TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 13.09.2017
00:00
Moja zabava
Drama
Izvirnik: It's My Party
Režija: Randal Kleiser
Igrajo: Margaret Cho, Bruce Davison, Lee Grant, Devon Gummersall, Gregory Harrison, Marlee Matlin
Ocena IMDb: 7,1/10

Nick umira, zato priredi poslovilno zabavo za svojo družino in prijatelje.

Nick Stark (Eric Roberts) je losangeleški arhitekt, blagoslovljen z atletsko postavo, zvestimi prijatelji, uspešno kariero, močno osebnostjo in dobrim smislom za humor. Toda zadnje čase mu šepata vid in spomin, v prsih pa ga stiska. Čeprav je videti zdrav, se že leta bojuje proti boleznim, ki jih povzroča virus HIV. Tik pred božičem mu zdravnik pove, da ima progresivno multifokalno levkoencefalopatijo, neozdravljive poškodbe možganov, ki bodo v nekaj dneh zdesetkale njegove telesne funkcije. Smrt bo morda nastopila hitro, lahko pa se zgodi, da bo še nekaj časa živel v nepopravljivi vegetativni komi. Ampak Nick se je že dolgo nazaj odločil, da niti slučajno ne bo »rastlina«. Njegov prijatelj Tony (Paul Regina), nekdanji zdravnik, mu bo pomagal dostojanstveno umreti. Ker pa je Nick vedno znal uživati življenje, namerava dobro izkoristiti tudi svoje zadnje dni in jih preživeti v družbi svojih najbližjih, zato priredi dvodnevno poslovilno zabavo. Čeprav je njegova mati Amalia (Lee Grant) skrušena, mu pomaga pri organizaciji. Udeležijo se je njegovi prijatelji in družina s sestro Daphne (Marlee Matlin) na čelu, ki so vsi po vrsti šokirani; zaradi Nickovega zdravega videza in vedrega humorja še težje verjamejo novici. Dodatno jih pretrese še prihod filmskega režiserja Brandona Theisa (Gregory Harrison), ljubezni Nickovega življenja. Nihče ni ravnodušen glede njega, nekateri, recimo nesramni Monty Tipton (Bronson Pinchot), pa se svoje sovražnosti niti ne trudijo skriti. Toda Nickova prijateljica Charlene (Margaret Cho) je menila, da Brandon spada na zabavo, in ga je povabila na lastno pest. V utrinkih iz preteklosti se Nick in Brandon spominjata lepih skupnih trenutkov, prijateljev, ki so umrli zaradi aidsa, in uničujočega vpliva, ki ga je imela Nickova bolezen na njun odnos. Prikaže pa se še en gost, ki preseneti tako Nicka kot Amalio. To je Nickov odtujeni oče Paul (George Segal), ki se je prišel poslovit od sina. Nick je velikodušen gostitelj, ki svoje goste potegne v napeto vzdušje, v katerem se krešejo mnenja, razkrivajo skrivnosti in celijo stare rane, ko se vsi poskušajo soočiti z njegovo usodo – in posredno tudi s svojo. Čeprav ga slabšanje zdravja spravlja v obup, se počuti mirnega v družbi ljudi, ki jih ima rad. Ko se Nick in Brandon znova pobotata, se zavesta, da bo njuna vez večna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
02:00
Nekontrolirana moč 2
Triler
Izvirnik: Firestarter 2: Rekindled
Režija: Robert Iscove
Igrajo: Malcolm McDowell, Dennis Hopper, Danny Nucci, Skye McCole Bartusiak, John Dennis Johnston, Darnell Williams
Ocena IMDb: 5/10

Charlie McGee, ki ima posebne pirokinetične sposobnosti, je naveličana bežanja pred nevarno združbo. Zdaj želi svoje življenje nazaj.

Vincent Sforza je zaposlen v raziskovalnem podjetju. Vincent mora najti ljudi, ki so v 70. letih sodelovali pri poskusu, pri katerem so jim dali odmerek kemikalije LOT-6. Ko najde enega od udeležencev, to sproži vrsto dogodkov, zaradi katerih resnica o poskusu pride na dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:00
Še to si želim
Drama
Izvirnik: One last thing
Režija: Alex Steyermark
Igrajo: Michael Angarano, Matt Bush, Gideon Glick, Cynthia Nixon, Gia Carides, Johnny Messner
Ocena IMDb: 6,7/10

Na smrt bolan mladenič na lokalni televiziji izrazi nenavadno željo.

