TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 16.04.2018
00:00
Bitka s časom
Triler
Izvirnik: Out of Time
Režija: Carl Franklin
Igrajo: Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan, Dean Cain, John Billingsley, Robert Baker
Ocena IMDb: 6,5/10

Kako razrešiti umor, ko vsi dokazi vodijo do tebe?

Matt (Denzel Washington) je načelnik policije v mestecu Banyan Key na Floridi. Marljivost in učinkovitost sta mu prinesli ugled med njegovimi kolegi in someščani. Ko v Banyan Keyju pride do brutalnega dvojnega umora, se Matt nemudoma loti preiskave. Njegovo življenje se obrne na glavo, saj na dan prihaja vse več dokazov, ki obremenjujejo Matta kot glavnega osumljenca. Pri preiskavi, ki je v polnem zagonu, sodelujejo tudi Mattovi kolegi, zato se mora spustiti v bitko s časom in primer rešiti pred njimi, če želi oprati svoje ime in priti do grozovite resnice.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
02:00
Poslednji ples
Drama
Izvirnik: Last Dance
Režija: Bruce Beresford
Igrajo: Sharon Stone, Rob Morrow, Randy Quaid, Peter Gallagher, Jack Thompson, Jayne Brook
Ocena IMDb: 5,8/10

Mladi odvetnik Rick Hayes sprejme primer Cindy Liggett, ki je obsojena na smrt zaradi naklepnega umora.

Cindy Liggett (Sharon Stone) zagreši neodpustljiv zločin. Zaradi tega hudodelstva si zasluži zapor. Ali si zasluži tudi smrt? Mlad odvetnik Rick Hayes stoji na strani življenja. Že ko se prvič sestane s Cindy, začuti, da bo zanjo pripravljen postaviti na kocko lastno življenje. Med njima se počasi začne rojevati prijateljstvo, medtem pa je Cindyjina usmrtitev vse bližje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
06:00
Alias: Stran 47
Akcija, 1. sezona, 15. del
Izvirnik: Alias
Režija: Ken Olin
Igrajo: Jennifer Garner, Ron Rifkin, Carl Lumbly, Kevin Weisman, Victor Garber, Michael Vartan
Ocena IMDb: 7,6/10

Vaughn se tokrat odloči, da bo poskušal v svojo akcijo vključiti tudi Sydney. Prepričan je namreč, da bi ga lahko prijateljski odnos, ki ga Sydney goji z Emily, Sloanovo ženo, pripeljal v Sloanovo hišo. Tega si močno želi, saj je izvedel, da ima Sloane eno izmed skrivnostnih Rambaldijevih knjig kar pri sebi doma. Verjame, da bi jo lahko kmalu našel, če bi le prišel v hišo. Medtem pa skrivnostne in neznane osebe ugrabijo Willa. Jasno mu dajo vedeti, da bo v primeru, da se odloči nadaljevati svojo preiskavo delovanja enote SD-6, s tem ogrozil življenja svoje družine in prav tako svojih prijateljev, med katerimi posebej izpostavijo Sydney.

Visokooktanska serija nam bo omogočila vpogled v vsakdanje življenje agentke Sydney Bristow, ki je polno divjih pustolovščin in osupljivih zapletov.

Po svetu potovati kot senca. Pretepati se z zlikovci najhujše vrste. Boriti se s svojimi lastnimi notranjimi demoni. Za mlado, precej neobičajno vohunko Sydney Bristow so to običajne sestavine njenega vsakdanjega dela. Njen položaj znotraj agencije CIA, za katero dela, je prav tako malce nenavaden, saj je njen neposredno nadrejeni šef Jack kar njen odtujeni oče. Sydney pri svojem delu uporablja številne krinke, izdatno pa je oborožena s številnimi tajnimi orožji. Tako opremljena vdira v nevarni svet podzemlja ter pri tem odkriva dolgo prikrite družinske skrivnosti, tajne agende in varovane skrivnosti, nenazadnje pa naleti tudi na ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:45
Za žensko
Drama
Izvirnik: Pour une femme
Režija: Diane Kurys
Igrajo: Benoît Magimel, Mélanie Thierry, Nicolas Duvauchelle, Sylvie Testud, Denis Podalydès, Julie Ferrier
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba o zakonu med Michelom in Leno, kot jo pripoveduje njuna hči Anne, ter razmišljanje o skrivnosti večne ljubezni.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2013
08:45
Dosjeji X
Znanstvena fantastika, 4. sezona, 10. del
Izvirnik: The X Files
Režija: Kim Manners
Igrajo: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, William B. Davis, Robert Patrick, Tom Braidwood
Ocena IMDb: 8,7/10

