TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 14.03.2018
00:00
Grozljiva noč
Grozljivka
Izvirnik: Fright Night
Režija: Craig Gillespie
Igrajo: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant, Imogen Poots, Christopher Mintz-Plasse
Ocena IMDb: 6,4/10

Postaven nov sosed Jerry Dandrige (Colin Farrell) je nevarno očarljiv – in skrajno smrtonosen.

Jerry Dandrige je vampir in živi od človeške krvi ... veliko krvi. Potem ko srednješolec Charley Brewster (Anton Yelchin) poveže njegove skrivnostne dejavnosti in nenadno povečanje smrtnih žrtev v okolici, se odloči zaustaviti grozljivega soseda. A sam tega ne bo zmogel. Njegova edina možnost je lasvegaški čarodej in ubijalec vampirjev Peter Vincent (David Tennant). Skupaj se podata po sledeh Jerryjevega divjanja, a ta je neusmiljen in neomajen morilec, ki se nikakor ne bo predal brez boja. Zasadite zobe v srhljivo predelavo žanrske klasike, ki vas bo z zvezdniško zasedbo pritegnila od svojega prvega ugriza.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
02:00
Hurikan
Drama
Izvirnik: The Hurricane
Režija: Norman Jewison
Igrajo: Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber, John Hannah, Dan Hedaya
Ocena IMDb: 7,6/10

Nepozabna zgodba o Rubinu »Hurikanu« Carterju, ki so ga po krivem obtožili krutega zločina, in skupinici podpornikov, ki se bori za njegovo svobodo.

Rubin »Hurikan« Carter (Denzel Washington) je bil obetaven boksar srednje kategorije, dokler ga neke noči leta 1966 niso po krivem obdolžili več umorov. Čeprav ni zagrešil ničesar, je postal žrtev rasizma in bil obsojen na dosmrtno ječo. Minevajo leta in Carter izgublja upanje, da bo še kdaj na svobodi, dokler mu nekega dne ne piše Lesra Martin (Vicellous Reon Shannon), najstnik, ki ga je navdušila Hurikanova avtobiografija. Lesra in njegovi kanadski mentorji (John Hannah, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber) se odločijo, da mu bodo pomagali.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
06:05
Zgodbe iz New Yorka
Komedija
Izvirnik: New York Stories
Režija: Woody Allen
Igrajo: Woody Allen, Marvin Chatinover, Mae Questel, Mia Farrow, Molly Regan, Ira Wheeler
Ocena IMDb: 6,4/10

Umetnik v srednjih letih, ki je obseden s svojo mlado pomočnico; 12-letnica, ki živi v hotelu, in nevrotičen odvetnik s posesivno mamo so glavni liki.

Življenjski nauki:

Slavni slikar Lionel Dobie se razide s partnerko in pomočnico Paulette ter pripravlja razstavo.

Življenje brez Zoë:

12-letna Zoë živi v razkošnem hotelu. Zoë odkrije dragocen kos nakita, ki ga je arabska princesa dala njenemu očetu in je bil pozneje ukraden ter znova najden. Dekle skuša istočasno pobotati svoja starša, fotografinjo Charlotte in flavtista Claudia.

Ojdipov brodolom:

Sheldonova vsiljiva mati izgine med čarovniškim spektaklom, nato pa se njen obraz pojavlja na nebu nad New Yorkom.

Zgodbe iz New Yorka sestavljajo trije kratki filmi. Prvi film z naslovom Življenjski nauki (Life Lessons) je režiral Martin Scorsese, v glavni vlogi nastopa Nick Nolte. Pod režijo drugega kratkega filma, Življenje brez Zoë (Life Without Zoë), se je podpisal Francis Ford Coppola; v zadnjem filmu, Ojdipov brodolom (Oedipus Wrecks), pa se v vlogi režiserja, scenarista in glavnega igralca pojavi Woody Allen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
08:00
Poročna obleka
Drama
Izvirnik: The Wedding Dress
Režija: Sam Pillsbury
Igrajo: Neil Patrick Harris, Margaret Colin, Tyne Daly, Kathryne Dora Brown, Wolfgang Bodison, Kim Hawthorne
Ocena IMDb: 6,8/10

Zgodba o obleki, ki bo za vedno spremenila življenje šestim nevestam.

Fotograf Travis si želi, da bi njegova zaročenka, ki je manekenka, nosila na njuni poroki obleko, ki je v družini že več let. Zaročenka ga zavrne, obleka pa izgine in nato se začne zgodba razpletati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
09:45
Oddaljena obzorja
Drama
Izvirnik: Far and away
Režija: Ron Howard
Igrajo: Tom Cruise, Nicole Kidman, Thomas Gibson, Robert Prosky, Barbara Babcock, Cyril Cusack
Ocena IMDb: 6,5/10

Mlad par zapusti Irsko in se odpravi v Ameriko. Tam se bori proti lakoti in sanja o lastni posesti.

Irska v 19. stoletju. Joseph Donelly je obubožan kmet zakupnik, ki je zaradi brezvestnega lastnika zemljišč nedavno izgubil očeta in dom. Ko se odpravi k neusmiljenemu zemljiškemu baronu, da bi se maščeval za krivico, ki jo je storil njegovi družini, spozna baronovo hčerko (Nicole Kidman) in par pobegne v Ameriko. Med plovbo dekle okradejo, tako da prispeta v Ameriko skoraj brez prebite pare in se nato komajda preživljata v revnih četrtih Bostona.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
12:15
Čudovite napake
Drama
Izvirnik: Brilliant Mistakes
Režija: Paul Brighton
Igrajo: Daniel Dambroff, Christopher Clawson, Aria McKenna, Trisha Carr, Elise McNamara, Chris Holliday
Ocena IMDb: 5,7/10

Zgodba spremlja mladega učitelja Marcusa Wrighta, ki mu življenje nameni težko preizkušnjo.