Dylan, mladenič s smrtonosno obliko raka, ima nekoliko neobičajno zadnjo željo: teden dni si želi preživeti v družbi vrhunskega modela. Pri dobrodelni organizaciji se odločijo, da mu bodo željo izpolnili. Tako k njemu pošljejo Nikki, izjemno lepo dekle, ki do njega sprva čuti le usmiljenje, nato pa se vanj zaljubi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
08:00
Trije mušketirji
Akcija
Izvirnik: The three musketeers
Režija: Stephen Herek
Igrajo: Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Chris O'Donnell, Oliver Platt, Tim Curry, Rebecca De Mornay
Ocena IMDb: 6,4/10

Trije najboljši mušketirji, Athos, Porthos in Aramis, združijo moči z mladim D'Artagnanom, da bi preprečili podli načrt kardinala Richelieuja.

Gre za zgodbo o treh vdanih mečevalcih (Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Oliver Platt), ki se jim pridruži zagnani novinec (Chris O'Donnell). Možje želijo obvarovati francoskega kralja. Četverica premaguje številne težave ter poskuša onesposobiti hudobnega kraljevega svetovalca (Tim Curry) in zapeljivo odposlanko (Rebecca De Mornay), ki načrtujeta dvorni prevrat.

Jezik: Angleščina
Leto: 1993
09:30
Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan
Fantazijski
Izvirnik: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Režija: Andrew Adamson
Igrajo: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Sergio Castellitto
Ocena IMDb: 6,6/10

Štirje iznajdljivi in pogumni otroci družine Pevensie se vrnejo v pravljično deželo Narnijo, kjer je od njihovega odhoda minilo že 1300 let.

Omare ni več … Ledena čarovnica je mrtva … In Aslana, mogočnega leva, pogrešajo že več kakor tisoč let. Zdaj pa Petra, Suzano, Edmunda in Lucijo nekdo pokliče nazaj v Narnijo, v povsem drugačen svet, kjer novi sovražnik želi zanetiti vojno in kjer so ljubezniva bitja te dežele na robu preživetja. Deželi so zavladali okrutni Telmarinci in uničili kraljestvo pravljičnih bitij, zato morajo mladi junaki združiti moči z vročekrvnim princem Kaspijanom, toda zmago v številnih divjih bitkah jim lahko prinese le popolno medsebojno zaupanje.

Ključni dogodki filma so bili posneti v Sloveniji, na panoramskih lokacijah reke Soče.

Jezik: Angleščina
Leto: 2008
12:00
Mož v najem
Komedija
Izvirnik: Husband for Hire
Režija: Kris Isacsson
Igrajo: Mark Consuelos, Nadine Velazquez, Tempestt Bledsoe, Luce Rains, Erik Estrada, Mario Lopez
Ocena IMDb: 5,3/10

Lola je premožna lepotica, ki se mora poročiti do 25. rojstnega dne, če hoče obdržati svojo dediščino.

Ko Lola svojega zaročenca zasači v kočljivem položaju, tik pred zdajci odpove poroko. Ker je le še 48 ur do njenega rojstnega dne, Lola nima časa, da najde popolnega moža, ima pa denar, da najame popolnega nadomestnika. Takrat naleti na cestnega delavca Boja. Da bi bil njen oče zadovoljen, ga mora preobraziti v prefinjenega kavalirja. Boja pošlje v lepotilni salon, kjer ga postrižejo, polikajo in poučijo. Kot očarljivi Normando se Bo ne znajde najbolje in vprašanje je, če se ne bo spotaknil že ob prvem koraku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
14:00
Mala črna knjižica
Komedija
Izvirnik: Little Black Book
Režija: Nick Hurran
Igrajo: Brittany Murphy, Holly Hunter, Kathy Bates, Ron Livingston, Julianne Nicholson, Stephen Tobolowsky
Ocena IMDb: 5,3/10

Stacy se odloči raziskati prejšnja razmerja svojega fanta.

