TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 18.07.2019
02:15
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek III: The Search For Spock
Režija: Leonard Nimoy
Igrajo: Leonard Nimoy, William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, Walter Koenig, George Takei
Ocena IMDb: 6,7/10

Kirk in njegova ekipa s kontrolnega mostu tvegajo kariere, ko ugrabijo Enterprise in se odpravijo na prepovedan planet, da bi našli Spockovo truplo.

Potem, ko je bil ustvarjen planet Genezis, je ta razglašen za tabu temo. Planet leži v nevtralnem območju (coni) in dogovorjeno je, da ga lahko obiskujejo samo raziskovalne ladje. Vzporedno s tem poskušajo in uspejo Klingonci pridobiti načrte za stvaritev »superorožja«, s katerim bi s prostranih širjav vesolja izbrisali Zvezdno floto. Orožje hočejo uporabiti za izbris avtohtonega (tam živečega, domorodnega) življenja in ga pozneje prilagoditi zase.

Raziskovalna ladja, ki se trenutno nahaja v bližini planeta Genezis (po latinsko »STVARJENJE - GENEZA«), odkrije kapsulo Spocka in nenavadne oblike življenja. Vulkanka Saavik in Kirkov sin dr. David Marcus se spustita na površje, kjer na relativno majhnem področju ležijo tropi in led. Ugotovita, da so trdožive bakterije doživele pospešeno evolucijo. Medtem je raziskovalna ladja uničena od Klingoncev, ki hočejo imeti talce. Vulkanka najde Spockovo telo, ki je žal brez duha in zavesti ter s tem znanja, ki ga je posedoval Spock.

Admiral Kirk medtem z Enterprise prispe na vesoljsko postajo. Tam sreča Spockovega očeta, ki mu da namig, da Spockova duša še vedno živi in da je bistvo vsakega Vulkanca večno. Na podlagi namiga admiral Kirk pregleda video posnetke in odkrije pojasnilo, zakaj, se zdravnik McCoy (ki ima vzdevek »pilula«) nenavadno obnaša. Kirk s svojo zvesto posadko sabotira Excelsior (nova ladja z eksperimentalnim, še hitrejšim pogonom transwarp) in poleti tudi z McCoyem proti Genezis. Tam se sreča s Klingonsko bojno križarko. Ker imajo Klingonci talce, z njimi izsiljujejo Kirka, da jim preda vse načrte »superorožja«, Kirkov sin pa se žrtvuje, da reši Vulkanko in Spockovo mlado telo brez duše in zavesti. Obe ladji utrpita veliko škodo, vendar pa klingonsko orožje še deluje, zato Kirk kapitulira. Med kapitulacijo se posadka Enterprise (»podviga«) uspe teleportirati na Genezis. Pred tem spravijo v tek samouničenje in tako dobršen del Klingonske posadke, ki je, mimogrede, do zob oborožena, spravijo na oni svet. Kapitan klingonske križarke se teleportira na Genezis, kjer se s Kirkom spopadeta za življenje, medtem pa Genezis hitro propada, ker je Kirkov sin uporabil za ustvarjalno martico Genezisa nestabilne subatomske delce. Po spopadu ukanijo zadnjega Klingonca in se odpravijo proti Vulkanu. Tam se opravi starodaven obred, med katerim se McCoy reši nadležnega emocialno odsotnega Spockovega razuma, Spock pa si opomore.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1984
04:00
Točka smrti
Kriminalka, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: The Kill Point
Režija: Steve Shill
Igrajo: Steve Cirbus, Donnie Wahlberg, Michael Hyatt, John Leguizamo, Adam Cantor, Geoffrey Cantor
Ocena IMDb: 7,4/10

Skupina nekdanjih vojakov oropa banko, a ko se stvari zapletejo, bančne uslužbence vzamejo za talce.

Spremljamo dogajanje med ropom predmestne banke, ki se ga je lotila skupina veteranov iraške vojne.

