TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 02.03.2018
00:00
Glasovi
Drama
Izvirnik: Still Small Voices
Režija: Mario Azzopardi
Igrajo: Catherine Bell, Mark Humphrey, Damir Andrei, Deborah Grover, George Buza, Eugene Clark
Ocena IMDb: 7,1/10

Mlada ženska, ki še okreva po rojstvu mrtvorojenca, sliši nenavadne glasove in jo mučijo ponavljajoče se sanje o deklici.

Potem ko je rodila mrtvega otroka, se Michael Summer vrne v službo, kjer dela kot operaterka na liniji za nujno pomoč. Kljub temu da se z vso vnemo vrže v delo, jo preganjajo nočne more, v katerih vidi neznano mrtvo deklico. Je možno, da je v stiku z duhom mrtve deklice ali je resnica povsem drugačna? Da bi poiskala odgovore, se Michael odpravi v mestece Starlight. Tam izve zgodbo o deklici, ki je izginila neznano kam in za katero sumijo, da se je utopila. Toda Michael je čedalje bolj prepričana, da je bila punčka ugrabljena.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
02:00
Kraljevi ribič
Komedija
Izvirnik: The Fisher King
Režija: Terry Gilliam
Igrajo: Jeff Bridges, Adam Bryant, Paul Lombardi, David Hyde Pierce, Ted Ross, Lara Harris
Ocena IMDb: 7,6/10

Jack Lucas, voditelj na zabavnem radiu, s potegavščino nehote povzroči, da neki klicatelj ubije skupino nedolžnih ljudi v restavraciji na Manhattnu.

Jeff Bridges je kontroverzni radijski DJ Jack Lucas, čigar slabo mnenje o človeštvu je kot naročeno za njegovo pogovorno radijsko oddajo, s pomočjo katere svojo mržnjo širi na poslušalce. Eden od njih si Jackove tirade vzame še posebej k srcu, zato se s pištolo odpravi v prestižno restavracijo, kjer pobije nedolžne goste. Jack je tako pretresen nad tem, kar so zakrivile njegove besede, da zapade v triletno depresijo, med katero pije in se znaša nad svojo punco Anne Napolitano (za vlogo katere je Mercedes Ruehl prejela oskarja). Ko doseže dno, se Jack odpravi k reki, kjer si namerava vzeti življenje. Na pomoč mu priskoči nor, a duhovit brezdomec Parry (Robin Williams), ki Jacku pove, da so mu usojene velike stvari. Vse, kar mora storiti, je, da najde sveti gral (ki se priročno nahaja ravno na Manhattnu) in rešiti Parryjevo dušo. Želi si tudi, da mu pomaga pri ženski njegovih sanj, Lydii Sinclair (Amanda Plummer), plašni ženski, ki je zaposlena pri neki založbi. Parry je bil nekoč univerzitetni profesor, ki mu je življenje na glavo obrnil tragičen dogodek v preteklosti. Jack hitro spozna, da bo moral najprej rešiti Parryja, če želi rešiti sebe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
06:05
Mamin prosti dan
Komedija
Izvirnik: Mom's Day Away
Režija: Mark Jean
Igrajo: Bonnie Somerville, James Tupper, Ona Grauer
Ocena IMDb: 5,6/10

Razočarana mama si vzame prosti konec tedna, ko njena družina pozabi nanjo na materinski dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:45
1000 proti 1: Zgodba Coryja Weissmana
Drama
Izvirnik: 1000 to 1: The Cory Weissman Story
Režija: Michael Levine
Igrajo: David Henrie, Luke Kleintank, Beau Bridges, Jean Louisa Kelly, Cassi Thomson, Hannah Marks
Ocena IMDb: 7,1/10

Univerzitetnega košarkarja Coryja Weissmana zadene huda kap, zato mora najti nov smisel življenja tako na igrišču kot zunaj njega.

Cory Weissman je bruc na Univerzi Gettysburg. Je odličen študent, ugleden športnik, priljubljen med vrstniki in srečno zaljubljen v Ally. Cory intenzivno trenira, da bi lahko postal član reprezentance. Na enem od treningov njegov soigralec opazi, da se s Coryjem dogaja nekaj čudnega. Pritožuje se nad glavoboli, izgublja moč v levi roki, videti je slab. V ambulanti takoj opazijo, da mu peša leva stran telesa: obraz, roka, noga. Na oddelku za intenzivno nego diagnosticirajo možgansko kap. Kljub diagnozam in napovedim se Cory ne preda. Še vedno se vztrajno bori na poti do svojih ciljev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:45
Flashdance
Romantični
Režija: Adrian Lyne
Igrajo: Jennifer Beals, Michael Nouri, Lilia Skala, Sunny Johnson, Kyle T. Heffner, Lee Ving
Ocena IMDb: 6,1/10

Sanje mlade Alex Owens se vrtijo okoli blišča baletnih odrov. Kljub denarnim in socialnim preprekam bi se rada vpisala na prestižno baletno akademijo.

Alexino življenje je razpeto med tovarno, kjer dela kot varilka, in napornimi večernimi treningi ter nastopi v nočnem lokalu. Nekega večera Alexin nastop očara lastnika gradbenega podjetja ...

V filmu slišimo veliko odlične glasbe, najbolj znana pa je pesem 'What a Feeling', ki je bila nagrajena z oskarjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1983
11:30
Čudež
Drama
Izvirnik: Miracle
Režija: Gavin O'Connor
Igrajo: Kurt Russell, Patricia Clarkson, Noah Emmerich, Sean McCann, Kenneth Welsh, Eddie Cahill
Ocena IMDb: 7,5/10

Odlična športna drama, navdihujoča zgodba o ekipi, ki je prekoračila moč športa in napolnila celo državo z novim optimizmom.

