TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 06.08.2018
00:15
Iz brezna
Kriminalka
Izvirnik: D-Tox
Režija: Jim Gillespie
Igrajo: Sylvester Stallone, Charles S. Dutton, Polly Walker, Kris Kristofferson, Mif, Christopher Fulford
Ocena IMDb: 5,3/10

Policist, ki je bil priča surovemu umoru, se hoče zapiti do smrti. Ko se prijavi na kliniko za odvajanje, ugotovi, da je med njimi morilec.

Agent FBI Jake Malloy nikakor ne more priti na sled serijskemu morilcu, ki pobija njegove kolege policiste. Ko zločinec ubije tudi njegovo zaročenko Mary, Malloy tega ne more preboleti, zato tolažbo poišče v alkoholu. Ker tako ne gre več naprej, ga kolega, detektiv Hendricks, odpelje na zdravljenje na kliniko v zasneženi Wyoming, kjer se zdravijo policisti. A morilec se vtihotapi tja in policisti so ponovno v nevarnosti. Malloy se tako spet znajde sredi nočne more in odločen je, da bo temu naredil konec.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
02:00
Naklepni umor
Triler
Izvirnik: Murder in the First
Režija: Marc Rocco
Igrajo: Christian Slater, Kevin Bacon, Gary Oldman, Embeth Davidtz, William H. Macy, Stephen Tobolowsky
Ocena IMDb: 7,3/10

Zapornik Henri v Alcatrazu ubije sojetnika, saj ga je slednji izdal. Zdaj Henrija čaka novo sojenje.

Mladenič Henri Young je na krajevni pošti ukradel borih pet dolarjev in bil obsojen na zaporno kazen, ki jo je prestajal v zloglasni jetnišnici Alcatraz. Poskušal je pobegniti in to tudi njemu, tako kot mnogim pred njim, seveda ni uspelo. Kaznilniška uprava ga je kaznovala s triletno kaznijo samice, kjer je Henri izgubil še zadnje ostanke človeškega dostojanstva. Še posebej se je nad njim izživljal patološki pazniški pomočnik Milton Glenn. Ko se je Henri vrnil med ostale zapornike, je bil ruševina in ob prvem prepiru je sojetnika z žlico pokončal do smrti. Znova se je znašel pred sodniki, tokrat mu je zaradi umora grozila najhujša kazen. Njegove obrambe se je lotil mlad in ambiciozen odvetnik James Stamphill, ki je temeljil obrambo na okrutnosti razmer v zaporu in je te razmere obtožil za sokrivdo pri umoru, ki ga je Henri Young zagrešil.

Film je nastal po resničnih dogodkih.

Jezik: Angleščina
Leto: 1995
06:00
Za božič bom doma
Komedija
Izvirnik: I'll be home for Christmas
Režija: Arlene Sanford
Igrajo: Jonathan Taylor Thomas, Jessica Biel, Adam LaVorgna, Gary Cole, Eve Gordon, Lauren Maltby
Ocena IMDb: 5,4/10

Jake Wilkinson se že nekaj let zapored za božične praznike ni vrnil v New York k svoji družini.

Zato mu njegov oče, da bi ga malce spodbudil, obljubi, da mu bo podaril rdeči porsche iz leta 1957, če mu tokrat vendarle uspe priti domov in se na ta praznik srečati z družino. Zdi se, da si bo avto brez vsakršnih težav priboril. Toda nato se zgodi nekaj povsem nepredvidljivega – člani nogometne ekipe, ki jim je moral priskrbeti odgovore za izpit, ugotovijo, da jim Jake ni prinesel pravih odgovorov, zato se mu odločijo maščevati. Oblečenega v Božičkovo opravo in s prilepljeno belo Božičkovo brado ga pustijo sredi kalifornijske puščave. Tako Jake ostane sredi puščave, odet v Božička, v žepu pa nima ne denarja ne dokumentov. Da bi bilo vse le še huje, se Eddie, eden nogometašev in Jakov veliki nasprotnik, spravi na njegovo dekle Allie. Kaj lahko Jake sploh še stori? Odločen je, da se ne bo odrekel ne porscheju ne svojemu dekletu, a kaj ko na poti med štopanjem in pešačenjem proti domu, New Yorku, prav vsi menijo, da je Jake resnično Božiček in se mu spovedujejo ter ga prosijo za nasvete ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
08:15
Če bi imel krila
Drama
Izvirnik: If I Had Wings
Režija: Allan Harmon
Igrajo: Richard Harmon, Jaren Brandt Bartlett, Craig Bierko, Jill Hennessy, Lorne Cardinal, Genevieve Buechner
Ocena IMDb: 7,2/10

Drama o dveh mladeničih, ki sta, vsak na svoj način, izobčenca: eden je slep, drugi pa delinkvent.

