TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 17.10.2016
00:45
Virus
Znanstvena fantastika
Režija: John Bruno
Igrajo: Jamie Lee Curtis, William Baldwin, Donald Sutherland, Joanna Pacula, Marshall Bell, Sherman Augustus
Ocena IMDb: 4,8/10

Poškodovana reševalna ladja se približa navidez zapuščeni znanstveni ladji, na kateri je mutiran vesoljec, ki je tu našel popoln vir energije.

Ladja Sea Star se na južnem Pacifiku znajde sredi hude nevihte. Posadka se zato zateče na moderno znanstveno ladjo, na kateri pa ne najdejo žive duše. Zdi se, da je ladja zapuščena, vendar se globoko v njeni notranjosti nekaj dogaja. Naenkrat nezemeljska sila zažene računalniški sistem in sproži virus, ki lahko pogubi človeštvo. Posadka se tako znajde v napetem boju za preživetje, na pomoč pa ne morejo poklicati nikogar.

Jezik: Angleščina
Leto: 1999
02:30
Zadnji let
Drama
Izvirnik: Dernier vol
Režija: Karim Dridi
Igrajo: Marion Cotillard, Guillaume Canet, Guillaume Marquet, Fred Epaud, Saïdou Abatcha, Michaël Vander-Meiren
Ocena IMDb: 5,5/10

Marie Vallières de Beaumont se odpravi v Saharo, da bi našla svojega dragega, potem ko je njegovo letalo strmoglavilo.

Trmasta pilotka Marie hoče najti ljubimca, ki je izginil v Sahari. Njen prihod vznemiri francoske vojake, ki poskušajo zatreti upor Tuaregov. Antoine pomaga Marie pri potovanju skozi puščavo. V neizprosni vročini pa se nepričakovano zaljubita.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2009
06:00
Biografija: Morgan Freeman
Biografija
Izvirnik: Bio: Morgan Freeman

Oddaja predstavlja življenje in delo hollywoodskega zvezdnika Morgana Freemana.

Morgan Freeman je eden najbolj cenjenih hollywoodskih zvezdnikov. Za svoje vloge je bil nominiran za več oskarjev, prejel pa ga je leta 2005 za film Punčka za milijon dolarjev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
06:55
Pod žarometi
Magazin, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Spotlight On

Serija v novi luči prikaže teme, kot so otroški igralci ali glasbeniki, ki so postali igralci. Izvedeli bomo vse, kar nas zanima.

Spoznali bomo vrhunske igralce, igralke in režiserje. Iz osebnega stališča bomo izvedeli, kako je biti zvezdnik.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
07:22
Prijatelja za vedno
Drama
Izvirnik: Blutsbrüder teilen alles
Režija: Wolfram Paulus
Igrajo: Lorenz Willkomm, Johannes Nussbaum, Benedikt Hösl, Felix Jancik, Udo Samel, Catalin Adrian Iova
Ocena IMDb: 7,2/10

Zgodba o prijateljstvu, ki se znajde na preizkušnji, se odvija med drugo svetovno vojno.

Za Alexa in Ferryja je vojna zanimiva igra. Bolj kot letala ju zanima le ognjevita Rosa. Ko se začne bombardiranje, ju pošljejo na Češko, kjer Alex začne peti v zboru. Ko izve, da je v resnici Jud, se fanta zapleteta v svet spletk in nevarnosti.

Država: Avstrija
Jezik: Nemščina
Leto: 2012
09:10
Kabaret
Muzikal
Izvirnik: Cabaret
Režija: Bob Fosse
Igrajo: Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem, Joel Grey, Fritz Wepper, Marisa Berenson
Ocena IMDb: 7,9/10

Dogajanje je postavljeno v Berlin leta 1931, v čas norih zabav, bohemskega in brezskrbnega življenja ter v začetek vzpona nacizma in Adolfa Hitlerja.

Mlad ameriški pisatelj Brian se nastani v Berlinu, pri gospe Schneider si najame sobo, da bi se lahko posvetil pisanju romana. Max, znanec z vlaka, ga popelje v svet berlinskih nočnih klubov, zabave, tihotapljenja umazanega denarja, seznani se s pevko in plesalko iz Kit Kata Sally Bowles, ki se kmalu naseli v njegovi postelji. Namesto pisanju se posveča zabavi, brezskrbnim trenutkom, na katere pa vedno bolj pritiska grožnja prihajajočih grozot.

Eden najbolj znamenitih filmskih muzikalov je nastal na osnovi verjetno najbolj znanega broadwayskega muzikala, ki je bil prvič uprizorjen leta 1966. Zgodba se naslanja na avtobiografsko knjigo pisatelja in igralca Christopherja Isherwooda, ki se je v Berlin preselil leta 1929, v dekadentnem obdobju med obema vojnama. Svoje doživljaje je zbral v zgodbah pod skupnim naslovom Berlin Stories. Glavni lik večine zgodb je njegova prijateljica, pevka v kabaretu Sally Bowles.

Zgodba filma se sicer na izvirno zgodbo odrske postavitve bolj ohlapno naslanja, ampak to ni motilo članov ameriške filmske akademije, ki so ekipo leta 1973 nagradili s kar osmimi oskarji!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1972
11:45
Nališpani Pete
Romantični
Izvirnik: Fixing Pete
Režija: Michael Grossman
Igrajo: Brooke Burns, Dylan Bruno, Valerie Harper, John Ratzenberger, Charlie Schlatter, Brian McGovern
Ocena IMDb: 5,8/10

Ashley je ambiciozna modna svetovalka in stilistka, ki je pomagala spremeniti videz že marsikateri obupani ženski.