Skupina študentskih hokejistov, ki jih vodi trener Herb Brooks (Kurt Russell), na olimpijskih igrah leta 1980 spektakularno premaga Sovjetsko zvezo, ki slovi kot najboljša hokejska ekipa na svetu. Ekipa ZDA je povsem nepričakovano postala ponos državljanov, ki so hoteli za hip pozabiti na vsakodnevne skrbi in slabe razmere v svetu. Ves svet je spremljal, kako so igralci prekosili same sebe, kar je spodbudilo komentatorja Ala Michaelsa, da je gledalcem postavil danes slavno vprašanje: "Verjamete v čudeže?" "Ja!"

Film temelji na resnični zgodbi enega izmed najveličastnejših dogodkov v zgodovini športa.

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
14:00
Samo še 60 sekund
Akcija
Izvirnik: Gone in Sixty Seconds
Režija: Dominic Sena
Igrajo: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, T.J. Cross, William Lee Scott, Scott Caan
Ocena IMDb: 6,5/10

Upokojeni avtomobilski tat se mora vrniti na stara pota in ukrasti 50 avtomobilov, da bi rešil bratovo življenje.

Randal 'Memphis' Raines (Nicolas Cage) je upokojeni avtomobilski tat. Memphis se vrne domov, da bi svojega brata Kipa (Giovanni Ribisi) rešil iz rok lokalnega kriminalca Raymonda Calitrija (Christopher Eccleston). Ta mu postavi pogoj: Kipu bo prizanešeno, če Memphis v 72 urah ukrade 50 dragih avtomobilov. Memphis skupaj zbere stare tatinske znance in se še enkrat loti obrti, ki je je najbolj vešč - kraje avtomobilov! Nobena zapletena ključavnica ali alarmni sistem ga ne moreta ustaviti; vaš avto bo od tam, kjer ste ga pustili, izginil v 60 sekundah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
16:10
Nikoli prvo noč
Komedija
Izvirnik: Jamais le premier soir
Režija: Melissa Drigeard
Igrajo: Alexandra Lamy, Mélanie Doutey, Julie Ferrier, Jean-Paul Rouve, Grégory Fitoussi, Julien Boisselier
Ocena IMDb: 4,7/10

Francoska komedija o Julie, ki ima nesrečo v ljubezni, čeprav je zelo živahna.

Potem ko Julie spet zapusti fant, odkrije knjigo z naslovom Sreče se lahko naučimo in odloči se, da bo enkrat za vselej popravila svoje življenje.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2014
18:00
Mesec nad Paradorjem
Komedija
Izvirnik: Moon Over Parador
Režija: Paul Mazursky
Igrajo: Richard Dreyfuss, Raul Julia, Sonia Braga, Jonathan Winters, Fernando Rey, Sammy Davis Jr.
Ocena IMDb: 5,9/10

Dobrodošli v Parador, kjer je diktator hladen in prva dama vroča.

Neznan igralec Jack Noah dela v Paradorju v času diktatorjeve smrti. Roberto, diktatorjeva desna roka, da Jacku ponudbo, ki je ne more zavrniti: pretvarjati se mora, da je diktator. Jack s svojimi igralskimi sposobnostmi pretenta množice, bližnjih prijateljev in zaposlenih pa ne prepriča. Diktatorjeva ljubica pa prepričuje Jacka, naj izkoristi prevaro in izvede demokratične volitve.

Film je prejel dve nominaciji za zlati globus – za najboljšega stranskega igralca in stransko igralko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
20:00
Ray
Biografija
Režija: Taylor Hackford
Igrajo: Jamie Foxx, Kerry Washington, Regina King, Clifton Powell, Harry Lennix, Bokeem Woodbine
Ocena IMDb: 7,7/10

Osupljivo življenje glasbenega genija Raya Charlesa.

Kljub skromnemu poreklu in izgubi vida pri šestih letih je Ray Charles (Jamie Foxx) postal glasbena ikona in zaslovel po vsem svetu. Film se poglobi tudi v Rayeve težave z drogami in ženskami, toda osrednji del je posvečen njegovi glasbeni karieri, v kateri je med drugim osvojil 12 nagrad Grammy in se 11-krat zavihtel na vrh glasbenih lestvic z uspešnicami, kot so Unchain My Heart, Hit the Road, Jack in Georgia.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
23:00
Sončeve solze
Akcija
Izvirnik: Tears of the Sun
Režija: Antoine Fuqua
Igrajo: Bruce Willis, Monica Bellucci, Cole Hauser, Eamonn Walker, Johnny Messner, Nick Chinlund
Ocena IMDb: 6,6/10

Poročnik Waters vodi elitno skupino marincev, izurjeno za hitro posredovanje v kriznih situacijah.

V deževnem pragozdu Nigerije morajo iz vojne vihre rešiti zdravnico Leno Kendricks in prostovoljce katoliškega misijona. Demokratično izvoljeno nigerijsko vlado je z vojaškim udarom prevzel diktator in prelivanje krvi je zajelo vso deželo. Toda Kendricksova noče oditi, dokler ji Waters ne obljubi, da bo pomagal tudi skupini vaščanov, ki bodo sicer prepuščeni uporniškim vojakom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003