TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 12.03.2018
00:15
Zaklad pozabljenih: Knjiga skrivnosti
Avantura
Izvirnik: National Treasure: Book of Secrets
Režija: Jon Turteltaub
Igrajo: Nicolas Cage, Justin Bartha, Diane Kruger, Jon Voight, Helen Mirren, Ed Harris
Ocena IMDb: 6,5/10

Iskalec zakladov Ben Gates (N. Cage) se po treh letih znova vrača, a tokrat je njegova pustolovščina še bolj osebna, saj mora oprati družinsko ime.

Ponovno najdene strani iz dnevnika morilca ameriškega predsednika Abrahama Lincolna dokazujejo, da je bil v zaroto vpleten tudi Benov prapradedek. Da bi dokazal nedolžnost svojega prednika, se Ben poda na težavno razkrivanje sledi in ugank iz preteklosti, ki ga vodijo od Pariza do Londona, toda dokončni odgovor se skriva v Knjigi skrivnosti, do katere se lahko dokoplje le tako, da ugrabi predsednika ZDA.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
02:30
Krvava odrešitev
Akcija
Izvirnik: Blood of redemption
Režija: Giorgio Serafini
Igrajo: Dolph Lundgren, Billy Zane, Gianni Capaldi, Vinnie Jones, Robert Davi, Robert Miano
Ocena IMDb: 4,5/10

Quinn Forte je imel vse: moč, denar, brata, ki ga je oboževal, in ženo, ki ga je ljubila. Prav tako je imel tudi sovražnike.

Quinn je neke noči izgubil vse. Izdal ga je nekdo, ki mu je bil blizu, podtaknili so mu dokaze in ga aretirali. Kmalu ubijejo tudi njegovega očeta, njegov brat pa sumi, da za tem stoji prav Quinn. Ko pride iz zapora, poskuša pobegniti demonom iz preteklosti, vendar ga sovražniki ne želijo pustiti na miru, zato poišče prijatelja Axla, ki mu bo pomagal poravnati račune iz preteklosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
06:05
Vrbji škrat
Družinski
Izvirnik: Willow
Režija: Ron Howard
Igrajo: Val Kilmer, Joanne Whalley, Warwick Davis, Jean Marsh, Patricia Hayes, Billy Barty
Ocena IMDb: 7,3/10

Škrat Willow mora deklico, ki jo najde v bližini svojega doma, pripeljati na varen kraj.

Willow Ufgood (Warwick Davis) je pripadnik rase malih ljudi. Nekega dne blizu svojega doma najde otroka. Deklica Elora Danan naj bi povzročila propad zlobne kraljice Bavmorde (Jean Marsh), a le pod pogojem, da ostane živa, zato jo mora Willow odpeljati na varno, pri tem pa svoje moči združi z bojevnikom Madmartiganom (Val Kilmer) iz plemena velikih ljudi. Willow in Madmartigan med nevarnim potovanjem spoznata, da imata skupnega več, kot je bilo sprva videti.

Zgodbo za fantastično pustolovščino Vrbji škrat si je izmislil George Lucas.

Jezik: Angleščina
Leto: 1988
08:15
Božični prijatelj
Komedija
Izvirnik: The Christmas Shepherd
Režija: Terry Ingram
Igrajo: Teri Polo, Martin Cummins, Jordyn Ashley Olson, Jody Thompson
Ocena IMDb: 6,9/10

Spoznajte vdovo veterana Sally, pisateljico otroških knjig.

Sally po moževi smrti ostane v družbi Buddyja, njegovega nemškega ovčarja. Buddy po hudi nevihti pobegne, kar sproži zaporedje dogodkov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
10:00
Mož z Encina
Komedija
Izvirnik: Encino Man
Režija: Les Mayfield
Igrajo: Sean Astin, Brendan Fraser, Pauly Shore, Megan Ward, Robin Tunney, Michael DeLuise
Ocena IMDb: 5,7/10

Srednješolca na dvorišču najdeta zamrznjenega jamskega človeka. Odtajata ga in mu predstavita sodobno življenje, on pa ju nauči uživati v življenju.

Najstnika Stoney in Dave na svojem dvorišču najdeta jamskega človeka, zamrznjenega v veliki kocki ledu. Ko ga odmrzneta, ta pride k sebi. Razkažeta mu mesto in predstavita moderno življenje. In čeprav se le stežka privaja na življenje v 20. stoletju, pa zna brez težav očarati vsa dekleta, svojima prijateljema pa pomaga, da začneta uživati življenje in da postaneta frajerja, kakršna sta si želela biti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
11:45
Mamin sinko
Komedija
Izvirnik: The Waterboy
Režija: Frank Coraci
Igrajo: Adam Sandler, Kathy Bates, Henry Winkler, Fairuza Balk, Jerry Reed, Lawrence Gilliard Jr
Ocena IMDb: 6,1/10

Prinašalec vode odkrije svoj talent za ameriški nogomet.

Bobby Boucher (Adam Sandler) je družbeno neprilagojen 31-letnik iz močvirij Louisiane. Šolal se je doma, pod budnim nadzorom malce preveč zaščitniške matere (Kathy Bates). V stik z družbo pride samo takrat, ko z vodo oskrbuje moštvo univerzitetnih športnikov, ki pa se iz njega neusmiljeno norčujejo. Njihov trener mu ne dovoli, da bi se jim zoperstavil. Vse to pa se spremeni, ko Bobby spozna novega trenerja ekipe (Henry Winkler), ki mu prvič svetuje, naj se postavi zase. Bobby po dolgih letih da duška svoji potlačeni jezi in se kmalu spremeni v najbolj ubijalskega napadalca nogometnega moštva. Tako se mora Bobby zdaj le še naučiti te igre in se vpisati na univerzo. Upajmo le, da mama tega ne bo izvedela.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
13:30
Zvezdne steze: Generacije
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek: Generations
Režija: David Carson
Igrajo: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden
Ocena IMDb: 6,6/10

Picard bi oseminsedemdeset let po Kirkovi smrti nujno potreboval njegovo pomoč.

