TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 29.03.2017
00:00
Izpovedi nevarnega uma
Kriminalka
Izvirnik: Confessions of a dangerous mind
Režija: George Clooney
Igrajo: Dick Clark, Sam Rockwell, Michelle Sweeney, Drew Barrymore, Chelsea Ceci, Michael Cera
Ocena IMDb: 7,1/10

Adaptacija kultne avtobiografije televizijskega voditelja in producenta Chucka Barrisa, ki naj bi bil nekoč plačanec CIE.

Barris je že med odraščanjem sanjal o uspehu v šovbiznisu in osvajanju ženskih src, toda kljub nekaterim začetnim uspehom je kmalu naletel na odpor, tako s strani žensk kot TV-industrije. Šestdeseta so mu bila bolj naklonjena, saj je takrat spoznal svojo življenjsko ljubezen Penny in televizijski mreži ABC prodal idejo za oddajo Zmenkarije. Po uspehu in premoženju, ki mu ju je prinesla oddaja, pa Barrisa obišče skrivnostni Jim Byrd, agent CIE, ki ga skuša rekrutirati kot tajnega agenta. Barrisu se ideja igranja vohunskih skrivalnic sprva zdi zanimiva in privoli, a kmalu ugotovi, da njegovi partnerji v resnici želijo, da Barris po svetu likvidira osebe, ki zavračajo sodelovanje z agencijo. Barris kmalu spozna, da sta njegovo življenje popolnoma prevzela agenta CIE Byrd ter skrivnostna in privlačna Patricia. Ko po celem svetu leti iz kraja v kraj in v imenu domovinske varnosti ZDA pobija ljudi (in pri tem vlogo voditelja Zmenkarij uporablja zgolj kot krinko), ugotovi, da je njegovo skrivnost razkrinkal KGB, zato je njegovo življenje v resni nevarnosti.

Film je na berlinskem filmskem festivalu leta 2003 prejel srebrnega leva.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
02:30
Danton
Drama
Režija: Andrzej Wajda
Igrajo: Gérard Depardieu, Wojciech Pszoniak, Anne Alvaro, Roland Blanche, Patrice Chéreau, Emmanuelle Debever
Ocena IMDb: 7,6/10

Grozljiva zima francoske revolucije.

Komite za javno varnost, ki ga je ustanovil Robespierre, seje strah in grozo. Lakota sproži upor in glave začnejo padati. Danton se vrne v Pariz in se Robespierru postavi po robu.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1983
06:00
Sledi sanjam
Komedija
Izvirnik: Non smettere di sognare
Režija: Roberto Burchielli
Igrajo: Alessandra Mastronardi, Roberto Farnesi, Benedetta Valanzano, Sara Bellodi, Ruggero Cara, Emanuela Tittocchia
Ocena IMDb: 5,5/10

Stella in njena sestra Anna stanujeta v Genovi z očimom Ruggerom, osornim človekom, ki pije.

Stella (Alessandra Mastronardi) ima težko službo v pristanišču. Kot otrok je imela drugačne sanje, vendar jo je mamina smrt pri osmih letih prisilila, da je opustila baletno šolo v Milanu. Zvečer proti plačilu pleše v znani mestni diskoteki, kjer se mora vsak dan spopadati s tekmico Alessio (Benedetta Valanzano). Stella se odpravi na avdicijo v milansko prestižno baletno šolo, vendar je ne sprejmejo, saj ni mogla obiskovati primernih baletnih šol. Lorenzo (Roberto Farnesi), znan televizijski producent, ji da novo upanje: predlaga ji, naj sodeluje v novem resničnostnem šovu.

Film o uresničenih in neuresničenih sanjah je nastal pod taktirko režiserja Roberta Burchiellija.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2009
08:15
Zaljubljena do nebes
Drama
Izvirnik: Tre metri sopra il cielo
Režija: Luca Lucini
Igrajo: Riccardo Scamarcio, Katy Louise Saunders
Ocena IMDb: 5,1/10

18-letna vzorna študentka Babi čaka na princa na belem konju. Svoje dni preživlja v šoli ali s prijatelji.

