TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 11.08.2018
02:15
Zvezdne steze V: Končna meja
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek V: The Final Frontier
Režija: William Shatner
Igrajo: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, Walter Koenig, Nichelle Nichols
Ocena IMDb: 5,4/10

Kirk in njegova ekipa se morajo soočiti s Kirkovim dolgo izgubljenim bratom.

Kirk, McCoy in Spock so bili na oddihu v Yosemitskem nacionalnem parku. Takrat pa so prejeli nujni klic. Vulkanski vodja religioznega kulta Sybok in njegovi privrženci so okupirali "planet miru", kjer so se zbrali delegati sovražnih ras in ustvarili nekakšne Združene narode. Posadka vesoljske ladje Enterprise dobi nalogo, da odpravi krizo, a ko prispejo do prizorišča, Sybok zavzame tudi njihovo plovilo in ga usmeri proti "Veliki pregradi", energetskem polju na samem robu vesolja. Posadka kmalu izve, da je Sybok pravzaprav Spockov polbrat, kar je za vse veliko presenečenje. Nič manjše presenečenje pa ni spoznanje, da je Sybokova v tančico skrivnosti zavita sposobnost posamezniku pomagati, da se sooči s svojo najglobljo "notranjo bolečino", prav tako resnična. Tako nazadnje prav vsi sledijo Syboku, ki je odločen, da pogleda onkraj "velike pregrade", saj je prepričan, da mu bo tam dano soočiti se z Bogom. Toda na drugi strani, na legendarnem planetu Shakaree, jih čaka le sicer nadvse mogočna zunajzemeljska entiteta, ki je pravzaprav ujetnik tega planeta. A ta je vse kaj drugega kot dobrosrčni Bog.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
06:00
Zvezdne steze IV: Pot domov
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek IV: The Voyage Home
Režija: Leonard Nimoy
Igrajo: Leonard Nimoy, William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Walter Koenig
Ocena IMDb: 7,3/10

V četrtem delu Kirku uspe rešiti Spocka a v tem času je neznana sila ogrozila Zemljo.

Ko se je Admiral Kirk podal v reševanje Spocka, je s tem zavestno kršil pravila Zvezdne flote. Tako se je zdaj s svojimi najzvestejšimi tovariši znašel v prostovoljnem izgnanstvu na planetu Vulkan. A s tem, ko so Spocka rešili, so svojo nalogo opravili, zato se pripravljajo na vrnitev na Zemljo in na soočenje z uradnimi obtožbami. Posadka Enterprisa pa ne ve, da se je med njihovo odsotnostjo marsikaj spremenilo. Tako Zemlji in človeštvu grozi popolno uničenje, saj jo je napadla neznana sila. Spock kmalu ugotovi, da poskušajo inteligentna zunajzemeljska bitja komunicirati z grbavimi kiti, ki pa so na Zemlji že davno izumrli. Tako se morajo vrniti v 20. st., nato pa nazaj v 23. st. ter s seboj pripeljati primerek te živali. S pomočjo posebnega postopka ukrivljanja prostora-časa, se vrnejo v 80. leta 20. stoletja, kjer pa jih pričaka povsem neznani svet jeznih voznikov, nasilja, čudaških punkrokerjev in pizze.

Izjemni zaključek trilogije, ki se je pričela s filmom Zvezdne steze II: Khanov srd, predstavlja enega najbolj inteligentnih in domiselnih filmov te serije, nekakšno vrnitev k izvornemu duhu originalne televizijske serije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
08:00
Vrnitev domov
Drama
Izvirnik: The Way Back Home
Režija: Reza Badiyi
Igrajo: Michael Houston King, Julie Harris, Tessie Santiago, Ruby Dee, Danny Nucci, Deezer D
Ocena IMDb: 6,2/10

To je drama o ljubezni in izgubi, postavljena v osrednjo Florido.

Spencer Krane se je vrnil v domači kraj, da bi obiskal bolno babico. Sprva preprost obisk postane veliko več.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
09:45
McBridova konja
Drama
Izvirnik: The Horses of McBride
Režija: Anne Wheeler
Igrajo: Aidan Quinn, MacKenzie Porter, Kari Matchett, Edward Ruttle, Scott Hylands, Caroline Cave
Ocena IMDb: 6,4/10

Nicki najde dva konja, ki sta obtičala v snegu. Odloči se, da ju bo nekako osvobodila.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
11:45
Oskar
Komedija
Izvirnik: Oscar
Režija: John Landis
Igrajo: Peter Riegert, Chazz Palminteri, Joey Travolta, Paul Greco, Sylvester Stallone, Richard Foronjy
Ocena IMDb: 6,4/10

Gangster Angelo Provolone umirajočemu očetu obljubi, da bo zapustil svet kriminala in postal pošten poslovnež.

