TV sporedi

TV spored - HBO comedy

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO comedy

spored za datum: 10.05.2016
23:00
Antični Rim
23:45
Antični Rim
00:40
Pravičnik
Ko McCall spozna mlado prostitutko Teri (Chloë Grace Moretz), ki jo imajo v oblasti neusmiljeni ruski mafijci, ne more stati križem rok – nekaj mora ukreniti. Z nedoumljivimi sposobnostmi, ki mu omogočajo, da se maščuje vsem, ki surovo ravnajo z nemočnimi, se McCall odpove upokojitvi, za katero se je sam odločil – in odkrije, da se je v njem ponovno prebudila želja po pravičnosti. Če ima kdo težavo, če se znajde v brezupnem položaju, če nima nikogar, ki bi mu lahko pomagal – tedaj bo v boj neenakih možnosti posegel McCall. On je pravičnik.
02:50
Usodna prenova
Jeff in Alex imata že nekaj izkušenj pri popravilu hiš in odločita se ves svoj prosti čas nameniti temu. Vendar obnova stare hiše ni tako preprosta naloga in mešetarjenje z najetimi delavci ter nakupom materiala je včasih tudi finančno sila zahtevno. Načrte jima dokončno prekriža čedni Nate, pogodbeni mojster popravil s skrivnostno, temačno preteklostjo.
04:15
Dejanje iz obupa
Frank Connor je policist iz San Francisca, ki se trudi biti dober varuh zakona, a se mora poslužiti izjemnih okoliščin, da bi našel ustreznega darovalca kostnega mozga za sina, ki umira za levkemijo. Za postopek presaditve je gensko naravnost idealen Peter McCabe: večkratni obsojeni morilec ter karizmatični sociopat, ki v zaporu najvišje varnostne stopnje služi dosmrtno kazen. Ko ga obupani Connor prepriča v poseg, nevarni jetnik izkoristi obisk bolnišnice za pobeg, za seboj pa pusti krvavo sled mrtvih in ranjenih. Bolnišnica se spremeni v bojišče ter prizorišče igre mačke in miši. Connor odkrije, da imata z McCabom več skupnega, kot si je predstavljal; njegovo preživetje pomeni edino upanje za življenje Frankovega sina.
06:00
Domov
Nepričakovano sklene prijateljstvo z Zemljanko Tip, ki se je podobno kot on podala na lastno pustolovščino. Skozi niz komičnih dogodivščin Oh spozna, da sta drugačnost ter učenje iz lastnih napak najbolj človeški lastnosti – in tako skupaj s prijateljico Tip odkrijeta pravi pomen besede dom.
07:35
Labirint
Thomas se sveta izza velikanskih zidov ne spomni več, a ga mučijo čudaške sanje o skrivnostni organizaciji W.C.K.D. Le s premišljenim sestavljanjem koščkov preteklosti in tolmačenjem namigov v labirintu bo lahko odkril, zakaj je tam, in pri tem bo morda našel tudi pot v svobodo. Film je osnovan po knjižni uspešnici avtorja Jamesa Dashnerja.
09:30
Hollywood: Na snemanju
Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.
10:00
Foxcatcher: Boj z norostjo
Dobitnik zlatega olimpijskega odličja v rokoborbi Mark Schultz (Channing Tatum) v revščini in pozabi životari v Wisconsinu, potem pa ga bogati dedič John du Pont (Steve Carell) povabi na svoje razkošno posestvo, da bi sestavil ekipo in treniral za olimpijado v Seulu leta 1988. Schultz pograbi priložnost, da bi vendarle stopil iz sence uspešnega starejšega brata Dava (Mark Ruffalo), uglednega trenerja rokoborbe ter prejemnika zlate medalje. Du Pont ima na voljo veliko finančnih sredstev in vrhunsko opremljeno telovadnico na svojem posestvu Foxcatcher. Okliče se za vodjo trenerjev ekipe in si želi pridobiti spoštovanje svojih vrstnikov ter odobravanje matere (Vanessa Redgrave), ki ga je vselej podcenjevala. Vzajemni odnos med Schultzem in du Pontom se stopnjuje, potem ko Mark sprejme svojega dobrotnika kot očetovsko figuro. Vendar du Pontova muhasta, spremenljiva osebnost in psihološke igrice zamajajo že tako šibko Markovo samopodobo ter vztrajno spodkopavajo njegove možnosti na tekmovalni blazini. Ko du Pont začne favorizirati brata Dava, ker ima avtoriteto, ki je onadva z Markom ne premoreta, se trojica bliža tragediji, ki je nihče ni mogel predvideti.
12:15
Pa ne že spet ti!
Po obupnem zmenku na slepo se Jim in Lauren strinjata samo glede ene stvari: nikoli več se nočeta videti. A ko se slučajno prijavita pri isti agenciji in se vnovič znajdeta skupaj na počitnicah na safariju, si morata skupaj s svojimi otroki deliti apartma v luksuznem afriškem letovišču. Dve povsem različni družini, ki po spletu okoliščin obtičita na istem kraju, se bosta morali naučiti prilagajanja okolju, da se bosta lahko prenašali.
14:10
Projekt Almanah
Prijatelji izdelajo neverjetno napravo in zadeva kot po čudežu deluje; potovanje v preteklost bi jim lahko prineslo neskončne možnosti. Najstniki hitro izkoristijo izum za lastno korist in reševanje težav. V preteklost posegajo, da bi dobili na loteriji, z odliko opravili šolske izpite ter se preprosto zabavali kot še nikoli. Vendar ima časovna zanka uničujoč paradoks, ki se kot metuljev učinek širi skozi čas - s tem, ko nespametno spremenijo preteklost, ogrozijo prihodnost vsega sveta. Bodo lahko preprečili povzročeno škodo in popravili napake, preden bo prepozno?