19-letni Steph je baraba, ki je zaradi nasilja odšel od doma. Spoznata se in zaljubita, čeprav prihajata iz povsem drugačnega okolja.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2004
10:15
Živjo sestrica, adijo zabava
Drama
Izvirnik: Hello Sister, Goodbye Life
Režija: Steven Robman
Igrajo: Lacey Chabert, Sammi Hanratty, Wendie Malick, David Ramsey, Adam Kaufman
Ocena IMDb: 6,3/10

Ko oče in mačeha umreta v nesreči, študentki dodelijo skrbništvo nad sedemletno polsestro.

Študentka Olivia Martin ima le dve skrbi: izpite in kaj naj obleče za zabavo. A ko njen oče in mačeha umreta v prometni nesreči, se Olivijino življenje obrne na glavo. Nenadoma postane skrbnica svoje sedemletne polsestre Celie, ki jo komaj pozna. Ker ni kos novi vlogi, pomoč poišče celo pri svoji egoistični in muhasti mami Barbari. Polsestri se počasi spoznavata in si začenjata zaupati, a kako bo na Olivio vplival ta hitri prehod v življenje odraslih?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
12:00
102 dalmatinca
Komedija
Izvirnik: 102 Dalmatians
Režija: Kevin Lima
Igrajo: Glenn Close, Gérard Depardieu, Ioan Gruffudd, Alice Evans, Tim McInnerny, Eric Idle
Ocena IMDb: 4,8/10

Prihaja nadaljevanje družinske uspešnice 101 dalmatinec.

Tri leta po njenem obsodbe vrednem početju, ko je z nadvse hudobnimi nameni ugrabljala cela legla dalmatinčkov, se zdi, da je Krutela druga ženska. Ni več obsedena z zamislimi o črno-belo-pikasti krzneni kolekciji. Še več, postala je novopečena ljubiteljica štirinožcev in javno priznana zaščitnica psov, pred kratkim pa je celo kupila pasje zavetišče. Toda njena skrbnica za pogojno izpustitev je skeptična do čudežne ozdravitve in njeni sumi so upravičeni. Krutela namerava s pajdašem, francoskim modnim oblikovalcem Jean-Pierrom Le Peltom, poloviti kar 102 dalmatinčka, ker si je zaželela sanjski plašč iz njihovega krzna ...

Jezik: Angleščina
Leto: 2000
14:00
Šefova hčerka
Komedija
Izvirnik: My Boss's Daughter
Režija: David Zucker
Igrajo: Mark Aisbett, Ashton Kutcher, Jon Abrahams, Tara Reid, Molly Shannon, Terence Stamp
Ocena IMDb: 4,6/10

Le še eno je huje od peklenskega šefa – da se zaljubiš v njegovo peklensko privlačno hčerko.

Mladi Tom Stansfield ima eno oko na napredovanju pri pasjem šefu Jacku Taylorju, drugo pa na njegovi izredno privlačni hčerki Lisi. Ponudbo, da pazi šefovo vilo, pograbi z obema rokama. Tako se bo prikupil šefu in morda osvojil Lisino srce. A Tom je delal račun brez krčmarja. Sprva miren večer se sprevrže v zmedo. Nezaželeni gosti spremenijo hišo v norišnico. Tomu grozi, da bo izgubil pamet in službo ter morda celo dekle svojih sanj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
15:30
Nasmeh Mona Lize
Drama
Izvirnik: Mona Lisa Smile
Režija: Mike Newell
Igrajo: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Ginnifer Goodwin, Dominic West
Ocena IMDb: 6,4/10

Piše se leto 1953. To je čas, ko so vloge žensk v družbi že vnaprej določene.

Mlada profesorica Katherine Watson pride na elitno dekliško šolo v Novi Angliji poučevat umetnostno zgodovino. Od svojih študentk pričakuje, da bodo izkoristile priložnosti, ki se jim ponujajo, ter zrasle v samozavestne ženske, ki bodo enakopravne moškim. Toda prestižna univerza se strogo drži uveljavljenih starokopitnih pravil in načel. Nekateri so še vedno prepričani, da je poroka za dekleta večja nagrada kot dobra izobrazba. Ker Katherine dekleta spodbuja, naj mislijo s svojo glavo, se zameri vodstvu fakultete, na negativen odziv pa sprva naleti tudi pri večini svojih učenk. Zato se mora še bolj potruditi, da bi zabrisala stare miselne vzorce v njihovih glavah. Ob tem se Katherine zaplete v nepričakovano romanco.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
17:45
Ime mi je Michael
Romantični
Izvirnik: The Michaels
Režija: Bradford May
Igrajo: Larisa Oleynik, Laura Breckenridge, Shaun Sipos, Ryan Sypek
Ocena IMDb: 6,2/10

Romantična komedija, v kateri prerokovalka uspešni odvetnici prerokuje, da se bo zaljubila v nekega Michaela.

