TV sporedi

TV spored - HBO comedy

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO comedy

spored za datum: 20.06.2016
01:50
Kako ne umreti na zahodu
Miroljubni ovčerejec Albert (MacFarlane) je v odmaknjenem mestecu na ameriškem divjem zahodu vsak dan priča številnim krutim smrtim, zato se raje izogne pozivu na strelski obračun; a previdnost ga stane spoštovanja in ljubezni dekleta (Amanda Seyfried) in ta ga zapusti zaradi bolj možatega snubca (Neil Patrick Harris). Ko v mesto prispe skrivnostna in privlačna Anna (Charlize Theron), hitro omreži nič hudega slutečega Alberta, vendar mu s tem na glavo nakoplje srd svojega užaljenega moža, razvpitega kriminalca in neusmiljenega revolveraša (Liam Neeson). Ta se kmalu pojavi na nihajnih vratih točilnice in pogum pohlevnega Alberta je na hudi preizkušnji.
03:45
Umri pokončno 4
Za dan neodvisnosti, 4. julija, se začne napad na ranljivo ameriško infrastrukturo in celotna država se začne potapljati v tehnološko temo. Skrivnostna figura v zakulisju je premislila vse sodobne plati zadeve – ni pa računala na Johna McClana, staro analogno muho v digitalni juhi. Začenjajo se prazniki, vendar newyorški detektiv McClane nima razloga za slavje. Spet se je sprl s hčerko Lucy, ki je zdaj v študentskih letih, in naložili so mu žaljivo rutinsko aretacijo mladega hekerja Matta Farrella, ki ga hoče zaslišati FBI. Toda McClanu se rado zgodi, da se vsakdanje sprevrže v nevsakdanje – in se na hitrico znajde na napačnem kraju ob napačnem trenutku. S Farrellovo pomočjo McClane počasi začenja dojemati vse večji kaos okrog sebe. V teku je napad na ranljivo ameriško infrastruktuo, ki bo onemogočil vso državo. Skrivnostna figura iz zakulisja, Thomas Gabriel, je vedno nekaj potez pred McClanom. Njegov neverjetni načrt je med mega štrebarji znan pod nazivom "totalna razprodaja" (vsega se je treba odkrižati).
06:00
Whitney
Whitney Houston ter Bobbyja Browna spremljamo od časa, ko sta se prvič srečala, do njunega dvorjenja ter burnega zakona. Težave so slavni par spremljale že od samega začetka in tudi pozneje, ko sta se zakonca soočala z bremenom slave, glasbenih priznanj in vrtoglavega zaslužka po meteorskem vzponu Houstonove, ki je kmalu usodno zasenčil oba.
07:30
Božič v Harlemu
Pripoved spremlja Langstona, na ulici odraslega najstnika ter sina matere samohranilke iz Baltimora, ki odpotuje v New York, kjer naj bi preživel božične praznike pri svojih odtujenih sorodnikih, častitemu Cornellu Cobbsu in njegovi ženi Arethi. Ni se pripravljen podrejati strogim pravilom duhovnika Cobbsa in jezni mladenič se sklene vrniti k materi Naimi. Vendar ga namesto tega čaka presenetljiva in navdihujoča življenjska izkušnja; v družbi novih prijateljev in s ščepcem božje previdnosti bo odkril resnični pomen vere, odpuščanja in družine.
09:00
Novi obraz San Francisca
Mesto San Francisco je dolgo slovelo kot zgodovinska prestolnica kontra-kulture Združenih držav Amerike; privlačilo je boeme, odpadnike, glasbene upornike, progresivce in družbene aktiviste. Skupaj s širjenjem tehnološke zlate mrzlice pa se zdaj na zahodno obalo ZDA zgrinjajo mladi pripadniki tehnološke elite, željni zaslužka – in tok sodobnih sprememb sili nekoč romantični San Francisco v drugačne čase. Medtem ko ti inovatorji vodijo Ameriko v čas digitalne prevlade, njihova novodobna tehnologija spreminja srce in dušo mesta, ki jih je sprejelo vase. Priznana režiserka Alexandra Pelosi se vrača v svoj rodni kraj, da bi ugotovila, kaj te spremembe pomenijo za prihodnost San Francisa. Pripravila je intervjuje s predstavniki vodilnih industrij, lokalnimi politiki in dolgoletnimi prebivalci tega mesta, ki si prizadevajo dohitevati nezadržni napredek.
09:45
Alex na razpotju
Alex Vedder (Mary Elizabeth Winstead) se ubada z ostarelim očetom (Don Johnson), ki si še vedno želi uspeti kot igralec, ekscentrično sestro (Katie Nehra) in nepopisno sramežljivim sinom (Skylar Gaertner). Alex je deležna številnih tegob, od banalnih vsakdanjih težav do absurdnih nesporazumov, in zdaj nima nikogar, ki bi ji pomagal. Ko spozna, da ji bo uspelo tudi brez moža, v sebi na novo odkrije ranljivost in moč, ki ju ni poznala, ko je še skušala zakrpati odnose v svoji razbiti družini. Ob vsem tem se mora ukvarjati tudi z najpomembnejšim in najzahtevnejšim pravnim primerom v svoji karieri.
11:15
Mož iz San Fernanda 2
Philo Beddoe še vedno živi s svojo zmešano materjo in hišnim ljubljencem, orangutanom Clydom, medtem ko se trudi, da bi se vnovič preživljal kot boksar golih pesti. Ponudijo mu dvoboj z Jackom Wilsonom, prvakom vzhodne obale, ki ga finančno podpira mafija. Potem ko Philo nepričakovano reši Jacku življenje, je njun dvoboj nenadoma vprašljiv. Mafijci, ki si od spopada obetajo zaslužek, zato ugrabijo Philovo dekle, da bi ga tako prisilili v dvoboj – namesto tega pa se z Jackom spajdašita in jim skušata s skupnimi močmi prekrižati podle načrte.