Čeprav je obljubil, da ne bo več kriminalec, Angelo ugotovi, da je to lažje reči, kot storiti, težave pa se kar vrstijo. Najprej ga računovodja Anthony prosi za povišico, da bi se poročil. In to kar z njegovo hčerko! Poleg tega si Angelo na vrat nakoplje policijo, ki je prepričana, da je vpleten v nečedne posle. Tu pa je tudi šofer Oscar, s katerim Angelova hči pričakuje otroka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
13:45
Taksi 3
Akcija
Izvirnik: Taxi 3
Režija: Gérard Krawczyk
Igrajo: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Bai Ling, Emma Wiklund, Marion Cotillard
Ocena IMDb: 5,8/10

Emilien in Daniel skušata ustaviti novo tolpo, ob tem pa tudi urediti težave v zasebnem življenju.

Tolpa lopovov z imenom Božičkova tolpa povzroča pravi kaos, vendar je policija nemočna. Policijski načelnik Gilbert se posveča kitajskemu novinarju, ki piše zgodbo o njegovi enoti, detektivu Emilienu je žena pravkar sporočila, da je noseča, taksist Daniel pa je s svojo partnerico v krizi. Tolpa je izmuzljiva in policijo vedno znova prelisiči. Na vsakem koraku jo spremlja novinarka, ki skrbno dokumentira vsa njena dejanja. Vendar kmalu pride čas, da se ji po robu postavi Daniel s svojim taksijem.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2003
15:30
Stotnik Amerika: Zimski vojak
Akcija
Izvirnik: Captain America: The Winter Soldier
Režija: Anthony Russo
Igrajo: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie
Ocena IMDb: 7,8/10

Stotnik Amerika se bo tokrat spopadel z novo grožnjo – morilcem, znanim pod imenom Zimski vojak.

Steve Rogers se po več desetletjih zbudi in se težko sprijazni s svojo vlogo v sodobnem svetu. Mora se spoprijeti z novimi grožnjami in moralnimi dilemami. Spopasti pa se mora tudi z morilcem, ki je znan kot Zimski vojak. Ob vsem tem dobi svarilo, da so organizacijo O. B. O. D. pokvarili njegovi sovražniki, njega pa označili za izdajalca. Zaroti mora priti do dna, pomagata pa mu agenta Črna vdova in Sokol. Rogers bo našel sovražnike, kjer jih bo najmanj pričakoval, in spoznal, da Zimskega vojaka še predobro pozna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
18:15
Srednješolkino maščevanje
Komedija
Izvirnik: Campus Confidential
Režija: Melanie Mayron
Igrajo: Christy Carlson Romano, Keri Lynn Pratt, Katey Sagal, Teddy Dunn, Nicole Paggi, Thomas Dekker
Ocena IMDb: 4,6/10

Na šoli vladajo priljubljeni dijaki in učitelji so pristranski. Violet se odloči stvari vzeti v svoje roke: v tabloidu razkrije skrivnosti dijakov.

Violet se iz mesta preseli v predmestje, kjer jo osupne, kako drugačna je nova šola. Celo učitelji so bolj naklonjeni priljubljenim učencem. Težave se loti po svoje in začne izdajati šolski tabloid, v katerem razkriva sramotne skrivnosti priljubljenih učencev. Pomotoma pa objavi tudi podatke o fantu, v katerega je zaljubljena. Zada mu globoko rano, ki se bo stežka zacelila.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
20:00
Muppetki
Komedija
Izvirnik: The Muppets
Režija: James Bobin
Igrajo: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones, Steve Whitmire, Eric Jacobson
Ocena IMDb: 7,1/10

Muppetki se morajo zbrati, da bi rešili svoje gledališče.

Trije oboževalci Muppetkov odkrijejo, da želi zlobni bogataš Tex Bogatun (Chris Cooper) zaradi naftne vrtine podreti kultno gledališče Muppetkov. Da bi preprečili tragedijo, skušajo prijatelji odkriti komične kosmatince, ki so se razkropili po svetu: medo Fozzie po igralnicah nastopa s skupino "Moopets", gospodična Pujska je modna urednica za močnejše postave pri pariški redakciji revije Vogue, Žival se zdravi na kliniki za obvladovanje jeze, Gonzo Veliki pa se ukvarja z vodovodarstvom. Ko jih naposled prepričajo, da znova združijo moči, se začnejo težavne priprave na skupni nastop, s katerim želijo zbrati dovolj denarja za ohranitev starega gledališča.

Slavni Muppetki se po dobrem desetletju vračajo na veliko platno, kjer bodo poskrbeli za neustavljivo poplavo kaosa in zabave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
22:00
Ne zapusti me nikdar
Drama
Izvirnik: Never let me go
Režija: Mark Romanek
Igrajo: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Izzy Meikle-Small, Charlie Rowe, Ella Purnell, Charlotte Rampling
Ocena IMDb: 7,2/10

Kathy, Ruth in Tommy so trije najstniki, ki so večino svojih šolskih dni preživeli v idiličnem internatu na angleškem podeželju.

Po končanem šolanju najstniki nestrpno pričakujejo, da bodo končno odšli v svobodo, si pridobili neodvisnost in uresničili svoje sanje. Žal pa jih namesto novega začetka pričaka veliko razočaranje. Izvedo, da so kloni, ki so jih ustvarili le zato, da bodo nekoč svojim izvirnikom lahko darovali svoje organe. Presenetljivo spoznanje jih močno pretrese in pahne v še večje hrepenenje po nečem, česar nikoli ne bodo mogli doživeti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2010