TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 10.08.2018
02:00
Zvezdne steze IV: Pot domov
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek IV: The Voyage Home
Režija: Leonard Nimoy
Igrajo: Leonard Nimoy, William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Walter Koenig
Ocena IMDb: 7,3/10

V četrtem delu Kirku uspe rešiti Spocka a v tem času je neznana sila ogrozila Zemljo.

Ko se je Admiral Kirk podal v reševanje Spocka, je s tem zavestno kršil pravila Zvezdne flote. Tako se je zdaj s svojimi najzvestejšimi tovariši znašel v prostovoljnem izgnanstvu na planetu Vulkan. A s tem, ko so Spocka rešili, so svojo nalogo opravili, zato se pripravljajo na vrnitev na Zemljo in na soočenje z uradnimi obtožbami. Posadka Enterprisa pa ne ve, da se je med njihovo odsotnostjo marsikaj spremenilo. Tako Zemlji in človeštvu grozi popolno uničenje, saj jo je napadla neznana sila. Spock kmalu ugotovi, da poskušajo inteligentna zunajzemeljska bitja komunicirati z grbavimi kiti, ki pa so na Zemlji že davno izumrli. Tako se morajo vrniti v 20. st., nato pa nazaj v 23. st. ter s seboj pripeljati primerek te živali. S pomočjo posebnega postopka ukrivljanja prostora-časa, se vrnejo v 80. leta 20. stoletja, kjer pa jih pričaka povsem neznani svet jeznih voznikov, nasilja, čudaških punkrokerjev in pizze.

Izjemni zaključek trilogije, ki se je pričela s filmom Zvezdne steze II: Khanov srd, predstavlja enega najbolj inteligentnih in domiselnih filmov te serije, nekakšno vrnitev k izvornemu duhu originalne televizijske serije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
06:00
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek III: The Search For Spock
Režija: Leonard Nimoy
Igrajo: Leonard Nimoy, William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, Walter Koenig, George Takei
Ocena IMDb: 6,7/10

Kirk in njegova ekipa s kontrolnega mostu tvegajo kariere, ko ugrabijo Enterprise in se odpravijo na prepovedan planet, da bi našli Spockovo truplo.

Potem, ko je bil ustvarjen planet Genezis, je ta razglašen za tabu temo. Planet leži v nevtralnem območju (coni) in dogovorjeno je, da ga lahko obiskujejo samo raziskovalne ladje. Vzporedno s tem poskušajo in uspejo Klingonci pridobiti načrte za stvaritev »superorožja«, s katerim bi s prostranih širjav vesolja izbrisali Zvezdno floto. Orožje hočejo uporabiti za izbris avtohtonega (tam živečega, domorodnega) življenja in ga pozneje prilagoditi zase.

Raziskovalna ladja, ki se trenutno nahaja v bližini planeta Genezis (po latinsko »STVARJENJE - GENEZA«), odkrije kapsulo Spocka in nenavadne oblike življenja. Vulkanka Saavik in Kirkov sin dr. David Marcus se spustita na površje, kjer na relativno majhnem področju ležijo tropi in led. Ugotovita, da so trdožive bakterije doživele pospešeno evolucijo. Medtem je raziskovalna ladja uničena od Klingoncev, ki hočejo imeti talce. Vulkanka najde Spockovo telo, ki je žal brez duha in zavesti ter s tem znanja, ki ga je posedoval Spock.

