TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 15.10.2018
01:00
Boter 3
Kriminalka
Izvirnik: The Godfather Part III
Režija: Francis Ford Coppola
Igrajo: Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Andy Garcia, Eli Wallach, Joe Mantegna
Ocena IMDb: 7,6/10

V tretjem delu sage skuša ostareli mafijski šef Michael Corleone legalizirati družinske posle ter se odkupiti za svoje grehe.

V zadnjem poglavju trilogije o mafijski družini Corleone si ostareli Michael (Al Pacino) prizadeva, da bi bili poslej njegovi posli zakoniti; kesa se za pretekle grehe in se skuša umakniti iz nasilnega zločinskega podzemlja, vendar ga zadržujejo ambicije mladih. Pod svoje okrilje vzame mladega nečaka Vincenta Mancinija (Andy Garcia). Medtem ko skuša povezati poslovanje dinastije Corleone z Vatikanom, se mora ukvarjati s spletkami častihlepnega gangsterja, ki sklene razbiti mafijski red, ter lastno odraščajočo uporniško hčerko in njenimi ljubezenskimi tegobami.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
06:05
Zadnji gospodar vetra
Fantazijski
Izvirnik: The Last Airbender
Režija: M. Night Shyamalan
Igrajo: Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone, Dev Patel, Shaun Toub, Aasif Mandvi
Ocena IMDb: 4,1/10

Aang je osupljivi deček z močjo krotenja sil narave, ki potuje po eksotični deželi.

V novi fantaziji M. Nighta Shyamalana je svet razdeljen na štiri kraljestva, ki jih predstavljajo elementi ognja, vode, zemlje in zraka. Vsem štirim kraljestvom vlada avatar, ki predstavlja tudi povezavo z duhovnim svetom in je edini, ki zna uporabljati in krotiti vse štiri elemente. Ko mladi avatar Aang izgine neznano kam, ljudstvo ognja napove vojno ljudstvu zraka v želji, da bi zavladalo svetu. Sto let kasneje vojna še vedno traja. Ko mlada Katara in njen brat Sokka v ledu najdeta ujetega skrivnostnega dečka, ne slutita, da sta življenje rešila Aangu, avatarju in zadnjemu še živečemu pripadniku ljudstva zraka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
08:00
Neverjetni slon
Avantura
Izvirnik: The Incredible Elephant
Režija: Martin Wood
Igrajo: Mia Sara, Nicholas Lea, Mark Rendall, Alex Doduk, Jordan Becker, Sandy Robson
Ocena IMDb: 4,9/10

Z dobrim prijateljem ob strani je mogoče vse.

Deček Daniel žaluje po smrti svoje mame. Nekega večera si zaželi, da bi imel slona, in želja se mu uresniči. Povrh vsega lahko slon leti!

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
10:00
Zlatolaska
Animacija
Izvirnik: Tangled
Režija: Nathan Greno
Igrajo: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, M.C. Gainey, Jeffrey Tambor
Ocena IMDb: 7,8/10

Ko se očarljivi tolovaj Flynn skrije v stolp, ga vzame za talca čedna in muhasta Zlatolaska.

Studio Walt Disney Pictures predstavlja "Zlatolasko", eno najbolj komičnih, veselih in (z lasmi) prepletenih zgodb vseh časov. Ko se najbolj iskani in najbolj očarljivi razbojnik Flynn Fakin skrije v skrivnostni stolp, ga vzame za talca lepa in muhasta Zlatolaska. Ujetnica tako išče izhod, saj je bila dolga leta zaprta v stolpu. S čednim tatičem Flynnom sklene lahkomiseln dogovor, ker si želi spoznati zunanji svet. Skupaj se podata na pustolovščino, kjer bosta spoznala super konja, pretirano zaščitniškega kameleona in zadirčno druščino barskih razbojnikov. "Zlatolaska" je zgodba o pustolovščini, srčnosti, veselju in laseh - veliko laseh.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
12:00
Melanie se poroči
Romantični
Izvirnik: Sweet Home Alabama
Režija: Andy Tennant
Igrajo: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Mary Kay Place, Fred Ward
Ocena IMDb: 6,2/10

V tej romantični komediji ameriška ljubljenka Reese Witherspoon igra newyorško modno oblikovalko Melanie Carmichael.

Melanie je zaročena z najbolj zaželenim samcem, županjinim sinom Andrewom (Patrick Dempsey). Če se želi z njim tudi poročiti, pa se mora ločiti od svoje prve ljubezni Jaka (Josh Lucas), kmečkega fanta, s katerim sta se poročila že v srednji šoli. Ker Jake noče podpisati ločitvenih dokumentov, se mora Melanie vrniti domov v Alabamo in sprejeti preteklost, pred katero je bežala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
14:00
Dva dneva v Los Angelesu
Kriminalka
Izvirnik: 2 Days in the Valley
Režija: John Herzfeld
Igrajo: Danny Aiello, Greg Cruttwell, Jeff Daniels, Teri Hatcher, Glenne Headly, Peter Horton
Ocena IMDb: 6,5/10

V umirjenem losangeleškem naselju umor poklicnega športnika sproži vrsto dogodkov, ki vplivajo na monotona življenja prebivalcev.

To je zgodba o dveh morilcih, ljubici, medicinski sestri, bivši ženi, bogatašu...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
16:00
Jej, igraj, ljubi
Drama
Izvirnik: Eat, Play, Love
Režija: Christie Will
Igrajo: Jen Lilley, Jason Cermak, Lee Majors, Lindsay Wagner, Lucie Guest, Emily Maddison
Ocena IMDb: 6,2/10

Veterinarka Carley odkrije, da se bodo njene romantične sanje razblinile, saj se bo njena simpatija Dan čez trideset dni preselil k punci v mesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:45
Moja zabava
Drama
Izvirnik: It's My Party
Režija: Randal Kleiser
Igrajo: Margaret Cho, Bruce Davison, Lee Grant, Devon Gummersall, Gregory Harrison, Marlee Matlin
Ocena IMDb: 7,1/10

Nick umira, zato priredi poslovilno zabavo za svojo družino in prijatelje.

