TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 07.11.2016
01:06
Komisar Rex: Obljuba iz preteklosti
Kriminalka, 12. sezona, 4. del
Izvirnik: Kommissar Rex
Režija: Hans Werner
Igrajo: Gerhard Zemann, Heinz Weixelbraun, Wolf Bachofner, Martin Weinek, Reginald von Ravenhorst, Tobias Moretti
Ocena IMDb: 7,1/10

Zločinca se odpravita v najeto stanovanje mladega brazilskega turista, da bi ga ubila, vendar ugotovita, da ju je nekdo že prehitel. Da ne bi razjezila svojega šefa, truplo prestrelita in odideta. Komisar Rivera in Rex se lotita dela in skušata ugotoviti, zakaj bi kdo hladno ubil mladega turista, ki je bil v svoji domovini zgleden fant.

Rex, najslavnejši policijski pes!

Rex, policijski pes, je dobil novega gospodarja oziroma sodelavca. Rex se namreč seli v Rim, kjer mu dela ne bo zmanjkalo.

Jezik: Italijanščina
Leto: 2012
02:00
Ognjeni obroč
Drama, 2. del
Izvirnik: Ring of Fire
Režija: Paul Shapiro
Igrajo: Michael Vartan, Terry O'Quinn, Ian Tracey, Brian Markinson, Brendan Fletcher, Adam Greydon Reid
Ocena IMDb: 4,6/10

Svetu grozi izumrtje, če niza vulkanskih izbruhov ne bodo pravočasno zaustavili.

Naftna vrtina povzroči izbruh vulkana v manjšem mestu, sproži pa tudi učinek ognjenega obroča, ki se razteza po vsem svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
06:00
Ženska v meni
Komedija
Izvirnik: Zur Sache, Macho!
Režija: Michael Rowitz
Igrajo: Maximilian von Pufendorf, Mirjam Weichselbraun, Matthias Buss, Tino Mewes, Wolfgang Böck, Hilde Dalik
Ocena IMDb: 4,5/10

Georg je rojeni mačo, ki ga ženske obožujejo.

Georg Sommer je čeden moški sredi tridesetih let, ki uživa v izjemni pozornosti, ki mu jo namenjajo predstavnice nežnejšega spola. V njegovem življenju so pomembne tri stvari: vroče noči, dragi avtomobili in položaj komercialnega direktorja. Zadeve pa se močno zapletejo, ko namesto njega napreduje ambiciozna Wally. Da je presenečenje še večje, Wally pozna prav vsako podrobnost iz Georgovega zasebnega življenja. Trdi namreč, da je utelešenje njegove ženstvene, čustvene plati, torej ženske v njem. Potem ko Wally hitro pridobi tudi naklonjenost njegovih prijateljev in sodelavcev, postane jasno, da je eden od njiju odveč. Kateri bo prej popustil?

Jezik: Nemščina
Leto: 2013
07:45
Družabnica
Komedija
Izvirnik: The Associate
Režija: Donald Petrie
Igrajo: Whoopi Goldberg, Dianne Wiest, Eli Wallach, Tim Daly, Bebe Neuwirth, Austin Pendleton
Ocena IMDb: 6/10

Whoopi Goldberg igra žensko, ki hoče uspeti na Wall Streetu. Da bi uspela, si mora izmisliti belopoltega partnerja.

Laurel Ayres je finančna analitičarka, ki ima teoretično vse možnosti za uspeh. V praksi pa jo omejujeta temna polt in ženski spol. Ker v firmi nima prihodnosti, da odpoved in ustanovi svojo firmo. Da bi dobila podporo poslovnega mogotca Donalda Fallona, se je Laurel prisiljena zlagati, da ima moškega sodelavca, ki ga poimenuje Robert Cutty. Toda stvari se začnejo hudo zapletati, ko hočejo ljudje Roberta spoznati v živo. Kako naj spoznajo nekoga, ki sploh ne obstaja?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
10:00
Jake, Brian in Anna
Komedija
Izvirnik: Keeping the Faith
Režija: Edward Norton
Igrajo: Edward Norton, Ben Stiller, Jenna Elfman, Anne Bancroft, Eli Wallach, Ron Rifkin
Ocena IMDb: 6,4/10

Zgodba temelji na iskrenem prijateljstvu, ki se je spletlo med Jakeom, Brianom in Anno že v rosnih otroških letih.