Mulderja preganjajo žive sanje. Pripeljejo ga do kraja, kjer je pokopano truplo umorjenega dekleta, iz njenih oblačil pa je izrezan del v obliki srca. Mulder kmalu ugotovi, da se indici ujemajo s tistimi, ki jih je za sabo puščal množični morilec John Lee Roche, ki ga je Mulder zasledoval pri svojem prvem primeru za FBI. Med letoma 1979 in 1990 je Roche ugrabil trinajst mladih deklet, jih zadavil in iz njihovih oblek izrezal kos v obliki srca, ki ga je nato obdržal kot trofejo. Ko truplo identificirajo in ugotovijo, da pripada Addie Aprks, ki je izginila leta 1975, vse kaže na to, da je Roche pričel moriti veliko prej, kot so sprva menili.

Mulder in Scully raziskujeta nenavadne primere.

Serija Dosjeji X je z emmyjem in zlatim globusom nagrajeni fenomen pop kulture, ki še danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije. Premiera serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva (Gillian Anderson) in Mulder (David Duchovny), ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
09:45
Ostanki dneva
Drama
Izvirnik: The Remains of the Day
Režija: James Ivory
Igrajo: John Haycraft, Christopher Reeve, Anthony Hopkins, Emma Thompson, Caroline Hunt, James Fox
Ocena IMDb: 7,9/10

Butlerjev strogi svet pravil in bontona pretrese prihod nove gospodinje, ki se zaljubi vanj.

Svet lepega vedenja in spodobnosti, ki mu vlada glavni butler, je postavljen na preizkušnjo, ko vanj vstopi hišna oskrbnica, ki se vanj zaljubi. Možnost romantičnega razmerja in dejstvo, da je njegov gospodar povezan z nacizmom, predstavljata velik izziv njegovi skrbno vzdrževani maski uslužnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
12:30
A smo že tam?
Komedija
Izvirnik: Are We There Yet?
Režija: Brian Levant
Igrajo: Ice Cube, Nia Long, Aleisha Allen, Philip Bolden, Jay Mohr, M.C. Gainey
Ocena IMDb: 4,6/10

Nick je samski ženskar, ki bi rad osvojil mlado in privlačno odvetnico Suzanne, ločeno mamo z dvema otrokoma.

Suzanne mora zaradi službenih obveznosti za novo leto ostati v Vancouvru, kar ji ni prav nič všeč, saj pogreša svoja otroka, ki ostaneta doma v Portlandu. Za Nicka to predstavlja odlično priložnost, da se izkaže, zato se odloči, da ji bo izpolnil željo ter 7-letnega Kevina in 11-letno Lindsey odpeljal k mami v Vancouver. Toda Nick, ki bi na ta način rad izpolnil tudi svojo željo in osvojil Suzanne, ne ve, da sta Kevin in Lindsey prepričana, da noben moški ni dovolj dober za njuno mamo, zato sta pripravljena narediti vse, da Nicku med potjo zagrenita življenje.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
14:30
V zraku
Drama
Izvirnik: Up in the Air
Režija: Jason Reitman
Igrajo: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Amy Morton, Melanie Lynskey
Ocena IMDb: 7,4/10

Moški, ki službeno potuje po Ameriki in odpušča ljudi, se znajde v težavah, ko njegov življenjski slog ogrožata nova zaposlena in nova ljubezen.

Ryan Bingham je strokovnjak za odpuščanje zaposlenih. Je poslovni popotnik, ki je več v zraku kot na tleh, saj so letala skoraj že postala njegov dom. Z življenjem, ki ga vodi od letališča do letališča, od hotela do hotela, je Ryan čisto zadovoljen. Še čisto malo mu manjka do cilja, ki si ga je zastavil: preletenih 10 milijonov milj. A tudi za Ryana prihaja čas sprememb. Njegova nova zagnana sodelavka Natalie predlaga, da bi ljudi odpuščali kar preko video povezave. Ryan se seveda bolj zavzema za pristen človeški pristop, obenem pa se nepričakovano zaljubi v zapeljivko Alex. Je konec njegovega uživanja v svobodnem načinu življenja?

Film si je prislužil šest nominacij za oskarja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
16:30
Strastna zapravljivka
Romantični
Izvirnik: Confessions of a shopaholic
Režija: P.J. Hogan
Igrajo: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow
Ocena IMDb: 5,9/10

Film je nastal po knjižni uspešnici o 25-letni nakupovalni odvisnici Rebecci.