Ko dobi nalogo, da stilsko preobrazi vase zagledanega šovinističnega športnega novinarja Peta, ki mu moda predstavlja špansko vas, a mora šefu na ljubo tik pred izidom svoje knjige izboljšati svoj videz, Ashley resno dvomi, da bo kos izzivu. Toda več časa ko preživita skupaj, bolj sproščena postajata in vse kaže, da sta si Pete in Ashley veliko bolj podobna, kot se je zdelo na prvi pogled. Se med njima lahko rodi ljubezen?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
13:35
Wimbledon
Romantični
Režija: Richard Loncraine
Igrajo: Kirsten Dunst, Paul Bettany, Sam Neill, Jon Favreau, Bernard Hill, Eleanor Bron
Ocena IMDb: 6,3/10

Teniška zvezdnica v vzponu, ki živi samo za zmago, spozna, da ni bistvo v zmagi ali porazu, temveč v tem, kako igraš igro ... ljubezni.

Po več neuspehih tridesetletni teniški igralec Peter Colt spozna, da je čas, da se umakne iz sveta tenisa. Odloči se, da bo po zadnjem turnirju v Wimbledonu sprejel službo v prestižnem teniškem klubu. Vendar pa se njegovi načrti spremenijo, ko spozna mlado perspektivno ameriško teniško igralko Lizzie Bradbury in se vanjo zaljubi. Ob njej spremeni svoje razmišljanje, a njen zaščitniški oče je trdno odločen, da jo bo obvaroval pred vsem, kar bi jo oviralo na poti do uspešne kariere …

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
15:48
Ti, ti lažnivec
Komedija
Izvirnik: Liar, Liar
Režija: Tom Shadyac
Igrajo: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Cary Elwes, Anne Haney, Jennifer Tilly
Ocena IMDb: 6,8/10

Gre za duhovito in čustveno zgodbo o človeku, ki je razdvojen med materialnimi dobrinami in ljubeznijo do svojega sina.

Fletcher Reede je nadvse zgovoren odvetnik in največji lažnivec na svetu. V resnici ni slab človek, vprašljiva so le njegova moralna načela. V sodni dvorani ga dejstva nikoli ne zmedejo in vedno ima pripravljen odgovor. V pretiravanju mu nihče ni kos in je kljub laganju zelo prepričljiv. Žal pa ne teče vse tako gladko v Fletcherjevem zasebnem življenju. Ko njegov sin Max praznuje rojstni dan, ga Fletcher po svoji stari navadi spet pusti na cedilu. Max je razumljivo razočaran, in ko upihne svečke na torti, si zaželi, da bi njegov očka vsaj en dan govoril samo resnico. Kdo bi si mislil, da se bo njegova želja uresničila? Fletcher je seveda zgrožen, ko ugotovi, da ne more več lagati. To se mu povrhu vsega zgodi še na najslabši možni dan, ko ga čaka pomemben nastop na sodišču.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
17:32
Dekle za zapomnit
Drama
Izvirnik: Remember Sunday
Režija: Jeff Bleckner
Igrajo: Alexis Bledel, Zachary Levi, Merritt Wever, Barry Shabaka Henley, Valerie Azlynn, David Hoffman
Ocena IMDb: 7/10

Kdo pravi, da se je nemogoče zaljubiti vsak dan znova?

Osamljena natakarica Molly spozna čednega prodajalca zlatnine in zdi se ji, da je spoznala pravega. Toda Gus je zmeden in misli mu tavajo. Izkaže se, da je zaradi možganske anevrizme izgubil kratkoročni spomin, in zato se vsak dan zanj začne znova.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
19:30
V iskanju sreče
Biografija
Izvirnik: The Pursuit of Happyness
Režija: Gabriele Muccino
Igrajo: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe, James Karen, Dan Castellaneta
Ocena IMDb: 8/10

Chris Gardner le stežka preživlja svojo družino. Nazadnje ga zapusti še žena.

Chris Gardner je marljiv trgovski potnik. Medtem ko se trudi biti čim bolj uspešen v službi, ga nekega dne zapusti žena. Nazadnje Chris ostane brez strehe nad glavo, bančnega računa, kreditnih kartic in seveda denarja. S petletnim sinom poskušata preživeti v zatočiščih za revne. Toda Chris kljub vsemu ne odneha. Odločen, da si bo našel redno službo, postane neplačan vajenec v borznoposredniški hiši. Upa, da se bo nekoč tudi njemu nasmehnila sreča.

Will Smith in njegov sin Jaden se bosta predstavila v ganljivi resnični zgodbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
22:00
Mumija se vrača
Avantura
Izvirnik: The Mummy Returns
Režija: Stephen Sommers
Igrajo: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr, Patricia Velasquez
Ocena IMDb: 6,3/10

Leto 1935, deset let po dogodkih iz prvega filma. Rick in Evelyn bosta znova reševala svet pred silami zla.

Drzen pustolovec Rick O'Connell je poročen z Evelyn. Skupaj z osemletnim sinom Alexom živita v Londonu. Ko sta se Rick in Evelyn spoznala, sta morala obračunati z mumijo starodavnega egipčanskega visokega svečenika Imhotepa, ki so ga zaradi umora faraona za kazen živega mumificirali v mestu mrtvih. Imhotep zdaj s pomočjo zlobnega Lock Naha ter lepe Meele znova doživi preporod v osrčju znanega londonskega muzeja. Trdno je odločen, da najde nesmrtnost. A na prostosti je še ena temačna sila, ki je še močnejša od Imhotepa. Gre za velikega bojevnika, kralja Škorpijona. Ko se Škorpijon in Imhotep spopadeta, usoda človeštva znova visi na nitki. Rick in Evelyn morata ponovno reševati svet in tudi svojega sina pred nepojmljivim zlom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001