TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 22.11.2018
00:00
Zamera
Grozljivka
Izvirnik: The Grudge
Režija: Takashi Shimizu
Igrajo: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, William Mapother, Clea DuVall, KaDee Strickland
Ocena IMDb: 5,9/10

Karen Davis, ameriška medicinska sestra, se preseli v Tokio, kjer se začne njen boj proti zlobnemu duhu.

Ko se Yoko nekega dne ne pojavi na delovnem mestu, Karen Davis, negovalko iz Združenih držav, ki živi in dela v Tokiju, zaprosijo, naj preveri ali je z gospo Emmo vse v redu. Gospa Emma je ameriška dama, ki se je nedavno z družino preselila na Japonsko. Ko prispe k njim domov, Karen preseneti Emmino nenavadno vedenje: cele dneve prespi in ne spregovori nobene besede. Kmalu naleti na nadnaravno bitje, maščevalnega duha, ki obseda svoje žrtve. Takrat se prične vrstiti niz grozljivih in skrivnostnih smrti, ki so posledica prekletstva, ki ga med svojimi žrtvami širi maščevalni duh. Karen mora najti način, kako prekiniti urok in zaustaviti širjenje prekletstva, saj bo sicer tudi sama kmalu postala žrtev »Zamere«.

Jezik: Angleščina
Leto: 2004
02:00
Potopljene sence
Triler
Izvirnik: What Lies Beneath
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo: Michelle Pfeiffer, Katharine Towne, Miranda Otto, James Remar, Harrison Ford, Victoria Bidewell
Ocena IMDb: 6,6/10

Spencerjeva se s hčerko preselita v staro hišo, ki je bila last pokojnega sorodnika. Tam se zgodi nekaj groznega.

Hčerka odide na fakulteto, Norman pa se posveča pomembnemu projektu, zato Claire dneve preživlja v samoti. Kar srhljivo postane, ko se v hiši začnejo dogajati nenavadne reči: škripanje, premikanje predmetov, odpiranje vrat in podobno. Claire vsi ti dogodki pošteno načnejo živce, iz tira pa jo dokončno vrže privid mladega dekleta. Ko poskuša Normanu dopovedati, da v hiši straši, jo on pošlje k psihiatru. Clairina radovednost glede vsega, kar se ji dogaja, se kmalu spremeni v grozo. Zbrati mora ves pogum, da bi odkrila resnico za potopljenimi sencami.

Harrison Ford in Michelle Pfeiffer igrata zakonca Normana in Claire Spencer.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
06:00
Hannah Montana
Komedija
Izvirnik: Hannah Montana: The Movie
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso, Moises Arias
Ocena IMDb: 4,3/10

Priljubljeni najstniški pevki Hannah Montana slava stopi v glavo in povzroči medijski škandal.

Celovečerec "Hannah Montana" se začne z zmedenim življenjskim slogom priljubljene Hannah (Miley Cyrus), ki slabo vpliva na nekatere pomembne odnose v njenem življenju. Znajde se v prepiru s Tyro Banks zaradi čevljev, pozabi se posloviti od brata, ko ta odpotuje na univerzo, in za nameček še zamudi na zabavo za 16. rojstni dan njene najboljše prijateljice, ker jo zasledujejo paparaci. Njen oče in menedžer (Billy Ray Cyrus) jo skuša popeljati nazaj h koreninam in zato jo prepriča v obisk podeželja v rodnem kraju v Tennesseeju – kjer naj bi babica in domačini pomagali sebični zvezdnici, da bi se vnovič zavedla, od kod prihaja, in bi spoznala pomen družinskih vrednot. Miley, ki bi bila rada večino časa Hannah Montana, sovraži odmaknjeno kmetavzarsko mestece, vendar ji čedni kmetijski pomočnik in ljubezen njene babice sčasoma omehčata srce. Ko skuša mestece zbrati denar, da bi preprečili nekemu veleposestniku uničenje vaške skupnosti z gradnjo velikega trgovskega centra – kaj mislite, katera zvezdnica bo omogočila uresničenje teh sanj?