15:55
Silicijeva dolina
Richard vidi temačno prihodnost v novem poslovnem načrtu Pied Piper in Laurie skuša prositi za pomoč. Gilfoyle je naklonjen prizadevanjem novincev. Dineshov zadnji bleščeči nakup mu prinese tudi neželeno pozornost. Potem ko naletijo na informacije o svojih tekmecih, sklenejo fantje skovati peklenski načrt, da bi neopazno vplivali na Jackovo odločitev.
16:25
Podpredsednica
Selina pošlje neki tweet in Mike se mora ukvarjati z njegovimi posledicami. Amy se zdi, da jo je Bob izkoristil, in nenadoma jo začne motiti njegovo vedenje. Na slavnostni muzejski prireditvi se Gary znajde v čevljih plesne lepotice.
17:00
Jimi
Biografska drama z oskarjem nagrajenega scenarista in režiserja Johna Ridleyja prinaša odlomek življenja slavnega Jimija Hendrixa v letih 1966–67, ko se je iz neznanega kitarista v newyorškem klubu Cheetah povzpel med prihodnje zvezdnike trendovske glasbene scene v Londonu; vse do njegovega zmagoslavnega nastopa na odmevnem pop festivalu v Montereyu.
19:00
Sivi vrtovi
Leta 1973 sta dokumentarista Albert in David Maysles uspela prepričati mamo in hči Bouvier Beal, znani tudi pod vzdevkoma velika Edie in mala Edie, v snemanje filma. Nastal je izjemen film o sorodnicah Jackie Kennedy (z dekliškim priimkom Bouvier), ki sta bili kraljici newyorškega socialnega življenja v tridesetih letih minulega stoletja. Nato sta se zaradi obilice življenjskih nesreč in bankrota povsem izolirali od zunanjega sveta in preživljali dneve v uboštvu v svojem razpadajočem dvorcu (z osemindvajsetimi sobami!). Povsem nepričakovano je film ob svojem nastanku obe ženski katapultiral nazaj v družabne kronike in jima zagotovil kultni status. Nocojšnji film v igrani različici razkriva razburljivo in tragično zgodbo gospa Bouvier Beal. Zgodba se začne leta 1930, ko še ne 18-letna mala Edie in njena mama velika Edie želita postati slavni starleti in se razpleta vse do 70-tih let, ko ju na njihovem domu, imenovanem Grey Gardens, obišče snemalna ekipa prej omenjenega dokumentarnega filma.
20:45
Ubijalski intervju
Televizijski voditelj Dave Skylark (James Franco) in njegov producent Aaron Rapoport (Seth Rogen) sta avtorja priljubljene pogovorne oddaje Skylark Tonight, ki se posveča zvezdniškim tračem in plehkim pogovorom z znanimi filmskimi igralci. Ko moža odkrijeta, da je nad njuno oddajo navdušen tudi sam severnokorejski vodja Kim Džong-Un, skleneta v posebnem studiu v Pjongjanju pripraviti intervju z azijskim samodržcem. Medtem ko se pripravljata na pot, njune načrte prekriža tajna službe CIE, ki najame in izuri nerodna Američana, da bi televizijski intervju izkoristila kot pretvezo za atentat na severnokorejskega tirana.
22:35
Igra prestolov
23:30
Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem
00:00
Sodobna družina
Klan Pritchett-Dunphy-Tucker je velika in povezana družina, katere glava je patriarh Jay Pritchett. Ob sebi ima mlado, živahno drugo ženo Glorio, ki se upira njegovi staromodnosti – kar je veliko zabavnejše, odkar imata skupnega otroka. Spremembe čuti vsakdo, tudi Glorijin sin iz prejšnje zveze Manny, ki je vselej imel mamo le zase – zdaj pa je srednješolec, ki se stvari loteva z enako otroško zagnanostjo in očarljivo naivnostjo. Jayeva odrasla hči Claire in njen mož Phil po svoje doživljata spremembe, ki jih prinaša čas. Njun najmlajši sin Luke je zdaj v srednji šoli, a se bolj posveča dekletom kot knjigam. Njuna srednja hči Alex je študentka prvega letnika kolidža, najstarejša hči Haley pa živi doma ter se posveča karieri in ljubezni. Tukaj sta še Clairejin brat ter Jayev odrasli sin Mitchell in njegov homoseksualni partner Cameron; slednja z eno plačo vzdržujeta gospodinjstvo, medtem ko Mitchell razmišlja o svojem naslednjem poklicnem koraku – a izkaže se, da bo prinesel veliko spremembo predvsem za njuno razposajeno sedemletno posvojenko Lily.
00:25
Očiščenje: Anarhija
Nove oblasti so uzakonile vsakoletni javni obred, ko je dovoljeno vse, tudi najbolj nizkotna kriminalna dejanja in umori, da bi raven nasilnih zločinov ves preostanek leta obdržali pod mejo 1 odstotka. Policijska služba in zdravniška oskrba v času Očiščenja nista na voljo. Za eno noč v letu lahko prebivalci sprostijo svoj ubijalski nagon in druge nizkotne strasti ter se prepustijo vsesplošni prvinski mrzlici, ne da bi se morali bati posledic, povračila ali kazni. Tisti čas na ulicah vlada anarhija. Nadaljevanje zgodbe izvirnika iz leta 2013 spremlja skupino petih neznancev, ki morajo po sili razmer združiti moči in braniti sebe ter drug drugega, da bi preživeli noč samih zahtevnih odločitev.