TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 26.06.2019
01:45
Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera
Avantura
Izvirnik: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Režija: Gore Verbinski
Igrajo: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce
Ocena IMDb: 8/10

Filmska uspešnica, posneta po atrakciji v zabaviščnem parku, je postavljena v čas, ko v Karibskem morju kraljujejo pirati.

Jack Sparrow (Johnny Depp) je premeteni gusar, ki nekega dne iz težav reši guvernerjevo hčerko Elizabeth (Keira Knigthley). Najprej se mu zahvalijo, nato pa ga zaradi piratstva vržejo v ječo. Jack pobegne in na begu spozna pogumnega kovača Willa Turnerja (Orlando Bloom), ki je zaljubljen v Elizabeth. Nedolgo zatem mesto napade piratska ladja Črni biser, ki ji poveljuje zlobni kapitan Barbossa. Ladja je pravzaprav Jackova, a mu jo je Barbossa ukradel. Ko nato Barbossa ugrabi Elizabeth, se Will z Jackovo pomočjo odpravi nori pustolovščini naproti, da bi rešil svojo ljubljeno, Jack pa seveda svojo ladjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
04:30
Dosjeji X
Znanstvena fantastika, 5. sezona, 16. del
Izvirnik: The X Files
Režija: Kim Manners
Igrajo: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, William B. Davis, Robert Patrick, Tom Braidwood
Ocena IMDb: 8,7/10

Agenta Mulder in Scully začneta preiskovati okoliščine umora, za katerega se zdi, da ga je izvršila slepa ženska. Mulder kmalu posumi, da njena vloga ni bila taka, kot se zdi na prvi pogled. Agenta nato odkrijeta, da ima ženska nenavadno sposobnost – vidi namreč skozi oči morilca in tako jo njegov pogled pripelje na mesto zločina.

Mulder in Scully raziskujeta nenavadne primere.

Serija Dosjeji X je z emmyjem in zlatim globusom nagrajeni fenomen pop kulture, ki še danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije. Premiera serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva (Gillian Anderson) in Mulder (David Duchovny), ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
06:00
Trener Carter
Drama
Izvirnik: Coach Carter
Režija: Thomas Carter
Igrajo: Samuel L. Jackson, Rob Brown, Robert Ri'chard, Rick Gonzalez, Nana Gbewonyo, Antwon Tanner
Ocena IMDb: 7,3/10

Ken je uspešni trgovec s športno opremo, ki sprejme delo trenerja košarkarske ekipe na svoji nekdanji srednji šoli. Toda njegovo delo ne bo lahko.

Ken Carter začne delati kot trener in že na začetku ga razočarata obnašanje in odnos mladih košarkarjev, še bolj pa njihova slaba predstava na igrišču. Da bi to spremenil, Ken nemudoma začne uvajati strožji režim, vključno z bolj spoštljivim obnašanjem in boljšimi šolskimi ocenami. Po začetnih težavah začne Carterjeva ekipa zmagovati na tekmah, žal pa se mladi košarkarji manj izkažejo v šolskih klopeh, saj njihov šolski uspeh čedalje bolj peša.

Film je posnet po resnični zgodbi.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
08:30
Pingvini gospoda Popperja
Komedija
Izvirnik: Mr. Popper's penguins
Ocena IMDb: 6/10

Gospod Popper je poslovnež, ki o pravem življenju ne ve veliko ... dokler ne podeduje šestih pingvinov.

Nepremičninski poslovnež Tommy Popper (Jim Carrey) odrašča v Brooklynu in preživlja otroštvo med radijskimi pogovori z očetom, svetovnim popotnikom. Veliko let pozneje je ločen, svoje otroke vidi le vsak drug konec tedna, živi za svoje delo in ves čas misli zgolj na denar. Obeta se mu pomembno službeno napredovanje. Toda ko nekega dne v varstvo sprejme skupino pingvinov, se njegovo življenje čez noč obrne na glavo. Skuša se znebiti nepričakovane pošiljke, ki jo je očitno podedoval po očetu, a je to veliko težje, kot se zdi. Nadležna bitja njegovo stanovanje spremenijo v svoj novi antarktični dom in z neskončnimi vragolijami Popperja spravijo ob pamet. Kljub vsem težavam se Popper počasi privadi na nove pernate prijatelje in se pridruži njihovim zabavnim dogodivščinam. Čeprav zato odpade pomemben posel, sam pa skoraj pristane v zaporu, se Popper nauči najpomembnejše lekcije: pomena družine – tiste človeške ali kakšne drugačne.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
10:00
Popoln učinek
Komedija
Izvirnik: The Perfect Score
Režija: Brian Robbins
Igrajo: Chris Evans, Bryan Greenberg, Scarlett Johansson, Leonardo Nam, Erika Christensen, Darius Miles
Ocena IMDb: 5,7/10

