TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 14.11.2017
00:00
Prikazen
Akcija
Izvirnik: The Spirit
Režija: Frank Miller
Igrajo: Jaime King, Gabriel Macht, Dan Gerrity, Arthur the Cat, Kimberly Cox, Brian Neal Lucero
Ocena IMDb: 4,8/10

Glavni junak je policaj novinec Denny Colt, ki se vrne iz onostranstva kot Prikazen, junak z misijo, da se bori proti pokvarjenim.

Mladega policista Dennyja Colta okrutno umorijo, nakar se skrivnostno vrne iz onstranstva kot Prikazen, junak, čigar poslanstvo je boj proti silam zla v Central Cityju. Ko Prikazen izve, da njegov največji sovražnik Octopus poskuša doseči nesmrtnost in bi lahko pri tem uničil celotno velemesto, se odloči, da mu bo prekrižal zločinske načrte. Toda na poti do cilja sreča gručo zapeljivih, a zahrbtnih žensk, ki ga odvračajo od njegove pomembne naloge.

Film je ekranizacija priznanega romana v stripu Willa Eisnerja, film, v katerem blestijo Gabriel Macht, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson in Eva Mendes.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
02:00
Šola za junake
Avantura
Izvirnik: Sky High
Režija: Mike Mitchell
Igrajo: Michael Angarano, Kurt Russell, Kelly Preston, Danielle Panabaker, Christopher Wynne, Kevin Heffernan
Ocena IMDb: 6,2/10

V svetu, kjer so superjunaki sprejeti, mladi William Stronghold skuša najti ravnotežje med tem, da je normalen najstnik in izjemno bitje.

Če si sin dveh najbolj legendarnih superjunakov, Commanderja (Kurt Russell) in Jetstream (Kelly Preston), obstaja samo ena možnost za tvojo izobrazbo. To je elitna srednja šola, ki nenavadno nadarjene najstnike preoblikuje v nove superjunake. Težava je le ta, da Will Stronghold (Michael Angarano) nima nobenih supermoči. Namesto da bi ga uvrstili v program za "superjunake", je deležen zgolj izobrazbe za "pomagača". Nekako mora preživeti prvi letnik, medtem ko se sooča s preveč zagnanim učiteljem telovadbe (Bruce Campbell), superhitrim šolskim nasilnežem ter nevarnim in zamerljivim upornikom s sposobnostjo izstreljevanja ognjenih nabojev iz dlani. Da niti ne omenjamo običajne najstniške tesnobe, nerealnih starševskih pričakovanj in težav z nežnejšim spolom. A ko neusmiljeni zlobnež zagrozi njegovim staršem, prijateljem in celo šoli, mora Will zbrati novoodkrite supermoči in dokazati, da je superjunak, vreden zaupanja in tradicije svoje družine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
06:00
Jaz bi, oni ne bi
Komedija
Izvirnik: I Do, They Don't
Režija: Steven Robman
Igrajo: Josie Bissett, Rob Estes, Lyndsy Fonseca, Ephraim Ellis, Martha MacIsaac, Fraser McGregor
Ocena IMDb: 5,6/10

Vdovca Carrie in Jim se poročita. Kako se bodo na nove okoliščine navadili njuni otroci?

Mlada vdova Carrie Lewellyn ima uspešen posel in štiri otroke: Andrewa, Moiro, Nathana in Daisy. Vdovec Jim Barber izdeluje pohištvo in ima prav tako štiri otroke: Andrewa, Jeffa, Lily in Sandy. Ko se Carrie in Jim po letu dni odločita, da se bosta v Las Vegasu poročila, to povzroči veliko zmede v zdaj zelo veliki družini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
07:30
Končna hitrost
Akcija
Izvirnik: Terminal Velocity
Režija: Deran Sarafian
Igrajo: Charlie Sheen, Nastassja Kinski, James Gandolfini, Christopher McDonald, Gary Bullock, Hans Howes
Ocena IMDb: 5,4/10

Padalski inštruktor se mora zoperstaviti ruski mafiji.

