TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 27.03.2019
00:30
Peti Element
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Fifth Element
Režija: Luc Besson
Igrajo: Bruce Willis, Gary Oldman, Ian Holm, Milla Jovovich, Chris Tucker, Luke Perry
Ocena IMDb: 7,7/10

Leta 2259 je življenje na Zemlji povsem drugačno: vozila vozijo po zraku, življenje pa se seli v višave.

Prihod čistega Zla, ki se na Zemlji pojavi vsakih pet tisoč let, ogrozi vse, kar je na Zemlji živega. Ustavi ga lahko le peti element, za katerega pa ne vedo, v kakšni obliki se bo pojavil. Ko se pred taksistom Korbenom Dallasom nekega dne pojavi božanska Leeloo, mu še ni jasno, da je prav ona tisti peti element, ki se edini lahko zoperstavi zlu. Vseeno pa ji priskoči na pomoč, ko jo poskuša zlobni in okrutni gospod Zorg uničiti. Nato se jima pridruži še astrofenomenolog in skupaj se podajo v boj proti Zlu ter njegovemu predstavniku na Zemlji, gospodu Zorgu. Znanstvenofantastična pustolovščina, ki jo je posnel francoski filmski genij Luc Besson.

Peti element je najdražji evropski film do sedaj (90 miljinov ameriških zelencev).

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
03:00
Ameriški gangster
Drama
Izvirnik: American Gangster
Ocena IMDb: 7,8/10

Detektiv Roberts je odločen uničiti mamilarski imperij Franka Lucasa.

Po smrti mentorja, preprodajalca mamil Johnsona, Frank Lucas izkoristi priložnost in prevzame posel. Ker drogo kupuje neposredno od prodajalca v Aziji in jo nato na inovativen način tihotapi v ZDA, je njegov heroin boljši in cenejši od rivalov, tako da Lucas hitro postane glavni preprodajalec v Harlemu. Ko se odloči, da se bo začel ukvarjati tudi z zakonitimi posli, izkušeni detektiv Richie Roberts v tem vidi priložnost, da mu stopi na prste. Toda Roberts je eden redkih policistov, ki ni podkupljen, zato je njegovo delo toliko bolj oteženo.

Jezik: Angleščina
Leto: 2007
06:05
Dosjeji X
Znanstvena fantastika, 4. sezona, 6. del
Izvirnik: The X Files
Režija: Kim Manners
Igrajo: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, William B. Davis, Robert Patrick, Tom Braidwood
Ocena IMDb: 8,7/10

Plastični kirurg z oddelka za lepotne operacije bolnišnice Greenwood Memorial dr. Lloyd se med opravljanjem liposukcije na eni izmed svojih pacientk nenadoma prične vesti skrajno nenavadno in pacientko ubije. Kasneje trdi, da je bila na delu nekakšna demonska obsedenost. Tako preiskavo primera določijo agentoma Mulderju in Scully, ki najprej zaslišita samega dr. Lloyda. Scully je prepričana, da se je dr. Lloyd pričel nenavadno vesti zaradi svoje zasvojenosti s pomirjevali, saj naj bi ga ta privedla do nekakšne psihoze. Ko pa Mulder na tleh operacijske dvorane zagleda simbol pentagrama, okultnega znamenja zaščite, se nenadoma zave, da nekdo poskuša paciente zaščititi. Ko svojega pacienta ubije tudi še en zdravnik, Mulder pa v operacijski dvorani ponovno odkrije simbol pentagrama, ga sledi pripeljejo do sestre Waite ...

Mulder in Scully raziskujeta nenavadne primere.

Serija Dosjeji X je z emmyjem in zlatim globusom nagrajeni fenomen pop kulture, ki še danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije. Premiera serije je bila septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična serija postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva (Gillian Anderson) in Mulder (David Duchovny), ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
06:45
Briljantina
Muzikal
Izvirnik: Grease
Režija: Randal Kleiser
Igrajo: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Barry Pearl, Michael Tucci
Ocena IMDb: 7,2/10

Zgodba o prijateljstvu, romancah in avanturah skupine študentov v petdesetih letih.

Konec počitnic prinese tudi konec romantičnih trenutkov. Tudi za Dannyja in ljubko Sandy po poletni romanci pride čas slovesa. Vendar ne za dolgo. Zaljubljenca usoda ponovno združi, ko Sandy premestijo na šolo, ki jo obiskuje Danny. Danny se kot največji frajer nenadoma znajde v precepu. Le kako naj se preda preprosti Sandy, ko pa dekle ne ustreza merilom njegovih prijateljev? Sandy je seveda razočarana in zmedena.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
09:00
Spomni se nedelje
Drama
Izvirnik: Remember Sunday
Režija: Jeff Bleckner
Igrajo: Alexis Bledel, Zachary Levi, Merritt Wever
Ocena IMDb: 7/10

Osamljena natakarica spozna čednega prodajalca zlatnine in zdi se ji, da je spoznala pravega.

Toda Gus je zmeden in misli mu tavajo. Izkaže se, da je zaradi možganske anevrizme izgubil kratkoročni spomin, in zato se vsak dan zanj začne znova.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
11:00
Napihnjenci 2
Komedija
Izvirnik: Hot shots! Part deux
Režija: Jim Abrahams
Igrajo: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna, Brenda Bakke, Miguel Ferrer
Ocena IMDb: 6,6/10

Topper se vrača iz budističnega samostana v svet akcije.

