TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 11.07.2017
01:15
Ravnatelj
Akcija
Izvirnik: The Principal
Režija: Christopher Cain
Igrajo: James Belushi, Louis Gossett Jr., Rae Dawn Chong, Michael Wright, J.J. Cohen, Esai Morales
Ocena IMDb: 6,2/10

Vzkipljivi srednješolski učitelj »napreduje« v ravnatelja najhujše šole v kalifornijskem Berkeleyju.

Jim Belushi je Rick Latimer, srednješolski učitelj, ki v življenju nima sreče. Žena se ločuje od njega, sam pa ima težave z izražanjem jeze; s tem se pravzaprav ukvarja tudi šolski odbor. V bistvu je prepričan, da ga bodo kaznovali, ko mu namesto tega ponudijo napredovanje v ravnatelja. Toda njegova nova šola, Brandel High, je grozljiva – obiskujejo jo problematični otroci, ki so jih vrgli iz drugih šol. S pomočjo vodje varnostnikov Jaka Phillipsa (Louis Gossett Jr.) in učiteljice Hilary Orozco (Rae Dawn Chong) se mora spopasti z brezvladjem, ki obvladuje šolo, denimo s krutim vodjem tolpe Victorjem Duncanom (Michael Wright). Ricku Latimerju je zmanjkalo možnosti. Ostane mu le eno: Brandel mora začeti delovati, kot je treba, ali pa ga bo konec.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
06:00
Hišni red
Drama
Izvirnik: The Cider House Rules
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: Tobey Maguire, Charlize Theron, Delroy Lindo, Paul Rudd, Michael Caine, Jane Alexander
Ocena IMDb: 7,4/10

Homer je vse življenje prebil v sirotišnici. Dr. Larch ga vzgaja za svojega naslednika, a odraščajoči Homer čuti željo, da bi sam rad raziskal svet.

Po istoimenski knjigi in scenariju Johna Irvinga posneta zgodba govori o mladeniču (Tobey Maguire), ki je ostal brez staršev, njegovem mentorju in zdravniku (Michael Caine), ki nikoli ni imel otrok, ter nenavadni usodi, ki je za vedno povezala njuni življenji. Dr. Larch je dečka naučil vse o medicini in nekoliko manj o tem, kaj je prav in kaj ne. Vse, kar je Homer Wells želel, je bilo prav tisto, kar mu njegov dobrotnik ni mogel dati: trdna pravila, po katerih bi živel. Homer je sirota, a ne hrepeni po družini. Odrašča v sirotišnici St. Cloud pod nekonvencionalnim, a ljubečim vodstvom dr. Wilburja Larcha. Nikoli ni pogrešal pozornosti, saj je bil vselej deležen naklonjenosti, a zdaj ko se približuje moškosti, se začenja spraševati o svoji prihodnosti. Ko spozna mladi par, sklene oditi z njima in zapustiti St. Cloud. Nenadoma se zdi, da so Homerjeve možnosti neomejene. Odpira se mu nov svet, poln dogodivščin in prijateljstev, pa tudi tragedij, izdaj in nevarnosti. Zakoni, ki so urejali njegovo nekdanje življenje, zunaj sirotišnice ne veljajo več. Ko se prvič zaljubi, mu vzgoja ne nudi nobenega vodstva in pametnih nasvetov. In ko prvotna simpatija preraste v strastno ljubezen, Homer spozna vzpone in padce ter nagrade in odgovornosti, ki pridejo s tem novim čustvom. Ko začenja razumevati zvezo med prihodnostjo in preteklostjo, lahko odkrije in sprejme tudi svojo resnično identiteto. Oditi mora zato, da bi se vrnil ter ugotovil, kje mu je mesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
08:30
Oddaljena obzorja
Drama
Izvirnik: Far and away
Režija: Ron Howard
Igrajo: Tom Cruise, Nicole Kidman, Thomas Gibson, Robert Prosky, Barbara Babcock, Cyril Cusack
Ocena IMDb: 6,5/10

Mlad par zapusti Irsko in se odpravi v Ameriko. Tam se bori proti lakoti in sanja o lastni posesti.

Irska v 19. stoletju. Joseph Donelly je obubožan kmet zakupnik, ki je zaradi brezvestnega lastnika zemljišč nedavno izgubil očeta in dom. Ko se odpravi k neusmiljenemu zemljiškemu baronu, da bi se maščeval za krivico, ki jo je storil njegovi družini, spozna baronovo hčerko (Nicole Kidman) in par pobegne v Ameriko. Med plovbo dekle okradejo, tako da prispeta v Ameriko skoraj brez prebite pare in se nato komajda preživljata v revnih četrtih Bostona.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
10:45
Popoln moški
Komedija
Izvirnik: Der fast perfekte Mann
Režija: Vanessa Jopp
Igrajo: Benno Fürmann, Louis Hofmann, Jördis Triebel, Maria Happel, Ross Antony, Harald Schrott
Ocena IMDb: 5,3/10

Nasmeh in sočutje sta lažna. Pri TV-voditelju Ulfu je resnično samo to, da je egoist in neodgovoren.

Ulf je uspešen televizijski voditelj in na videz popoln moški, a je v resnici sebičen in otročji. Nekega dne ga zapusti dolgoletno dekle Anni, saj ima dovolj njegovega mačističnega obnašanja. Nedolgo zatem pa se pri Ulfu pojavi njegov nečak Aaron, ki želi stanovati pri stricu, medtem ko je njegova mati v bolnici. Ulf mora končno odrasti in pri tem odkrije, da pogreša bivše dekle ter da mu je tudi Aaron močno prirasel k srcu.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2013
12:45
Gospod Usoda
Komedija
Izvirnik: Mr. Destiny
Režija: James Orr
Igrajo: James Belushi, Linda Hamilton, Michael Caine, Jon Lovitz, Hart Bochner, Bill McCutcheon
Ocena IMDb: 6,3/10

Bi se odrekli vsemu, kar imate, da bi dobili vse, kar ste si od nekdaj želeli?