Admiral Kirk medtem z Enterprise prispe na vesoljsko postajo. Tam sreča Spockovega očeta, ki mu da namig, da Spockova duša še vedno živi in da je bistvo vsakega Vulkanca večno. Na podlagi namiga admiral Kirk pregleda video posnetke in odkrije pojasnilo, zakaj, se zdravnik McCoy (ki ima vzdevek »pilula«) nenavadno obnaša. Kirk s svojo zvesto posadko sabotira Excelsior (nova ladja z eksperimentalnim, še hitrejšim pogonom transwarp) in poleti tudi z McCoyem proti Genezis. Tam se sreča s Klingonsko bojno križarko. Ker imajo Klingonci talce, z njimi izsiljujejo Kirka, da jim preda vse načrte »superorožja«, Kirkov sin pa se žrtvuje, da reši Vulkanko in Spockovo mlado telo brez duše in zavesti. Obe ladji utrpita veliko škodo, vendar pa klingonsko orožje še deluje, zato Kirk kapitulira. Med kapitulacijo se posadka Enterprise (»podviga«) uspe teleportirati na Genezis. Pred tem spravijo v tek samouničenje in tako dobršen del Klingonske posadke, ki je, mimogrede, do zob oborožena, spravijo na oni svet. Kapitan klingonske križarke se teleportira na Genezis, kjer se s Kirkom spopadeta za življenje, medtem pa Genezis hitro propada, ker je Kirkov sin uporabil za ustvarjalno martico Genezisa nestabilne subatomske delce. Po spopadu ukanijo zadnjega Klingonca in se odpravijo proti Vulkanu. Tam se opravi starodaven obred, med katerim se McCoy reši nadležnega emocialno odsotnega Spockovega razuma, Spock pa si opomore.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1984
08:00
Monkey Zetterland
Komedija
Izvirnik: Inside Monkey Zetterland
Režija: Jefery Levy
Igrajo: Steve Antin, Patricia Arquette, Sandra Bernhard, Sofia Coppola, Tate Donovan, Rupert Everett
Ocena IMDb: 5,2/10

Življenje je potovanje.

Monkey bi bil scenarist, a ga motijo družina s svojimi težavami, punca in celo ženska, ki se je preselila v sosednje stanovanje. Skozi reševanje njihovih težav se Monkey uči o ljubezni, izgubi in sebi ter ugotovi, kdo je in kaj ga osrečuje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
10:00
Sladoledar
Drama
Izvirnik: Rocky road
Režija: Brian K. Roberts
Igrajo: Mark Salling, Nicholas Campbell, Steve Byers, Rebecca Dalton, Deborah Tennant, Scott Thompson
Ocena IMDb: 5,4/10

Harrison Burke izgubi službo v ugledni investicijski banki na Wall Streetu, zato se vrne živet k staršem.

Harrison se sčasoma ustali ter sprejme službo sladoledarja v tovornjaku, ki je posel njegovega očeta.

Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:00
Vitez v Camelotu
Komedija
Izvirnik: A Knight in Camelot
Režija: Roger Young
Igrajo: Whoopi Goldberg, Michael York, Paloma Baeza, Simon Fenton, James Coombes, Robert Addie

V romantični fantazijski pustolovščini znanstvenico eksperiment popelje v čas kralja Arthurja.

Znanstvenica Vivien Morgan v času kralja Arthurja dokaže, da so sodobne ženske tako trdožive kot srednjeveški moški. Kmalu se znajde med najljubšimi kraljevimi vitezi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
14:00
Taksi 2
Akcija
Izvirnik: Taxi 2
Režija: Gérard Krawczyk
Igrajo: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Emma Wiklund, Bernard Farcy, Jean-Christophe Bouvet
Ocena IMDb: 6,5/10

Tokrat sta policijski inšpektor Emilien in njegov prijatelj, taksist Daniel, na lovu za japonsko mafijo.

Marseille obišče japonski veleposlanik, da bi videl, kako se tamkajšnja policija bori proti organiziranemu kriminalu. Med obiskom ga ugrabijo člani japonske mafije, med ugrabljenci pa je tudi Emilienovo dekle Petra. Emilien je odločen, da bo rešil veleposlanika in dekle ter povrnil ugled svojemu policijskemu oddelku. V akcijo se vključi tudi spretni taksist Daniel, ki je s svojimi vozniškimi veščinami Emilienu v veliko pomoč.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2000
16:00
Genijalčki
Komedija
Izvirnik: Baby Geniuses
Režija: Bob Clark
Igrajo: Kathleen Turner, Christopher Lloyd, Kim Cattrall, Peter MacNicol, Dom DeLuise, Ruby Dee
Ocena IMDb: 2,6/10

Enojajčna dvojčka Sylvestra in Whita takoj po rojstvu ločijo.