V nadaljevanju odštekane uspešnice o napihnjencih glavni junak Topper Harley (Charlie Sheen) živi v budističnem samostanu in uživa v mirnem življenju. A ne za dolgo. Prosijo ga, da bi na sovražnem ozemlju rešil svoje sonarodnjake, ki so tam ostali po koncu zalivske vojne. Pri tem Topper še vedno misli na svojo bivšo ljubezen Ramado, a ker se je ona poročila z drugim, išče uteho pri vladni agentki Michelle Huddleston. Med ujetniki, ki jih mora pogumni Topper osvoboditi, pa je tudi Ramadin mož.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
12:45
Na ognjeni črti
Akcija
Izvirnik: In the line of fire
Režija: Wolfgang Petersen
Igrajo: Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo, Dylan McDermott, Gary Cole, Fred Dalton Thompson
Ocena IMDb: 7,2/10

Ko agent Frank Horrigan izve, da profesionalni morilec Mitch Leary načrtuje atentat na predsednika, se začne napeta igra mačke in miši.

Tajnemu agentu Franku Horriganu služba pomeni vse na svetu, zanjo je žrtvoval celo zasebno življenje in družinsko srečo. Še vedno ga preganjajo spomini iz leta 1963, saj si očita, da je zaradi njega pod atentatorjevimi streli padel predsednik Kennedy. Več kot trideset let kasneje se tedanji ameriški predsednik odpravlja na volilno kampanjo. Ker mu grozijo s smrtjo, je Frank odgovoren za njegovo varnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
15:15
Prihrani zadnji ples
Romantični
Izvirnik: Save the last dance
Režija: Thomas Carter
Igrajo: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Kerry Washington, Fredro Starr, Terry Kinney, Bianca Lawson
Ocena IMDb: 6,2/10

Mlada belka s srednjega zahoda se preseli v Čikago, kjer je njen novi fant črni najstnik z juga s težavno preteklostjo.

Sara Johnson se že od malih nog pripravlja na kariero baletke. Prav na dan, ko neuspešno nastopi na avdiciji za sprejem na prestižno šolo, ji v prometni nesreči umre mama. Sara iz obupa plesne čevlje postavi v kot. Težko se privaja na življenje z odtujenim očetom v nevarnem čikaškem getu. Tam Sara začne obiskovati šolo z večinoma temnopoltimi učenci in se zaljubi v temnopoltega Dereka, odličnega dijaka z obetavno prihodnostjo. Derek počasi v Sari ponovno obudi ljubezen do plesa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:30
Strastna zapravljivka
Romantični
Izvirnik: Confessions of a Shopaholic
Režija: P.J. Hogan
Igrajo: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow
Ocena IMDb: 5,9/10

Film je nastal po knjižni uspešnici o 25-letni nakupovalni odvisnici Rebecci.

Rebecca po selitvi v New York nikakor ne more pokriti velikanskih izdatkov za drage obleke in čevlje. Bleščeči svet izložb trgovin visoke mode v New Yorku je za ljubko in življenja polno Rebecco sanjski svet, v katerega si je želela stopiti »na veliki nogi« vse od svojih otroških let. Ko se je preselila tja in si našla delo novinarke pri reviji za lep vrt, je ta sanjski svet začela spoznavati tudi sama – z navdušenjem, temeljito in pogosto. Lahko bi rekli, da se na nakupovanje (zapravljanje) zelo dobro spozna – celo preveč dobro. Sanja, da bo dobila delo pri svoji najljubši modni reviji, usoda pa hoče, da pristane pri finančni publikaciji istega založnika, kjer mora pisati in deliti praktične nasvete o varčevanju, kar pa ni ravno njena odlika. Toda Rebecca se izkaže, nad njo sta navdušena vsa pretirano vneta nakupovalna srenja in njen privlačni mladi urednik. Njene sanje postajajo resničnost, toda ali ji bo uspelo uiti lovkam preteklosti?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
19:30
Sedem duš
Drama
Izvirnik: Seven Pounds
Režija: Gabriele Muccino
Igrajo: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Michael Ealy, Barry Pepper, Elpidia Carrillo
Ocena IMDb: 7,6/10

Čustvena zgodba spremlja moža, ki bo spremenil življenja sedmim tujcem.

Tim Thomas je aeronavtični inženir, ki je pred dvema letoma med vožnjo pisal sporočilo in povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrlo sedem ljudi. Med žrtvami je bila tudi njegova zaročenka Sarah. Ker bi se rad odkupil za svoj greh, se odloči, da bo prevzel identiteto svojega brata Bena, ki je davčni uslužbenec, in svoje življenje žrtvoval zato, da bo rešil življenje sedmim popolnim neznancem. Medtem ko začne počasi uresničevati svoj načrt, pa se Ben v eno od žensk, ki bi jo rad rešil, nepričakovano zaljubi.

Will Smith igra v pretresljivi drami, kjer vnovič sodeluje z režiserjem in s producenti filma "V iskanju sreče".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
22:00
Ugrabljena
Triler
Izvirnik: Taken
Režija: Pierre Morel
Igrajo: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance
Ocena IMDb: 7,8/10

Bivši agent CIE mora uporabiti svoje poklicne spretnosti, da reši svojo hčer, ki so jo na izletu v Parizu ugrabili trgovci z belim blagom.

Bryan Mills je nekdanji tajni agent, ki živi v Ameriki. Je ločen in ima 17-letno hčer Kim, ki živi z mamo in njenim novim možem. Med počitnicami želi Kim s prijateljico na izlet po Evropi. Ker se boji, da ji preveč zaščitniški oče ne bo dovolil iti, mu reče, da gre samo v Pariz. A žal dekleti nimata sreče, saj ju ob prihodu v Pariz ugrabijo albanski preprodajalci z belim blagom. Brian ima na voljo 96 ur, da reši svojo hčer in obračuna s kriminalci ...

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v vlogi nekdanjega agenta CIE, ki mora rešiti svojo hčer iz rok albanskih preprodajalcev z belim blagom.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2008