Alex in Brad imata nekaj skupnega: oba sta dobra tekača. Alex tek trenira, Brad pa pogosto beži pred policijo. Alexov oče, Geoff Taylor, dela kot socialni delavec. Eden od njegovih primerov je Brad Coleman, ki mu grozi zapor za mladoletnike, če naredi le še en prekršek. Geoff meni, da mu je treba dati še eno priložnost. Alex potrebuje nekoga, ki bi tekel z njim, zato se Geoff domisli, da bi Brad lahko tekel z njegovim sinom. Tako bo ubil dve muhi na en mah: Alex bo imel partnerja za tek, Brad pa bo tek videl le še kot šport. Prvo srečanje med obema je malce nerodno, kmalu pa postaneta prava prijatelja.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
10:15
Princesa nevesta
Komedija
Izvirnik: The Princess Bride
Režija: Rob Reiner
Igrajo: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Chris Sarandon, Christopher Guest, Wallace Shawn, André the Giant
Ocena IMDb: 8,1/10

Zlatica je ljubko dekle, ki je odraščala na kmetiji.

Najrajši od vsega je jezdila in nagajala mlademu kmetiču Westleyu. Kmalu je začutila, da jo mladenič ljubi, ona pa njega nič manj. Toda bil je reven, zato je odšel iskat srečo čez morje. Nekega dne je Zlatica izvedela, da so ladjo napadli gusarji in da je njen ljubi mrtev. Pet let kasneje se je odločila za poroko s princem Humperdinckom, čeprav ga ni ljubila. Vendar so jo ugrabili trije roparji in znašla se je sredi divje pustolovščina, polna nevarnosti in pasti. Na sledi jim je bil zamaskiran mladenič, kmalu pa tudi princ s svojim spremstvom ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
12:15
Briljantina
Muzikal
Izvirnik: Grease
Režija: Randal Kleiser
Igrajo: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Barry Pearl, Michael Tucci
Ocena IMDb: 7,2/10

Zgodba o prijateljstvu, romancah in avanturah skupine študentov v petdesetih letih.

Konec počitnic prinese tudi konec romantičnih trenutkov. Tudi za Dannyja in ljubko Sandy po poletni romanci pride čas slovesa. Vendar ne za dolgo. Zaljubljenca usoda ponovno združi, ko Sandy premestijo na šolo, ki jo obiskuje Danny. Danny se kot največji frajer nenadoma znajde v precepu. Le kako naj se preda preprosti Sandy, ko pa dekle ne ustreza merilom njegovih prijateljev? Sandy je seveda razočarana in zmedena.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
14:30
Ko pride ljubezen
Romantični
Izvirnik: Kissing Jessica Stein
Režija: Charles Herman-Wurmfeld
Igrajo: Heather Juergensen, Jennifer Westfeldt, Tovah Feldshuh, Esther Wurmfeld, Hillel Friedman, Ben Feldman
Ocena IMDb: 6,6/10

Ženska išče popolnega moškega, a najde popolno dekle.

Jessica Stein je občutljiva in nevrotična newyorška novinarka na koncu s svojimi čustvenimi zmožnostmi. Njen brat je zaročen, najboljša prijateljica noseča, sama pa ni bila na zmenku že eno leto in ne more spati. Po optimističnem in grozljivem pohodu po dogovorjenih zmenkih končno naleti na nepričakovano zanimiv zasebni oglas, katerega edina slaba plat je rubrika za istospolne ženske stike. Odloči se poskusiti in tako spozna čudaško boemsko Helen Cooper. Živahen večer norčij, vročega pogovora in vzajemne privlačnosti se zaključi s poljubom, ki zmede in razvname celo stvarno Jessico.

