovino inženirstva in pripovedujejo, kako so ti izjemni dosežki vplivali na sodobni svet.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
17:10
Kako je narejeno: Sanjski avtomobili: Porsche panamera
Dokumentarni, 3. sezona, 3. del
Izvirnik: How It's Made: Dream Cars: Porsche Panamera
Režija: François Senécal-Tremblay
Igrajo: Brooks T. Moore, Jeff Lemke
Ocena IMDb: 7,9/10

Ekipa se odpravi v rojstni kraj porscheja panamera ter predstavi motor in božansko zunanjost.

Predstavljajte si sanjski avto.

Ekipa potuje po svetu in obiskuje rojstna mesta sanjskih avtomobilov, od maseratija do audija R8, od morgana aero coupe do porscheja 911. Vsaka polurna epizoda razkriva tako notranje delovanje avtomobilov kot njihovo osupljivo zunanjost, obenem pa vam ponuja dostop do tovarn in testnih laboratorijev, ki so ključnega pomena za njihovo oblikovanje in izdelavo.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
17:35
Kako je narejeno: Sanjski avtomobili: Peugeot RCZ R
Dokumentarni, 3. sezona, 4. del
Izvirnik: How It's Made: Dream Cars: Peugeot RCZ R
Režija: François Senécal-Tremblay
Igrajo: Brooks T. Moore, Jeff Lemke
Ocena IMDb: 7,9/10

Ekipa se odpravi v rojstni kraj peugeota RCZ R ter predstavi motor in božansko zunanjost.

Predstavljajte si sanjski avto.

Ekipa potuje po svetu in obiskuje rojstna mesta sanjskih avtomobilov, od maseratija do audija R8, od morgana aero coupe do porscheja 911. Vsaka polurna epizoda razkriva tako notranje delovanje avtomobilov kot njihovo osupljivo zunanjost, obenem pa vam ponuja dostop do tovarn in testnih laboratorijev, ki so ključnega pomena za njihovo oblikovanje in izdelavo.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:05
Posnetki planeta: Orjaška svastika
Dokumentarni, 3. sezona, 7. del
Izvirnik: What on Earth?: The Swastika Conspiracy
Režija: Daniel Edwards
Igrajo: Steven Kearney, Nick Pope, Mike Capps, Randy Cerveny, Alan Lester, James W. Huston
Ocena IMDb: 6/10

V nemškem gozdu se pojavi zlovešča podoba ogromne svastike. Na oddaljenem koncu Antarktike pa opazijo skrivnostne sledi. Kako so se znašle tam?

S pomočjo strokovnjakov in prič še naprej odkrivamo neverjetne posnetke in razkrivamo skrivnosti, ki nam jih zastavljajo iz vesolja posnete podobe.

Okoli Zemlje kroži vedno več umetnih satelitov, zaradi česar je v neraziskana kopenska in morska prostranstva našega planeta usmerjenih več oči kot kadar koli doslej. Z objavo teh posnetkov v računalniških programih, ki so namenjeni širšim množicam, odkrivamo vedno več osupljivih posebnosti, o katerih se nam ni niti sanjalo. V tej sezoni serije bomo proučili in pojasnili še več skrivnosti. Mednje sodijo legenda o starodavnih velikanih, ki so povezani s skrivnostnim spomenikom v Sveti deželi, živorožnato jezero, ki bi lahko kazalo na obstoj nove nenavadne življenjske vrste, in kot mesto velik kos antarktičnega ledu, ki je nenadoma izginil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
19:00
Preporod zavrženih kosov: Trofeje, kitare
Dokumentarni, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Made By Destruction: Trophies, Guitars
Režija: Tom Gorham
Igrajo: Chris Broyles, Michael Pongracz, Mike Goral, Len Anderson IV, Jack Levis, Rupert Degas
Ocena IMDb: 6,8/10

Odslužena žica se predela v sijoč bronast pokal. Iz starih grčastih desk, ki so služile kot talna obloga, ročno izdelajo kitare.

Ste se kdaj spraševali, kako se da predelati, pridobiti in ponovno uporabiti materiale iz predmetov, ki jih zavržemo?

Ta nadvse pronicljiva serija sledi življenjskemu ciklu materialov, ki se razstavijo in spet sestavijo – vse od zastarelih letal do praznih steklenic se raztrga, razgradi, stali, zdrobi in na drugačen način ter v najrazličnejših predmetih ponovno zaživi. Ko stare kose uničijo, sledimo njihovemu popotovanju po svetu do končne destinacije in tovarne, kjer pred očmi gledalcev dobijo novo podobo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
19:30
Preporod zavrženih kosov: Okvirji za slike, prstani in čolni
Dokumentarni, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: Made By Destruction: Picture Frames, Rings, and Boats
Režija: Tom Gorham
Igrajo: Chris Broyles, Michael Pongracz, Mike Goral, Len Anderson IV, Jack Levis, Rupert Degas
Ocena IMDb: 6,8/10

Hladilnike s penasto izolacijo stalijo in iz te mase oblikujejo okrasne okvirje. Iz mobilnih telefonov pridobijo plemenite kovine in jih pretopijo v zaročne prstane.