Ko priljubljeni najstniški pevki Hannah Montana slava stopi v glavo in povzroči medijski škandal, se njen oče odloči posredovati. S prvim letalom jo pošlje na prisilne počitnice, toda ne v kakšno eksotično turistično letovišče, temveč v domače mesto na ameriškem podeželju. Obkrožena zgolj z naravo in domačimi živalmi se mora uporniška Hannah znova preleviti v povsem običajno dekle, a ob pomoči postavnega mladeniča in prve ljubezenske simpatije počasi spoznava, da blišč in slava nista edino razvedrilo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
08:00
Buddy
Komedija
Režija: Michael Herbig
Igrajo: Michael Herbig, Alexander Fehling, Mina Tander, Jann-Piet Puddu, Christian Berkel, Daniel Zillmann
Ocena IMDb: 5,7/10

Razvajeni Eddie uživa brezskrbno življenje dediča očetove korporacije z osvežilno pijačo.

Eddie dneve preživlja v zapravljanju denarja in predajanju zabavi – dokler ne spozna Buddyja. Čudaški angel varuh mu zdaj ves čas stoji ob strani in se vmešava v njegov bogataški življenjski slog. Eddie začenja dvomiti o lastnem umskem zdravju, saj je edini, ki lahko vidi in sliši svojega novega "prijatelja", medtem ko vsi drugi mislijo, da se mu počasi, a zanesljivo meša. Njegovi prijatelji so zaskrbljeni in celo podjetje mu naroči, naj si vzame oddih, saj se mu vse pogosteje dogajajo čudne nezgode. Sredi vse te zmede se Eddie zaljubi v bolničarko, ki je popolnoma drugačna od vseh njegovih prejšnjih simpatij. A kako naj ji izpove svojo ljubezen, če mu klepetavi duh Buddy nenehno diha za vrat? Ko bi se zoprni angel varuh vsaj že spravil stran!

Država: Nemčija
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
10:00
Zmaga (zgodba Rona Clarka)
Drama
Izvirnik: The Triumph (aka The Ron Clark Story)
Režija: Randa Haines
Igrajo: Matthew Perry, Judith Buchan, Griffin Cork, Jerry Callaghan, James Dugan, Patricia Benedict
Ocena IMDb: 7,7/10

Učitelj iz malega mesta stopi v eno najzahtevnejših učilnic v državi.

Mlad učitelj Ron Clark se iz majhnega domačega mesta preseli v New York, ko sliši, da jim tam primanjkuje učiteljev. A Ron v velemestu zaman išče službo, zato se mora preživljati kot natakar. Na srečo kmalu po naključju dobi delo na osnovni šoli v Harlemu. Zdaj je pred njim težka naloga, da se učencem približa ter si pridobi njihovo zaupanje in spoštovanje. In to je začetek poti do velikih zmag.

Posneto po resnični zgodbi enega človeka, ki je spremenil življenje mnogim. Film je dobil nominacijo za emmyja, prav tako glavni igralec Matthew Perry.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
12:00
Mogočno srce
Biografija
Izvirnik: A Mighty Heart
Režija: Michael Winterbottom
Igrajo: Dan Futterman, Angelina Jolie, Archie Panjabi, Mohammed Afzal, Mushtaq Khan, Daud Khan
Ocena IMDb: 6,7/10

Mariane Pearl panično išče moža Daniela, novinarja, ki je izginil v Pakistanu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
14:00
Mandžurski kandidat
Triler
Izvirnik: The Manchurian Candidate
Režija: Jonathan Demme
Igrajo: Jeffrey Wright, Pablo Schreiber, Anthony Mackie, Dorian Missick, Jose Pablo Cantillo, Teddy Dunn
Ocena IMDb: 6,6/10

Bena Marca po prihodu iz zalivske vojne preganjajo more o tem, da naj bi bil bodoči ameriški podpredsednik samo lutka v rokah mogočne korporacije.

