TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 21.05.2017
01:30
Prave barve
Drama
Izvirnik: Primary Colors
Režija: Mike Nichols
Igrajo: John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Adrian Lester, Maura Tierney
Ocena IMDb: 6,7/10

Zgodba o političnem idealistu, ki med volilno kampanjo postane del ekipe kandidata za predsednika.

Temnopolti mladenič Henry Burton je velik idealist. Čeprav velja za odličnega političnega stratega, v politiki doživlja vedno nova razočaranja. Ko se guverner Jack Stanton začne potegovati za mesto ameriškega predsednika, hoče imeti Henryja v svoji ekipi. Stanton osvaja srca ljudi, ker je sproščen in iskren, in s takim pristopom na svojo stran pridobi tudi Henryja. Henry tako spozna predsednikovo osebje in njegovo ženo Susan. Težave se pojavijo, ko začne na dan prihajati Stantonova nespodobna preteklost, ki jo bo treba skriti pred radovedno javnostjo.

Film je leta 1999 prejel številne nagrade in nominacije. Med drugim je bil nominiran za dva oskarja, in sicer v kategoriji stranske ženske vloge (Kathy Bates) in za scenarij. Prejel je tudi nagrado britanske akademije, in sicer za najboljšo adaptacijo scenarija.

Jezik: Angleščina
Leto: 1998
06:00
Božična parada
Romantični
Izvirnik: The Christmas Parade
Režija: Jonathan Wright
Igrajo: AnnaLynne McCord, Jefferson Brown, Jennifer Gibson, Drew Scott, Christian Martyn, Katherine Forrester
Ocena IMDb: 6,1/10

Božična romantična komedija o newyorški televizijski zvezdi, ki se pred božičem znajde v mestu, kjer poskuša odslužiti kazen zaradi prometne nesreče.

Hailee Anderson je priljubljena televizijska voditeljica, ki ima svojo oddajo. Nekaj dni pred božičem, medtem ko pripravlja božično oddajo, vidi svojega zaročenca v objemu drugega dekleta. V jezi se usede v avtomobil in se odpelje v neznano. Kmalu pristane v mestecu Carver Bend v Connecticutu, vendar se ponesreči zaleti v ograjo lokalnega sodnika, medtem ko se poskuša izogniti drugemu vozilu. Na sodišču ji dodelijo kazen v obliki družbenokoristnih del. Šokirani Hailee na sodišču pomaga Beck, voznik v avtomobilu, ki se mu je Hailee umikala. Beck ji ponudi, da bi pomagala v njegovem likovnem centru pri pripravi vozila na božično parado.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:45
Urejevalka izložb
Komedija
Izvirnik: Window Wonderland
Režija: Michael Scott
Igrajo: Chyler Leigh, Paul Campbell, Naomi Judd, Terence Kelly, Matty Finochio, Cameron Mathison
Ocena IMDb: 6,8/10

Urejevalka trgovinskih izložb ugotovi, da je prosto njeno sanjsko delovno mesto, nato pa izve, da se zanj poteguje njen tekmec.

Sloan Van Doren (Chyler Leigh) je zagnana mlada ženska, ki je odločena, da bo postala naslednja urejevalka izložb v trgovini McGuire's in bo ohranjala 95-letno umetniško praznično tradicijo. Resna in profesionalna Sloan je pravo nasprotje brezskrbnega Jaka Dooleyja (Paul Campbell), ki se ravno tako poteguje za omenjeno delovno mesto. G. Fitch (Matty Finochio), vodja oglaševanja, obema kandidatoma za službo postavi izziv: dvakrat tedensko do božiča bosta morala pripraviti niz prazničnih izložb, delovno mesto pa bo na koncu pripadlo tistemu, katerega izložba bo pritegnila največ pozornosti mimoidočih. Med Sloan in Jakom se sčasoma razvije tiha, a vzajemna naklonjenost, ki pa jo ovirata tekmovanje za delovno mesto in Sloanin fant Kenneth (Cameron Mathison), ki ne more razumeti, zakaj Sloan ta služba toliko pomeni. Trud obeh urejevalcev izložb podpirata pomivalec izložbenih okn Mac (Terence Kelly) in nesramna čistilka toaletnih prostorov Rita (Naomi Judd), ki sta si tudi na skrivaj všeč. V trgovini je ljubezen v zraku, vendar stvari niso povsem take, kot se zdijo. Kdo bo zmagal v tem ljubezenskem trikotniku?