Kako doseči najboljši rezultat na državnih sprejemnih izpitih?

Za skupino obupanih najstnikov je pravi odgovor le eden – s krajo izpitnih vprašanj! Tako se šest učencev odloči, da bodo vdrli v državni izpitni center in ukradli pole z vprašanji. V podvigu sodelujoči učenci so si med seboj nadvse različni, a vendarle jih druži skupni cilj – standardiziranemu, za vse enakem testu preprečiti, da bi določil nadaljnji potek njihovih življenj. Med pripravami na ta drzni rop, ki bi jim lahko polepšal ali pa tudi uničil življenje, se najstniki spoznavajo med seboj in v kolegih odkrivajo prijatelje, pri tem pa se jim še sanja ne, da pravilni odgovori leže povsem drugje – v njih samih ...

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
11:45
Zmenek iz ljubezni
Romantični
Izvirnik: Date with Love
Režija: Ron Oliver
Igrajo: Shenae Grimes-Beech, Andrew W. Walker, Bailee Madison, Quinn Lord, Andrea Brooks, Caroline Cave
Ocena IMDb: 6,2/10

Ko Alex Allen doživi polom v Hollywoodu pred filmsko premiero, nujno potrebuje nekaj pozitivne publicitete, da bi ohranila svoj sloves.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:30
Bojevnik
Drama
Izvirnik: Warrior
Režija: Gavin O'Connor
Igrajo: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn
Ocena IMDb: 8,2/10

Odtujena brata se soočita z razdiralnimi silami preteklosti.

Nekdanji marinec Tommy Conlon, s tragično in skrivnostno preteklostjo na grbi, se prvič po štirinajstih letih vrne domov v rodni Pittsburgh na obisk k očetu, ozdravljenemu alkoholiku in pred leti briljantnemu trenerju mešanih borilnih veščin. Oče je zaradi steklenice pred leti razbil družino na prafaktorje in starejši sin Brandon ga je zato izbrisal iz svojega življenja. Zmeden, nataknjen in brezvoljen mlajši sin Tommy vidi edino rešitev za izhod iz osebnostne krize v prijavi na največji svetovni turnir v mešanih borilnih veščinah. Z očetom se sprva nekaj časa iščeta, potem pa postaneta neustavljiv dvojec, ki na turnirju melje vse pred seboj. In tu nastopi družinska drama. Vse kaže, da se bo Tommy na poti do prvaka moral soočiti z Brendanom, zdaj šolskim učiteljem, ampak tudi nekdanjim borcem, ki se je prisiljen vrniti v ring zato, da bi družino rešil pred hipotekarno katastrofo. Brata sta neizogibno na poti proti spopadu, še prej pa bosta morala razčistiti kar nekaj različnih pogledov na dogodke iz družinske preteklosti.

Odlična športna drama, ki brezkompromisno odstira tudi ozadje gladiatorskega posla, v katerem se vrti ogromno denarja, lažnega blišča in sumljivih poslovnežev. Film je prepričljiv predvsem zaradi res odličnih igralskih kreacij. V stranski vlogi je nenadkriljiv stari maček Nick Nolte (nominacija za oskarja za stransko vlogo leta 2012), medtem ko mu v glavnih vlogah povsem dostojno parirata izjemna igralska talenta - Anglež Tom Hardy in Avstralec Joel Edgerton. Trije pravi moški v filmu za prave moške.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
16:00
Jabolčna pita je rešitev
Drama
Izvirnik: Apple Mortgage Cake
Režija: Michael Scott
Igrajo: Kimberly Elise, A.J. Saudin
Ocena IMDb: 6,8/10

Angela s pomočjo tujcev po vsem svetu in novinarjev dokaže, da se odločnost izplača in da se dobrim ljudem dogajajo dobre stvari.