Zgodba se začne med zalivsko vojno, kjer mladi narednik Raymond Shaw reši vojaško enoto, za kar mu v kongresu podelijo častno medaljo. Nekaj let kasneje se Shaw že vzpenja po politični lestvici in postane kandidat za podpredsednika na prihajajočih volitvah. Marca medtem čedalje bolj mučijo nočne more o dogodkih iz Kuvajta, ki so drugačni, kot se jih spominja. In tudi Shaw je imel v njih drugačno vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
16:30
Ljubezen v domačem mestu
Komedija
Izvirnik: Reel Love
Režija: Brian K. Roberts
Igrajo: LeAnn Rimes, Shawn Roberts, Christian Potenza, Burt Reynolds, Benjamin Ayres, Mary Ashton
Ocena IMDb: 5/10

Zaradi nujne družinske zadeve se uspešno dekle iz velikega mesta vrne h koreninam v majhnem kraju.

V domačem kraju se dekle odpravi na duševno potovanje. Znova se zbliža z družino in prijatelji ter spotoma najde ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
18:15
Moj George
Drama
Izvirnik: My George
Režija: Kevin Connor
Igrajo: Sarah Lancaster, Kip Pardue, Brandon Quinn, Katy Stoll, Marcia Strassman, Vivica A. Fox
Ocena IMDb: 5,8/10

Pisateljica se mora pretvarjati, da je v odnosu z nekom, da bi rešila svojo kariero. Pri tem ne opazi, da je dolgoletni prijatelj zaljubljen vanjo.

Pisateljica Annie Butler je razočarana nad resničnim življenjem, v katerem namesto proze piše navodila za uporabo. Zateče se v svoj sanjski svet in napiše roman Moj George, v katerem opiše romanco z namišljenim sanjskim moškim Georgeem. Literarna agentka Della Hendershot je navdušena nad knjigo in želi, da jo Annie promovira skupaj z Georgeem. Ko Annie prizna, da George ne obstaja, se Della odloči najeti igralca, ki bo nastopal kot njen fant. Takrat Annie spozna Georgea Munroeja, čednega nepremičninskega agenta, ki prodaja hišo njene mame.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
20:00
Izlet
Komedija
Izvirnik: Road Trip
Režija: Todd Phillips
Igrajo: Breckin Meyer, Seann William Scott, Sean William Scott, Amy Smart, DJ Qualls, Paolo Costanzo
Ocena IMDb: 6,5/10

Josh bi rad preprečil, da bi dekle Tiffany zvedelo za njegovo afero, zato se s prijatelji odpravi na pot z avtom, da bi prestregel posnetek z dokazi.

Josh, študent na kolidžu v Ithaci v zvezni državi New York, neke noči skrivaj posname svoje vroče posteljno srečanje s čedno blondinko Beth. Nekaj dni pozneje pa ugotovi, da je eden od njegovih prijateljev po pomoti poslal pornografski posnetek njegovi punci Tiffany, ki preživlja čas s svojo družino v Austinu v Teksasu. Josh ter njegovi štirje kompanjoni Barry, Kyle, E.L. in Rubin si izposodijo avto in odpravijo na 2900 km dolgo pot, da bi prestregli grešni videoposnetek še pred Joshevim dekletom. Vendar bi imela Beth rada Josha samo zase in naklepa lasten načrt, da bi pravočasno prišla do Tiffany.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
22:00
Tanka linija smrti
Grozljivka
Izvirnik: Flatliners
Režija: Niels Arden Oplev
Igrajo: Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons, Kiefer Sutherland
Ocena IMDb: 5,2/10

Skupino tekmovalnih in ambicioznih študentov medicine eksperimentira s obsmrtnimi izkušnjami.

Znanstveno kočljivi in moralno sporni postopek lahko izzove strašne posledice. Skupina študentov medicine se odloči spoprijeti s skrajno nevarnim poskusom, da bi odkrili, kaj se s človekom zgodi po smrti. Vsakemu od njih za nekaj minut umetno prekinejo srčni utrip in tako izzovejo klinično smrt. Njihova raziskava postane nevarna, saj se morajo spopasti s starimi grehi in paranormalno dejavnostjo, ki se pojavi s prehodom v onstranstvo. Igrajo Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons in drugi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017