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
09:30
Izpovedi razvajene bejbe
Komedija
Izvirnik: Confessions of a Teenage Drama Queen
Režija: Sara Sugarman
Igrajo: Lindsay Lohan, Adam Garcia, Glenne Headly, Alison Pill, Eli Marienthal, Carol Kane
Ocena IMDb: 4,6/10

Najstnica Lola se z ločeno mamo iz trendnega New Yorka preseli v majhno naselje v predmestju.

Lolo, ki je bila vedno prepričana, da se ves svet vrti samo okoli nje, v novem okolju čakajo nova spoznanja. Med drugim mora za pozornost vrstnikov tekmovati s priljubljeno sošolko Carlo. Ko se obe potegujeta za glavno vlogo v šolski gledališki igri, se sovraštvo med njima le še okrepi. Lola je obenem noro zaljubljena v Stuja Wolffa, pevca njene najljubše glasbene skupine. Ko skupina v New Yorku pripravi poslovilni koncert, Lola v nasprotju s Carlo ostane brez vstopnice. A Lola je odločena, da se vseeno pretihotapi na koncert, pokvari Carline načrte in spozna oboževanega Stuja.

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
11:00
Sprehod po parku
Komedija
Izvirnik: Just a Walk in the Park
Režija: Steven Schachter
Igrajo: George Eads, Jane Krakowski, Richard Robitaille, Deborah Odell, Kintaro Akiyama, Angela Nevard
Ocena IMDb: 5,4/10

Film o sprehajalcu psov in njegovih dogodivščinah.

Sprehajalca psov Adama povabijo, naj pazi na stanovanje ene svojih bogatih strank. Tam spozna sosedo Rachel, ki obožuje pse, in zaljubita se. Težava je v tem, da Rachel misli, da je Adam bogati lastnik stanovanja, on pa ji ni pripravljen povedati resnice.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
12:45
Preobrazba
Komedija
Izvirnik: The Makeover
Režija: John Gray
Igrajo: Julia Stiles, David Walton, Camryn Manheim, Georgia Lyman, Frances Fisher, Tony V.
Ocena IMDb: 5,7/10

Profesorica s harvardsko izobrazbo se odloči, da bo iz preprostega dostavljavca piv ustvarila kandidata, ki se bo potegoval za mesto v kongresu.

Inteligentna in ambiciozna Hannah Higgins se neuspešno poteguje za mesto v kongresu, saj očitno ni dovolj všečna. Zato se odloči, da bo na naslednjih volitvah njen kandidat dostavljavec piv Elliot Doolittle, ki je njeno pravo nasprotje. Medtem ko ga skuša naučiti, da bi govoril, se oblačil in vedel kot gospod, izve veliko o njegovem življenju. Bo njun odnos prerasel v kaj več?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:30
Pirati s Karibov: Na robu sveta
Avantura
Izvirnik: Pirates of the Caribbean: At World's End
Režija: Gore Verbinski
Igrajo: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Bill Nighy
Ocena IMDb: 7,1/10

V tretjem delu priljubljene filmske serije čudaški pirat Jack Sparrow še vedno tiči v žrelu morske pošasti.

Will in Elizabeth bi rada rešila Jacka, a brez pomoči nekdanjega sovražnika, kapitana Barbosse, ne bo šlo. Toda zviti in izkušeni gusar jima namerava pomagati šele po tem, ko se bosta Will in Elizabeth skupaj z njim spopadla z nevarnim kitajskim piratom Saom Fengom. Lord Beckett se medtem polasti ladje duhov, Letečega Holandca, in njegovega strah zbujajočega kapitana Davyja Jonesa. Ladji zdaj poveljuje admiral Norrington, odločen, da se bo enkrat za vselej znebil piratske zalege.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
18:00
101 dalmatinec
Komedija
Izvirnik: 101 Dalmatians
Režija: Stephen Herek
Igrajo: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson, Joan Plowright, Hugh Laurie, Mark Williams
Ocena IMDb: 5,6/10

Disneyjeva uspešnica je posneta po animiranem filmu iz leta 1961.