Ste se kdaj spraševali, kako se da predelati, pridobiti in ponovno uporabiti materiale iz predmetov, ki jih zavržemo?

Ta nadvse pronicljiva serija sledi življenjskemu ciklu materialov, ki se razstavijo in spet sestavijo – vse od zastarelih letal do praznih steklenic se raztrga, razgradi, stali, zdrobi in na drugačen način ter v najrazličnejših predmetih ponovno zaživi. Ko stare kose uničijo, sledimo njihovemu popotovanju po svetu do končne destinacije in tovarne, kjer pred očmi gledalcev dobijo novo podobo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
20:00
Zlata mrzlica: Parkerjev preizkus: boj z mrazom
1. sezona, 2. del
Izvirnik: Gold Rush: Parker's Trail: Parker's Trail: Racing The Freeze
Igrajo: Paul Christie, Rick Ness, Parker Schnabel, Karla Ann, James Levelle, Roger Schnabel
Ocena IMDb: 6,9/10

Parker in njegova ekipa se že po 80 od skupno 1100 kilometrov poti spopadajo z ledeno mrzlo vodo in pomanjkanjem hrane. Če ne želijo stradati, morajo na lov.

Spremljajte ekipe rudarjev, ki na Aljaski iščejo zlato.

Parker Schnabel se v tej štiridelni seriji v spomin na pokojnega deda Johna Schnabla, trdožive legende med zlatokopi, odpravlja na svoj največji preizkus doslej, saj ga zanima, ali se lahko kosa s tistimi, ki so mu utrli pot. Kaj bo odkril o svojih prednikih in izzivih, s katerimi so se spopadali v lovu na zaklad?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
21:00
Oceanski bojevniki: Vztrajnost
1. sezona, 6. del
Izvirnik: Ocean Warriors: Perseverance
Režija: Mark Benjamin
Igrajo: Simon Ager
Ocena IMDb: 9/10

Sea Shepherd hiti z nabiranjem dokazov o Thunderjevem nezakonitem početju. Jim Wicken pa se pridruži lovu, ki se konča z uničenjem treh ladij.

Ta vznemirljiva šestdelna serija spremlja nepričakovane junake z izjemnim čutom za pravico, ki iščejo te zločince na adrenalina polnih misijah.

Na oceanih, ki pokrivajo tri petine Zemljinega površja in ki mejijo na 146 držav, je nemogoče vzdrževati zakon in red. Danes po njih pluje nova generacija odpadnikov, ki ne ogrožajo zgolj morskih živali in rastlin, pač pa obstoj celotnega planeta. Njihove zgodbe so polne poguma, bojev in sprememb in segajo od odmaknjenega Južnega oceana ob Antarktiki do tanzanijskih koralnih grebenov in prostranega ribolovnega območja v zahodnem Tihem oceanu, kjer poteka ribolov na tune. Globalno zavezništvo aktivistov, znanstvenikov in raziskovalnih novinarjev se v dih jemajočih akcijah sooča s krivolovci, razbija mreže nezakonitega ribolova in skrbi za to, da odpadniki ne uidejo roki pravice. Serija vas bo popeljala na široko odprto morje, kjer poteka bitka za prihodnost Zemlje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
22:00
Tukanova druga priložnost
Izvirnik: Toucan Nation

Živalsko zavetišče na Kostariki sprejme poškodovanega tukana, ki je izgubil del kljuna.

S pomočjo 3D-tiskalnika za tukana izdelajo protezo in mu tako ponudijo drugo priložnost.

Jezik: Angleščina
23:00
Goli in prestrašeni: Ognjeniška nevarnost
3. sezona, 4. del
Izvirnik: Naked And Afraid: Ashes To Ashes
Režija: Kyle Hunter
Igrajo: Michael Brown, Amanda Kaye, E.J. Snyder, Laura Zerra, Shane J. Lewis, Billy Berger
Ocena IMDb: 6,7/10

Inštruktor preživetja in upokojena vojakinja se znajdeta na ognjeniškem otoku Montserrat. Njuna različna stila preživetja se dobro dopolnjujeta, potem pa nesreča sproži izbruh.

Discovery bo v seriji »Goli in prestrašeni« preživetje najmočnejšega ponesel na povsem novo raven.

V teh oddajah se bosta po en moški in ena ženska znašla izgubljena in dobesedno razgaljena v enem najbolj ekstremnih podnebij. Par se bo moral znajti brez hrane, vode in oblačil. Preživeti bosta morala 21 dni, pri čemer bo lahko imel vsak s sabo zgolj en osebni predmet, ob tem pa se ne bosta potegovala za drugo nagrado, kot sta ponos in zadovoljstvo nad opravljeno nalogo. Pogumni pari se bodo zelo hitro spoznali med seboj in s svojim okoljem, pri tem pa bo na preizkušnjo postavljeno vse, kar so mislili, da vedo o svojih sposobnosti preživetja in instinktih. Toda kaj se zgodi, ko v najbolj odročne kraje na svetu pošlješ moškega in žensko brez oblačil?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013