TV sporedi

TV spored - FOX movies

Oglejte si TV spored na enem mestu...

FOX movies
TV spored za FOX movies

spored za datum: 31.08.2019
01:30
Ime rože
Drama
Izvirnik: The Name of the Rose
Režija: Jean-Jacques Annaud
Igrajo: Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Elya Baskin, Michael Lonsdale, Volker Prechtel
Ocena IMDb: 7,8/10

V samostanu se zgodi več umorov, vsaka izmed žrtev pa je brala prepovedano knjigo, Aristotelovo delo.

Severna Italija, 1327. Benediktinski samostan, ki bo na zahtevo frančiškanov v kratkem gostil verski koncil, je pretresla smrt enega izmed opatov. William Baskervilski, spoštovani frančiškanski menih, ki v samostan prispe med prvimi, prične z mladim pomočnikom Adsojem raziskovati ozadje nepojasnjene smrti.

Sprva je mnenja, da je opat storil samomor, ko pa se pričnejo trupla množiti in ko spregovorijo prve priče, mu postaja jasno, da gre za žrtve, ki so si drznile brati 'prepovedano knjigo', Aristotelovo profano delo o komediji, last dobro zastražene knjižnice, enega najbogatejših skriptorijev in delavnice iluminiranih rokopisov v krščanskem svetu. Williamu se mudi, na poti v samostan je tudi Bernardo Gui, vodja zloglasne inkvizicije.

Film je posnet po znameniti knjižni uspešnici Umberta Eca.

Jezik: Angleščina
Leto: 1986
04:00
Graceland
Kriminalka, 3. sezona, 13. del
Ocena IMDb: 7,7/10

Agenti Gracelanda se soočajo s posledicami vojne med tolpami, Briggs pa mora razvozlati še zadnje nejasnosti, da bi Arija Adamiana dosegla roka pravice.

Skupina agentov, ki se bori proti trgovini z drogo, živi v naselju znanem kot Graceland.

Zgradba ob plaži, ki so jo zasegli mamilarskemu kartelu, zdaj služi kot skrivno stanovanje agentov FBI ter urada za boj proti drogam in carinske uprave. Mike Warren s sostanovalci rešuje primere, hkrati pa se trudi vzdrževati mir v hiši.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
06:00
Graceland
Kriminalka, 3. sezona, 12. del
Ocena IMDb: 7,7/10

Ko se spor med Sarkissianovimi in krajevno tolpo zaostri, postane jasno, kakšni so Briggsovi motivi. Mark išče plin sarin, medtem pa stotine ljudi trepeta za življenje.

Skupina agentov, ki se bori proti trgovini z drogo, živi v naselju znanem kot Graceland.

Zgradba ob plaži, ki so jo zasegli mamilarskemu kartelu, zdaj služi kot skrivno stanovanje agentov FBI ter urada za boj proti drogam in carinske uprave. Mike Warren s sostanovalci rešuje primere, hkrati pa se trudi vzdrževati mir v hiši.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
06:30
Gospod Bean
Humor, 1. sezona, 14. del
Izvirnik: Mr. Bean
Ocena IMDb: 8,5/10

G. Bean sicer sovraži frizerje, toda tokrat se ima pri njem odlično. Na železniški postaji odkrije dve stvari: v vreči za pošto je temno in Moskva je presenetljivo daleč.

Gospod Bean je najbolj smešen človek na svetu. S svojimi domislicami, vedenjem in gestami nasmeje tudi najbolj resne gledalce.

Glavno vlogo igra angleški igralec Rowan Atkinson, ki je Beana opisal kot otroka v telesu odraslega moškega. Kot bomo videli, ima Bean zelo zanimiv pristop k reševanju vsakdanjih težav.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
07:00
Vojna
Avantura
Izvirnik: The War
Režija: Jon Avnet
Igrajo: Elijah Wood, Kevin Costner, Mare Winningham, Lexi Randall, LaToya Chisholm, Christopher Fennell
Ocena IMDb: 6,7/10

Film nas popelje v leto 1970 v Misisipi, kjer spoznamo Stephena Simmonsa v podobi Kevina Costnerja.