Prijateljstvo ni popustilo navkljub ločitvi, ko se je Anna s starši v najstniških letih morala preseliti v Kalifornijo. Fanta odrasteta v mlada in uspešna dušna pastirja. Jake je rabin, ki iz dneva v dan preseneča judovsko skupnost z nekonvencionalnim obnašanjem in s prodornimi ter drznimi idejami. Ker je Jake samski in ker tudi njegovemu videzu ničesar ne manjka, se predvsem ženski del njegove skupnosti vneto trudi, da mu najde nevesto. Brian mu je v vseh pogledih podoben, sooča se s podobnimi uspehi in težavami, le da kot katoliški duhovnik ni pod stalnim pritiskom, da si mora izbrati življenjsko družico. Ta mu je namreč po verskem stanu prepovedana. Zdi se, da je njuno prijateljstvo z leti dozorevanja postalo še močnejše in da ga nič na tem svetu ne more okrniti. Dokler se v New York ne vrne Anna kot mlada, lepa in uspešna poslovna ženska. Jakeova in Brianova prijateljska čustva počasi, a nezadržno preraščajo v ljubezen, ki bo zamajala temelje, na katerih sta hotela graditi svoje življenje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
12:30
Erin Brockovich
Drama
Režija: Steven Soderbergh
Igrajo: Julia Roberts, David Brisbin, Dawn Didawick, Albert Finney, Valente Rodriguez, Conchata Ferrell
Ocena IMDb: 7,3/10

Gre za resnično zgodbo o Erin Brockovich, dvakratni ločenki in mami treh majhnih otrok.

Ker Erin ne prenese krivice, se spravi na podleže in doseže pomembno zmago. Ko se zgodba začne, je Erin brez denarja in brez službe. Obupana prosi odvetnika Eda Masryja, naj jo zaposli v svoji firmi. Tako Erin naleti na primer zarote, s katero so prikrili dejstvo, da so v nekem mestu zaradi onesnažene vode prebivalci hudo zboleli, nekateri celo umrli. Čeprav ljudje sprva nočejo sodelovati, jih vztrajna Erin le pripravi do tega, da ji prisluhnejo. V njihovem imenu proti korporaciji, ki je kriva za onesnaževanje, sproži tožbo in doseže rekordno odškodnino.

Julia Roberts je bila za upodobitev naslovne junakinje nagrajena z oskarjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
15:00
Komisar Rex: Sence
Kriminalka, 12. sezona, 1. del
Izvirnik: Kommissar Rex
Režija: Hans Werner
Igrajo: Gerhard Zemann, Heinz Weixelbraun, Wolf Bachofner, Martin Weinek, Reginald von Ravenhorst, Tobias Moretti
Ocena IMDb: 7,1/10

Mladenič med igro s psom na gradbišču odkrije človeške kosti. Žrtev je bil izginuli sin predsednika farmacevtskega podjetja. Komisar Fabbri ima pri preiskovanju dogodka težave zaradi žrtvinega očeta in njegovega pomočnika. Inšpektor Morini je moral zaradi materine bolezni prositi za premestitev v Milano, zato Fabbriju pri delu pomaga novi inšpektor, Alberto Monterosso.

Rex, najslavnejši policijski pes!

Rex, policijski pes, je dobil novega gospodarja oziroma sodelavca. To je Lorenzo Fabbri iz Rima - Rex se namreč seli v Rim, kjer mu dela ne bo zmanjkalo.

Jezik: Italijanščina
Leto: 2012
16:00
Varuška
Komedija
Izvirnik: Housesitter
Režija: Frank Oz
Igrajo: Steve Martin, Goldie Hawn, Dana Delany, Julie Harris, Donald Moffat, Peter MacNicol
Ocena IMDb: 6/10

Potem ko Newtona Davisa zapusti dolgoletno dekle, se v njegovo prazno sanjsko hišo preseli zvita natakarica, ki se pretvarja, da je njegova žena.

