TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 14.08.2017
00:00
Dobro jutro, Vietnam
Komedija
Izvirnik: Good Morning, Vietnam
Režija: Barry Levinson
Igrajo: Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanh Tran, Chintara Sukapatana, Bruno Kirby, Robert Wuhl
Ocena IMDb: 7,3/10

Napačen mož, na napačnem kraju, ob pravem času.

Adrian Cronauer (Robin Williams) je didžej, ki se vse življenje skriva za videzom nepoboljšljivega zabavljača. Najame ga vojska, da bo vodil jutranjo radijsko oddajo za vojake in jim dvignil padajočo moralo. Cronauer prej resnobne in politično korektne radijske valove napade z nenehnimi rafali satiričnega humorja in najnovejšimi rock'n'roll uspešnicami. Vojaki so navdušeni, častniki in predstavniki vlade pa precej manj. Cronauer spoznava tudi lokalne prebivalce, najde pa tudi čas za spogledovanje z domačinko. Različna čustva, ki se nabirajo v njem, ga prisilijo, da izstopi iz svoje lupine in se priključi realnosti ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
02:00
Mogočni Joe Young
Avantura
Izvirnik: Mighty Joe Young
Režija: Ron Underwood
Igrajo: Charlize Theron, Bill Paxton, Rade Serbedzija, Peter Firth, David Paymer, Regina King
Ocena IMDb: 5,6/10

Gregg O'Hara in Jill Young morata zaščititi mogočno gorilo pred divjimi lovci.

Za mnoge ljudi je Joe le mit, legenda, ki govori o velikanski gorili, skrivnostnem in svetem varuhu afriške vasice ob vznožju planine Pangani. Za njegovo edino prijateljico Jill (Charlize Theron) pa je zaščitnik, tovariš in edini družinski član, saj so njuni mami ubili divji lovci na isto nesrečno noč pred 20 leti. Ko na velikansko, 900 kilogramov težko gorilo naleti zoolog in pustolovec Gregg O'Hara (Bill Paxton), sta z Jill prisiljena odpeljati Joeja iz njegovega naravnega okolja v zatočišče za divje živali v Los Angeles. Divji lovci so mu namreč spet na sledi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
06:00
Finnova sprememba
Komedija
Izvirnik: Finn on the fly
Režija: Mark Jean
Igrajo: Ana Gasteyer, Ryan Belleville, Matthew Knight, Brandon Firla, David Milchard, Wendy Anderson
Ocena IMDb: 4,3/10

Sramežljivi 13-letni Ben se je preselil v novo mesto. Njegov najboljši prijatelj je pes, ki se po čudnem naključju spremeni v človeka.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
08:00
Ernest v zaporu
Komedija
Izvirnik: Ernest Goes to Jail
Režija: John R. Cherry III
Igrajo: Jim Varney, Gailard Sartain, Bill Byrge, Barbara Tyson, Barry Scott, Randall 'Tex' Cobb
Ocena IMDb: 5,4/10

Hišnik Ernest mora preprečiti rop banke.

Ernest dela kot hišnik na banki, ko ga izberejo za člana porote. Ne ve, da je to pravzaprav past, ki mu jo je nastavil nevarni kriminalec Nash, ki mu je tudi zelo podoben. Potem ko Nash prevzame njegovo identiteto, se Ernest znajde v zaporu namesto njega. Ernest mora sedaj pobegniti iz ječe in preprečiti, da bi Nash oropal banko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
10:00
Neizpisan ček
Komedija
Izvirnik: Blank Check
Režija: Rupert Wainwright
Igrajo: Brian Bonsall, Karen Duffy, James Rebhorn, Jayne Atkinson, Michael Faustino, Chris Demetral
Ocena IMDb: 5,2/10

Preston Waters izkoristi priložnost in na prazen ček zapiše milijon dolarjev. A milijon dolarjev lahko povzroči veliko težav ...