Nick Stark (Eric Roberts) je losangeleški arhitekt, blagoslovljen z atletsko postavo, zvestimi prijatelji, uspešno kariero, močno osebnostjo in dobrim smislom za humor. Toda zadnje čase mu šepata vid in spomin, v prsih pa ga stiska. Čeprav je videti zdrav, se že leta bojuje proti boleznim, ki jih povzroča virus HIV. Tik pred božičem mu zdravnik pove, da ima progresivno multifokalno levkoencefalopatijo, neozdravljive poškodbe možganov, ki bodo v nekaj dneh zdesetkale njegove telesne funkcije. Smrt bo morda nastopila hitro, lahko pa se zgodi, da bo še nekaj časa živel v nepopravljivi vegetativni komi. Ampak Nick se je že dolgo nazaj odločil, da niti slučajno ne bo »rastlina«. Njegov prijatelj Tony (Paul Regina), nekdanji zdravnik, mu bo pomagal dostojanstveno umreti. Ker pa je Nick vedno znal uživati življenje, namerava dobro izkoristiti tudi svoje zadnje dni in jih preživeti v družbi svojih najbližjih, zato priredi dvodnevno poslovilno zabavo. Čeprav je njegova mati Amalia (Lee Grant) skrušena, mu pomaga pri organizaciji. Udeležijo se je njegovi prijatelji in družina s sestro Daphne (Marlee Matlin) na čelu, ki so vsi po vrsti šokirani; zaradi Nickovega zdravega videza in vedrega humorja še težje verjamejo novici. Dodatno jih pretrese še prihod filmskega režiserja Brandona Theisa (Gregory Harrison), ljubezni Nickovega življenja. Nihče ni ravnodušen glede njega, nekateri, recimo nesramni Monty Tipton (Bronson Pinchot), pa se svoje sovražnosti niti ne trudijo skriti. Toda Nickova prijateljica Charlene (Margaret Cho) je menila, da Brandon spada na zabavo, in ga je povabila na lastno pest. V utrinkih iz preteklosti se Nick in Brandon spominjata lepih skupnih trenutkov, prijateljev, ki so umrli zaradi aidsa, in uničujočega vpliva, ki ga je imela Nickova bolezen na njun odnos. Prikaže pa se še en gost, ki preseneti tako Nicka kot Amalio. To je Nickov odtujeni oče Paul (George Segal), ki se je prišel poslovit od sina. Nick je velikodušen gostitelj, ki svoje goste potegne v napeto vzdušje, v katerem se krešejo mnenja, razkrivajo skrivnosti in celijo stare rane, ko se vsi poskušajo soočiti z njegovo usodo – in posredno tudi s svojo. Čeprav ga slabšanje zdravja spravlja v obup, se počuti mirnega v družbi ljudi, ki jih ima rad. Ko se Nick in Brandon znova pobotata, se zavesta, da bo njuna vez večna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
19:45
Življenje pod vodo
Avantura
Izvirnik: The Life Aquatic with Steve Zissou
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum
Ocena IMDb: 7,3/10

Ekscentrični oceanograf Steve Zissou se s svojo pisano druščino odpravi iskat skrivnostnega morskega psa jaguarja.

Steve Zissou je legendarni raziskovalec morskega sveta in svetovno znani ustvarjalec dokumentarnih filmov o bogatem podvodnem življenju. Vendar pa mu zadnje čase sreča ni preveč naklonjena. Njegovega dolgoletnega družabnika in prijatelja Estebana požre morski pes jaguar in širijo se govorice o njegovi pojenjajoči slavi. Kot strela z jasnega se pojavi še Ned Plimpton (Owen Wilson), ki trdi, da je Stevov sin. Ukazovalni, sebični in prisrčno zmedeni Steve Zissou bo posnel svoj najboljši film doslej. Iz oči v oči se bo srečal z morskim psom jaguarjem, nepričakovano postal oče in spoznal plemenitost. Na popotovanju z ladjo Belafonte se mu bodo pridružili noseča novinarka Jane Winslett-Richardson (Cate Blanchett), njegova bogata žena in podpredsednica Društva Zissou Eleanor Zissou (Anjelica Huston), nemški inženir Klaus Daimler (Willem Dafoe), dolgoletni tekmec Alistair Hennessey (Jeff Goldblum) in druge zanimive osebnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
22:00
Stranski učinki
Triler
Izvirnik: Collateral
Režija: Michael Mann
Igrajo: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill
Ocena IMDb: 7,5/10

Max nekega večera s svojim taksijem pobere hladnokrvnega morilca Vincenta.

Max živi povsem običajno življenje taksista. V dvanajstih letih je videl že mnogo obrazov, ki so mu hitro ušli iz spomina. A nekega večera v njegov taksi sede mož, ki ga Max ne bo pozabil. To je hladnokrven plačan morilec Vincent, ki mora ubiti ključne priče v prihajajočem sodnem procesu. Pred Maxom je najbolj napeta, razburljiva in strašna noč v njegovem življenju, ki je morda sploh ne bo preživel. Vincent ga prisili, da ga ponoči po Los Angelesu vozi od žrtve do žrtve.

Gre za film, ki je Jamieju Foxxu prinesel nominacijo za oskarja, Toma Cruisea pa predstavil v vlogi, v kakršnih ga nismo bili vajeni.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004