Brez konvencionalnih spolnih vlog se ženski znajdeta v iskrenem in zabavnem obredu zapeljevanja, v katerem si pravila postavljata sproti. Film prinaša sodobno romantično komedijo, ki krši vsa pravila ter briše mejo med prijateljstvom in ljubeznijo, v zabavno zbadljivem in nepričakovanem prepletu obojega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
16:30
Ujeta v raju
Romantični
Izvirnik: Stranded in paradise
Režija: Bert Kish
Igrajo: Vanessa Marcil, James Denton, Cindy Pickett, Gladys Rodríguez, Isel Rodriguez, Alfredo De Quesada
Ocena IMDb: 5,4/10

Tess bo potovanje za vedno spremenilo življenje.

Ko ambiciozna kadrovnica Tess Nelson izgubi službo, odpotuje v Portoriko, da bi na poslovni konferenci rešila svojo službo. Potovanje se sprevrže v katastrofo, ko otok zaprejo zaradi hurikana. Nato pa spozna čednega popotnika, ki ji pokaže drug pogled na svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
18:15
Pozdravljena sestrica, zbogom življenje
Drama
Izvirnik: Hello Sister, Goodbye Life
Režija: Steven Robman
Igrajo: Lacey Chabert, Sammi Hanratty, Wendie Malick, David Ramsey, Adam Kaufman
Ocena IMDb: 6,3/10

Ko oče in mačeha umreta v nesreči, študentki dodelijo skrbništvo nad sedemletno polsestro.

Študentka Olivia Martin ima le dve skrbi: izpite in kaj naj obleče za zabavo. A ko njen oče in mačeha umreta v prometni nesreči, se Olivijino življenje obrne na glavo. Nenadoma postane skrbnica svoje sedemletne polsestre Celie, ki jo komaj pozna. Ker ni kos novi vlogi, pomoč poišče celo pri svoji egoistični in muhasti mami Barbari. Polsestri se počasi spoznavata in si začenjata zaupati, a kako bo na Olivio vplival ta hitri prehod v življenje odraslih?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
20:00
Mala črna knjižica
Komedija
Izvirnik: Little Black Book
Režija: Nick Hurran
Igrajo: Brittany Murphy, Holly Hunter, Kathy Bates, Ron Livingston, Julianne Nicholson, Stephen Tobolowsky
Ocena IMDb: 5,3/10

Stacy se odloči raziskati prejšnja razmerja svojega fanta.

Stacy Holt je producentka televizijske oddaje. Muči jo dejstvo, da je njenega fanta Dereka strah resne zveze. Ker ji Derek ni pripravljen prav nič povedati o svojih prejšnjih razmerjih, se Stacy polasti njegovega dlančnika in tako pride do številk vseh njegovih bivših deklet. Pod pretvezo, da informacije potrebuje za oddajo, se Stacy pogovori z njimi. Stvari pa se zapletejo, ko se z eno od njegovih bivših deklet spoprijatelji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
22:00
Gattaca
Znanstvena fantastika
Režija: Andrew Niccol
Igrajo: Ethan Hawke, Uma Thurman, Gore Vidal, Xander Berkeley, Jayne Brook, Elias Koteas
Ocena IMDb: 7,8/10

V prihodnosti je razmnoževanje, kot ga poznamo danes, nesprejemljivo.

Vsi otroci, spočeti na naraven način, so manjvredni, genetsko nepopolni in zaradi tega nezaželeni člani družbe. Zato razmnoževanje v svoje roke vzame znanost. Vincent Freeman je bil spočet na staromoden način, iz ljubezni, brez pomoči zdravnikov in znanstvenikov. Posledica tega je, da skoraj nikjer ne dobi spodobnega dela. Sanja o službi pri vesoljski korporaciji Gattaca, vendar naloga ne bo lahka. Uspe mu šele, ko spozna genetsko izpopolnjenega Jeroma Morrowa, ki je zaradi nesreče prikovan na invalidski voziček. Vincent kupi njegovo identiteto in tako dobi delo pri Gattaci. Vendar se Vincentova prihodnost znajde na nitki, ko pristane sredi preiskave umora.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997