Katherine je uspešna odvetnica za ločitve, ki ne verjame več v ljubezen. Njena najboljša prijateljica Marcie jo kljub njenim trdnim prepričanjem spodbuja, naj bo bolj optimistična. Ko ji pedikerka Dora prerokuje, da ji je usojeno, da se bo zaljubila v moškega po imenu Michael, se ji zdi to popolna neumnost. Vendar pa vseeno privoli v to, da ji Marcie uredi nekaj zmenkov z Michaeli, ki jih pozna. Vsi zmenki se izkažejo za polomijo, dokler ne sreča svoje nekdanje srednješolske ljubezni. Bi lahko bil ta Michael pravi?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
19:30
Hišni red
Drama
Izvirnik: The Cider House Rules
Režija: Lasse Hallström
Igrajo: Tobey Maguire, Charlize Theron, Delroy Lindo, Paul Rudd, Michael Caine, Jane Alexander
Ocena IMDb: 7,4/10

Homer je vse življenje prebil v sirotišnici. Dr. Larch ga vzgaja za svojega naslednika, a odraščajoči Homer čuti željo, da bi sam rad raziskal svet.

Po istoimenski knjigi in scenariju Johna Irvinga posneta zgodba govori o mladeniču (Tobey Maguire), ki je ostal brez staršev, njegovem mentorju in zdravniku (Michael Caine), ki nikoli ni imel otrok, ter nenavadni usodi, ki je za vedno povezala njuni življenji. Dr. Larch je dečka naučil vse o medicini in nekoliko manj o tem, kaj je prav in kaj ne. Vse, kar je Homer Wells želel, je bilo prav tisto, kar mu njegov dobrotnik ni mogel dati: trdna pravila, po katerih bi živel. Homer je sirota, a ne hrepeni po družini. Odrašča v sirotišnici St. Cloud pod nekonvencionalnim, a ljubečim vodstvom dr. Wilburja Larcha. Nikoli ni pogrešal pozornosti, saj je bil vselej deležen naklonjenosti, a zdaj ko se približuje moškosti, se začenja spraševati o svoji prihodnosti. Ko spozna mladi par, sklene oditi z njima in zapustiti St. Cloud. Nenadoma se zdi, da so Homerjeve možnosti neomejene. Odpira se mu nov svet, poln dogodivščin in prijateljstev, pa tudi tragedij, izdaj in nevarnosti. Zakoni, ki so urejali njegovo nekdanje življenje, zunaj sirotišnice ne veljajo več. Ko se prvič zaljubi, mu vzgoja ne nudi nobenega vodstva in pametnih nasvetov. In ko prvotna simpatija preraste v strastno ljubezen, Homer spozna vzpone in padce ter nagrade in odgovornosti, ki pridejo s tem novim čustvom. Ko začenja razumevati zvezo med prihodnostjo in preteklostjo, lahko odkrije in sprejme tudi svojo resnično identiteto. Oditi mora zato, da bi se vrnil ter ugotovil, kje mu je mesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
22:00
Jurski park 3
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Jurassic Park III
Režija: Joe Johnston
Igrajo: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Alessandro Nivola, Trevor Morgan, Michael Jeter
Ocena IMDb: 5,9/10

Paleontolog dr. Alan Grant, ki se je pred osmimi leti prvič srečal z dinozavri, ima velike finančne težave.

Dr. Grant ob pravem času dobi ponudbo premožnega Paula Kirbyja in njegove bivše žene Amande. Če ju bo spremljal na zračnem ogledu otoka, kjer dinozavri živijo na svobodi, bosta denarno podprla njegove raziskave. Alanu ne preostane drugega, kot da sprejme radodarno ponudbo. Vendar Alan šele čez čas spozna, zakaj sta ga Paul in Amanda sploh povabila na potovanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001