TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 24.08.2016
00:05
Svetloba
Akcija
Izvirnik: Daylight
Režija: Rob Cohen
Igrajo: Sylvester Stallone, Amy Brenneman, Viggo Mortensen, Dan Hedaya, Jay O. Sanders, Karen Young
Ocena IMDb: 5,8/10

Sylvester Stallone se vrača v pravi akciji. Ko se v New Yorku podre predor, mora iz njega rešiti skupino ljudi, preden bo prepozno.

V podzemnem tunelu, ki povezuje Manhattan in New Jersey, pride do prometne nesreče. Nezgoda sproži hudo eksplozijo, ob kateri se majhna skupina ljudi znajde ujeta v predoru. Ujetniki se morajo spoprijeti s strupenimi plini in ognjenimi zublji, poleg tega pa se lahko nanje vsak čas sesuje betonska konstrukcija nad njimi. Ker veliko nevarnost predstavlja tudi mrzla reka v bližini, so vsi prepričani, da jih čaka gotova smrt. Na srečo jim na pomoč priskoči Kit Latura, nekdanji šef urgentne zdravniške službe, ki se za njihovo rešitev poda v nevarno reševalno akcijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
02:20
Nekontrolirana moč 2
Triler
Izvirnik: Firestarter 2: Rekindled
Režija: Robert Iscove
Igrajo: Malcolm McDowell, Dennis Hopper, Danny Nucci, Skye McCole Bartusiak, John Dennis Johnston, Darnell Williams
Ocena IMDb: 5/10

Charlie McGee, ki ima posebne pirokinetične sposobnosti, je naveličana bežanja pred nevarno združbo. Zdaj želi svoje življenje nazaj.

Vincent Sforza je zaposlen v raziskovalnem podjetju. Vincent mora najti ljudi, ki so v 70. letih sodelovali pri poskusu, pri katerem so jim dali odmerek kemikalije LOT-6. Ko najde enega od udeležencev, to sproži vrsto dogodkov, zaradi katerih resnica o poskusu pride na dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:00
Brucka
Komedija
Izvirnik: Acceptance
Režija: Sanaa Hamri
Igrajo: Mae Whitman
Ocena IMDb: 5,2/10

Zabaven in občasno zajedljiv pogled na absurdnost današnjega postopka prijave na kolidž.

Odličnjakinja Taylor Rockefeller je pod stresom. Poleg tega, da se mora neprestano učiti za dobre ocene in da mora čim prej izpolniti prijavnice za vpis na razne kolidže, sta njena starša tik pred ločitvijo. Njena mama Nina obenem vztraja, da se bo Taylor vpisala na najboljši možni kolidž, saj upa, da bo tam spoznala primernega bodočega moža. Tu sta še Taylorina prijatelja Harry in Maya, ki sta prav tako odločena, da se bosta vpisala na najboljši kolidž v državi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
08:30
Rdeča vročica
Akcija
Izvirnik: Red Heat
Režija: Walter Hill
Igrajo: Arnold Schwarzenegger, James Belushi, Peter Boyle, Ed O'Ross, Laurence Fishburne, Gina Gershon
Ocena IMDb: 6/10

Ivan in Art sta policista, ki morata ujeti ruskega preprodajalca mamil.

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruski policist, ki po službeni dolžnosti sledi ruskemu preprodajalcu mamil vse do Chicaga. Tam mu v pomoč porinejo policista Arta Ridzika (James Belushi), s katerim postaneta neverjetna dvojica številnih nasprotij. Danko je popolnoma predan svojemu delu in nalogi, žilav, neuničljiv, raje umre, kot se preda. Ridzik ima čisto drugačne poglede na svet, bolj kot službo ceni osebne užitke in brez premisleka bi se predal v zameno za življenje. Skupaj morata rešiti nevarno nalogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
10:40
Pastorjeva žena
Komedija
Izvirnik: The Preacher's Wife
Režija: Penny Marshall
Igrajo: Denzel Washington, Whitney Houston, Courtney B. Vance, Gregory Hines, Jenifer Lewis, Loretta Devine
Ocena IMDb: 5,4/10

Pastor moli k bogu za pomoč in dobi jo v obliki angela Dudleyja, ki pa se izkaže za nadlogo.

Dobrohotni pastor Henry Biggs ugotovi, da je njegov zakon z voditeljico cerkvenega zbora Julio na majavih nogah. Zaradi pomoči drugim je namreč nenehno odsoten. Vrh vsega njegovo cerkev ogroža pohlepni vlagatelj, ki želi cerkev porušiti. V obupu se častiti Biggs v molitvi zateče k Bogu in ga prosi za pomoč. Ta res pride v podobi angela po imenu Dudley. Vendar Dudleyjev prihod povzroči še večje težave ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
13:15
Življenje je lepo
Drama
Izvirnik: La vita è bella
Režija: Roberto Benigni
Igrajo: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini, Giustino Durano, Sergio Bini Bustric, Marisa Paredes
Ocena IMDb: 8,6/10

Zgodba je postavljena v leto 1939, v čas, ko je bila Italija pod oblastjo fašizma in antisemitizma.