V poznem 23. stoletju so stekle priprave na splovitev tretje generacije vesoljskega plovila Enterprise. Slovesnosti se kot gosti udeležijo tudi tako ugledna imena junaške preteklosti te vesoljske ladje, kot so Pavel Chekov, Montgomery Scott ter sam legendarni admiral James T. Kirk. Toda protokolarno potovanje se sprevrže v tragedijo, ko se nepripravljeno plovilo zaplete v reševanje dveh vesoljskih transportnih ladij, ujetih v skrivnostno energetsko polje. Enterprise sicer reši številne potnike teh ladij in se tudi sam reši skoraj nepoškodovan, toda ob tem življenje izgubi admiral Kirk. Oseminsedemdeset let kasneje se kapetan Jean-Luc Picard in njegova posadka, s katero upravlja D razred plovila Enterprise, sooči z izobčenim znanstvenikom Sorenom, ki se je namenil uničiti celotni sistem. Le ena oseba lahko Picardu pomaga zaustaviti Sorena in preprečiti uresničenje njegovega uničujočega načrta ... A ta oseba je že celih oseminsedemdeset let mrtva ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
15:30
Zgodbe iz New Yorka
Komedija
Izvirnik: New York Stories
Režija: Woody Allen
Igrajo: Woody Allen, Marvin Chatinover, Mae Questel, Mia Farrow, Molly Regan, Ira Wheeler
Ocena IMDb: 6,4/10

Umetnik v srednjih letih, ki je obseden s svojo mlado pomočnico; 12-letnica, ki živi v hotelu, in nevrotičen odvetnik s posesivno mamo so glavni liki.

Življenjski nauki:

Slavni slikar Lionel Dobie se razide s partnerko in pomočnico Paulette ter pripravlja razstavo.

Življenje brez Zoë:

12-letna Zoë živi v razkošnem hotelu. Zoë odkrije dragocen kos nakita, ki ga je arabska princesa dala njenemu očetu in je bil pozneje ukraden ter znova najden. Dekle skuša istočasno pobotati svoja starša, fotografinjo Charlotte in flavtista Claudia.

Ojdipov brodolom:

Sheldonova vsiljiva mati izgine med čarovniškim spektaklom, nato pa se njen obraz pojavlja na nebu nad New Yorkom.

Zgodbe iz New Yorka sestavljajo trije kratki filmi. Prvi film z naslovom Življenjski nauki (Life Lessons) je režiral Martin Scorsese, v glavni vlogi nastopa Nick Nolte. Pod režijo drugega kratkega filma, Življenje brez Zoë (Life Without Zoë), se je podpisal Francis Ford Coppola; v zadnjem filmu, Ojdipov brodolom (Oedipus Wrecks), pa se v vlogi režiserja, scenarista in glavnega igralca pojavi Woody Allen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
18:00
Tat časa
Kriminalka
Izvirnik: A Thief of Time
Režija: Chris Eyre
Igrajo: Gary Farmer, Adam Beach, Ernest Tsosie III, Wes Studi, Sheila Tousey, Kelly Byars
Ocena IMDb: 7,1/10

Policista Leaphorn in Chee iščeta antropologinjo, ki je osumljena kraje artefaktov s pokopališča.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
20:00
Asi z Aljaske
Komedija
Izvirnik: Mystery, Alaska
Režija: Jay Roach
Igrajo: Russell Crowe, Hank Azaria, Mary McCormack, Burt Reynolds, Colm Meaney, Lolita Davidovich
Ocena IMDb: 6,7/10

Hokejska ekipa iz Mysteryja sprejme izziv: spopadla se bo z izkušeno ekipo iz lige NHL.

Mystery je mesto na Aljaski, ki je poleg nadležnih komarjev v letnem času in neznosnega mraza v zimskem času znano tudi po svoji ljubezni do hokeja na ledu. Nekega dne domačin, ki je zdaj priznani športni novinar v New Yorku, v najbolj brani športni reviji zapiše, da se je hokejsko moštvo iz Mysteryja pripravljeno spopasti s profesionalnim moštvom iz lige NHL, New York Rangersi. Asom z Aljaske tako ne preostane drugega, kot da sprejmejo izziv in celemu svetu pokažejo svoje hokejske spretnosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 1999
22:15
Zvezdne steze: Prvo srečanje
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek: First Contact
Režija: Jonathan Frakes
Igrajo: Jonathan Frakes, Patrick Stewart, Brent Spiner, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden
Ocena IMDb: 7,6/10

Videli bomo spopad med Borgi in posadko ladje Enterprise.

Smo v 24. stoletju in skupnost bitij, ki so pol humanoidi, pol stroji, poimenovani Borgi, se sooči s Federacijo v bitki, ki bo morda največja sploh. Bitko izgubijo, zato se obupno trudijo vrniti v času. Želijo si nazaj na 4. april 2063, ko bi lahko preprečili prvi stik Zemljanov z nezemljani, natančneje, z Vulkani. V zgodovino pa se vrnejo tudi Kapitan Picard in posadka vesoljske ladje Enterprise E, da bi poskrbeli, da Zeframu Cochranu uspe prvi let z warp pogonom. Toda Enterprise naleti na nepredvidljive težave. Borgi jo napadejo in osvojijo del za delom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996