Modna oblikovalka Anita in ustvarjalec računalniških iger Roger se zaljubita in poročita, v zakon pa pripeljeta dalmatinca Perdito in Ponga. Pasji par kmalu dobi mladičke, ki jih ugrabi Anitina šefinja Cruella De Vil. Mlade dalmatince krade, da bi si iz njihovega kožuha naredila plašč. Pongo in Perdita se s pomočjo drugih živali lotita reševanja svojih 99 mladičkov iz rok strašnih ječarjev Jasperja in Horacea.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
20:00
Misija: Cucelj
Komedija
Izvirnik: The Pacifier
Režija: Adam Shankman
Igrajo: Vin Diesel, Lauren Graham, Faith Ford, Brittany Snow, Max Thieriot, Chris Potter
Ocena IMDb: 5,6/10

Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji zloglasnega mišičnjaka Vina Diesla, ki bo tokrat namesto na slabe fante pazil na otroke.

Vin Diesel se tokrat sooča s svojim največjim izzivom kot Shane Wolfe, mornariški specialec, tako imenovani S.E.A.L., ki ga najnovejša misija popelje iz drznih, adrenalinsko nabitih situacij v svet ... varušk. Rezultat mešanja situacijske, z otroškimi pleničkami in cucljem začinjene komedije, zaznamovane z Dieslovo zaščitno znamko ukrepanja z golimi pestmi, je družinska pustolovska komedija o vztrajnem, neuklonljivem, železne vojaške discipline vajenem bojevniku, ki v družini neobvladljivih otrok naleti na tiste, ki so mu kos in odkrije celo svoje srce.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
22:00
Jurski park 3
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Jurassic Park III
Režija: Joe Johnston
Igrajo: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola, Trevor Morgan, Michael Jeter
Ocena IMDb: 5,9/10

Paleontolog dr. Alan Grant, ki se je pred osmimi leti prvič srečal z dinozavri, ima velike finančne težave.

Dr. Grant ob pravem času dobi ponudbo premožnega Paula Kirbyja in njegove bivše žene Amande. Če ju bo spremljal na zračnem ogledu otoka, kjer dinozavri živijo na svobodi, bosta denarno podprla njegove raziskave. Alanu ne preostane drugega, kot da sprejme radodarno ponudbo. Vendar Alan šele čez čas spozna, zakaj sta ga Paul in Amanda sploh povabila na potovanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
23:45
Radio
Drama
Režija: Michael Tollin
Igrajo: Cuba Gooding Jr., Ed Harris, Alfre Woodard, S. Epatha Merkerson, Brent Sexton, Chris Mulkey
Ocena IMDb: 6,9/10

Izjemno prijateljstvo med trenerjem in umsko prizadetim mladeničem močno zaznamuje življenje togih prebivalcev mesteca na jugu ZDA.

Radio je samotar, dokler ne spozna Harolda Jonesa (Harris), priljubljenega trenerja nogometne ekipe krajevne srednje šole, ki mu izkaže pristno naklonjenost. Radio mu sprva ne zaupa, toda trener Jones postopno prebije fantovo nezaupanje in mu pokaže popolnoma nov svet. Predlaga mu, da mu pride pomagat pri treningih in tekmah ter da se udeleži njegovih predavanj. Jones se upre nadrejenim, ki bi radi njegovega varovanca poslali drugam, toda nazadnje bo moral sprejeti izjemno težko odločitev, ki bo zaznamovala tako prijateljstvo, ki se je razvilo med njim in Radiom, kot tudi njegovo trenersko kariero.

Film temelji na resničnih dogodkih in se osredotoči na odnos med nogometnim trenerjem srednješolske ekipe (večkratni oskarjev nominiranec Ed Harris - "Trumanov šov”, “Ure do večnosti”) in umsko prizadetim mladeničem, ki mu rečejo Radio (oskarjev nagrajenec Cuba Gooding, Jr. - "Jerry Maguire”). Film učinkovito prikaže, kako je njuno izjemno prijateljstvo naposled spremenilo otopelo mestece v Južni Karolini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003