Poleti leta 1970 se Stephen (Kevin Costner) po bojevanju v vietnamski vojni končno vrne k svoji družini v Misisipi, toda zaradi čustvenih in psiholoških ran je potrt in odtujen. Medtem ko poskuša preboleti posttravmatsko stresno motnjo, se njegova žena Lois trudi preživeti vso družino, zato kot natakarica dela tudi po dve izmeni in si hkrati še prizadeva pridobiti socialno pomoč.

Njegova otroka Stu (Elijah Wood) in Lidia (Lexi Randall) pa imata svoje težave: s skupino nasilnežev iz soseske sta se zapletla v boj za drevesno hiško, ki sta jo zgradila skupaj s prijatelji. Presenetljivo pa prav te sosedske sovražnosti Stephenu pomagajo, da razčisti s pravo vojno, ki jo je bil v Vietnamu. Ko sinu Stuju poskuša pojasniti svoj pogled na nasilje, se med njima splete trdnejša vez, kot sta jo imela kadar koli prej. Do konca poletja Stu in Lidia spoznata, da očetovo miroljubje zasluži spoštovanje, in začneta drugače gledati nase in na svet, ki ju obkroža.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
09:00
Dogodivščine barona Munchausna
Avantura
Izvirnik: The Adventures of Baron Munchausen
Režija: Terry Gilliam
Igrajo: John Neville, Eric Idle, Sarah Polley, Oliver Reed, Charles McKeown, Winston Dennis
Ocena IMDb: 7,2/10

Zgodba o neverjetnih prigodah barona Munchausna in njegovih nenavadnih prijateljev.

Evropsko mesto v 18. stoletju oblega otomanska vojska in gledališko uprizoritev igre "Dogodivščine barona Munchausna" prekine starec (John Neville), ki trdi, da je sam taisti baron. Nihče mu ne verjame, razen desetletne Sally (Sarah Polley), ki se mu pridruži pri podvigu, s katerim bi dokazal svoje trditve in rešil mesto pred Turki.

Najprej morata najti baronove štiri prijatelje: najmočnejšega moža na svetu Albrechta (Winston Dennis), najhitrejšega živečega človeka Bertholda (Eric Idle), daljnovidnega in ostrookega Adolphusa (Charles McKeown) ter neverjetnega Gustavusa (Jack Purvis), ki piha močneje od orkana.

Režiser Terry Gilliam ('Time Bandits', 'Brazil', 'Kraljevi ribič') še naprej razteza meje domišljije ter prinaša osupljive zgodbe, ki izzivajo um in duha. Tokrat je to pripoved o neverjetnih prigodah barona Munchausna na potovanju, na katerem je mesto rešil pred Turki, ki je bila nominirana za štiri oskarje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1988
11:30
Najeta mama
Romantični
Izvirnik: Baby Mama
Režija: Michael McCullers
Igrajo: Amy Poehler, Tina Fey, Greg Kinnear, Dax Shepard, Romany Malco, Sigourney Weaver
Ocena IMDb: 6/10

Film o uspešni poslovni ženski, ki si želi biti mama, vendar ne more zanositi.

Kate je svoje življenje posvetila karieri, sedaj pa nenadoma v sebi začuti željo po otroku. Ker po naravni poti ne bo šlo, se odloči za nadomestno mamo. Strokovnjakinji za neplodnost plača pravo bogastvo, da ji najde primerno žensko, ki bo donosila njenega otroka.

Vendar se izkaže, da blondinka Angie počne vse, kar bodoča mamica nikakor ne bi smela početi: pije alkohol, kadi in se nezdravo prehranjuje. Še bolj se zaplete, ko se lepega dne Angie prikaže pri Kate doma in ji pove, da nima kam. Kate jo zato sprejme pod svojo streho, sredi zmešnjave pa se njeno življenje še dodatno zaplete, ko se zaljubi v simpatičnega Roba.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
13:30
Newtonovi fantje
Akcija
Izvirnik: The Newton Boys
Režija: Richard Linklater
Igrajo: Matthew McConaughey, Skeet Ulrich, Ethan Hawke, Gail Cronauer, Vincent D'Onofrio, Jena Karam
Ocena IMDb: 6,1/10

Resnična zgodba o najuspešnejših roparjih v zgodovini Amerike.