Ditch Brodie (Charlie Sheen) je nadvse drzni inštruktor skokov s padali. Nekega dne se pri njem oglasi skrivnostna lepotica (Nastassja Kinski) in ga prosi, naj jo sprejme v svojo padalsko šolo in jo nauči skokov s padali. A nato se pri skoku iz letala zgodi nesreča: skrivnostni lepotici se padalo ne odpre in tako strmoglavi v smrt. Vsaj Ditch je v to prepričan. A še preden se dobro zave, kaj se je pravzaprav zgodilo, se Ditch znajde sredi najhujše more, polne intrig in prevar.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
09:30
Oliver Twist
Drama
Režija: Roman Polanski
Igrajo: Barney Clark, Jeremy Swift, Ian McNeice, Richard Durden, Timothy Bateson, Andy de la Tour
Ocena IMDb: 6,9/10

Oliver Twist je prijazen fant, ki pristane v kruti sirotišnici, kjer se za veliko dela dobi bolj malo hrane.

Oliverja označijo kot upornika in ga pošljejo v učenje k izdelovalcu krst, toda deček pobegne in po dolgi poti pristane v Londonu. Medse ga sprejme skupina tatičev pod vodstvom čudaškega Fagina (Ben Kingsley), ki želi Oliverja izučiti za sleparja. Na srečo ga pod okrilje vzame premožni in širokosrčni gospod Brownlow, toda Fagin in njegov kruti pomočnik Sykes Oliverja znova ugrabita in prisilita, da jima pomaga oropati Brownlowa.

Klasična zgodba Dickensa s pomočjo scenarista Harwooda in Polanskega znova prihaja na velika platna.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
11:30
Hurikan
Drama
Izvirnik: The Hurricane
Režija: Norman Jewison
Igrajo: Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber, John Hannah, Dan Hedaya
Ocena IMDb: 7,6/10

Nepozabna zgodba o Rubinu »Hurikanu« Carterju, ki so ga po krivem obtožili krutega zločina, in skupinici podpornikov, ki se bori za njegovo svobodo.

Rubin »Hurikan« Carter (Denzel Washington) je bil obetaven boksar srednje kategorije, dokler ga neke noči leta 1966 niso po krivem obdolžili več umorov. Čeprav ni zagrešil ničesar, je postal žrtev rasizma in bil obsojen na dosmrtno ječo. Minevajo leta in Carter izgublja upanje, da bo še kdaj na svobodi, dokler mu nekega dne ne piše Lesra Martin (Vicellous Reon Shannon), najstnik, ki ga je navdušila Hurikanova avtobiografija. Lesra in njegovi kanadski mentorji (John Hannah, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber) se odločijo, da mu bodo pomagali.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
14:00
Hellboy
Akcija
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo: Ron Perlman, Selma Blair, Rupert Evans, Karel Roden, Jeffrey Tambor, Doug Jones
Ocena IMDb: 6,8/10

Demon, ki ga kot otroka rešijo pred nacisti, postane borec proti temnim silam.

Hellboy je demonsko bitje, ki ga je v času 2. svetovne vojne priklical genij Rasputin, da bi pomagal nacistom. Hellboya je pred nacisti rešil profesor Broom, ustanovitelj miroljubne organizacije za raziskovanje paranormalnih pojavov. Broom je Hellboya naučil uporabljati njegove neverjetne nadnaravne sposobnosti in Hellboy je tako postal borec proti silam zla. Skupaj s sodelavcema Abom in Liz se zoperstavi Rasputinu, ki bi ga ponovno rad pridobil na svojo stran in skupaj z njim dosegel uničenje sveta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
16:00
Možgani na paši
Komedija
Izvirnik: La tête en friche
Režija: Jean Becker
Igrajo: Gérard Depardieu, Gisèle Casadesus, Maurane, Sophie Guillemin, Patrick Bouchitey, Jean-François Stévenin
Ocena IMDb: 7,2/10

Na pol pismeni in osamljeni fant se spoprijatelji z veliko starejšo in izobraženo žensko.