13:10
Pričanje
Nominacija za sodnika nenadoma sproži burno afero, potem ko njegova nekdanja sodelavka Anita Hill priča, da jo je spolno nadlegoval. Zgodba meče novo luč na spolno nadlegovanje, pravice žrtev in rasna vprašanja sodobnega sveta. Kerry Washington igra Anito Hill, ki sodnika Clarencea Thomasa (Wendell Pierce) obtoži spolnega nadlegovanja prav v času njegovega zaslišanja v ameriškem senatu za mesto na vrhovnem sodišču ZDA. Navedbe močno omajajo Thomasov ugled, vendar se v javnosti pojavi tudi dvom o verodostojnosti Hillove.
15:00
Komet
Naključno srečanje zbliža ciničnega Della (Justin Long) in bistroumno Kimberly (Emmy Rossum); vse je nared za burno ljubezensko romanco, ki se kot uganka razcveti ter oveni v naslednjih nepozabnih šestih letih. Zgodba se v časovnih preskokih premika iz preteklosti v sedanjost in spet nazaj, od kometa v Los Angelesu in srečanja v pariški sobi do usodnega telefonskega klica – medtem pa nastaja nepozaben ljubezenski odnos.
16:35
Obrtnice
Oceano Azul je v škripcih in Karin sklene obiskati svojega nekdanjega zvodnika Ariela. Medtem je Luna morda tik pred tem, da se ji uresničijo neke sanje.
17:30
V osrčju viharja
Podeželski kraj in njegovi prebivalci so prepuščeni milosti in nemilosti naključnih, smrtonosnih orkanskih vrtincev; medtem ko strokovnjaki za neurja napovedujejo, da je najhuje šele pred njimi. Večina ljudi poišče zavetje, nekateri pa se odpravijo naravnost proti središču nevihtnih lijakov, kot bi jih želeli izzvati in pokazati, kako daleč gre pravi ljubitelj, da bi naredil svoj veličastni fotografski posnetek. Zgodba, pristno prikazana skozi oči in kamere strokovnjakov za neurja, pustolovskih amaterjev ter junaških krajanov, zabeleži strahovito opustošenje po tistem, ko mati narava pokaže vso svojo uničevalno moč.
19:00
Hobit: Bitka petih vojska
Od zmaja Smauga so si škratje priborili nazaj domovino, a so pri tem nehote osvobodili smrtonosno silo. Razbesneli Smaug svoj ognjeni bes znese nad nemočnimi možmi, ženskami in otroki Jezernega mesta. Thorin, ki ga bolj kot vse drugo obseda vnovič pridobljeno bogastvo, žrtvuje prijateljstvo in čast, da si nagrabi zlata, medtem ko vročično prizadevanje, da bi prijatelja spravil k pameti, Bilba privede do skrajne in nevarne odločitve. A druščino čakajo še hujše nevarnosti. Veliki sovrag Sauron, ki ga vidi le Gandalf, je v pritajeni napad na Samotno goro poslal vojsko orkov. Nad čedalje hujši spopad se spušča tema, škratje, vilini in ljudje se morajo odločiti, ali bodo združili moči ali pa se bodo soočili z uničenjem. Bilbo se znajde sredi boja za lastno življenje in za življenja prijateljev v Bitki petih vojska, od katere je odvisna prihodnost Srednjega sveta.
21:25
Škandalozno življenje lady W
Lady Seymour Worsley si je kljub strogim načelom tedanje družbe drznila zapustiti moža in pobegniti z njegovim najboljšim prijateljem, kapitanom Georgeom Bissetom. Njen besni soprog, sir Richard Worsley, ugledni politik v angleškem parlamentu, se odzove s tožbo zoper Bisseta za prešuštvo ter zahteva neverjetnih 20.000 funtov odškodnine zaradi "oškodovanja njegove lastnine" Lady Seymour. Medtem ko se ljubimca skrivata v enem od londonskih hotelov, si sir Richard s pomočjo pravnikov prizadeva dokazati nezvestobo svoje žene tako, da se posluži niza goljufivih spletk. Pred sodiščem sir Richard laže, prikazati skuša sliko idealnega zakona in prepriča še druge udeležence, naj storijo enako. Bissetu grozi obsodba in zaporna kazen, vendar se Seymour domisli drznega načrta, da bi zaščitila svojega ljubimca. Pretresljive skrivnosti, ki jih pri tem razkrije, pa močno načnejo tudi njen ugled.
23:00
Antični Rim
Brut in Kasij poskušata zbrati tuje vojske, da bi se dvignila proti stranki Cezarjevih privržencev. Načrti Marka Antonija, da bi kot prokonzul prevzel namestništvo v Galiji, padejo v vodo, ko v senat prispe Ciceronovo sporočilo, v katerem ta podpre Oktavijana. Voren si prizadeva, da bi obrzdal spopade, ki so po njegovi krivdi izbruhnili med tolpami na Aventinu, zanje pa obtožuje Pulona. V hiši Julijcev Oktavija preživlja urice v narkotični omami, zahrbtni mladenič Duron, ki ga med Julijce vtihotapi Servilija, pa išče priložnost, da požene v tek smrtonosni načrt.
23:55
Antični Rim
Pulo hiti, da bi našel Vorena in ga seznanil z usodo njegove družine. Servilijini načrti, da bo odstranila tekmico, od nje terjajo visoko ceno. Cicero je ob sapo, ko Oktavijan sporoči, da se njegove zmagovite legije vračajo domov v Rim. V Rimu se medtem Timon končno naveliča Atijinih ukazov.