Skupina veteranov iraške vojne med ropom predmestne banke zajame več kot ducat talcev, oseb zelo različnih stanov in poklicev, od hčerke gospodarskega tajkuna do prešuštnega zakonskega para. Gledalci bodo lahko sledili stopnjevanju napetosti in zaostritvi dogajanja, ki je sledila poskusu vojakov, da si izborijo pot na prostost. Videli bodo, kako so pogajalci predvideli njihove naslednje poteze in kako so si talci med tem napetim osemurnim dogajanjem prizadevali predvsem za to, da bi preživeli. Vsaka minuta je bila kritična, tekma s časom pa je postajala vse bolj napeta, saj so se eden za drugim vrstili presenetljivi obrati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
06:00
Ljubezen na obali
Romantični
Izvirnik: Love at the Shore
Režija: Steven R. Monroe
Igrajo: Amanda Righetti, Peter Porte, Reagan Shumate, Luke Loveless, Happy the Dog, Alex Sgambati
Ocena IMDb: 6,5/10

Dopust za samsko mamico z dvema otroka se obrne v romantično smer, ko se izkaže, da deskar ni samo zabavljač, kot ga je sprva ocenila.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
07:45
Ugrabljena
Triler
Izvirnik: Taken
Ocena IMDb: 7,8/10

Bivši agent CIE mora uporabiti svoje poklicne spretnosti, da reši svojo hčer, ki so jo na izletu v Parizu ugrabili trgovci z belim blagom.

Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci ...

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v vlogi nekdanjega agenta CIE, ki mora rešiti svojo hčer iz rok albanskih preprodajalcev z belim blagom.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
09:35
Hišna zajčica
Komedija
Izvirnik: The House Bunny
Režija: Fred Wolf
Igrajo: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Kat Dennings, Hugh M. Hefner, Christopher McDonald
Ocena IMDb: 5,5/10

Zgodba govori o punci, ki dekleta poučuje o nasprotnem spolu in ugotovi, da imajo fantje v bistvu radi tisto, kar se skriva znotraj.

Shelley Darlington je Playboyeva zajčica z brezskrbnim življenjem, dokler je zaradi tekmice ne vržejo iz Playboyevega dvorca. Ker nima kam, jo usoda zanese k sestrstvu deklet iz druščine Zeta Alfa Zeta. Sedem naivnih deklet bo izgubilo svoj status sestrstva na rovaš tekmic iz druščine Phi Iota Mu, razen če jih Shelley ne nauči lepotičenja in poznavanja moških – sama pa si najbolj želi tistega, kar imajo one: občutka individualnosti. Kombinacija obojega privede do tega, da se dekleta nehajo pretvarjati in postanejo ženske, kakršne so v resnici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
11:30
Vsak božič je zgodba zase
Romantični
Izvirnik: Every Christmas Has a Story
Režija: Ron Oliver
Igrajo: Lori Loughlin, Colin Ferguson, Willie Aames, Catherine Lough Haggquist, Bruce Harwood, Isabella Giannulli
Ocena IMDb: 6,3/10

Bo Kate spremenila svoje mišljenje o božiču?

Televizijska novinarka Kate po končani oddaji svojemu gostu pove, da ne mara božiča. To ne bi bilo nič hudega, če bi ekipa v studiu prekinila snemanje, tako pa so to videli gledalci, zato Kate izgubi svoje občinstvo. Da bi si ga povrnila, jo direktorica televizijske mreže pošlje v mesto Hollyvale. Mesto naj bi preveval poseben božični duh, ki naj bi osvojil tudi Katino srce. Vendar pa že dve leti na trgu nimajo velikanskega božičnega drevesa in zaradi tega tudi ne obiskovalcev. Zato novinarki pripravijo skrivnostno zgodbo o izginulem božičnem drevesu, čeprav vedo, zakaj ga ni več. S tem, ko Kate vsak dan poroča o dogajanju v božičnem mestu Hollyvale, tudi privablja obiskovalce.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:00
Mišji lov
Komedija
Izvirnik: Mousehunt
Režija: Gore Verbinski
Igrajo: Nathan Lane, Lee Evans, Vicki Lewis, Maury Chaykin, Eric Christmas, Michael Jeter
Ocena IMDb: 6,4/10

Dva dediča sta odločena, da se rešita miši, ki v tem domu živi že nekaj časa.