Newton Davis je bostonski arhitekt, ki ustvari sanjsko hišo, v katero povabi svoje sanjsko dekle, da bi srečno živela skupaj do konca svojih dni. Ljubka Becky je njegovo dekle že iz otroških let in popolnoma ga vrže s tira, ko ga jasno in glasno zavrne. Tako se neke noči Newton ves razočaran izpove natakarici Gwen, ki že naslednji dan pripotuje v njegovo sosesko in se vsem predstavi kot njegova nova žena. Newtonovi starši in njegova bivša so čisto očarani nad njo. Vsi verjamejo njenim lažem. Newton prav tako sprejme igro laži in spletk, vse z namenom, da svojo pravo ljubezen ponovno pridobi nazaj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
18:00
Tako kot oče
Komedija
Izvirnik: Just Like Dad
Režija: Blair Treu
Igrajo: Wallace Shawn, Ben Diskin, Nick Cassavetes, Jarrett Lennon, Laura Innes, Michael Tucci
Ocena IMDb: 6/10

Charlie, ki je, tako kot oče, piflar na prav vseh področjih, se kmalu nauči pomembne življenjske lekcije.

Charlie Speigel ima vse predispozicije, da bo piflar: nosi očala, je dober učenec, miren in popustljiv. Charlie je tak kot njegov oče, ki opravlja odgovorno delo in iz katerega se kolegi delajo norca. Charlie in njegov najboljši prijatelj sta vse pogosteje žrtve nasilnikov v šoli in Charlie kmalu ugotovi, da tako ne bo šlo naprej: moral se bo postaviti zase! Vendar ne ve, kako. V šoli pripravljajo tekmovanje očetov in sinov. Charlie poskuša svojega očeta naučiti veščin za tekmovanje, vendar mu ne uspeva najbolje. V telovadnici pa sreča mišičnjaka in mu ponudi svojo žepnino, če bo igral njegovega očeta ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
20:00
Ed Wood
Biografija
Režija: Tim Burton
Igrajo: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Patricia Arquette, Jeffrey Jones, G.D. Spradlin
Ocena IMDb: 7,9/10

Zgodba o legendarnem režiserju slabih filmov in njegovih nenavadnih prijateljih in igralcih.

Edward D. Wood je snemal filme v začetku petdesetih let, bil je pravi zaljubljenec v film, vendar popoln diletant. Takrat se ga je prijel vzdevek »najslabši filmski režiser vseh časov«, pa vendar je bil zaradi svojega entuziazma, nenavadnega življenjskega sloga in anekdotičnih situacij med filmarji zelo priljubljen. Njegovi sodelavci so v knjigi Nočna mora in ekstaza zbrali anekdote, ki so spremljale Woodovo življenje in ustvarjanje, in s tem obudili spomin na v sedemdesetih letih z alkoholom strtega umrlega Eda Wooda. Prav ta knjiga je bila osnova za imeniten film, ki ga je kot poklon Edu Woodu leta 1994 režiral sloviti Tim Burton.

Zgodba se suče ob nastajanju dveh obupnih filmov: Glen or Glenda, v katerem je Ed Wood igral travestita, in Plan 9 iz vesolja. Travestizem je bil Woodu izredno blizu, rad se je preoblačil v ženske, da bi jih tako menda bolje razumel; rad je nosil mehke angora puloverje. Njegovo dekle in igralka v njegovih filmih je bila Dolores Fuller, v njegovih filmih so zaigrali tudi njegovi znanci in prijatelji: transseksualec Bunny Breckinridge, najbolj znana televizijska zvezdnica Vampira, rokoborec Tor Johnson ter igralka in sofinancerka Woodovih filmov Loretta King. Wood je neizmerno cenil zvezdnika nemih filmov Belo Lugosija, za katerega je načrtoval povratek na filmska platna.

Timu Burtonu je uspelo imenitno ujeti duh nastajanja Woodovih filmov in plastično zarisati like, ki so bili pomembni v življenju Eda Wooda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
22:15
Pogrešana na letalu
Akcija
Izvirnik: Flightplan
Režija: Robert Schwentke
Igrajo: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Kate Beahan, Michael Irby, Assaf Cohen
Ocena IMDb: 6,2/10

Kaj se je v resnici zgodilo na letu iz Berlina v New York?

Pred kratkim ovdovela Kyle (Jodie Foster) se s šestletno hčerko Julio (Marlene Lawston) z letalom iz Berlina vrača v ZDA. Med letom deklica skrivnostno izgine in nihče ne prizna, da je sploh kdaj bila na letalu. Agent Carson (Peter Sarsgaard) in kapitan Rich (Sean Bean) ji nista v pomoč, saj menita, da je Julia le plod njene domišljije. Letalo na željo prestrašene mame kljub vsemu pregledajo, a kmalu ugotovijo, da je sploh ni bilo na seznamu potnikov. Kyle se s tem ne more sprijazniti in njena dejanja ogrozijo varnost vseh potnikov na letalu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005