Whit odrašča ob ljubečih starših, Sly pa postane last zlobne otroške psihologinje Elene Kinder in njenega brezsrčnega pomočnika Heepa, ki na njem skrivaj opravljata poskuse. Dokazati hočeta svojo teorijo o otroški genijalnosti. Vendar Sly ni od muh. Pri svojih dveh letih je tako pameten, da Kinderjevi, ki jo skrbi samo lastno bogastvo, temeljito zagreni življenje. Pravi kaos nastane, ko Sly pobegne in se zateče v nakupovalno središče, kjer ga pomotoma zamenjajo z Whitom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
18:00
Finnova sprememba
Komedija
Izvirnik: Finn on the fly
Režija: Mark Jean
Igrajo: Ana Gasteyer, Ryan Belleville, Matthew Knight, Brandon Firla, David Milchard, Wendy Anderson
Ocena IMDb: 4,3/10

Sramežljivi 13-letni Ben se je preselil v novo mesto. Njegov najboljši prijatelj je pes, ki se po čudnem naključju spremeni v človeka.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
20:00
Oskar
Komedija
Izvirnik: Oscar
Režija: John Landis
Igrajo: Peter Riegert, Chazz Palminteri, Joey Travolta, Paul Greco, Sylvester Stallone, Richard Foronjy
Ocena IMDb: 6,4/10

Gangster Angelo Provolone umirajočemu očetu obljubi, da bo zapustil svet kriminala in postal pošten poslovnež.

Čeprav je obljubil, da ne bo več kriminalec, Angelo ugotovi, da je to lažje reči, kot storiti, težave pa se kar vrstijo. Najprej ga računovodja Anthony prosi za povišico, da bi se poročil. In to kar z njegovo hčerko! Poleg tega si Angelo na vrat nakoplje policijo, ki je prepričana, da je vpleten v nečedne posle. Tu pa je tudi šofer Oscar, s katerim Angelova hči pričakuje otroka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
22:00
Taksi 3
Akcija
Izvirnik: Taxi 3
Režija: Gérard Krawczyk
Igrajo: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Bai Ling, Emma Wiklund, Marion Cotillard
Ocena IMDb: 5,8/10

Emilien in Daniel skušata ustaviti novo tolpo, ob tem pa tudi urediti težave v zasebnem življenju.

Tolpa lopovov z imenom Božičkova tolpa povzroča pravi kaos, vendar je policija nemočna. Policijski načelnik Gilbert se posveča kitajskemu novinarju, ki piše zgodbo o njegovi enoti, detektivu Emilienu je žena pravkar sporočila, da je noseča, taksist Daniel pa je s svojo partnerico v krizi. Tolpa je izmuzljiva in policijo vedno znova prelisiči. Na vsakem koraku jo spremlja novinarka, ki skrbno dokumentira vsa njena dejanja. Vendar kmalu pride čas, da se ji po robu postavi Daniel s svojim taksijem.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2003
23:45
Stotnik Amerika: Zimski vojak
Akcija
Izvirnik: Captain America: The Winter Soldier
Režija: Anthony Russo
Igrajo: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie
Ocena IMDb: 7,8/10

Stotnik Amerika se bo tokrat spopadel z novo grožnjo – morilcem, znanim pod imenom Zimski vojak.

Steve Rogers se po več desetletjih zbudi in se težko sprijazni s svojo vlogo v sodobnem svetu. Mora se spoprijeti z novimi grožnjami in moralnimi dilemami. Spopasti pa se mora tudi z morilcem, ki je znan kot Zimski vojak. Ob vsem tem dobi svarilo, da so organizacijo O. B. O. D. pokvarili njegovi sovražniki, njega pa označili za izdajalca. Zaroti mora priti do dna, pomagata pa mu agenta Črna vdova in Sokol. Rogers bo našel sovražnike, kjer jih bo najmanj pričakoval, in spoznal, da Zimskega vojaka še predobro pozna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014