Stacy Holt je producentka televizijske oddaje. Muči jo dejstvo, da je njenega fanta Dereka strah resne zveze. Ker ji Derek ni pripravljen prav nič povedati o svojih prejšnjih razmerjih, se Stacy polasti njegovega dlančnika in tako pride do številk vseh njegovih bivših deklet. Pod pretvezo, da informacije potrebuje za oddajo, se Stacy pogovori z njimi. Stvari pa se zapletejo, ko se z eno od njegovih bivših deklet spoprijatelji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
16:00
Hudo pametna družina
Drama
Izvirnik: Smart People
Režija: Noam Murro
Igrajo: Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Ellen Page, Ashton Holmes, Christine Lahti
Ocena IMDb: 6,2/10

Lawrence je ljudomrznež, vdovec, prevzeten profesor, brezbrižen oče ter nejevoljen brat lenuha.

Po ženini smrti je Lawrence Wetherhold trpek in vase zaprt mož. Povsem se je odtujil od svojega sina, medtem ko je svojo hčerko spremenil v pretirano ambiciozno dekle, ki ne pozna prijateljstva. Ko se že zdi, da mu življenje ne more prinesti ničesar novega več, pa se vse postavi na glavo, saj se zaljubi v svojo nekdanjo študentko, za nameček pa se nepričakovano pojavi še njegov brat, ki išče streho nad glavo. Če se je Lawrence do sedaj ob življenjskih težavah opiral predvsem na svojo inteligenco, pa bo tokrat potreboval še kaj drugega, če se bo hotel rešiti iz tega povsem kaotičnega stanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
18:00
Grace akustično
Drama
Izvirnik: Grace Unplugged
Režija: Brad J. Silverman
Igrajo: AJ Michalka, James Denton, Kevin Pollak, Shawnee Smith, Michael Welch, Jamie Grace
Ocena IMDb: 6,2/10

Grace Trey je odlična pevka, a ko pri 18 letih zaslovi in spozna »pravi svet«, je to pravi preizkus njene vere.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
20:00
Oliver Twist
Drama
Režija: Roman Polanski
Igrajo: Barney Clark, Jeremy Swift, Ian McNeice, Richard Durden, Timothy Bateson, Andy de la Tour
Ocena IMDb: 6,9/10

Oliver Twist je prijazen fant, ki pristane v kruti sirotišnici, kjer se za veliko dela dobi bolj malo hrane.

Oliverja označijo kot upornika in ga pošljejo v učenje k izdelovalcu krst, toda deček pobegne in po dolgi poti pristane v Londonu. Medse ga sprejme skupina tatičev pod vodstvom čudaškega Fagina (Ben Kingsley), ki želi Oliverja izučiti za sleparja. Na srečo ga pod okrilje vzame premožni in širokosrčni gospod Brownlow, toda Fagin in njegov kruti pomočnik Sykes Oliverja znova ugrabita in prisilita, da jima pomaga oropati Brownlowa.

Klasična zgodba Dickensa s pomočjo scenarista Harwooda in Polanskega znova prihaja na velika platna.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
22:00
Vrnitev v prihodnost 2
Komedija
Izvirnik: Back to the Future Part II
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Thomas F. Wilson, Elisabeth Shue, James Tolkan
Ocena IMDb: 7,8/10

Marty in Doc želita popraviti odnose v družini McFly v letu 2015, a doma leta 1985 naletita na nove nevšečnosti.

Marty McFly se še ni dobro prilagodil novemu življenju, ki ga je v prvem filmu oblikoval s potovanjem v preteklost, ko se nori znanstvenik dr. Brown nenadoma pojavi s svojim časovnim strojem in mu razodene, da je v prihodnosti nekaj hudo narobe z njegovimi otroki. Takoj odpotujeta v leto 2015, kjer mora Marty svojega sina rešiti pred zapahi. Poleg tega ugotovi, da je njegov malopridni sovražnik Biff Tannen postal najvplivnejši in najbogatejši človek na svetu. Še huje, poročen je z njegovo mamo Lorraine. Ko se Marty in dr. Brown vrneta nazaj v leto 1985, gre tam popolnoma vse narobe. Vrniti se morata celo v leto 1955, da bosta uredila prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989