Zgodba je postavljena v leto 1939, v čas, ko je bila Italija pod oblastjo fašizma in antisemitizma, v čas, ko je bilo 8.000 italijanskih Židov vseh starosti in vseh socialnih slojev pregnanih iz svojih domov in odpeljanih v koncentracijska taborišča. Pred to kuliso Benigni razgrne pravljično zgodbo o Guidu in Dori, dveh življenja polnih, otroških ljubimcih, ki doživljata čudovito romanco, polno komičnih zapletov in naključnih dogodkov. Njuna sladka in zabavna ljubezenska zgodba je osrednja tema prve polovice filma. V drugi polovici pa zgodba doživi nepredviden preobrat. Preobrat, ki ga je doživelo mnogo Židov, ki so živeli v upanju, da bodo varni v Mussolinijevi Italiji.

Najbolj gledan film leta 1999 v slovenskih kinematografih!

Istega leta je film prejel tri oskarje (najboljši igralec, najboljši tujejezični film, najboljša glasba) in štiri nominacije za oskarja.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 1997
15:36
Kraljevski božič
Romantični
Izvirnik: A Royal Christmas
Režija: Alex Zamm
Igrajo: Lacey Chabert, Stephen Hagan, Jane Seymour, Katherine Flynn, Simon Dutton, Mitchell Mullen
Ocena IMDb: 6,7/10

Se bo princu Leopoldu naposled uspelo poročiti z dekletom svojih sanj?

Princ Leopold, prestolonaslednik v Cordinii, se hoče poročiti z Emily Taylor, skromno šiviljo iz Filadelfije. Toda Leopoldova mama, kraljica Isadora, ima drugačne načrte za svojega sina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:26
10 razlogov, zakaj te sovražim
Komedija
Izvirnik: 10 things I hate about you
Režija: Gil Junger
Igrajo: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz, Andrew Keegan
Ocena IMDb: 7,2/10

Filmska priredba Shakespearove gledališke igre Ukročena trmoglavka se dogaja v sodobni srednji šoli.

Priljubljena Bianca ima težavo: družinsko pravilo ji prepoveduje zmenke, dokler si njena starejša sestra ne najde spremljevalca. Bianca želi na zmenek s čednim Joeyjem, Kate pa raje umre, kot da se dobi s fantom. Joey skuša Kate urediti srečanje s Patrickom. Bo uspelo? Se bosta dobili s fantoma?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
19:34
Šaolinski nogomet
Akcija
Izvirnik: Shaolin Soccer
Režija: Stephen Chow
Igrajo: Stephen Chow, Man-Tat Ng, Wei Zhao, Yin Tse, Hui Li, Cecilia Cheung
Ocena IMDb: 7,3/10

Mlad mojster kung fuja in nogometni trener skupaj ustanovita nogometno moštvo, ki naj bi bilo s pomočjo borilnih veščin zmagovito na igrišču.

Sing je strasten privrženec Šaolinske šole kung fuja, čigar "jeklena brca" pritegne pozornost nogometnega trenerja. Tako združita nekdanje Singove pajdaše "Šaolinske brate" in ustanovita moštvo za športni nastop na pomembnem državnem nogometnem turnirju. Z nenavadno mešanico borilnih veščin in čudaških novopridobljenih nogometnih spretnosti se sprva zdijo nepremagljivi – dokler se v finalu za pokal ne pomerijo s smrtonosno zlobno ekipo, katere kung fujske brce so vsaj enakovredne njihovim.

Jezik: Kitajščina
Leto: 2001
22:00
Terminator 2: Sodni dan
Akcija
Izvirnik: Terminator 2: Judgment Day
Režija: James Cameron
Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen, Joe Morton
Ocena IMDb: 8,5/10

Terminator mora pred nevarnim T-1000 zaščititi najstnika, ki ga v prihodnosti čaka pomembna naloga.

John Connor naj bi v prihodnosti vodil boj človeštva proti mehanizaciji. Potem ko jim v prvem filmu ni uspelo ubiti njegove mame in tako preprečiti njegovega rojstva, se nevarni kiborgi sedaj spravijo kar na Johna, ki brezskrbno uživa najstniška leta. Njegova mati je hotela opozoriti na nevarnost v prihodnosti, zato so jo spravili v psihiatrično bolnišnico, Johna pa dali v posvojitev. Terminator kot mešanica robota in človeka v podobi Arnolda Schwarzeneggerja pride v sedanjost, da bi zaščitil mladega Connorja, ki mu po življenju streže T-1000, še en dosežek visoke tehnologije, sprogramiranih možganov in človeške podobe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991