TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 13.07.2018
00:45
Rdeči zmaj
Triler
Izvirnik: Red Dragon
Režija: Brett Ratner
Igrajo: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson, Mary-Louise Parker
Ocena IMDb: 7,2/10

Upokojenega agenta FBI z darom za psihologijo vpokličejo, naj izsledi skrivnostnega serijskega morilca.

Nekdanji agent FBI Will Graham je izkušeni preiskovalec, ki je zapustil urad, potem ko je skoraj izgubil življenje med aretacijo zmuzljivega Hannibala Lecterja. Nekaj let pozneje, po vrsti grozljivih umorov, se nerad odloči prekiniti svoj pokoj in pomagati pri skrivnostnem primeru. Kaj kmalu spozna, da bo morilca najlaže ujel tako, da mu bo zlezel v misli. Najlaže pa bo to storil, če bo isto poskusil pri morilcu, ki je podobno briljanten in sprevržen kot tisti, ki ga išče. Za Grahama to pomeni, da se mora soočiti s svojo preteklostjo in svojim nasprotnikom, zdaj zaprtim dr. Lecterjem.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
03:00
Tanka rdeča črta
Vojni
Izvirnik: The Thin Red Line
Režija: Terrence Malick
Igrajo: Kirk Acevedo, Sean Penn, Penelope Allen, Adrien Brody, James Caviezel
Ocena IMDb: 7,6/10

Med 2. svetovno vojno se skupina ameriških vojakov poda v ključno bitko na pacifiški otok Guadalcanal.

Potret bratov po krvi, ki se med brutalnimi spopadi za časa II. svetovne vojne prenehajo boriti za svojo domovino in prično z borbo za preživetje. Vojak Witt je dezerter, ki se je skril na enega izmed pacifiških otokov, kjer sedaj živi v miru in v harmoniji s tamkajšnjimi prebivalci. A nekega dne se na otoku pojavi mornarica Združenih držav in Witta ponovno zajamejo. Najprej ga zasliši višji oficir, nato pa ga ponovno rekrutirajo in uvrstijo med vojake, ki bodo morali kreniti v »bitko za Guadalcanal«. Tako se Witt in njegovi novi tovariši izkrcajo na obali, kjer pa jih pričaka nadvse različne usoda. Narednika Kecka (Woody Harrelson) že kmalu ubije granata. Tu je še John Gaff (John Cusack), inteligentni in trezni vodja, ki pa ga njegov nadrejeni, polkovnik Tall (Nick Nolte), ki se želi izkazati, da bi bil priporočen za povišanje v generala, prisili, da s svojimi fanti krene v gotovo pogubo. Narednik McCron (John Savage) na bojnem polju zblazni. Vojak Bell (Ben Chaplin) na bojišče prejme pismo svoje žene. Nad vsemi skupaj pa lebdi glas vojaka Witta, ki razglablja o življenju, smrti in brezčutni naravi, ki se ne ozira na padle.

Pretresljiva in neposredna vojna drama je bila nominirana za sedem oskarjev. Posneta je po romanu Jamesa Jonesa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
06:05
Si bila kdaj na Luni?
Komedija
Izvirnik: Sei mai stata sulla Luna?
Režija: Paolo Genovese
Igrajo: Raoul Bova, Sergio Rubini, Sabrina Impacciatore, Pietro Sermonti, Giulia Michelini, Anna Rezan
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko ima Guia srečo na dosegu, je ne zna zgrabiti.

30-letna Guia razkošno živi v modnem svetu. Ima vse, kar si želi. Nato v odročni vasi sreča Renza, domačina, zaradi katerega bo spoznala, da resnično pogreša le nekaj... ljubezen.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2015
08:00
Pomladna ljubezen
Romantični
Izvirnik: Hearts of spring
Režija: Marita Grabiak
Igrajo: Lisa Whelchel, Michael Shanks, Clancy Cauble, Miranda Frigon, Anna Galvin, Ross Linton
Ocena IMDb: 6,1/10

Romantična komedija z Liso Whelchel in Michaelom Shanksom v glavnih vlogah.

Mama in uspešna blogerka se odloči, da se bo vrnila v svet zmenkov. Ugotovi, da je moški, za katerega se je ogrela, isti, s katerim se je prepirala preko spleta.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
09:45
Zavoljo otroka
Drama
Izvirnik: For the Love of a Child
Režija: Douglas Barr
Igrajo: Peri Gilpin, Teri Polo, Maria del Mar, John Pyper-Ferguson, Matthew Knight, Emily Hirst
Ocena IMDb: 7,8/10

Mladi igralki obrneta hrbet obetavni karieri in slavi ter se odločita pomagati zapuščenim in zlorabljenim otrokom.

Sara O'Meara in Yvonne Fedderson sta mladi igralki, ki obrneta hrbet obetavni karieri, bogastvu in slavi, ko odkrijeta svoje pravo življenjsko poslanstvo: pomagati vse večjemu številu zlorabljenih in zapuščenih otrok, ki trpijo fizične in psihične bolečine ter se ne morejo nikamor obrniti po tolažbo.

Ganljiv film, posnet po resnični zgodbi, predstavi čudovito zgodbo o dveh uspešnih igralkah, ki se odločita po vsem svetu pomagati otrokom, ki so sirote ali pa so jih zlorabili. Medtem se soočita tudi s svojima družinama.

Jezik: Angleščina
Leto: 2006
11:30
Mogočno srce
Drama
Izvirnik: A mighty heart
Režija: Michael Winterbottom
Igrajo: Dan Futterman, Angelina Jolie, Archie Panjabi, Mohammed Afzal, Mushtaq Khan, Daud Khan
Ocena IMDb: 6,7/10

Film se osredotoča na resnično ugrabitev novinarja revije Wall Street Journal, ki so ga 3. januarja 2002 ugrabili pakistanski teroristi.