45-letni skoraj nepismeni Germain je vrtnar, ki živi mirno življenje. Očeta ni nikoli poznal, njegova mati je namreč nehote zanosila, kar je dala Germainu jasno vedeti že od otroštva dalje. Germain je bil v času šolanja razredni grešni kozel, nikoli ni postal izobražen. Nekega dne v parku spozna zelo staro gospo Margueritte, nekdanjo raziskovalko na področju agronomije, ki je potovala po vsem svetu in je v življenju veliko brala. Margueritte trenutno živi sama, v domu za upokojence, in tako kot Germain v parku šteje golobe. Med Germainom in Margueritte se splete prijateljstvo, ki privede do tega, da se Germain odloči premagati svoje težave s pismenostjo.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2010
18:00
Tokrat bo drugače
Komedija
Izvirnik: The Makeover
Režija: John Gray
Igrajo: Julia Stiles, David Walton, Camryn Manheim, Georgia Lyman, Frances Fisher, Tony V.
Ocena IMDb: 5,7/10

Profesorica s harvardsko izobrazbo se odloči, da bo iz preprostega dostavljavca piv ustvarila kandidata, ki se bo potegoval za mesto v kongresu.

Inteligentna in ambiciozna Hannah Higgins se neuspešno poteguje za mesto v kongresu, saj očitno ni dovolj všečna. Zato se odloči, da bo na naslednjih volitvah njen kandidat dostavljavec piv Elliot Doolittle, ki je njeno pravo nasprotje. Medtem ko ga skuša naučiti, da bi govoril, se oblačil in vedel kot gospod, izve veliko o njegovem življenju. Bo njun odnos prerasel v kaj več?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
20:00
Tootsie
Komedija
Režija: Sydney Pollack
Igrajo: Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman, Charles Durning, Bill Murray
Ocena IMDb: 7,4/10

Brezposelni igralec, ki velja za napornega, se po nasvetu preobleče v žensko in dobi vlogo v žajfnici.

Michael je nepomembni brezposelni newyorški igralec, čigar sloves prepirljivca je resno načel njegovo kariero. Ko njegovo dekle Sandy zavrnejo na avdiciji za novo ljubezensko nadaljevanko, se Michael preobleče v Dorothy Michaels in dobi vlogo. Pridruži se igralski zasedbi dolgoletne drame Southwest General in kmalu postane zaupna »prijateljica« svoje čedne soigralke Julie. Njun odnos kmalu postane težaven, saj se Michael zaljubi vanjo. Žal pa se zaljubi tudi Juliejin oče, in sicer prav v Dorothy. Michael Dorsey je tako končno postal filmski zvezdnik; ko bi vsaj lahko povedal resnico ženski, ki jo ljubi.

Dustin Hoffman je prejel nominacijo za oskarja za vlogo zamerljive in čemerne Tootsie.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1982
22:00
Nenavadno življenje Timothyja Greena
Komedija
Izvirnik: The Odd Life of Timothy Green
Režija: Peter Hedges
Igrajo: Jennifer Garner, Joel Edgerton, CJ Adams, Odeya Rush, Shohreh Aghdashloo, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,6/10

Cindy in Jimu Greenu se izpolni največja želja v njunem življenju: postaneta starša. Toda Timothy ni povsem običajen otrok ...

Cindy in Jim Green nikakor ne moreta dobiti otroka, zato na svojem dvorišču zakopljeta škatlo s svojimi željami po otroku. Kmalu zatem na verandi hiše doživita največje presenečenje v življenju: pojavi se njun sin Timothy, ki pa ni čisto navaden otrok. Cindy in Jim ter vse mesto Stanleyville bodo kmalu spoznali, da lahko včasih nepričakovan in nenavaden dogodek prinese največje življenjsko darilo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012