Štirje Newtonovi bratje sestavljajo revno kmečko družino. Najstarejši Willis nekega dne spozna, da v kmetovanju ni prihodnosti in bratom predlaga, da postanejo bančni roparji. Kmalu bratje postanejo znani roparji in pet let kasneje izvršijo najbolj znan rop vlaka v zgodovini Amerike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
16:00
Melanie se poroči
Romantični
Izvirnik: Sweet Home Alabama
Režija: Andy Tennant
Igrajo: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Mary Kay Place, Fred Ward
Ocena IMDb: 6,2/10

V tej romantični komediji ameriška ljubljenka Reese Witherspoon igra newyorško modno oblikovalko Melanie Carmichael.

Melanie je zaročena z najbolj zaželenim samcem, županjinim sinom Andrewom (Patrick Dempsey). Če se želi z njim tudi poročiti, pa se mora ločiti od svoje prve ljubezni Jaka (Josh Lucas), kmečkega fanta, s katerim sta se poročila že v srednji šoli. Ker Jake noče podpisati ločitvenih dokumentov, se mora Melanie vrniti domov v Alabamo in sprejeti preteklost, pred katero je bežala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
18:00
Zlatolaska
Animacija
Izvirnik: Tangled
Režija: Nathan Greno
Igrajo: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, M.C. Gainey, Jeffrey Tambor
Ocena IMDb: 7,8/10

Ko se očarljivi tolovaj Flynn skrije v stolp, ga vzame za talca čedna in muhasta Zlatolaska.

Ko se najbolj iskani in najbolj očarljivi razbojnik Flynn Fakin skrije v skrivnostni stolp, ga vzame za talca lepa in muhasta Zlatolaska. Ujetnica tako išče izhod, saj je bila dolga leta zaprta v stolpu. S čednim tatičem Flynnom sklene lahkomiseln dogovor, ker si želi spoznati zunanji svet.

Skupaj se podata na pustolovščino, kjer bosta spoznala super konja, pretirano zaščitniškega kameleona in zadirčno druščino barskih razbojnikov. "Zlatolaska" je zgodba o pustolovščini, srčnosti, veselju in laseh - veliko laseh.

Studio Walt Disney Pictures predstavlja "Zlatolasko", eno najbolj komičnih, veselih in (z lasmi) prepletenih zgodb vseh časov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
20:00
Moja obilna grška poroka
Romantični
Izvirnik: My Big Fat Greek Wedding
Režija: Joel Zwick
Igrajo: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Christina Eleusiniotis, Kaylee Vieira, John Kalangis
Ocena IMDb: 6,6/10

Toula Portokalos je pri tridesetih letih še vedno samska. Dela v grški restavraciji svojih staršev. Njeni dnevi so enolični in dolgočasni.

Toula mirno prenaša nerganje cele družine in zavrača očeta, ki jo hoče poslati v Grčijo po ženina. Toula hoče več od življenja, vendar ji manjka poguma. Ko začne obupavati, se v družinski restavraciji zagleda v čednega neznanca. Tokrat je pripravljena na spremembe, zato se kljub očetovemu nasprotovanju vpiše v računalniški tečaj in si privošči manjšo stilsko preobrazbo.

Zaposli se pri teti v potovalni agenciji, kjer se oglasi tudi čedni neznanec, v katerega se je zagledala v restavraciji. Lepotcu je ime Ian Miller in je srednješolski učitelj. Ian povabi Toulo na zmenek in kmalu se zaljubita. Svojo ljubezen bosta okronala z obilno grško poroko. Vendar brez težav ne bo šlo, saj je Toulin oče Gus ogorčen nad hčerinim izbrancem. Le kako se je mogla zaljubiti v fanta, ki ni Grk? Toda Gusu ne preostane drugega, kot da sprejme Iana, Ian pa se mora navaditi na Toulino ogromno družino.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
22:00
Možje X: Prvi razred
Znanstvena fantastika
Izvirnik: X-Men: First Class
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: James McAvoy, Laurence Belcher, Michael Fassbender, Bill Milner, Kevin Bacon, Rose Byrne
Ocena IMDb: 7,7/10

V predzgodbi trilogije Možje X izvemo, kako sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X ter Magneto.

Preden sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X ter Magneto, sta bila mladeniča, ki sta šele dobro odkrivala lastne moči. In preden sta postala sovražnika, sta bila najboljša prijatelja in sta sodelovala z drugimi mutanti, da bi preprečili največjo grožnjo, kar jih je svet videl.

Skladno s stripovsko mitologijo založbe Marvel o mutantih zgodba opisuje epske začetke sage o Možeh X.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011