Enajstletni Preston Waters je do grla sit svojih tečnih bratov in strogih staršev. Nekega dne naleti na kriminalca Quigleyja, ki ga skoraj povozi in mu pri tem uniči kolo. Quigley bi rad čim prej odšel s kraja nesreče, zato Prestonu v naglici po pomoti izroči prazen ček. Preston unovči milijon dolarjev in začne kupovati vse, o čemer je sanjal. A kmalu so mu na sledi FBI in Quigley, ki bi rad svoj denar nazaj. Preston spozna, da lahko milijon dolarjev povzroči veliko težav.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
12:00
Več kot ljubezen
Romantični
Izvirnik: A lot like love
Režija: Nigel Cole
Igrajo: Amanda Peet , Ashton Kutcher, Taryn Manning, Aimee Garcia, Lee Garlington, Birdie M. Hale
Ocena IMDb: 6,6/10

Romantična komedija o usodi, naključjih in o pogosto medli meji med prijateljstvom in večno ljubeznijo.

Film opisuje odnos med Oliverjem (Ashton Kutcher) in Emily (Amanda Peet), ki se spoznata na letu med Los Angelesom in New Yorkom in se nazadnje strinjata, da nimata popolnoma nič skupnega. V naslednjih sedmih letih usoda vedno znova poskrbi za naključna srečanja, vendar časovno nekako nista usklajena. Vsak od njiju se sooča s težavami s svojo boljšo polovico, kariero in razvezo, postopno pa se njuno razmerje razvije iz poznanstva v zaupno prijateljstvo. Njuni pogovori postanejo čedalje bolj intimni in medtem ko oba obupano iščeta ljubezen in zvezo, ki bi se končno obnesla, traja sedem dolgih let, preden Oliver in Emily spoznata, da je pravzaprav njun odnos sam precej več kot prijateljstvo. Kaj prijateljstvo – skoraj ljubezen!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
14:00
Rock'n'roll pirati
Komedija
Izvirnik: Pirate Radio
Režija: Richard Curtis
Igrajo: Michael Hadley, Charlie Rowe, Lucy Fleming, Philip Seymour Hoffman, Tom Sturridge, Ian Mercer
Ocena IMDb: 7,4/10

Komedija o nezakoniti radijski postaji sredi Severnega morja v 60. letih.

Carla (Tom Sturridge) so nedavno vrgli iz šole in njegova mati ga pošlje k botru Quentinu (Bill Nighy), da bi fant prišel k pameti in odkril, kaj bi v življenju rad počel. Toda Quentin je lastnik Radia Rock, piratske radijske postaje sredi Severnega morja, kjer glasbo vrti izbrana družba. Medtem ko si na ladji dajejo duška in množice vsak dan uživajo v glasbi, se vlada zgraža, zlasti minister Dormandy, ki hoče kršitelje zakona zbrisati z obličja Zemlje. Izkoristi priložnost in vladi predlaga nov zakon, po katerem vse piratske radijske postaje, ki »širijo nemoralo in so leglo najhujše sodrge«, postanejo nezakonite. Kaznivo jih je celo poslušati. Na Severnem morju postane razburkano. Ko se vesela druščina Radia Rock znajde v smrtni nevarnosti, jim na pomoč priskočijo zvesti poslušalci. Naj se vlada še tako trudi, rokenrol nikoli ne umre.

Leta 1966, v zlati dobi britanskega popa, je BBC na teden predvajal samo dve uri rokenrola. Piratski radio sredi morja pa je glasbo predvajal 24 ur na dan; poslušalo ga je 25 milijonov ljudi, več kot polovica Britancev.

Jezik: Angleščina
Leto: 2009
16:00
Romy in Michele: Na začetku
Komedija
Izvirnik: Romy & Michele: In the Beginning
Režija: Robin Schiff
Igrajo: Katherine Heigl, Alexandra Breckenridge, Kelly Brook, Scott Vickaryous, Nat Faxon, Dania Ramirez
Ocena IMDb: 4,1/10

Leta 1987 srednješolki Romy in Michele razmišljata, na kakšen način zapustiti mesto Tucson.