Rebecca po selitvi v New York nikakor ne more pokriti velikanskih izdatkov za drage obleke in čevlje. Bleščeči svet izložb trgovin visoke mode v New Yorku je za ljubko in življenja polno Rebecco sanjski svet, v katerega si je želela stopiti »na veliki nogi« vse od svojih otroških let. Ko se je preselila tja in si našla delo novinarke pri reviji za lep vrt, je ta sanjski svet začela spoznavati tudi sama – z navdušenjem, temeljito in pogosto. Lahko bi rekli, da se na nakupovanje (zapravljanje) zelo dobro spozna – celo preveč dobro. Sanja, da bo dobila delo pri svoji najljubši modni reviji, usoda pa hoče, da pristane pri finančni publikaciji istega založnika, kjer mora pisati in deliti praktične nasvete o varčevanju, kar pa ni ravno njena odlika. Toda Rebecca se izkaže, nad njo sta navdušena vsa pretirano vneta nakupovalna srenja in njen privlačni mladi urednik. Njene sanje postajajo resničnost, toda ali ji bo uspelo uiti lovkam preteklosti?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
18:30
Rock'n'roll pirati
Komedija
Izvirnik: Pirate Radio
Režija: Richard Curtis
Igrajo: Michael Hadley, Charlie Rowe, Lucy Fleming, Philip Seymour Hoffman, Tom Sturridge, Ian Mercer
Ocena IMDb: 7,4/10

Komedija o nezakoniti radijski postaji sredi Severnega morja v 60. letih.

Carla (Tom Sturridge) so nedavno vrgli iz šole in njegova mati ga pošlje k botru Quentinu (Bill Nighy), da bi fant prišel k pameti in odkril, kaj bi v življenju rad počel. Toda Quentin je lastnik Radia Rock, piratske radijske postaje sredi Severnega morja, kjer glasbo vrti izbrana družba. Medtem ko si na ladji dajejo duška in množice vsak dan uživajo v glasbi, se vlada zgraža, zlasti minister Dormandy, ki hoče kršitelje zakona zbrisati z obličja Zemlje. Izkoristi priložnost in vladi predlaga nov zakon, po katerem vse piratske radijske postaje, ki »širijo nemoralo in so leglo najhujše sodrge«, postanejo nezakonite. Kaznivo jih je celo poslušati. Na Severnem morju postane razburkano. Ko se vesela druščina Radia Rock znajde v smrtni nevarnosti, jim na pomoč priskočijo zvesti poslušalci. Naj se vlada še tako trudi, rokenrol nikoli ne umre.

Leta 1966, v zlati dobi britanskega popa, je BBC na teden predvajal samo dve uri rokenrola. Piratski radio sredi morja pa je glasbo predvajal 24 ur na dan; poslušalo ga je 25 milijonov ljudi, več kot polovica Britancev.

Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
Dosjeji X
Znanstvena fantastika, 4. sezona, 11. del
Izvirnik: The X Files
Režija: Kim Manners
Igrajo: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, William B. Davis, Robert Patrick, Tom Braidwood
Ocena IMDb: 8,7/10

Na taborišče priseljenskih delavcev pade smrtonosen rumeni dež in ubije mlado žensko. Agenta Mulder in Scully raziskujeta, kaj se je zgodilo. Ko zaslišita njeno družino, spoznata, da ta verjame, da je za smrt mladenke krivo mitološko bitje. Agenta Mulder in Scully se kmalu znajdeta na sledi mitološki zveri, znani kot Chupacabra. Razvozlati morata, kam je zver namenjena, preden ubije še koga.

Mulder in Scully raziskujeta nenavadne primere.

Serija Dosjeji X je z emmyjem in zlatim globusom nagrajeni fenomen pop kulture, ki še danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije. Premiera serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva (Gillian Anderson) in Mulder (David Duchovny), ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
22:00
Oklepno vozilo
Akcija
Izvirnik: Armored
Režija: Nimród Antal
Igrajo: Matt Dillon, Jean Reno, Laurence Fishburne, Amaury Nolasco, Fred Ward, Milo Ventimiglia
Ocena IMDb: 5,7/10

Novega varnostnika v podjetju sodelavci prisilijo, da ukrade vozilo, v katerem je 42 milijonov dolarjev. Zaradi slabega načrta se skupina loči.

Ty Hackett se skupaj z ostalo ekipo znajde sredi velikega roba. Načrt, da denar skrijejo v zapuščenem skladišču, za rop pa obdolžijo navidezno ekipo oboroženih roparjev, ogrozi brezdomec, ki ga Tyeva pajdaša na licu mesta umorita. Ty, ki so mu obljubili, da v času ropa ne bo nihče umrl, je tako pretresen in razočaran, da se sredi ropa zapre v avtomobil, poln denarja. Za nameček se na prizorišču zločina znajde še policist.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009