Marcusova zaročenka Gabby je zaradi nesreče v komi, vendar se Marcus odloči, da se bo vseeno poročil z njo. S pisateljem Elliotom, ki je v zadnjem romanu podrobno opisal osebno obžalovanje, sklene tesno prijateljstvo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:00
Zvezdne steze: Upor
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek: Insurrection
Režija: Jonathan Frakes
Igrajo: Jonathan Frakes, Patrick Stewart, Brent Spiner, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden
Ocena IMDb: 6,4/10

Android Data pomaga raziskovalni skupini federacijskih zaveznikov pri opazovanju ljudstva Ba’ku, ki živi na oddaljenem planetu.

Android Data napade svoje sodelavce, s čimer ogrozi operacijo. Kapitan Picard bi rad Dato čimprej spravil na Enterprise, da bi izvedel o podrobnostih neljubega dogodka. Pripadniki rase Son'a, sicer zavezniki Federacije, nameravajo nemočno ljudstvo izkoristiti za svoje sebične namene. Picard temu ostro nasprotuje in je pripravljen storiti vse, da ne bi prišlo do kršitve odločbe, ki Federaciji prepoveduje vmešavanje v naravno evolucijo tujih ras.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
16:00
Bohemski dnevi
Drama
Izvirnik: Igby Goes Down
Režija: Burr Steers
Igrajo: Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum, Jared Harris, Amanda Peet , Ryan Phillippe
Ocena IMDb: 7/10

Uporniški najstnik Igby se zoperstavlja privilegijem svoje premožne družine. Potem ko ga izključijo iz šole, pristane v New Yorku.

Igby Slocumb, uporniški in sarkastični 17-letnik, se vztrajno zoperstavlja privilegijem svoje tradicionalno premožne družine. Njegov oče ima preganjavico, mati je zaposlena predvsem sama s seboj, starejši brat pa je kot kakšen republikanski morski pes. Igby se sprašuje, ali ga v življenju čaka kaj boljšega od tega – in če je tako, bo tisto tudi našel. Potem ko ga vržejo iz še ene srednje šole, ga pošljejo na vojaško akademijo na osovraženem Srednjem zahodu. Z ukradeno materino kreditno kartico jo zato pobriše od doma. Temačno komično potovanje ga pripelje v New York in tam se skrije v počitniškem stanovanju svojega botra. Spozna čudaško druščino neprilagojenih likov, med njimi čedno botrovo dekle in na smrt zdolgočaseno Sookie Sapperstein. Da bi se osvobodil tiranske in disfunkcionalne družine, Igby vijuga med zabavnim in tragičnim v plemenitem poskusu, da ne bi dokončno propadel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
18:00
Zvestoba do groba
Komedija
Izvirnik: High Fidelity
Režija: Stephen Frears
Igrajo: John Cusack, Iben Hjejle, Todd Louiso, Jack Black, Lisa Bonet, Catherine Zeta-Jones
Ocena IMDb: 7,5/10

V tej pikri romantični komediji je Rob Gordon (John Cusack) lastnik hirajoče prodajalne plošč, kjer ponuja glasbo na dobrih starih vinilkah.

Samooklicani odvisnik od glasbe vse dneve preživi v svoji trgovini s sodelavcema Dickom in Barryjem (Todd Louiso in Jack Black), ki pa mu kljub svojemu enciklopedičnemu znanju o pop glasbi nista kaj dosti v pomoč pri prebolevanju nekdanje punce Laure, ki ga je pred kratkim zapustila. Med razmišljanji o svojih neuspelih poskusih iskanja ljubezni in sreče Rob počasi dojema, da bo slej ko prej treba odrasti ...

Film je posnet po istoimenskem romanu Nicka Hornbyja.

Jezik: Angleščina
Leto: 2000
20:15
Genij
Komedija
Izvirnik: Holy Man
Režija: Stephen Herek
Igrajo: Eddie Murphy, Jeff Goldblum, Kelly Preston, Robert Loggia, Jon Cryer, Eric McCormack
Ocena IMDb: 4,9/10

Eddie Murphy v filmu nastopa kot navdihnjeni guru G.

Ko se G preseli s ceste in prevzame televizijsko prodajo, postane utelešenje tiste misli, ki je danes v svetu vse bolj aktualna, namreč da je televizijska prodaja vsak dan bližja religiozni izkušnji. Na televiziji se G izkaže za pravega prodajnega genija. Najprej prevzame prodajno mrežo, potem pa še deželo, hkrati pa človeku, ki ga je sprejel na televizijo, izčrpanemu televizijskemu odgovornemu direktorju (Jeff Goldblum), pomaga pozdraviti dušo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
22:30
Zvezdne steze: Nemesis
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek: Nemesis
Režija: Stuart Baird
Igrajo: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis
Ocena IMDb: 6,4/10

Pred radostno poroko Rikerja in Troi dobi Picard še en razlog za praznovanje.

Romulani hočejo mir, kapitan pa bo odposlanec federacije. Ko se EnterpriseTM odpravi proti imperiju Romulanov, srečajo genialnega zlikovca z zlobnim načrtom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002