TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 15.09.2017
00:00
Zora živih mrtvecev
Grozljivka
Izvirnik: Dawn of the Dead
Režija: Zack Snyder
Igrajo: Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Ty Burrell, Michael Kelly
Ocena IMDb: 7,3/10

Nad človeštvo se je spustila kuga, ki je okužila več kot devetdeset odstotkov prebivalstva.

Človeštvo ogroža nevarna kuga, toda okuženi ne umirajo, temveč se spremenijo v žive mrtvece z močnim morilskim nagonom. Skupina preživelih najde zavetje v velikem nakupovalnem središču. V upanju, da jih zombiji še niso odkrili, poskušajo zgraditi obrambni zid z vsemi sredstvi, ki so jim na razpolago. Obenem pa bi se radi prebili do otoka, ki ga zombiji še niso dosegli.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
02:00
V slabi družbi
Akcija
Izvirnik: Bad Company
Režija: Joel Schumacher
Igrajo: Anthony Hopkins, Chris Rock, Peter Stormare, Gabriel Macht, Kerry Washington, Adoni Maropis
Ocena IMDb: 5,6/10

Anthony Hopkins igra Gaylorda Oakesa, veteranskega agenta Cie, ki mora spremeniti neizobraženega mulca Jaka Hayesa v prefinjenega in zvitega vohuna.

Jake Hayes (Chris Rock) mora nadomestiti svojega brata dvojčka. Ima le devet dni časa, da izpolni »misijo nemogoče«, preden ga čaka naporno pogajanje s preprodajalci jedrskega orožja.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:00
Hudo pametna družina
Drama
Izvirnik: Smart People
Režija: Noam Murro
Igrajo: Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Ellen Page, Ashton Holmes, Christine Lahti
Ocena IMDb: 6,2/10

Lawrence je ljudomrznež, vdovec, prevzeten profesor, brezbrižen oče ter nejevoljen brat lenuha.

Po ženini smrti je Lawrence Wetherhold trpek in vase zaprt mož. Povsem se je odtujil od svojega sina, medtem ko je svojo hčerko spremenil v pretirano ambiciozno dekle, ki ne pozna prijateljstva. Ko se že zdi, da mu življenje ne more prinesti ničesar novega več, pa se vse postavi na glavo, saj se zaljubi v svojo nekdanjo študentko, za nameček pa se nepričakovano pojavi še njegov brat, ki išče streho nad glavo. Če se je Lawrence do sedaj ob življenjskih težavah opiral predvsem na svojo inteligenco, pa bo tokrat potreboval še kaj drugega, če se bo hotel rešiti iz tega povsem kaotičnega stanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
08:00
Grace akustično
Drama
Izvirnik: Grace Unplugged
Režija: Brad J. Silverman
Igrajo: AJ Michalka, James Denton, Kevin Pollak, Shawnee Smith, Michael Welch, Jamie Grace
Ocena IMDb: 6,2/10

Grace Trey je odlična pevka, a ko pri 18 letih zaslovi in spozna »pravi svet«, je to pravi preizkus njene vere.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
10:00
Nori izlet Teda in Billa
Komedija
Izvirnik: Bill & Ted's Bogus Journey
Režija: Peter Hewitt
Igrajo: Keanu Reeves, Alex Winter, William Sadler, Joss Ackland, Pam Grier, George Carlin
Ocena IMDb: 6,2/10

Tiran, ki ima dovolj miroljubnega sveta, še bolj pa mu preseda heavy metal glasba, je odločen zavladati prihodnosti.

Chuck De Nomolos, tiran iz prihodnosti, ustvari zlobna androidna dvojnika Billa (Alex Winter) in Teda (Keanu Reeves) ter ju pošlje, da uničita originala. Fanta morata prelisičiti Smrt (William Sadler), rešiti svoji dekleti in odigrati koncert na slovitem Dvoboju bendov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
12:00
Šaolinski nogomet
Akcija
Izvirnik: Shaolin Soccer
Režija: Stephen Chow
Igrajo: Stephen Chow, Man-Tat Ng, Wei Zhao, Yin Tse, Hui Li, Cecilia Cheung
Ocena IMDb: 7,3/10

Mlad mojster kung fuja in nogometni trener skupaj ustanovita nogometno moštvo, ki naj bi bilo s pomočjo borilnih veščin zmagovito na igrišču.

Sing je strasten privrženec Šaolinske šole kung fuja, čigar "jeklena brca" pritegne pozornost nogometnega trenerja. Tako združita nekdanje Singove pajdaše "Šaolinske brate" in ustanovita moštvo za športni nastop na pomembnem državnem nogometnem turnirju. Z nenavadno mešanico borilnih veščin in čudaških novopridobljenih nogometnih spretnosti se sprva zdijo nepremagljivi – dokler se v finalu za pokal ne pomerijo s smrtonosno zlobno ekipo, katere kung fujske brce so vsaj enakovredne njihovim.