Maturantki Romy in Michele si nadvse želita zapustiti utesnjujoče domače mesto v Arizoni. Njuna edina želja je, da bi odšli v Hollywood in se družili z lepimi in slavnimi ljudmi. Njuni življenji bi bili popolni, če bi jima uspelo obiskati Ozone, najbolj vroč nočni klub v Los Angelesu. Po treh letih se dekleti končno odpravita svojim sanjam naproti. Toda ko prispeta v sanjsko mesto, vse vendarle ni tako, kot sta si predstavljali. Že prvi dan pristaneta v ječi, si pridobita nekaj prijateljev in tudi sovražnikov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
18:00
Tako kot oče
Komedija
Izvirnik: Just Like Dad
Režija: Blair Treu
Igrajo: Wallace Shawn, Ben Diskin, Nick Cassavetes, Jarrett Lennon, Laura Innes, Michael Tucci
Ocena IMDb: 6/10

Charlie, ki je, tako kot oče, piflar na prav vseh področjih, se kmalu nauči pomembne življenjske lekcije.

Charlie Speigel ima vse predispozicije, da bo piflar: nosi očala, je dober učenec, miren in popustljiv. Charlie je tak kot njegov oče, ki opravlja odgovorno delo in iz katerega se kolegi delajo norca. Charlie in njegov najboljši prijatelj sta vse pogosteje žrtve nasilnikov v šoli in Charlie kmalu ugotovi, da tako ne bo šlo naprej: moral se bo postaviti zase! Vendar ne ve, kako. V šoli pripravljajo tekmovanje očetov in sinov. Charlie poskuša svojega očeta naučiti veščin za tekmovanje, vendar mu ne uspeva najbolje. V telovadnici pa sreča mišičnjaka in mu ponudi svojo žepnino, če bo igral njegovega očeta ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
20:00
Trije ubežniki
Komedija
Izvirnik: Three Fugitives
Režija: Francis Veber
Igrajo: Nick Nolte, Martin Short, Sarah Rowland Doroff, James Earl Jones, Alan Ruck, Kenneth McMillan
Ocena IMDb: 6/10

Nekdanjega bančnega roparja vzame za talca obupan moški med bančnim ropom. Skupaj morata pobegniti, saj vsi mislijo, da sodelujeta.

Zakrknjenega večkratnega obsojenca Daniela Lucasa so po odsluženi kazni zaradi 14 bančnih ropov pravkar spet izpustili iz ječe. Ko vstopi v banko, da bi odprl račun, v poslopje vdre ropar Ned Perry in vzame Lucasa za talca. Ko pride na prizorišče detektiv Dugan, ki pozna Lucasovo zločinsko preteklost, je prepričan, da sta Lucas in Ned pajdaša in sodelujeta pri ropu. Ker nima druge možnosti, se je Lucas prisiljen domisliti pobega iz zmedenega položaja. Še bolj ga zaplete 6-letna Nedova hči Meg, ki je po materini smrti nema. Denarja mu je zmanjkalo in Ned jo ima tako rad, da se kljub neizkušenosti odloči za bančni rop, da bi ji lahko plačal najboljšega psihiatra ter si zagotovil skrbništvo in sam vzgajal hčer. Meg ima prav tako rada svojega očeta, a jo nenavadno pritegne tudi Lucas. Na begu pred policisti mora trojica po sili razmer sodelovati, kot bi bili nekakšna nadomestna družina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
22:00
Planet teme
Grozljivka
Izvirnik: Pitch Black
Režija: David Twohy
Igrajo: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser, Keith David, Lewis Fitz-Gerald, Claudia Black
Ocena IMDb: 7,1/10

Ladja se s posadko in potniki znajde na planetu, polnem krvoločnih bitij, ki pridejo na plan ponoči.

Pilotka Carolyn Fry z vesoljsko ladjo potuje po vesolju. Med potniki, ki jih prevaža, sta tudi policist Johns in morilec Riddick. Ko plovilo zaide v težave, mora Carolyn zasilno pristati na neznanem planetu. Toda na neprijaznem planetu, kjer vedno sije sonce, jih zdaj čaka nova bitka za preživetje. Carolyn in Riddick ugotovita, da planet vsakih 22 let zakrije popolna tema. Nazadnje ko se je to zgodilo, je prebivalce nekdo pobil. Sedaj sonce zopet zahaja, prihaja tema, zato preživeli s strahom pričakujejo, kaj se bo zgodilo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000