Angela je mama samohranilka treh najstnikov. Ko se znajde v finančnih težavah, se odloči tvegati s peko jabolčnih pit.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:45
Princ odkriva Ameriko
Komedija
Izvirnik: Coming to America
Režija: John Landis
Igrajo: Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones, John Amos, Madge Sinclair, Shari Headley
Ocena IMDb: 7/10

Princ iz Afrike mora v Ameriki najti pravo ljubezen.

Bogat afriški princ Akeem živi v ogromni palači, kjer ga razvajajo služabniki in služabnice. Še v kopalni kadi ga ne pustijo pri miru! Ker je princ ravno prav zrel za poroko, sta mu starša že izbrala nevesto. Toda on se načrtovani poroki upre in odpotuje v Ameriko, kjer si namerava poiskati nevesto po svojem okusu. S seboj vzame tudi zvestega prijatelja Semmija, s katerim poskušata na ulicah New Yorka dajati vtis, da sta čisto navadna fanta. Tako si Akeem pod krinko navadnega delavca poišče delo v restavraciji s hitro hrano. Tam naposled odkrije dekle, ki ustreza njegovim željam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
20:00
Dosjeji X
Znanstvena fantastika, 5. sezona, 17. del
Izvirnik: The X Files
Režija: Kim Manners
Igrajo: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, William B. Davis, Robert Patrick, Tom Braidwood
Ocena IMDb: 8,7/10

Scullyjevo prosijo, naj priskoči na pomoč družini, katere posvojeno hčer so našli mrtvo. Ko so jo našli, je ležala v skrajno nenavadnem položaju. Videti je bilo namreč, kakor da bi jo pokončal sam bog. Scullyjeva in njena katoliška vera sta na hudi preizkušnji, saj ji v spomin privrejo podobe njene umrle hčerke Emily.

Mulder in Scully raziskujeta nenavadne primere.

Serija Dosjeji X je z emmyjem in zlatim globusom nagrajeni fenomen pop kulture, ki še danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije. Premiera serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva (Gillian Anderson) in Mulder (David Duchovny), ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
21:00
Anakonda
Triler
Izvirnik: Anaconda
Režija: Luis Llosa
Igrajo: Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Jonathan Hyde, Owen Wilson
Ocena IMDb: 4,7/10

Filmska ekipa v brazilski džungli snema dokumentarec.

Ekipo vodi antropolog Steven Cale, družbo pa mu delajo še režiserka Terri Flores, snemalec Danny, mojster za zvok Gary, producentka Denise in pripovedovalec Warren. Njihov cilj je najti indijansko pleme Shirishama, o katerem do sedaj ni še nihče nič posnel. Med potjo srečajo samotarja Paula Saronea, ki že več let živi v džungli. Sprejmejo ga medse, toda Sarone ima svoje načrte, saj hoče na vsak način ujeti smrtonosno anakondo. Življenje filmske ekipe se zaradi njegove obsedenosti z anakondo spremeni v pravo moro in hudo bitko za preživetje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
22:45
Alien proti Predatorju
Grozljivka
Izvirnik: Alien Vs. Predator
Režija: Paul W.S. Anderson
Igrajo: Sanaa Lathan, Raoul Bova, Lance Henriksen, Ewen Bremner, Colin Salmon, Tommy Flanagan
Ocena IMDb: 5,6/10

Na Arktiki najdejo zamrznjena aliena in predatorja. Čas je, da se zveri spopadeta med sabo.

Pustolovščina se začne, ko bogataš Charles Bishop Weyland zbere skupino arheologov, znanstvenikov in drugih strokovnjakov, da bi raziskali nenavadno eksplozijo na Antarktiki. Pod zamrznjenim površjem ekipa odkrije piramido in dejstvo, da so tu že tisočletja na delu nezemeljske sile. V spopadu med alienom in predatorjem smo ogrožena vrsta ljudje!

Aliena poznamo iz filmov Osmi potnik, predatorja pa iz istoimenskega filma z Arnoldom Schwarzeneggerjem. Legendarni pošasti iz dveh najsrhljivejših filmskih uspešnic vseh časov se spopadeta na Zemlji v filmu Alien proti Predatorju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004