Natanko to naredi Larry Burrows (James Belushi), ko spozna skrivnostnega neznanca, gospoda Usodo (Michael Caine). V trenutku se Larryjevo vsakdanje življenje spremeni v največjo fantazijo. Živeti začne v razkošnem dvorcu, obdan je z lepimi dekleti, vozi se v prestižnih avtomobilih, vendar kmalu spozna, da novo življenje na veliki nogi ni tako, kot si ga je predstavljal, zato se poda v neverjetne skrajnosti, da bi spet zaživel tako, kot je živel nekoč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
15:00
Dosjeji X
Znanstvena fantastika, 5. sezona, 3. del
Izvirnik: The X Files
Režija: Kim Manners
Igrajo: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, William B. Davis, Robert Patrick, Tom Braidwood
Ocena IMDb: 8,7/10

Leta 1989 je enota policijskih specialcev vdrla v skladišče, kjer so naleteli na paranoidnega Mulderja, ki je gol ležal na tleh, umazanih s krvjo. Pri tem so zasačili tri člane skupine "Osamljenih revolverašev", ki pa so povedali, da kljub dejstvu, da so jih tam našli, sami ne vedo, kaj se je pravzaprav zgodilo. Eden izmed članov te skupine je bil tudi Byers, ki je detektivu poskušal povedati, kako so se odvijali dogodki, ki so pripeljali do vsega tega.

Mulder in Scully raziskujeta nenavadne primere.

Serija Dosjeji X je z emmyjem in zlatim globusom nagrajeni fenomen pop kulture, ki še danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije. Premiera serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva (Gillian Anderson) in Mulder (David Duchovny), ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
15:45
Igra usode
Romantični
Izvirnik: Serendipity
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy, Lilli Lavine
Ocena IMDb: 6,9/10

Bosta Jonathan in Sara vendarle znova našla drug drugega?

Jonathan Trager in Sara Thomas se srečata v nabito polni veleblagovnici v predbožičnih dneh leta 1990. Med njima preskoči iskrica in kmalu preživita prijeten večer na Manhattnu, čeprav ju doma čakata partnerja in ne da bi se predstavila drug drugemu. Na koncu večera se morata posloviti in Jonathan predlaga izmenjavo telefonskih številk. Sara mu nasprotuje, češ da bo že usoda odločila, ali se bosta spet videla. Če sta si usojena, se bosta pač že srečala. Čez nekaj let sta Jonathan in Sara tik pred poroko, a vsak s svojim partnerjem. Pred tem pa začneta o svoji odločitvi resno dvomiti in naredita vse, da bi se našla. Ali bosta lahko prevarala usodo in vzela srečo v svoje roke?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:30
Helenca na preizkušnji
Komedija
Izvirnik: Raising Helen
Režija: Garry Marshall
Igrajo: Kate Hudson, John Corbett, Joan Cusack, Hayden Panettiere, Spencer Breslin, Abigail Breslin
Ocena IMDb: 6/10

Helen je karieristka, ki se ji življenje postavi na glavo, ko dobi skrbništvo nad tremi otroki.

Helen Harris je mlada, lepa in uspešna. Njena kariera v modni agenciji je v vzponu, dneve preživlja na modnih revijah, noči pa prepleše v najbolj vročih nočnih klubih. Potem pa njeno brezskrbno življenje na glavo postavi en sam telefonski klic. V prometni nesreči sta umrla njena sestra in svak, zato je dobila skrbništvo nad njunimi tremi otroki. Helen se mora tako dobesedno čez noč spremeniti v mamo. Seveda hitro spozna, da se ne bo več mogla zabavati do zgodnjih jutranjih ur in obenem skrbeti za otroke. Odločiti se bo morala med starim in novim življenjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
20:00
Nič ni izgubljeno
Komedija
Izvirnik: Nothing to Lose
Režija: Steve Oedekerk
Igrajo: Martin Lawrence, Tim Robbins, John C. McGinley , Giancarlo Esposito, Kelly Preston, Rebecca Gayheart
Ocena IMDb: 6,7/10

Nickovo življenje se obrne na glavo, ko ga žena prevara z njegovim šefom.

Poslovnež Nick Beam uživa na videz popolno zakonsko srečo z lepo in živahno Ann. Nato pa se nekega dne nepričakovano zgodaj vrne domov in ženo zaloti v postelji s svojim šefom. Jezen se usede v avto in se odpelje v nevaren predel mesta. Tam naleti na T. Paula, ki ga hoče oropati. T. Paul prisede k Nicku v avto in od njega zahteva denarnico. Nick izgubi živce, pritisne na plin, oddrvi stran in T. Paula ugrabi. Prepričan, da ne more ničesar izgubiti, začne načrtovati, kako bo svoje življenje spravil v red. Najprej se bo maščeval svojemu šefu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
23:45
Thunderbirds
Akcija
Režija: Jonathan Frakes
Igrajo: Brady Corbet, Debora Weston, Soren Fulton, Lou Hirsch, Alex Barringer, Demetri Goritsas
Ocena IMDb: 4,2/10

Piše se leto 2010.

Alana Tracyja pošljejo v internat. Njegov oče Jeff je ustanovil organizacijo, ki s pomočjo tehnologije rešuje ljudi po vsem svetu. Jeffu in njegovim sinovom pomagata lady Penelope in služabnik Parker, za tehnologijo pa skrbi Brains.

Jezik: Angleščina
Leto: 2004