Daniel Pearl je glavni južnoazijski dopisnik, ki se s svojo nosečo ženo Mariane mudi v Pakistanu. Pred njim je še zadnji intervju, s pomočjo katerega bo lahko napisal svoj članek, takoj zatem pa se bosta z Mariane odpravila domov v Združene države Amerike. Toda Daniel nikoli več ne pride domov, saj ga med nalogo ugrabijo in umorijo pakistanski teroristi. Pretresena Mariane se odloči, da bo o svoji izkušnji napisala roman in s tem omogočila javnosti in svojemu sinu izvedeti, kaj se je v resnici zgodilo z njenim možem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
13:30
V divjino
Avantura
Izvirnik: Into The Wild
Režija: Sean Penn
Igrajo: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Brian H. Dierker, Catherine Keener
Ocena IMDb: 8,1/10

Christopher je diplomiral in čaka ga svetla prihodnost – vendar obrne hrbet lagodnemu življenju in se odpravi na Aljasko, da bi živel v divjini.

Drama slavnega ameriškega igralca in režiserja Seana Penna prinaša resnično zgodbo o Christopherju McCandlessu (Emile Hirsch), obetavnemu mladeniču, ki je diplomiral na kolidžu in ga je čakala svetla prihodnost ameriških sanj. Vendar je 22-letnik namesto tega obrnil hrbet lagodnemu, privilegiranemu življenju in se z avtoštopom odpravil na Aljasko, da bi živel v divjini. Kar se mu je zgodilo na tem potovanju, je mladega potepuha spremenilo v idol in vzor mnogih ljudi, ki so slišali to zgodbo. Je bil Christopher McCandless junaški pustolovec ali zgolj naivni idealist, neustrašni odločnež ali le tragični lik, ki se je bojeval s krhkim ravnovesjem med človekom in naravo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
16:30
Komiki
Komedija
Izvirnik: Funny People
Režija: Judd Apatow
Igrajo: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill, Jason Schwartzman
Ocena IMDb: 6,3/10

George je uspešni komik, ki izve, da mu je zaradi redke krvne bolezni ostalo le leto dni življenja.

George Simmons je slavni stand-up komik, ki izve, da je na smrt bolan in da bo živel le še kakšno leto. Ko v klubu, v katerem nastopa tudi sam, spozna neuspešnega komika Iro, ga najame za osebnega pomočnika in napovedovalca pri lastnih predstavah. Moža postaneta prijatelja; George pomaga Iri pri karieri komika, ta pa obnavlja njegovo komično zapuščino. Vendar George čez čas izve, da je bolezen medtem izginila, in v njegovo življenje se vrne nekdanje dekle. To ga navdihne, da ovrednoti stvari, ki so mu pomembne, in ugotovi, kaj resnično daje smisel njegovemu življenju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:30
Mačeha
Drama
Izvirnik: Stepmom
Režija: Chris Columbus
Igrajo: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris, Jena Malone, Liam Aiken, Lynn Whitfield
Ocena IMDb: 6,7/10

Na smrt bolna ženska se mora sprijazniti s partnerko nekdanjega moža, saj bo ona po njeni smrti vzgajala njune otroke.

Modna fotografinja Isabel obožuje svojo službo. Tudi v zasebnem življenju ji gre dobro, saj hodi s starejšim ločencem Lukom, ki je oče dvanajstletne Anne in sedemletnega Bena. Isabel se poskuša otrokoma približati, vendar je njen trud zaman, vse skupaj pa še poslabša Lukova bivša žena Jackie, Annina in Benova mama. Jackie in Isabel se razumljivo ne prenašata, potem pa huda bolezen njun odnos postavi na glavo. Ko Jackie zboli za rakom, se počasi omehča. Obe z Isabel spoznata, da morata v dobro družine postati zaveznici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
22:00
Polnočni obračun
Drama
Izvirnik: Permanent Midnight
Režija: David Veloz
Igrajo: Ben Stiller, Maria Bello, Jay Paulson, Spencer Garrett, Owen Wilson, Elizabeth Hurley
Ocena IMDb: 6,3/10

Film je posnet po avtobiografiji Jerryja Stahla (igra ga Ben Stiller), ki ga je zloraba mamil skoraj stala kariere.

Jerry Stahl mora na kliniko za odvajanje. Ob koncu zdravljenja spozna Kitty, prav tako zdravljeno odvisnico, in ji zaupa življenjsko zgodbo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
23:45
Hannibal
Grozljivka
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman, Ray Liotta, Frankie Faison, Giancarlo Giannini
Ocena IMDb: 6,8/10

Hannibal je nadaljevanje filmske uspešnice Ko jagenjčki obmolknejo.

Dr. Hannibal Lecter je pred desetimi leti pobegnil iz zapora in se danes skriva v Firencah. Tam ga opazi policist Rinaldo Pazzi, ki namerava Hannibala v zameno za bogato nagrado predati premožnemu Masonu Vergerju. Verger je bil Hannibalova žrtev in je kljub hudim ranam za las preživel. Zdaj živi le še za maščevanje, zato skuje načrt, kako bo Hannibala zvabil na plano. Nastavil mu bo vabo, ki se ji Hannibal ne bo mogel upreti: agentko FBI Clarice Starling. Clarice se je v prvem filmu pri lovu na neznanega serijskega morilca po pomoč zatekla k Hannibalu in po vsem tem času še vedno ne more pozabiti njegove zastrašujoče pojave, ki jo kar naprej preganja v sanjah.

Jezik: Angleščina
Leto: 2001