Brata Ernie in Lars Smuntz od pokojnega očeta podedujeta razpadajočo graščino, ki na prvi pogled nima nobene vrednosti. Fanta sta sprva razočarana, potem pa spoznata, da je posestvo v resnici arhitekturna mojstrovina, vredna več milijonov. Odločita se, da bosta hišo prodala, a obstaja le ena težava. V hiši si je življenje ustvarila žilava miška, ki svojega doma ne namerava zapustiti. Ernie in Lars ji zato nastavita past, vendar je miš bolj prebrisana od njiju in jima temeljito zagreni življenje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
14:45
Stoj – ali moja mama strelja
Akcija
Izvirnik: Stop! Or My Mom Will Shoot
Režija: Roger Spottiswoode
Igrajo: Sylvester Stallone, Estelle Getty, JoBeth Williams, Roger Rees, Martin Ferrero, Gailard Sartain
Ocena IMDb: 4,1/10

Detektiva obišče mama, ki rada povsod vtakne svoj nos. Obisk se bo spremenil v dolgo napeto pustolovščino.

Ko vrhunskega detektiva iz Los Angelesa Joeja Bomowskega (Sylvester Stallone) obišče trdoživa mati Tutti (Estelle Getty), se njegovo življenje obrne na glavo. Kmalu se začne vmešavati v njegove romantične zveze in celo policijsko delo, v njegovo zadrego in veselje njegove zaročenke Gwen (JoBeth Williams). Da bi bilo še huje, je Tutti priča umora in postane njegova sodelavka, potem ko zavrne vsakršno sodelovanje, razen če bi bila del policijske preiskave. Ko Joe že obupa nad vsem skupaj, Tutti ujame nepridiprave in dokaže, kako mati res najbolje ve, kaj je dobro za njenega sina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
16:30
Najlepši čas leta
Drama
Izvirnik: The Most Wonderful Time of the Year
Režija: Michael Scott
Igrajo: Brooke Burns, Henry Winkler, Warren Christie, Connor Christopher Levins, Woody Jeffreys, Serge Houde
Ocena IMDb: 7,4/10

Bo Jennifer, ki ji božič ne pomeni veliko, vendarle spremenila svoj odnos do tega praznika?

Jennifer je razočarana in vsega hudega vajena mati samohranilka, ki ji božič ne pomeni veliko. Prav zato nikoli ne zapravlja za božična darila in se nikoli ne predaja božičnemu vzdušju. Celo njen šestletni sin Brian ne verjame v Božička. Za praznično vzdušje v hiši poskrbi šele stric Ralph, ki s seboj pripelje čednega Morgana, ki ga je srečal na letalu. Jennifer in Morgan se hitro ujameta, toda ali bodo njuna čustva dovolj močna, da bo Jennifer spet začela verjeti v pozitivno sporočilo božiča?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
18:15
Kot v nebesih
Romantični
Izvirnik: Just Like Heaven
Režija: Mark Waters
Igrajo: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, Dina Spybey-Waters, Ben Shenkman, Jon Heder
Ocena IMDb: 6,7/10

Elizabeth je mlada zdravnica, popolnoma predana svojemu delu. Šele po svoji smrti spozna, kaj je prava ljubezen.