Jezik: Kitajščina
Leto: 2001
14:00
Prava ljubezen
Romantični
Izvirnik: The one
Režija: Ron Lagomarsino
Igrajo: Richard Ruccolo, Meredith Monroe, Gabriel Hogan, Christian Potenza, Elisa Moolecherry, Kedar Brown
Ocena IMDb: 5,9/10

Kuhar se zaljubi v žensko, ki je zaročena s hokejistom, na poroki pa naj bi poskrbel za hrano in pijačo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
16:00
Znova šestnajst
Komedija
Izvirnik: Plötzlich wieder 16
Režija: Andi Niessner
Igrajo: Felix Eitner, Gunda Ebert, Mahée Thorak
Ocena IMDb: 5,6/10

Uspešni odvetnik Tom ve, kaj hoče, in bo storil vse, da bo to dobil.

Odvetnik Tom je za lepo plavolasko pripravljen zapustiti ženo Julie in najstniška otroka. Ko vloži dokumente za ločitev, se zgodi nekaj neverjetnega: doživi nesrečo in deloma izgubi spomin.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2003
18:00
Hišni red
Drama
Izvirnik: The Cider House Rules
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: Tobey Maguire, Charlize Theron, Delroy Lindo, Paul Rudd, Michael Caine, Jane Alexander
Ocena IMDb: 7,4/10

Homer je vse življenje prebil v sirotišnici. Dr. Larch ga vzgaja za svojega naslednika, a odraščajoči Homer čuti željo, da bi sam rad raziskal svet.

Po istoimenski knjigi in scenariju Johna Irvinga posneta zgodba govori o mladeniču (Tobey Maguire), ki je ostal brez staršev, njegovem mentorju in zdravniku (Michael Caine), ki nikoli ni imel otrok, ter nenavadni usodi, ki je za vedno povezala njuni življenji. Dr. Larch je dečka naučil vse o medicini in nekoliko manj o tem, kaj je prav in kaj ne. Vse, kar je Homer Wells želel, je bilo prav tisto, kar mu njegov dobrotnik ni mogel dati: trdna pravila, po katerih bi živel. Homer je sirota, a ne hrepeni po družini. Odrašča v sirotišnici St. Cloud pod nekonvencionalnim, a ljubečim vodstvom dr. Wilburja Larcha. Nikoli ni pogrešal pozornosti, saj je bil vselej deležen naklonjenosti, a zdaj ko se približuje moškosti, se začenja spraševati o svoji prihodnosti. Ko spozna mladi par, sklene oditi z njima in zapustiti St. Cloud. Nenadoma se zdi, da so Homerjeve možnosti neomejene. Odpira se mu nov svet, poln dogodivščin in prijateljstev, pa tudi tragedij, izdaj in nevarnosti. Zakoni, ki so urejali njegovo nekdanje življenje, zunaj sirotišnice ne veljajo več. Ko se prvič zaljubi, mu vzgoja ne nudi nobenega vodstva in pametnih nasvetov. In ko prvotna simpatija preraste v strastno ljubezen, Homer spozna vzpone in padce ter nagrade in odgovornosti, ki pridejo s tem novim čustvom. Ko začenja razumevati zvezo med prihodnostjo in preteklostjo, lahko odkrije in sprejme tudi svojo resnično identiteto. Oditi mora zato, da bi se vrnil ter ugotovil, kje mu je mesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
20:00
Dokaz laži
Kriminalka
Izvirnik: Proof of Lies
Režija: Peter Svatek
Igrajo: Amanda Detmer, Cindy Sampson, Serge Houde, Anthony Lemke, Alex Bisping, Jonathan Scarfe
Ocena IMDb: 4,6/10

Christine je znanstvenica, ki je na robu izredno pomembnega odkritja – gena, ki povzroča odvisnost.

Christine Hartley je predana znanstvenica, ki je na robu izredno pomembnega odkritja. Našla naj bi gen, ki povzroča odvisnost. Njen mož Chuck je odvetnik in velik preračunljivec, ki je ljubosumen na njen uspeh, v primeru njene smrti pa bi podedoval milijone, namenjene znanstvenim raziskavam. Ko Christine spozna Chuckovega prijatelja in pisca kriminalk Sama, se z njim spusti v razmerje. Nato izgubi otroka, ki si ga je tako zelo želela. Kmalu se zgodi še niz skrivnostnih vlomov v njen laboratorij in neke noči jo napade neznanec. Vse bolj je jasno, da ji nekdo streže po življenju. Na podlagi dokazov Christine šokirana odkrije identiteto svojega napadalca.

Jezik: Angleščina
Leto: 2006
22:00
Hannibal
Grozljivka
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman, Ray Liotta, Frankie Faison, Giancarlo Giannini
Ocena IMDb: 6,8/10

Hannibal je nadaljevanje filmske uspešnice Ko jagenjčki obmolknejo.

Dr. Hannibal Lecter je pred desetimi leti pobegnil iz zapora in se danes skriva v Firencah. Tam ga opazi policist Rinaldo Pazzi, ki namerava Hannibala v zameno za bogato nagrado predati premožnemu Masonu Vergerju. Verger je bil Hannibalova žrtev in je kljub hudim ranam za las preživel. Zdaj živi le še za maščevanje, zato skuje načrt, kako bo Hannibala zvabil na plano. Nastavil mu bo vabo, ki se ji Hannibal ne bo mogel upreti: agentko FBI Clarice Starling. Clarice se je v prvem filmu pri lovu na neznanega serijskega morilca po pomoč zatekla k Hannibalu in po vsem tem času še vedno ne more pozabiti njegove zastrašujoče pojave, ki jo kar naprej preganja v sanjah.

Jezik: Angleščina
Leto: 2001