Nekega deževnega večera Elizabeth doživi prometno nesrečo in umre. Medtem se David preseli v novo stanovanje v San Franciscu. Ravno ko začne uživati v svojem malem kraljestvu, se v stanovanju nenadoma pojavi Elizabeth, pravzaprav njen duh, ki vztraja, da je stanovanje njeno. Potem ko prebrodita začetne nesporazume, skupaj začneta odkrivati, kaj se je zgodilo z Elizabeth in zakaj je David edini, ki jo lahko vidi. Pri tem odkrijeta marsikaj presenetljivega, tudi ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
20:00
Točka smrti
Kriminalka, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: The Kill Point
Režija: Steve Shill
Igrajo: Steve Cirbus, Donnie Wahlberg, Michael Hyatt, John Leguizamo, Adam Cantor, Geoffrey Cantor
Ocena IMDb: 7,4/10

Situacija v banki se še poslabša, ko policija izključi elektriko, in Wolf grozi, da bo pobil talce.

Spremljamo dogajanje med ropom predmestne banke, ki se ga je lotila skupina veteranov iraške vojne.

Skupina veteranov iraške vojne med ropom predmestne banke zajame več kot ducat talcev, oseb zelo različnih stanov in poklicev, od hčerke gospodarskega tajkuna do prešuštnega zakonskega para. Gledalci bodo lahko sledili stopnjevanju napetosti in zaostritvi dogajanja, ki je sledila poskusu vojakov, da si izborijo pot na prostost. Videli bodo, kako so pogajalci predvideli njihove naslednje poteze in kako so si talci med tem napetim osemurnim dogajanjem prizadevali predvsem za to, da bi preživeli. Vsaka minuta je bila kritična, tekma s časom pa je postajala vse bolj napeta, saj so se eden za drugim vrstili presenetljivi obrati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
21:00
Planet opic
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Planet of the Apes
Režija: Tim Burton
Igrajo: Mark Wahlberg, Tim Roth, Helena Bonham Carter, Michael Clarke Duncan, Paul Giamatti, Estella Warren
Ocena IMDb: 5,7/10

Astronavt Leo Davidson strmoglavi na neznanem planetu ter doživi nekaj, kar presega meje njegove domišljije.

Leo ne more verjeti, da je pristal na planetu, kjer vladajo opice, ljudje pa so njihovi sužnji. Leo postane ujetnik tiranskih opic, skupaj z drugimi sotrpini, med katerimi sta tudi lepa Daena in njen oče Karubi. Za Lea in njegove sojetnike se zavzame le prijazna šimpanzinja Ari, ki jim pomaga pobegniti. A kako bodo ušli celi vojski opic na čelu s krutim šimpanzjim generalom Thadom?

Film je sodobna različica kultne uspešnice iz leta 1968 in je zaradi razburljive zgodbe, odlične igralske zasedbe, maske filmskih junakov in posebnih učinkov prava paša za oči.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
23:15
Zmajev Poljub
Akcija
Izvirnik: Kiss of the Dragon
Režija: Chris Nahon
Igrajo: Jet Li, Bridget Fonda, Tchéky Karyo, Max Ryan, Ric Young, Burt Kwouk
Ocena IMDb: 6,6/10

V Pariz prispe kitajski policist Jian, da bi pomagal ujeti kitajskega zločinca, a se znajde v težavah.

Kitajski policist Liu Jian pride v Pariz, da bi tamkajšnjim kolegom pomagal ujeti kitajskega preprodajalca mamil in njegovega francoskega sodelavca. Nihče ne ve, da je s preprodajalcem v navezi pokvarjeni policijski inšpektor Richard. Ta se odloči, da bo kitajskega bogataša ubil, umor pa naprtil nedolžnemu Jianu. Jian se za las izogne smrti in pobegne z videoposnetkom, na katerem je zabeleženo Richardovo zločinsko dejanje. Po naključju potem sreča Američanko Jessico, eno izmed Richardovih prostitutk, in jo prosi za pomoč. Toda Jessica, ki se poskuša znebiti odvisnosti od mamil, ima svoje probleme. Richard je njeno hčerko spravil v sirotišnico, da bi njo na ta način zadržal na ulici in ji preprečil, da bi spregovorila o njegovih zločinih. Jian je odločen, da zaščiti Jessico, reši njeno hčerko in spravi Richarda za zapahe.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2001